- 26 Kasım 2017
- 3.445
- 2.911
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #51.501
Benim oğlum da hapşuruyordu dalanda ben hep azıcık koydum o yüzden. Şimdi unibaby ne güzel hiç kokmuyor beyazları da daha temiz yıkıyor farkettimBelki seninkinde olmaz bende birden böyle oldu tek fark deterjan değiştirdim ısı falan aynı bilemiyorumki 5 durulama yaptırdığım halde benim bebiş hapşırıyo dalanda.Uni nin hiç kokusu yoktu ona alıştı galiba.Ama dalan kullanan başka arkadaşlarımda böyle sorun olmadı bebekten bebeğede değişiyo tabi
Ben de gece ateşlenince altına ince bi tayt ince bi çorap giydirdim üstüne de askılı zıbın üstüne pijaması var. Şimdi mesela elliyorum vücuduna sıcacık elleri ayakları da sıcak. Ama psikolojik olarak üşüyor gibi geliyo çok inçe üstü 2 kattan az hiç giydirmedim.Canım işte internette filan araştırırsan öyle ayağı soğuk eli soğuk üşudu diye bir şey yok yazıyor. Bebeklerin elleri ayakları burnu zaten hep soğuk olurmus. Koltuk altına boynuna bakın o zaman giydirin diyor. Düşün sen deli gibi koşarken hava kaç derece olursa olsun üşür müsün? Bebekler de bize basit gözüken işler için bile çok fazla efor harcıyorlar metabolizmaları çok hızlı çalışıyormuş. Sadece ter bezleri bizim kadar çalışmadığı için anlayamiyoruz ne kadar bunaldiklarini. Özellikle emzirirken kesinlikle kalın giydirilmemeleri gerekiyormuş. Gördüm senin kızının halini çok üzüldüm. Düşünsene o noktaya gelene kadar kimbilir ne kadar bunaldi o çocuk. Bence alıştıra alıştıra azalt sen de üzerindekileri. Beni annem bebekken hiç giydirmemis ve gerçekten de hiç bı hava koşulundan etkilenmem ben. Ama eşimi çok giydirmis annesi mesela habire rüzgar esti,klima çarptı,yağmur yağdı her şeye hasta olur. O yüzden anlaşamıyoruz işte evin ısısı konusunda. Sıcaklık yükseldikçe evdeki mikropların üremesi için de daha uygun ortam oluşuyor aslında daha çok hasta oluyor bebekler.
Yok canım değikizlar sizinde bebegin el parmakları tirnaga dogru olan kismi hafif kahverengi gibimi
arıtma suyu ile yıkıyorum. bir miktarını su ısıtıcı da kaynatıyorum ve ılıştırıyorum banyo suyunu.Bebeğinizi yıkayacağınuz suyu önceden kaynatiyor musunuz?
Amin canım dogdugundan beri gece uyuyor yalniz gunduz az ve cok hafif uykusuMaşallah canım nazar değmesin ne güzel uyuyormuş. Darısı bize inşallah
Evet aynen 10 da uyudugu icin gec uyaniyor. 9 da uyutmaya calis erken uyanacaktir. Ogretmen misin buarada ben de ogretmenim uc haftadir raporluyum raporun bitmesine bir hafta kaldi. Kizim tam 3 aylik olmus olacak. Tekrar alabilirsem bir aylik daha rapor almaya calisacagim sonra 20 gun tek hekim raporu almaya calisacagim. Bakalim hazirana kadar direnecegim. Her sey bebisler icin birakacak hic kkimsem yok cunkuBizimki de 10’da uyuyor 8’de uyanıyor canm. Ama ben 2 hafta sonra işe başlayacağım. Sabah 7’de evden çıkıp anneanneye götürmemiz lazım. Uyurken nasıl giydirip götüreceğiz bilmiyorum
dediklerine hepsine katılıyorum canım. bizde aynı durumdaydık artık eşime alıştırdım bizr uyuyor artık =) 23 derece bile sıcak gelir bana. evime gelen üşür zaten =) ama terlik hırka felan isteyene veririm veya beni tanıyan ona göre gelir evime =) biz soğukta büyüdük kreşlerde büyüdük ve kış dahi olsa pencere açık veya serin olurdu odamız. zaten açık hava da uyuyan bebeklerin beyni daha iyi çalışırmış çünkü oksijen gittiği için. uyurkene gelişimleri de devam etmekte oluyor çünkü bu da önemli!Canım işte internette filan araştırırsan öyle ayağı soğuk eli soğuk üşudu diye bir şey yok yazıyor. Bebeklerin elleri ayakları burnu zaten hep soğuk olurmus. Koltuk altına boynuna bakın o zaman giydirin diyor. Düşün sen deli gibi koşarken hava kaç derece olursa olsun üşür müsün? Bebekler de bize basit gözüken işler için bile çok fazla efor harcıyorlar metabolizmaları çok hızlı çalışıyormuş. Sadece ter bezleri bizim kadar çalışmadığı için anlayamiyoruz ne kadar bunaldiklarini. Özellikle emzirirken kesinlikle kalın giydirilmemeleri gerekiyormuş. Gördüm senin kızının halini çok üzüldüm. Düşünsene o noktaya gelene kadar kimbilir ne kadar bunaldi o çocuk. Bence alıştıra alıştıra azalt sen de üzerindekileri. Beni annem bebekken hiç giydirmemis ve gerçekten de hiç bı hava koşulundan etkilenmem ben. Ama eşimi çok giydirmis annesi mesela habire rüzgar esti,klima çarptı,yağmur yağdı her şeye hasta olur. O yüzden anlaşamıyoruz işte evin ısısı konusunda. Sıcaklık yükseldikçe evdeki mikropların üremesi için de daha uygun ortam oluşuyor aslında daha çok hasta oluyor bebekler.
Maşallah güzel ayarlamışsınız. Nasıl çektiniz? Bizimki hala 12 de yatıyor.Bizim de 10 du 9 a cektik ama her zaman tutmuyor tabiki. 9 da uyuyunca 5-6 gibi uyaniyor biraz uyanik kaldiktan sonra tekrar uyuyor. 10 da yatmissa 7 gibi uyaniyor. Bu duzenden once 12 de uyuyordu ve gunduz surekli uykuluydu aksama kadar. Ne kadar erken okadar iyi bence. Buyume hormonu o saatlerde salgilaniyor
Yaz için 9-12 aldım canım. Ürünlerin geldi mi oldu mu bebişeYaz için 6-9 ay aldım
Merhaba ben de öğretmenim. Dediğiniz gibi Haziran’a kadar direnip dönemi kapatmak istiyorum. Ancak 40 günden fazla tek hekim raporu alamıyoruz değil mi heyet almamız lazım?Evet aynen 10 da uyudugu icin gec uyaniyor. 9 da uyutmaya calis erken uyanacaktir. Ogretmen misin buarada ben de ogretmenim uc haftadir raporluyum raporun bitmesine bir hafta kaldi. Kizim tam 3 aylik olmus olacak. Tekrar alabilirsem bir aylik daha rapor almaya calisacagim sonra 20 gun tek hekim raporu almaya calisacagim. Bakalim hazirana kadar direnecegim. Her sey bebisler icin birakacak hic kkimsem yok cunku
3 aylık olacağız 4 gün sonra canımKaç günlük bebeğin canim
Internetten baktn mi cnm ben internetten bakip ole gittim bende bilmyrdm cnm ole rahat blrsn hastane . Kuzum ya cani nasl yanms syy bende yandm korkyrm nasl atlatck benm kizdaÇıktı canım çok ağladı da gece boyu ateşini ölçtüm. Uykusuzluktan başım ağrıyor.. ben burda nasıl bir hastane bulacağım hiç bilmiyorum
Canım dün yaptırdık biz de saat 4 te aşı oldu gece 2 de çıktı ateşi ama üstünü incelttim hemen düştü.2.ay aşısı yapıldı bugun takip ediyorum şimidlik ateşi yok çok şükür ateş çıkarsa ne zman çıkar sürekli ateşini ölçeyim mi bugun kızlar
Hep panik halindeyim ateşi çıkıcak diyeCanım dün yaptırdık biz de saat 4 te aşı oldu gece 2 de çıktı ateşi ama üstünü incelttim hemen düştü.
Bizimde 1 ay oldu sunnet ilk basta gercekten kotu gorunuyor bide kucucuk oluyo :) allah allah cok mu kesti dr. Demistim :) 1 haftaya daha iyi olur 1 aya tam duzelir bize istediginiz zaman banyo yaptirin dedi dr. Hicbir uyarida bulunmadi verdigi kremi bolca surduk halada suruyorum.Kızlar dün sünneti hallettik Allaha şükür bi sıkıntı çıkmadı. Bayagı huzursuzdu sabah 6 da uykuya dalabildi, oğlen 12ye kadar uyudu ara ara uyanarak. Pipisinin görüntüsü çok değişik şu an şiş ve mor ne zaman düzeliyor 1 hafta sonra kontrole gitcez o zamana kadar düzelmis olur mu? Hersey anormal gibi geliyor
Ben hep aliyorum suan 3 6 ay aliyorum 6 9 u belki bahara giyerKızlar koton Kidsten kimler alışveriş yaptı ? Bedenleri nasıl aldınız. Bu aylarda giyeceğini 6-9 ay alayım diyorum bilemedim
Kaka lekesini beyaz sabunla citileyip at makineye lekeden eser kalmaz ben hep 30 da yikarim leke kalmiyorIstersen az camasirla bi dene canım küçülecek mı diye. 40 derecede kaka lekesi çıkmıyo:)
Hep takip et canım çıkmaya başlarsa ince giydir dvam ederse de ilacını verirsin. aşı ateşi hastalık ateşi gibi inatçı değil korkma belkide çıkmayabilir bile2.ay aşısı yapıldı bugun takip ediyorum şimidlik ateşi yok çok şükür ateş çıkarsa ne zman çıkar sürekli ateşini ölçeyim mi bugun kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?