2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar ben şimdi kızım 4 aylıkken ise başlayacağım. Yol dahil toplamda 4 saat ayrı kalacagiz en fazla. Acaba diyorum evden çıkarken emzirsem 4 saat bekleyebilir mi beni? Şimdiye kadar ne emzik ne biberon hiç vermedim. Hiç bulaşmak da istemiyorum. Annem bakacak. Ona da çok güvenmiyorum açıkçası biberonu steril etme sütü çözdurme ısıtma konularında kendi bildiğini okur ben ne kadar anlatsam da. En az iki sene problem yaşamadan emzirmek istiyorum. Biberon kullanırsam illaki yavaş yavaş bırakır memeyi diye korkuyorum. Durabilir mi sizce 4 aylık bebek emmeden 4 saat?

Canım biz çıktığımız gece çocuk hiç uyumadı ondan çıkmayı bıraktım eşim yemeğe gidelim dedi ben çocuk için kabul etmedim

Sudocrem bize de iyi gelmedi hatta dediğin gibi çoğalttı. Desitin mor aldım o da iyileştirmedi. Gerçi ne kadar sürede etki edeceğini bilmiyorum ama sabredemezsin. Hametan aldım içeriği masum tedavi edici bir ürünmüş onu kullanıyorum dünden beri umarım işe yarar

Kızım gün içinde birkaç kez öksürüyor hapşırıyor da. Ateşini sürekli kontrol ediyorum hiç yükselmedi. Kakası da yeşil değil. Bir de burnu tıkalı oluyor bazen serum fizyolojikle açıyorum. Yine de üşütmüş olabilir mi?

canım bebeklerde normalmiş o tarz şeyler. Burun kıkırdakları tam gelişmemiş oluyormus. Hırıltı hapşırma filan ondan. Öksürük de sanıyorum midesindekiler ağzına geldiğinden oluyor. Benim doktorum eşlik eden huzursuzluk ağlama vs yoksa bunların hepsinin bebeklerin genel özelliği olduğunu endiselenmemek gerektiğini söyledi.

geçmiş olsun cnm biz bronşitten 10 gün hastanede Yattık o tedavilerin hepsini aldik üstelik damar yolundan bisürü ilaç yapıldı.17 günlüktü benim kuzum allaha şükürler olsun atlattık sizinde geçecek insalah tedavilerini aksatma canm

Ben denedim yani çocuk zaten gazlı olmuyor mecbur mama lazım.. benim çocuğum baştan beri evde olsaydı bende sadece memeyle beslerdim.. sütüm çocuğuma yetmiyor yani.. seninkinin uyku düzeni nasıl
Yetmiyorsa elden bişey gelmiyor canım takviyeli gidersin mama da kötü bişey değil sonuçta .. bizimkisi gündüzleri ve geceleri hala ayırt edemediği için biraz zorluk çekiyorum . Uyutma faslımız gece üçü buluuyor. Ana Binkaç gündür fena değil uyuduğunda en azından iki üç saat uyuyor . Seninkisi ne durumda ?

Mecbur kalınca ayrılır canım ama bakalım ben yaza düşünüyorum ..

Kesınlıkleee :) gecen hafta ıkı gun hava çok güzeldi. Birer saatlik yürüyüş, güneş çok iyi geldi.iple çekiyorum tekrar havalrın ısınmasını.
Günde bir kere biberon alarak memeyi bırakmaz sanırım.ben arada anneme bırakıp sutde bırakıyorum içiyor bıberonla arada.ama bırakır vermek istemiyorum dıyorsanda 4.aydan sonra kasık mamaları var verilen.en azından sen çalışırken bir kereye mahsus kasık maması yedırebılır annen, kalan süreçte enzırırsın.4saat açlık fazla gelebilir bebeğe uyanık olursa.
Canım biz çıktığımız gece çocuk hiç uyumadı ondan çıkmayı bıraktım eşim yemeğe gidelim dedi ben çocuk için kabul etmedim
Denk gelmiştir belki.bence güzel gıydırıp cıkmakta çok da sakınca olmaz. Aşırı rüzgar soğuk vs yoksa.temiz havaya onlarında bizimde ihtiyacımız var.
Çoğu bebekte olan şeyler.genzıne kusmuk tükürük yada geniz akıntısı gıdıncede bir kaç kez öksürüyor bebekler.burun desen hep tıkalı hapşırık bızde pespese. Doktor normal demişti.
Mecbur kalınca ayrılır canım ama bakalım ben yaza düşünüyorum ..
mecbur kalmak ayrı bir durum.mesela arkadaş küften dolayı ayırmış cokda iyi etmiş.ben imkan varken en azından 6 ay beklenmelı diye düşünüyorum, kendi fikrim bu tabi ki

canım antibiyotik yapmıştır benim oğlum antibiyotik içince pişik oluyordu mecbur iğne olarak kullanıyorduk antibiyotiği antibiyotik bitince pişik bitiyor

Bizde de durum aynı canim. Ortu seriyorum onu da yalıyor yaşadığı yetmiyor ağzı burnu tıkanıyor dolanıyor ortuye

Canm bu senin bebeğine bağlı. Benimki gündüzleri 2 saat sonra acıkıp cıyak cıyak ağlıyor. Mümkün değil 4 saat beklemez. Ama sen o rutine alıştırdıysan bekleyebilir belki. Yalnız işe başlayınca toplam 4 saat ayrı kalacak olmanız süpermiş :) ben de 8 martta başlayacağım 8:30-18:30 çalışıyorum. 1,5 saat süt iznini çıkınca 17:00’de işten çıkacağım. İşyerimle annemin evinin arası 45 dk. Hayat çok zorlaşacak bizim için.

Kızlar kızım uyurken bazen çok acıklı bir şekilde ağlıyor susuyor sonra belliki rüya görüyor sizinde öyle oluyormu dudaklarını büzüp ağlıyor çok tatlı oluyor ama kıyamıyorum
Aşılardan sonra 2 gün bizdede oldu bu baya ağlıyordu uykuda şimdi geçti. Arada mırıldanıyor dalıyor sonra.
Denk gelmiştir belki canım. Açık hava iyi gelir. Ben hava iyiyse hep çıkıyorum 1 saat dolanıp geliyorum ama bugün 4 saat sürdü gezmemiz. Bence dene tekrar çok iyi gelir.

Kesınlıkleee :) gecen hafta ıkı gun hava çok güzeldi. Birer saatlik yürüyüş, güneş çok iyi geldi.iple çekiyorum tekrar havalrın ısınmasını.
Bende yağmur yoksa hergun 1 saat çıkıyorum. Cok iyi geliyor .

Bindiği dusunuyorum ben de. Daha erken mi derken kulanilabilir diye dusunuyorum. Senin denemiş olman bu kararında,etkili oldu tabi canim. 2. El alsam nasıl olur sence

Şimdi bi rutini yok ne zaman isterse emiyor. Ama zaman zaman gün içinde uzun bir uyku uyuyor o zaman 4 saate kadar emmedigi de oluyor. Geceleri hep 4 saatte bir uyanıyor kendisi. Saat 2 ile 6 arası evde olmayacağım. O zamana kaydırmaya çalışacağım yavaş yavaş uzun gündüz uykusunu bakalım. İzin bitiminden sonra ilk 6 ay 3 saat değil mi süt izni neden 1.5 kullaniyorsun?

Tersten emzir o göğüsü... valla ne zaman biri mastit oldum dese hemen yardımcı olmak.istiyorum çünkü çok ağır yaşadım ben. Tersten emzir bir gece de kurtulursun inşallah
O nasıl oluyor canim tersten emzirmek? Koltuk altına mi alıyoruz,bebeği?
Benim de göğüs ucum açıyor sızlıyor arada hicbirsey yoktu. Ilk ay çok yaraydı geçmişti çoktan. Tine mi başlıyor bu göğüs ucu acısı acaba? Cok emiyor bıraktığında ucu bembeyaz ve sarı ucunun

Bizde az var belli bölgelerde. Ama zeytinyağı denicem. Ilık mi olacak z.yagi?
Kremi de alsam mi ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…