2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Son iki gündür oldu canım bence boyu uzadı kilosu az kaldı gibi . Çünkü bacakları ve karnı hafif topluyken hiç sızdırma olmadı saatlerce de kalıyordu .

Anne olunca değil ama düzene alışana kadar, bebekler büyyene kadar böyle bence. Vaktim var ama canım istemiyor benim, çıkarken bi 10 dakika makyaj yapabilirim ama çok gereksiz ve yük gibi buluyorum. Zaten bebekle çıkmak işkenceden hallice. Dışarıda hep görürdüm minik bebeğiyle fit anneler, tayt falan giymişler bir de bakımlılar. Ben de böyle olcam derdim ama ne mümkün; topuzum kalıplaştı kafamda artık toka takmasam da orada durur yani
Gece uykusu çok çok kötü değil. Şu an her şey bana yetecek dozda ama işte anneliği kabullenemeyince herhalde ben tatmin olamıyorum. İşe dönmek istiyorum bakacak kşmse yok maalesef. Annem sütten kesilirse bana bırak yaza kadar diyor, çok işime geliyor tabi ama daha da koparım o zaman. Her şeyi sil baştan yaşamak istemiyorum.

Canım sen sling almamış mıydın? Bana hiç zor gelmiyor çıkmak . Dediğim gibi kendim zaten hiç hazırlanmıyorum bebeğe de bi şey hazırlamiyorum. Slingi bağlayıp atıp içine çıkıyorum .2 saat filan dolasip geliyorum. Parka gidip yürüyüş yapıyorum markete uğruyorum. Zaten slingin içine koydun mu hep uyuyor yürürsem. 2 saatte de acikmaz zaten uyuduğu için. Üşümüyor da bana bağlı olduğu için. Yani böyle basit gündelik şeyler için yanında ekstra hiç bir şey taşımaya gerek yok ki.

Annene verme fikri çok saçma nasıl öyle bı teklifte bulunabiliyor annen aklim almıyor. Çok yardımcı olmak istiyorsa gelsin yanında yardımcı olsun. Bı nefes almak iyi gelir ama komple ayrı kalmak iyice koparabilir seni. Bence iyi hissedene kadar çevrenden talepkar olmaktan cekinme. Esin annen kardeşin yakın arkadaşın kim varsa söyle sana nasıl yardım etmelerini istiyorsan. Bence biraz da bu sorumluluk duygunun aşırı olması yıpratıyor seni. Koyver gitsin biraz. Kimler ne şartlarda annelik yapıyor. Biraz üşüse, biraz altını değiştirmeyi geciktirsen vs hiç bir şey olmaz. Bu sıkıcı işleri biraz ihmal edip keyif aldığın kısımlara odaklan. Bakacak kimse yoksa illaki bakıcı ayarlayacaksiniz bir gün. Bence ertelemenin alemi yok işe baslama vaktini. Kesinlikle iyi gelecektir sana.

Sling aldım d bağlayamadım canım, benimki sevemedi bir türlü. Dik oturamıyor ya henüz yan bağlamak gerekiyormuş o şekilde de durmadı. Kanguruyla öıkıcam birazdan ama onu da evde takıyorum yarım saat sonra sıkılıyor belki dışarda sıkılmaz bakalım.
Annem 1000km uzakta, üniversiteye hazırlanan bir kardeşim var onunla uğraşıyor. Kayınvalidem zaten bakarım demiyor. Normalde 27sinde başlıyorum ama bir ay daha uzatıp duruma bakıcam bi.

Bizimkiside aynı . Bugun misafir vardı çıta uyandı bu saat oldu yeni uyudu . Evde genelde hep tekim dolayısıyla ev hep sessiz . Nasıl alıstırıcam bende bılmıyorum tv ile olcak iş değil bence
Yok cnm ya çok uykusu olmadığı sürece mümkün değil tv açıkken uyumuyor çok uykusu olacak seste çok açık olmayacak öyle ya birde ben ailemin yanına da gittim ev kalabalıktı sürekli ses vardı ama yok alılmıyor ya bence bizim bebeler sese aşırı hassasiyet gösteriyorlar

Beni dinleyen yok ki aramıyorlar bile bi bakıyorum kapı çalışıyo akşam yemegine bile kalıyolar yani sen düşün halimizi şuan o kadar hastayım ki sesim çıkmıyo bogazım agrıyo sesim kısılmş oglumda hasta zaten

Yok cnm ne yan bağlaması zaten sırtını destekliyor. Bacaklarının m şeklinde olmasına dikkat ettikten sonra sıkıntı yok. Sling zaten ilk 4 ay için önerilen bı sey.

Kızlar ya bana bi akıl verin Sabah kızımı aşıya götürdüm.. kızım 63 günlük boyu 62 cm kilosu 5 kg hemşire bana çok minik kalmış dedi sürekli emzir dedi. Bende sütüm yetmiyor mama veriyorum salak kalmış kolaya kaçıyorsun diyor.. çoçuğun minik kalmış dedi.. çok üzüldüm ya sabahtan ağlıyorum.. Benim göğüs ucum çok kötü ağlıya ağlıya emziriyorum.. mama 3 öğün veriyorum dedim çok veriyorsun dedi. Ben sanki çocuğumu takip etmiyorum ya insan mecbur kalmasa mama verir mi

canım maşaAllah boyu uzun ya ondan minik görünüyor bebeğin. bizim de 5 kilo ama 55cm idi 2. ay aşımızda. sen kimseyi dinleme sen annesin ve bebeğini de kendini de en iyi sen bilirsin. kendini kötü hissetme eminim herşey denemişsindir sütün için ama elden birşey gelmiyorsa doymuyorsa vermek zorundasın tabii ki de.

Cnm senin ki minikse benimki ne oluyor acaba ? Biz 70 günlükken 38/5 boyu vardı ve dr gayet iyi dedi ben de dert etmedim zaten seninkinin boyu gayet iyi boşver sen boş beyinli hemşirelere takılma üzme kendini

gece ateşi yükselmedi canım ama dün hep huzursuzdu inledi hep ağladı.bugun daha iyi şükürler olsun saol.senin kuzun nasil.
İyi iyi çok güzel inlemesi bizde de oldu hatta benim bebeğim 3 gün huzursuzdu gerçi bizimki zaten çokta sessiz bir bebek olmadı hiç valla cnm burun tıkanıklığı öksürme devam ediyor bizde 1 ay oldu hala düzelme yok ciğerleri temiz olsun da varsın geç geçsin sıkıntı değil ama ben hep bir panik yaşıyorum neden burnu tıkandı niye öksürüyor diye sanırım çok fazla korkmuşum atlatmak biraz zaman alacak

canım öyle oluyor ama zamanla daha azalacak korkular endişelenme.hepsi geçecek.yaza kadar biraz daha koruyalım sonrasında daha rahat edeceğiz inşallah canları saolsunda

Yeni evli değilim zamlardan da gayet haberim var. Hiç birimiz zengin değiliz. Bebeğin çamaşırlarını biriktirip haftada bir yıkıyorum. Kendi çamaşırlarımızı bazen 2 haftayı buluyor yıkamam. Ama nolursa olsun birlikte yıkamıyorum. Neyse dediğim gibi kendi tercihin. Umarım sağlıkla büyür bebeğin.

Dalan roxy kullanıyorum canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…