- 21 Mayıs 2018
- 1.169
- 4.162
- 133
- 38
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #50.781
Oyy maşallahEki Görüntüle 2236969
Teyzeleri bugün kontrolümüz var inşallah geçmiştir ciğerleri tertemiz olmuştur duanızda unutmayın :)
Bence durur ama diyelim ki vermek zorunda kaldın biberon veriyorum ben kızıma sütüm az olduğu zamanlarda buzluktaki stoklardan. Hiç bi sorun yaşamadık. Annenin doğru uygulama yapması konusuna bişey diyemem. Benimkiler benim şerrimden korktukları için asla cesaret edemezler sözümden çıkmaya o yüzden rahatım :))) Annem hep der sana bulaşacağıma çalıyı dolaşırım daha iyi diye :)))Kızlar ben şimdi kızım 4 aylıkken ise başlayacağım. Yol dahil toplamda 4 saat ayrı kalacagiz en fazla. Acaba diyorum evden çıkarken emzirsem 4 saat bekleyebilir mi beni? Şimdiye kadar ne emzik ne biberon hiç vermedim. Hiç bulaşmak da istemiyorum. Annem bakacak. Ona da çok güvenmiyorum açıkçası biberonu steril etme sütü çözdurme ısıtma konularında kendi bildiğini okur ben ne kadar anlatsam da. En az iki sene problem yaşamadan emzirmek istiyorum. Biberon kullanırsam illaki yavaş yavaş bırakır memeyi diye korkuyorum. Durabilir mi sizce 4 aylık bebek emmeden 4 saat?
Benimki de aynıydı. Buhar makinesi aldım geçti. Evin nemi azalmış olabilir miKızım gün içinde birkaç kez öksürüyor hapşırıyor da. Ateşini sürekli kontrol ediyorum hiç yükselmedi. Kakası da yeşil değil. Bir de burnu tıkalı oluyor bazen serum fizyolojikle açıyorum. Yine de üşütmüş olabilir mi?
Canım Bende düşündüm ama eşim sağolsun almamış hortumu. Medikalci kaç numara vereyim boğazından aşağı gönderirsiniz diyince sinirle çıktım diyor Allahım ya.
Canım ben güzel gelişmez diye bişey ilk kez duyuyorum bin tane testlerden geçirerek yapıyolar o mamayı en besleyici en faydalı hale getirmek için. Tek sıkıntısı fazla verilirse aşırı kilo alımına yol açabiliyor diye duymuştum tv de haberlerde. Obeziteyi tetikliyormuş anne sütü gibi her canı sıkıldığında her ağladığında mama verilmez günde belli porsiyonları olmalı aylık olarak özel planlanmalıymış.Benim kızım neredeyse sadece mama yiyor gayet de güzel gelişiyor. Böyle şeyler söylediğinizde gerçekten çok üzülüyorum.
Kendimi parçalıyorum mandalina portakal limon pişik yapıyor diye hayır diyolar. Oh be biri daha söyledi bunu. Annem oldu canım su içme o da pişik yapar diye alay ediyo benleMandalina yediğimde olmuştu benim bebegim pişik bide ıslak mendil kullanmıştım oda yaptı bez de yapıyor banyo yaptıra bilirseniz iyileşir belki çok geçmiş olsun.
Hemde çok kötü yapıyor pişik açıyor resmen, iyileşmeside baya zaman alıyor, sanırım asitli olduğu için yapıyor .Kendimi parçalıyorum mandalina portakal limon pişik yapıyor diye hayır diyolar. Oh be biri daha söyledi bunu. Annem oldu canım su içme o da pişik yapar diye alay ediyo benle
Aynen öyle. Benim kızım iki kere pişik oldu birinde bol limonlu bi salata yemiştim birinde Dr portakalHemde çok kötü yapıyor pişik açıyor resmen, iyileşmeside baya zaman alıyor, sanırım asitli olduğu için yapıyor .
Vallah rahatlamadımO kadarda olacak canım:) iyi yapmışsın, hem rahatlamışsındır:)
Canm bebeklerin belli bir yeme potansiyeli var zaten. Her ağladığında değil ama her acıktığında veriyorum. Acıktığını anlayabiliyorum artık. Gündüz ortalama 2-2,5 saatte bir veriyorum. Gece de 4 saatte falan uyanıyor. İlk ay 1 kilo ikinci ve üçüncü ay 800’er gram kilo aldı. Bence aşırı değil. Obez olacak kadar değil yani:) neyse Allah hepimizin bebeğine sağlık versin. Sütü olanlara da daha çok versin:)Canım ben güzel gelişmez diye bişey ilk kez duyuyorum bin tane testlerden geçirerek yapıyolar o mamayı en besleyici en faydalı hale getirmek için. Tek sıkıntısı fazla verilirse aşırı kilo alımına yol açabiliyor diye duymuştum tv de haberlerde. Obeziteyi tetikliyormuş anne sütü gibi her canı sıkıldığında her ağladığında mama verilmez günde belli porsiyonları olmalı aylık olarak özel planlanmalıymış.
Kırmızı noktasına baktı genel muayene öyle detaylı değil. İşte kalp ritmine bıngıldağına ağzına dil bağına falan da baktı doktorumuz. Öyle detaylı olarak 6. Ay dedi hastanedeki çocuk doktorumuzdaSağlık ocağında nasıl yaptılar. Göz bebeğini büyütmek için damlalar falan damlattılar bize hastanede. Büyük makinayla gözlerini bir aletle açarak baktılar. Sağlık ocağında var mıymış öyle bir makina? Ordaki doktor ne anlar ki gözün gelişiminden?
Çok normal almış. Sen hiç sıkma canını milyonlarca insan kullanıyor o mamaları bebeğin gayet sağlıklı gelişiyorCanm bebeklerin belli bir yeme potansiyeli var zaten. Her ağladığında değil ama her acıktığında veriyorum. Acıktığını anlayabiliyorum artık. Gündüz ortalama 2-2,5 saatte bir veriyorum. Gece de 4 saatte falan uyanıyor. İlk ay 1 kilo ikinci ve üçüncü ay 800’er gram kilo aldı. Bence aşırı değil. Obez olacak kadar değil yani:) neyse Allah hepimizin bebeğine sağlık versin. Sütü olanlara da daha çok versin:)
bugün yanakları icin doktora gittik atopik dermatit dedi ve çok az kortizon içeren bir krem yazdı 5 gün cok ince surerek kullan sonrasında mustela al sürekli nemlendir dediOy maşallah ya. Rabbim nazarlardan korusun. Yanakları pamucuuukkk :)) böyle pürüzsüz yanaklı çocuk görünce içim gidiyo kuzumun yanakları ilk bir hafta falan böyleydi sanırım o zaman da küçük diye öpememiştim. Çocuğumun yanakları zımpara gibi resmen çok üzülüyorum
lcw den aldım ama 9 aylık aldım 6 aydan başlıyordu belki kesersin boyundan falan olurKızlar böyle kırmızı siyah ekoseli kız bebek için 0-3 ay herhangi bir kıyafet arıyorum .elbise olur tulum olur kazak gömlek her ne olursa. 1 hafta içinde elimde olması gerekiyor.Görenler noooolur bilgi versin
Canım boydan kesmeyle olmaz çünkü kollardan olmuyo. 1-3 ay bile tam gelmiyo dahaEki Görüntüle 2237161 Eki Görüntüle 2237162 lcw den aldım ama 9 aylık aldım 6 aydan başlıyordu belki kesersin boyundan falan olur
Eki Görüntüle 2237160
En sonki yerde kaldi bizimkiVallah rahatlamadımsen naptın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?