- 25 Aralık 2017
- 1.614
- 551
- 43
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #50.681
Mama kötü değil ama ne bilim mama yiyen çocuk iyi gelişmez derler ondan istemiyorum vermeyi. Bizim ki hala gazını çıkartamıyor uykusu değişiyor bazen uyuyor bazen hiç uyumuyorYetmiyorsa elden bişey gelmiyor canım takviyeli gidersin mama da kötü bişey değil sonuçta .. bizimkisi gündüzleri ve geceleri hala ayırt edemediği için biraz zorluk çekiyorum . Uyutma faslımız gece üçü buluuyor. Ana Binkaç gündür fena değil uyuduğunda en azından iki üç saat uyuyor . Seninkisi ne durumda ?
Kesınlıkleee :) gecen hafta ıkı gun hava çok güzeldi. Birer saatlik yürüyüş, güneş çok iyi geldi.iple çekiyorum tekrar havalrın ısınmasını.
Günde bir kere biberon alarak memeyi bırakmaz sanırım.ben arada anneme bırakıp sutde bırakıyorum içiyor bıberonla arada.ama bırakır vermek istemiyorum dıyorsanda 4.aydan sonra kasık mamaları var verilen.en azından sen çalışırken bir kereye mahsus kasık maması yedırebılır annen, kalan süreçte enzırırsın.4saat açlık fazla gelebilir bebeğe uyanık olursa.
Denk gelmiştir belki.bence güzel gıydırıp cıkmakta çok da sakınca olmaz. Aşırı rüzgar soğuk vs yoksa.temiz havaya onlarında bizimde ihtiyacımız var.Bilmiyorum ki canım sevmiyor dışarıyı sanırım
Çoğu bebekte olan şeyler.genzıne kusmuk tükürük yada geniz akıntısı gıdıncede bir kaç kez öksürüyor bebekler.burun desen hep tıkalı hapşırık bızde pespese. Doktor normal demişti.
mecbur kalmak ayrı bir durum.mesela arkadaş küften dolayı ayırmış cokda iyi etmiş.ben imkan varken en azından 6 ay beklenmelı diye düşünüyorum, kendi fikrim bu tabi ki
Oyy maşallah csnim. Benim kahverengi ve ailemde renkli göz yok. Esim ela onun ailede ise dede ve ananesi renkli gözlü. Bebeğim hala gri renkte. Bakalım ne olacak? Ama sizinki bence dönmez net mavi masallahAmiiinnnn. Ne dersiniz bu göz kahveye döner mi sizce
Canım acıkmayabilir ama susar boğazı kurur. Her bebek aynı değildir elbette ama ablam da 2 aylıkken bırakmıştı yeğenimi ama 2 yaşına kadar emzirdi yine hatta memeden kesmesi zor oldu . Bazı bebekler hem emip hem de biberonla beslenebiliyor, ya da alistirma bardakları deneyebilirsin.Kızlar ben şimdi kızım 4 aylıkken ise başlayacağım. Yol dahil toplamda 4 saat ayrı kalacagiz en fazla. Acaba diyorum evden çıkarken emzirsem 4 saat bekleyebilir mi beni? Şimdiye kadar ne emzik ne biberon hiç vermedim. Hiç bulaşmak da istemiyorum. Annem bakacak. Ona da çok güvenmiyorum açıkçası biberonu steril etme sütü çözdurme ısıtma konularında kendi bildiğini okur ben ne kadar anlatsam da. En az iki sene problem yaşamadan emzirmek istiyorum. Biberon kullanırsam illaki yavaş yavaş bırakır memeyi diye korkuyorum. Durabilir mi sizce 4 aylık bebek emmeden 4 saat?
Ayy çok güldüm bazen benimki de böyle. Bildiğin sohbet ediyoruz ağu diyerek. Gece uyuturken pis pis yaparken de gülüyor şebekelik yapıyor banane utumucam boşuna pispislama der gibiOğluşumla bakışıyoruz şuankarnı tok sırtı pek gazı yok altı temiz uyumuyo bakışıp gülüşecekmişiz
Meme onun oyuncagi. Oyunoynuyor canim bu da gelişiminin bir parçası endişelenme.Kızlar bebegim memeyi çıkarıp sonra geri arıyor. Uzun süre bunu yapıyor. Bazen sadece ağzını memeye dokundurup geri atıyor kendini sonra tekrar memeyi arıyor. Bu durumu yasayan var mi? Nedendir acaba?
Yok canım 1 yıl boyunca günde 1,5 saat süt izniŞimdi bi rutini yok ne zaman isterse emiyor. Ama zaman zaman gün içinde uzun bir uyku uyuyor o zaman 4 saate kadar emmedigi de oluyor. Geceleri hep 4 saatte bir uyanıyor kendisi. Saat 2 ile 6 arası evde olmayacağım. O zamana kaydırmaya çalışacağım yavaş yavaş uzun gündüz uykusunu bakalım. İzin bitiminden sonra ilk 6 ay 3 saat değil mi süt izni neden 1.5 kullaniyorsun?
Benim kızım neredeyse sadece mama yiyor gayet de güzel gelişiyor. Böyle şeyler söylediğinizde gerçekten çok üzülüyorum.Mama kötü değil ama ne bilim mama yiyen çocuk iyi gelişmez derler ondan istemiyorum vermeyi. Bizim ki hala gazını çıkartamıyor uykusu değişiyor bazen uyuyor bazen hiç uyumuyor
Çok takılıyorsun kilosuna. Sağlığı yerindeyse problem etme artık
Teşekkür ederim canım ilk bebeğim o yüzden biraz endişeleniyorum hastalık belirtisi olur da fark edemezsem diyecanım bebeklerde normalmiş o tarz şeyler. Burun kıkırdakları tam gelişmemiş oluyormus. Hırıltı hapşırma filan ondan. Öksürük de sanıyorum midesindekiler ağzına geldiğinden oluyor. Benim doktorum eşlik eden huzursuzluk ağlama vs yoksa bunların hepsinin bebeklerin genel özelliği olduğunu endiselenmemek gerektiğini söyledi.
Benim kızım neredeyse sadece mama yiyor gayet de güzel gelişiyor. Böyle şeyler söylediğinizde gerçekten çok üzülüyorum.
Pişigi vardı zaten antibiyotige bugun başladık biz ondan olmamştır bence yediklerimden olabilirmi kicanım antibiyotik yapmıştır benim oğlum antibiyotik içince pişik oluyordu mecbur iğne olarak kullanıyorduk antibiyotiği antibiyotik bitince pişik bitiyor
Valla benim bir arkadaşımın hormonlarından dolayı hiç bir şekilde süt üretimi yok. 2 çocuğunu da doğduğu andan itibaren sadece mamayla büyüttü. Şuan biri 13 biri 9 yaşında oğulları var. Gayet de sağlıklılar. Yani insanların anne sütü çok iyi onun dışında herşey tü kaka yaklaşımı çok tuhaf. Sabah biri paylaşmıştı anne sütündeki besinleri onların hepsi mamada da var. Artık mamalar da anne sütüne çok yakın. Mecburiyetten mama veren annelerin çocukları sağlıksız mı oluyor şimdi.Hic üzülme canım, gayet de güzel gelişir. Bir şekilde büyüyecekler ama mamayla ama anne sütüyle. Senin kızın yine anne sütü alıyor, hic anne sütü alamayan mamayla beslenen bebekler var bu bebekler ölüyor mu, gelişmiyor mu sanki.
Sağlığında Bi problem yoktur inşallah. Ben sizin sürekli kilo muhabbetinizi okuyunca söyledim.Burada takildigimiz sey cocuklarimizin kilo alip almamasi degil sagligi zaten, bu yuzden bu sıkıntımı takıntı olarak görmüyorum.
Mandalina yediğimde olmuştu benim bebegim pişik bide ıslak mendil kullanmıştım oda yaptı bez de yapıyor banyo yaptıra bilirseniz iyileşir belki çok geçmiş olsun.Pişigi vardı zaten antibiyotige bugun başladık biz ondan olmamştır bence yediklerimden olabilirmi ki
Atak haftasından sanırım canım. Biz geçen hafta öyleydik. Bi de gaz, kaka yapmaya calisiyosa o zaman da oluyo. Uykusu varken deKızlar bebegim memeyi çıkarıp sonra geri arıyor. Uzun süre bunu yapıyor. Bazen sadece ağzını memeye dokundurup geri atıyor kendini sonra tekrar memeyi arıyor. Bu durumu yasayan var mi? Nedendir acaba?
Sağlığında Bi problem yoktur inşallah. Ben sizin sürekli kilo muhabbetinizi okuyunca söyledim.
Teşekkür ederim canım benim bugün başladım içmeye:)canım gönül rahatlığıyla iç. herşeyin fazlası zarar. sen mesela su niyetine rezene içsen tabiiki zararlı ama bir iki fincandan birşey olmaz iç de bebişe de yarasın tatlansın sütün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?