- 18 Temmuz 2016
- 597
- 1.250
- 113
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #5.221
Bence yoktur canım rahat ol ben doktorada sordum normal demişti benim kanamam falan yok hamdolsun gönlünü ferah tutmaya çalış
Gebelik dolayısıyla glifor belki Bi derece ancak insülin dahiliye ye danışmadan asla kesilmemeli.kaldıki şeker bebeğe dahafazla zarar verir hatta bebeğin bile şeker düzensizliği yaşayabilir. Bunu bir hemşire olarak söylüyorum.Ben kimseye sormadan bıraktım insülin i
Ben insülin başladım canım ama hapı da yarım yarım günde iki kez devam ediyorum. Öğrenir öğrenmez endokrine gittim. 12 haftaya kadar hapın bebeğin tutunmasına faydası bile var dedi. Bıraktıracak mı bilmiyorum. Şeker takibi yapıyorum.Bu arada glifor kullanan arkadaşlara bi sorum olacak benim kadın doğumcum biraktirdi ilacı ama bazıları devam ettiriyor ya korkuyorum dahiliyeye gidicem perşembe günü napmaliyim falan diye de bazılarına hafif doz insulin baslatiyormus dahiliyeci gercekten seker hastasi gibi o iğneleri nasıl vururum kafayı yiyecem şekerli Hiç bişey yemiyorum korkudan
Sakın kendi başına hareket etme canım. Endokrine git hemen.Ben kimseye sormadan bıraktım insülin i
Çok doğru diyorsun canım ama bazen ben abartıyorum kendim, ablam da hemşire o kadar olacak diyor korkma diyor ama daha bebeği göremedim biraz temkinli davranıyorum o yüzden. Tabi dediğin gibi tutunduktan sonra ve Rbbim ona hayat verecekse ne olursa olsun yaşayacaktır, inşallah hayırlısı ile Rabbim hayat versin yavrularımıza...Bu arada kasık ağrılarımız normal. Kanaması olmadığı takdirde ağır işleri kastetmiyorum ama günlük işlerimizi yapabiliriz. Ben dün akşam katlı evim heyetini sildim süpürdü toz aldım kapıları falan sildim. Evet belim ağrıdı biraz ama gebelik doğal Bi süreç bu kadar abartmaya gerek yok. Bebeklerim iz bize tutunduysa hiçbişey onların doğmasını engelleyemez. Ha çok ciddi düşük riski olur ona bişey diyemem tabi. Korkmayın :)
Aynen cnm bende yapıyorum ne kadar sakınırsan o kadar göze batar günlük işler yapılır ağır şeyler kaldrmyrm arkadşmdaki rahatlığa bakarmsn sigara içiyr herşeyi yapıyor kızıyrm ama kız anlamıyor onunki baya rahatlkBu arada kasık ağrılarımız normal. Kanaması olmadığı takdirde ağır işleri kastetmiyorum ama günlük işlerimizi yapabiliriz. Ben dün akşam katlı evim heyetini sildim süpürdü toz aldım kapıları falan sildim. Evet belim ağrıdı biraz ama gebelik doğal Bi süreç bu kadar abartmaya gerek yok. Bebeklerim iz bize tutunduysa hiçbişey onların doğmasını engelleyemez. Ha çok ciddi düşük riski olur ona bişey diyemem tabi. Korkmayın :)
Canim ya seninde lekelenmen olmustu kan rengimiydi 2 gundur bende de oluyor progstrona basladim yeniden endse ettim hic olmamisti dugunumuz vardi yogunluktanmi oldu acaba korktum biraz.Aynen cnm bende yapıyorum ne kadar sakınırsan o kadar göze batar günlük işler yapılır ağır şeyler kaldrmyrm arkadşmdaki rahatlığa bakarmsn sigara içiyr herşeyi yapıyor kızıyrm ama kız anlamıyor onunki baya rahatlk
Canım bende iki tane var bir tane de engelli.bir kedi var sahipleneceğim yakın zamanda. Vitamin iyi ama yumurta kadar etkili değil dediğim gibi hergün tüylerini taraman mamasının tavuklu olmamasına dikkat etmen ve haftada bir iki yumurta sayısını yedirmen yeterli olur aşıları da tammış tüy dökme mevsimindeler onlar için de eziyet ama mecbur çekiyorlar sen dışkısına dikkat et özellikle bir de toksoplazma bağışıklık değerlerine de baktır canım ama zorlanıyorsan da grçici sahiplendir için rahat edecekse karar seninSenin kaç tane var , zaten çok seviyorum deli oluyorum ama bu öksürük beni şüphelendirdi, vitamin aldık bugün kedimize , tüt dökülmesi için de iyiymiş , veterinerimiz önerdi , inş sağlıkla atlatırız gebeliğimizi
Canm stres üzüntden uzak dur benm ondan olmştu üzüntüden yok cnm açk pembemsi ams kan gibi gelmedi peçetye tek gelmşti snra kahveremgi leke oldu snra ertesi gün ilaçla daha gelmedi şükür cnm olabilir sen dikkat et düşük tehlken var demkki sana tavsyem yorlma üzülme stresten uzak dur inş birşey olmsz cnm o ilaç cidden iyi gelyrCanim ya seninde lekelenmen olmustu kan rengimiydi 2 gundur bende de oluyor progstrona basladim yeniden endse ettim hic olmamisti dugunumuz vardi yogunluktanmi oldu acaba korktum biraz.
Çok doğru söylemişsin canım geçenler de bir doktoru dinledim düşecek bebeğe hiç birşey engel olamaz dedi o yüzden günlük yapılan işlerde sıkıntı olmaz dedi eher bebek dusmucelse çekip almaya çalışsanız bile düşmez desi düşecekse de yatsanız bile düşer dedi ki düşen bebek sağlıklı değildir dediBu arada kasık ağrılarımız normal. Kanaması olmadığı takdirde ağır işleri kastetmiyorum ama günlük işlerimizi yapabiliriz. Ben dün akşam katlı evim heyetini sildim süpürdü toz aldım kapıları falan sildim. Evet belim ağrıdı biraz ama gebelik doğal Bi süreç bu kadar abartmaya gerek yok. Bebeklerim iz bize tutunduysa hiçbişey onların doğmasını engelleyemez. Ha çok ciddi düşük riski olur ona bişey diyemem tabi. Korkmayın :)
Ben de hamile olduğumu öğrenene kadar günde 1000-1500 ip atlıyordum düşecek olsa o zaman düşerdi diyorum bende. Bi de benim kızım zor yürüyor 28 kilo mecbur onu indirip kaldırıyorum arada. Eşim olmadığı zaman ben ilgileniyorum mecbuz.Çok doğru söylemişsin canım geçenler de bir doktoru dinledim düşecek bebeğe hiç birşey engel olamaz dedi o yüzden günlük yapılan işlerde sıkıntı olmaz dedi eher bebek dusmucelse çekip almaya çalışsanız bile düşmez desi düşecekse de yatsanız bile düşer dedi ki düşen bebek sağlıklı değildir dedi
Günaydın bayanlar dün şunu farkettim evde durup kendimizi dinledikçe kafamızda kuruyoruz herşeyi bir haftadır evdeyim ve hep hasta gibiydim yataktan çıkasım gelmiyordu dün aksama doğru annemlere gittim gidene kadar kötüydüm orda oturduk muhabet falan sonra eşim kardeşim ben yuruyus yaptik bir baktım o kadat iyiyim ki enerjim de yerimde bir an olsun hamileliği unuttum sonra kendimi çok rahat hamile hissetim demem o ki herşeyi kafaniza takmayalım ve günlük hayatımıza dönelim süreli kafamız onda olduğu için en ufak şeyi de takıyoruz hamileliğin tadına da varmıyoruz ben ilk defa dün akşam hamileliğinin tadına vardim
Benimde 27 çıkmıştı. Bende gitmedim dahiliye ye bu hafta gideyim bari. Sağlıklı besleniyordum sadece. Yemeğe dikkat edersen insuline gerek kalmaz . Zaten yediğimiz glisemik indeksi yüksek yiyecekler bizi ınsulin direnci yaptı. Aynen karatayla çok kilo vermiştim zamanında ben. KK da okumuştum ınsulin direnci olan bi bayan hamile karatay tarzı beslenmiş hem az kilo almış hemde şeker yüklemesi tertemiz çıkmış.Canım benim bilmiyorum 2 yıldır glifor kullanıyordum o zaman kaç cıktı insulin direncim yüzde 30 olabilir ama emin değilim şişman bi insanım yarim yarim toplam 1000 mg alıyordum günde valla ödüm koptu doktorum benim yanımda dahiliyeciyi arayip durumumu bahsedince bi gelsin belki az dozda insulin başlarız demiş Allahım sen koru yarabbim tansiyon ilacım da var valla ben de karatayci olcam alayım kitabını yine bu hastalıklarla insan anliyorki kadın ne diyorsa doğru diyor
Zeytin yağı içemem kesinlikle bi kere denemiştim olmamıştı da. Kayısıyı dediğin gibi yapayım. Fayda olur inşallah.Ben ilk hamileligimde çok kabız oluyordum hatta son aylarda hemoroid oldu duphalac da kullandim bekunis diye bi ilac da icmistim çok zorlandım o yüzden şimdi hergun suya kayısı koyup sabah hem suyunu hem meyvesini tüketmiyorum fındık ceviz ve incir yiyorum daha hiç kabız olmadım he bir de ac karnına bi kaşık zeytinyagi
gunaydın cnm uyku duzenım ıyıce bozukdu uyuyorum uyanyorum sureklı gene uyumusum sabah ezanından sonra ve yatarken dua ettım allahım bebegım nasıl ıyımı bana ruyamda goster dıye ruyamda bır kız cocugu gordum onu banyo yaotırdım ve ona namaz kılmayı ogrettım anlamına baktım ruyada kız cocugu goren kısı gercek tte hamıle ıse kızı olucak anlamına gelıyormus ve hamıle oldugumu ogrenmeden ogrendıkten sonra da ruyamda hep aynı kızı goruyorum sarı saclı up uzun saclaları var bole lule lule hıc yuzunu goremıyordum ama bu sefer yuzunude gordumGünaydın canım niye kalktın erkenden. Beni bıraksalar uyurdum. Bu gün misafirim var gece hazırlık yaptım ezanlarla da bebiş kalktı uyutmadı
Benim insülin direncim sinirin çok az üstünde çıkmıştı. Ben de başlamıştım glifora. Hamile olduğumu öğrenince bıraktım. Diyetteydim onu da bıraktım. Şimdi tatlılar hamur işleri geri döndü. Umarım bir sıkıntı yasamam.Valla ben de bıraktım gliforu ama bir yudum tatlı yedim bugün fena oldum o yüzden doktorum hemen dahiliyeye yönlendirdi çok çok korkuyorum insulin baslanmasindan
Maşllah ne güzel bir rüya Rabbim hayırlara yorsun inşallahgunaydın cnm uyku duzenım ıyıce bozukdu uyuyorum uyanyorum sureklı gene uyumusum sabah ezanından sonra ve yatarken dua ettım allahım bebegım nasıl ıyımı bana ruyamda goster dıye ruyamda bır kız cocugu gordum onu banyo yaotırdım ve ona namaz kılmayı ogrettım anlamına baktım ruyada kız cocugu goren kısı gercek tte hamıle ıse kızı olucak anlamına gelıyormus ve hamıle oldugumu ogrenmeden ogrendıkten sonra da ruyamda hep aynı kızı goruyorum sarı saclı up uzun saclaları var bole lule lule hıc yuzunu goremıyordum ama bu sefer yuzunude gordum
Canim ne guzel bir ruya gormussun. Bir oglun var bir de kizin olursa her iki duyguyuda yasamis olacaksin. Saglikli olsun insallah. Kucagina aldigin gunleride görelim❤gunaydın cnm uyku duzenım ıyıce bozukdu uyuyorum uyanyorum sureklı gene uyumusum sabah ezanından sonra ve yatarken dua ettım allahım bebegım nasıl ıyımı bana ruyamda goster dıye ruyamda bır kız cocugu gordum onu banyo yaotırdım ve ona namaz kılmayı ogrettım anlamına baktım ruyada kız cocugu goren kısı gercek tte hamıle ıse kızı olucak anlamına gelıyormus ve hamıle oldugumu ogrenmeden ogrendıkten sonra da ruyamda hep aynı kızı goruyorum sarı saclı up uzun saclaları var bole lule lule hıc yuzunu goremıyordum ama bu sefer yuzunude gordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?