- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #52.161
Anladım canım genelde testlerden ziyade annenin gözlemlerine göre tanı koyuyorlar canım . Küçük oldukları için çıkmayabilir ama çıkmaması olmadığı anlamına gelmiyor. Acaba çok mu asitli şeyler yiyorsun öyle kızarıyor ise
Benim kızımda kucağıma aldığımda kafası dik bir şekilde en 5 dk duruyor evde gezerken kafasını her yere çevire çevire bakıp inceler yorulunca omuzuma yatar dikkati çeken bişey görürse yine kafayı kaldırır ama her bebeğin gelişimi ayrıdır kıyas yapmamak lazım bazı çocuk 11 aylık bazısı 18 aylık yürür ama sonuçta yürür bazısı 1 yaşında bazısı 15 aylık konuşur bazısı 2 yaşını geçince konuşur sonuçta konuşur Allah sağlık versin yeterki sırası gelince hepsi oluyorÇoktan beridir mi şaşırdım maşallah ozaman bizimkilerin kafası mı büyük ne :)) üç aya yakın tam olarak tuttuklarını biliyorum ben ama herhalukarda bi sorun olmaz heralde belki yapısaldır ama genel olarak ben hiç görmemiştim benimkide iki ayını geçti ve tam olarak tutmuyor
hatırladığım kadarıyla kıyafetleri biriktirip yıkıyorsun ondan olabilir. bizim öyle bir sıkıntımız yok canım. çok kusuyor ise hemen lavaboda çitele yıka as canım. ıslak da koyma o da koku yapar.Kızlar, bebeğimin kıyafetleri yıkanınca bile çok kötü süt kokuyo. Aslında süt bu kadar kötü kokmaz ama anlayamadım niye böylesizde nasıl kıyafetleri iki kere yıkıyorum yine de fayda yok tiksindim artık. Kızım çok kusuyo, ondan olabilir mi? Fikriniz var mı?
Benimkide aynıydı bi formül buldum uyur uyumaz gazını alıp koltuğa yüz üstü yatırıyorum bayılıyor saatlerce uyanmıyor yatırırken azıcık kıpırdanıyor poposuna vurup piş piş diyorum geri dalıyor tavsiye ederimKızlar bebeklerinizi gece uykusuna nasıl geçiriyosunuz ve kaç aylıklar? Benimki memede uyuyarak geçiyo yerine koyunca 5dk sonra aranmaya başlıyo.Bi de gece üzerine ne örtüyosunuz aslında hiçbişey örtmemek lazımmış ama uyku tulumu şuan bize imkansız
Benim en çok yaptığım yemek fırında kalça but çok kolay pratik bıkılmıyor da çorba tavuk pilav 3 lüsü arada tavuklu bezelye patatesli arada ıspanak tencerede İzmir köfte mantı bazen hiçbirşeyi pişiremiyorum hamur mayalayıp pişi yapıyorum yanına kahvaltılık bazen onu bile yapamıyorum eşime yufka aldırıyorum peynirli gözleme çay yapıyorum bunlar sana fikir olsun canımKızlar ben boşuna gecelerin bekçisi değilim :))) gündüz uyuyo benim kuzu 3 kez en az 1 er saat :) o ara yapıyorum. Yapmasam eşim sorun etmez ama ben yemeğe çok düşkün biriyim o yemek illa yapılcak. Benim psikolojim gerçekten çok etkilenmişti ilk 1,5 ay asla vakit bulamadım ne temizliğe ne yemeğe. Baktım olmuyo bi şekilde vakit yaratmaya çalışıyorum. Gerekirse sling e bağlayıp yaparım çünkü o akşam evde yemek yoksa çok depresif oluyorum ve ağlıyorum
İnstagram damıOnu bende kullanıyorum. O site sayesinde lahmacun, pide, pizza ustası oldum :)
Kuruyor canım gözlerimin içine bakarak sesler de çıkarıyor gülüyorda 3 ayımız doluyor gün hafta bile farkediyor 15 günce yapmıyordu meselaBebeğiniz uzun süreli göz teması kurabiliyor mu?
Birde kucağıma alip yürüyoruz. Niyeyse perdeye,avizeye, tavanlara bakiyor.gözü yükseklerde heralde bizim kızın.. Neden öyle havalara bakiyor acabaKuruyor canım gözlerimin içine bakarak sesler de çıkarıyor gülüyorda 3 ayımız doluyor gün hafta bile farkediyor 15 günce yapmıyordu mesela
Benimkide havaya çok bakıyor öyle tatlı saf bakıyorki o kafasını kaldırdıkça öpmeden yapamıyorumBirde kucağıma alip yürüyoruz. Niyeyse perdeye,avizeye, tavanlara bakiyor.gözü yükseklerde heralde bizim kızın.. Neden öyle havalara bakiyor acaba
Bende öyle öpüyorum gıdısından hemde:)Benimkide havaya çok bakıyor öyle tatlı saf bakıyorki o kafasını kaldırdıkça öpmeden yapamıyorum
Adı ne canım merak ettim:)Bursada var öyle bir doktor ama biraz pahalı eşime sordum her ay götüremeyiz dedi. Arkadaşım götürdü vücudunda kızarıklıklar çıkmıştı. Görünürde bişey yok ama tehlikeli bir durum yok demiş. Bir gün öncesi yenidoğan çekimi yapılmıştı giydiği kıyafetler orlonmuş o yapmış gibi görünüyor demiş.bir gün bekleyelim isterseniz geçmezse öyle tahlil yapalım boşuna delmeyelim çocuğu damarları çok küçük gözükmüyor bile çok canı acır demiş.Akşamına aramış aklım sizde kaldı ne oldu geçti mi kızarıklıklar diye. Ben şok bizimki hapşırsa kan alalım der ve öyle akşamına geri aramak... imkansız.
Canım yapalım dedi 5 gün önce muayeneye gitmiştik. Sonra dışarı çıktı geri döndü bı arkadaşımla da konustuk alerjik bebeklere önermiyorlar dedi açıkçası ben de çok arada kalmıştım. Facede gruplarda aşıdan sonra çok kötü alerjisi nüksedenler olmuş.Rota virüs aşısını yaptıracak mısın? Sordun mu doktorunuza?
Canım çok şaşırdım ve mutttttlaka denicem çünkü elim bol biraz az yapmayı bilmiyorum 2-3 gün aynı yemeği yemek zorunda kalıyoruz. Kavanozun tam ağzına kadar dolması gerekiyor mu . Hangi yemekler mesela ne bileyim kurufasulye patates yemeği sulu köfte falan bunlar olur mu
Aa bilemedim o zaman ısısı da iyiymiş çünkü60 derecede canım
Boğulma riskine karşı örtmeyin diyolar ama bende mecbur örtüyorumNeden örtmemek lazımmış ki canım. Biz bebeğimle uyuyoruz kullandığım yorganı örtüyorum. Çok hafif bir yorgan zaten. Gece uykuyu memede geçiyor bizimki de tam dalınca bırakıyorum o zaman uyanmıyor canım
Hmm bizimki pişik canim bepanten surmeye basladim biraz etki etti gibiBizim oluyor. Ben de pişik sanıp bepanthen falan sürüyordum. Sonra yanağımızda birşeyler çıkıp doktora gittiğimizde boyun altındakilerin de yanağındakilerin de atopik dermatit olduğunu öğrendim. Sen bepanthen sürebilirsin canm. Pişikse bepanthenle geçer zaten.
Gül güner nar canım 180 lira muayenesi çok fazla değil aslında da bizi aşıyor şu an için pişman olmazsın gidersen muayeneleri 1 saat sürüyoAdı ne canım merak ettim:)
Aksam yatirmadan once surmustum biraz hafifletmis gibi eski kizarikligi gitmis gecirmezse plus surerimmÖnleyici olabilir ama olan pişiğe hiç bişey yapmaz canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?