- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #51.241
Aynen rastgele olcumleri var bizimde boyu yanlis olcuyolar hep 62cm dedi hem evde olctum hem bugun dr. Olctu 60cm cikti.Sağlık ocağındaki hemşirelere pek güvenemiyorum ben. Karma aşıda kızımın canını çok yaktı. İğneyi çıkartıp bir daha soktu koluna inşallah tutmuştur aşı. Birinci ay kontrolünde 56 cmdi. İkinci ay başkası ölçtü 54 dedi. Şaka gibiGeçen ay 56idi kısaldı mı yani deyince şaşırdı yeniden ölçtü 59 çıktı. Maalesef işini hakkıyla yapan insan çok az...
çok zor günler geçirmişsiniz ama neyseki atlatmışsınız. Evladınız yanınızda ve sağlıklı.. Aslında bizim de sizin gibi olmamız lazım illa kötü bir şey yaşanmamıza gerek yok. Ama bazen ya biz cesaretsiz oluyoruz ya karşıdakiler çok düşüncesiz ve yüzsüz oluyor. İnşallah hasta olmadan büyütürüz bebişlerimiziGeçmiş olsun canım benim valla insanları anlamak zor ben oğlumdan sonra utanmaz yüzsüz oldum kimse çocuklarımdan önemli değil tabi böyle hissetmek içinde bişeyler yaşayıp tecrübe etmek lazım oğlum 4 aylıkken zatürre oldu bakamadım aldım gittim ankaraya anneme bir kişi aramadı nasılsın diye bebeği soran olmadı bebeğimi hasta eden kişi kapı kapı çarşı pazar gezerken biz hastanede kucağımızda iğnelerden delik deşik bebekle geziyorduk oğlumda böyle pipirikli anne oldum kızımada maalesef aynı devam ediyorum hep yaşadığım kötü tecrübelerden bazen bakıyorum millete ellerinde minnacık bebek avm lerde orda burda ne güzel diyorum demekki onlarınkine bişey olmuyor herşey beni bulur zaten
Neden öyle demişki yani geçen ayla kıyaslayıp bakılır o ayki kilo alımına. Bizde 2 aylık gittiğimizde kilosu 5300 boyu 59 cm di hiç bişey demedi hatta bir önceki aydan itibaren 1 kilo aldığı için iyi geldi bana kilosu. Üzülme canım bazen hemşirelerde. NE dediklerini bilmiyorlar. Böyle düşünmeden yorum yapıyorlar sinir oluyorum. Alternatifli konuşsalar belki bu kadar üzmeyecek seniKızlar ya bana bi akıl verinSabah kızımı aşıya götürdüm.. kızım 63 günlük boyu 62 cm kilosu 5 kg hemşire bana çok minik kalmış dedi sürekli emzir dedi. Bende sütüm yetmiyor mama veriyorum salak kalmış kolaya kaçıyorsun diyor.. çoçuğun minik kalmış dedi.. çok üzüldüm ya sabahtan ağlıyorum.. Benim göğüs ucum çok kötü ağlıya ağlıya emziriyorum.. mama 3 öğün veriyorum dedim çok veriyorsun dedi. Ben sanki çocuğumu takip etmiyorum ya insan mecbur kalmasa mama verir mi
Sütümü veriyorum gümüş kapakta aldım en son oda epey bi maddi sıkıntıya soktu bir hafta kullandım bir faydası olmadı.. sütüm bazen çok oluyor bazen olmuyor ben süt veriyorum sonra mama veriyorum bakıyorum mamayı bitirdi ordan anlıyorum sütüm yetmiyorCanim meme ucun yara oldugu icin mi emzeremiyosun. Mama vermek de bisey yok tabide eger sutun varsa meme ucu yarasindan veremiyosan gumus kapak falan mi denesen.
Anladim cnm sen anne olarak dogrusunu bilirsin bazen yaralar cok beter olabiliyor emzirmek iskence oluyor o yuzden sormustum. Benim de hala yara oluyor medacasol yada fito suruyorum.Sütümü veriyorum gümüş kapakta aldım en son oda epey bi maddi sıkıntıya soktu bir hafta kullandım bir faydası olmadı.. sütüm bazen çok oluyor bazen olmuyor ben süt veriyorum sonra mama veriyorum bakıyorum mamayı bitirdi ordan anlıyorum sütüm yetmiyor
Doğum yapmamış çocuk bakmamış bir insanın ahkam kesmesi çok saçma bende 8 yıl çocuk gelişimi okudum ama kitapta okumakla bakmak çok farklı.. kendilerini doktor sanıyorlar bu defa gitsem aynı hemşireyle karşılaşsam o sıra ağzını tıkarım.. senin demenle başlarından salıyorlar.Sağlık ocağındaki hemşirelere pek güvenemiyorum ben. Karma aşıda kızımın canını çok yaktı. İğneyi çıkartıp bir daha soktu koluna inşallah tutmuştur aşı. Birinci ay kontrolünde 56 cmdi. İkinci ay başkası ölçtü 54 dedi. Şaka gibiGeçen ay 56idi kısaldı mı yani deyince şaşırdı yeniden ölçtü 59 çıktı. Maalesef işini hakkıyla yapan insan çok az...
İnşallah canım evladının canı yanıyor annenin ciğeri yanıyorÇok zor günler geç
çok zor günler geçirmişsiniz ama neyseki atlatmışsınız. Evladınız yanınızda ve sağlıklı.. Aslında bizim de sizin gibi olmamız lazım illa kötü bir şey yaşanmamıza gerek yok. Ama bazen ya biz cesaretsiz oluyoruz ya karşıdakiler çok düşüncesiz ve yüzsüz oluyor. İnşallah hasta olmadan büyütürüz bebişlerimizi
Tam dikişin geçtiği yerden tüyler çıkıyomu peki? Ben oraya ağda yapamıyorum hala dikişle birlikte tüyler diyeCnm hala pembe gibi beyaz rengi alması biraz zaman alıyor hemen olmaz
Ohhhh mis valla iyi gezmeler sizeBiraz güneşi gördük kendimizi sokağa attık yine :)
Ya işte suçlayıcı bir dille konuşuyor o beni çok sinir etti.. ilk doğduğun da 3,600 kg hastanede 8 gün kaldı 3 kg çıktık sonra 4,300 olduk şimdide 5 kg önceden çok mama veriyordum şimdi kendi sütümü veriyorum mecbur kalmadıkça mama vermemeye çalışıyorum.Neden öyle demişki yani geçen ayla kıyaslayıp bakılır o ayki kilo alımına. Bizde 2 aylık gittiğimizde kilosu 5300 boyu 59 cm di hiç bişey demedi hatta bir önceki aydan itibaren 1 kilo aldığı için iyi geldi bana kilosu. Üzülme canım bazen hemşirelerde. NE dediklerini bilmiyorlar. Böyle düşünmeden yorum yapıyorlar sinir oluyorum. Alternatifli konuşsalar belki bu kadar üzmeyecek seni
Bazen ağlıyorum inanki sırf o iyi olsun diye iki büklüm süt veriyorum.. benim yaralar iyileşmiyor bilmiyorum neden 2 gün iyi olur sonra yine ağırır.. madecassol bepanthen garmastan lansinoh termicin krem serisi yaptım ama olmuyor işte koca karı ilaçlarıda çok denedim fayda çokAnladim cnm sen anne olarak dogrusunu bilirsin bazen yaralar cok beter olabiliyor emzirmek iskence oluyor o yuzden sormustum. Benim de hala yara oluyor medacasol yada fito suruyorum.
Oyy maşallah kaç aylıktan beri kafasını çevirebiliyo benimki yapışıp kalıyo yaEki Görüntüle 2237857 Buda benim oğlan dermişim yok kızda oğlumun kıyafetlerini giydiriyorum :)))) bayılıyor yüz üstü uyumaya geçen burda yazılmıştı bir deneyim dedim meğer bizim cadı anası gibi yüzüstü uyumayı severmiş bırakıyorum yeni doğmuş bebek gibi kaç saat uyanmıyor maşallah başına şapkayı banyolu olduğu için taktım artık takmıyorum da yüz üstünü uyumayan bebekler için tavsiye ederim emince uyuyor götürüp yüz üstü bırakıyorum mırıldanınca popişine pıt pıt piş piş tamamdır kafasını istediği tarafa çevirebiliyor
Solomombaby aldım ben yeni doğan aparati da var 1 aydır kullanıyorum çok memnunum. Yeni doğan aparatını yeni bıraktık.Hangi kanguru markasini tercih ettiniz acaba bende almak istiyorum. Sling alsam kullanim araligi az dedim kanguru almaya karar verdim.
Canım gerçeği söylemek gerekirse 1 aylıkken kafasını dik tutabiliyordu ama yüz üstü hiç yatırmadığım için boğulma tehlikesi olur diye bilmiyorum ne zamandır çeviriyor 3 gün oldum yüz üstü yatıralı kafasını istediği gibi çevirip uyuyor 8 gün sonra 3 ayımız doluyorOyy maşallah kaç aylıktan beri kafasını çevirebiliyo benimki yapışıp kalıyo ya
boşver canım sağlığı yerinde mi? yerinde çok şükür, gerisini boşver.Ama suçlar gibi konuşması beni çok üzdü Bi an kavga edecektim eşim Yanımda diye birşey diyemedim.. boyuna falan hiç bakmadı direk minik kalmış yok sütünü vermiyorsun aptal saptal konuştu
herkesin kendi tercihi canım.2 cocuklu hayati bilemem biseyde diyemem ama benim oglan asırı kusuyor zaten gunde 1 makine çamasiri cikiyor sirf hergün makine calistirmamak icin yegenimin kucukluk kiyafetlerini aldim karisik giydiriyorum 2 gunde 1 sırf cocugun camasirlarini yikiyorum zaten bizimkilerle birlesmesine imkan yok cok fazla cikiyor. Ama çikmasa bile cocuga kullandigim deterjanla kendimize kullandigim deterjan farkli bu yuzden bile bir arada yikamazdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?