- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #5.301
İnşallah canim inşallah.İçini ferah tut canım, inşallah sağ salim görür ve duyarsın...
Allah yardımcınız olsun zor bisey ben yaşadım Allah bi daha yasatmasin size de hemen yeniden bebeginiz olsun ...Malesef bugun kurtaj olcam kana basladi kalbi durmus bebegimin.
Ben de folik asit almıyordum 4 haftada anladım hemen başladım doktorumun tavsiye ettiğini tabi sen de al hemen başla çok önemli bi vitamin bebek gelişimi icinKızlar günaydın ben 5+1 oldum. Ama planlanmis bir gebelik olmadığı için gebelik öncesi folik asit kullanmadim. Salı günü doktora gidicem o zaman başlicam. Bir sakincasi olurmu 5 haftalikken başlamanın aklima çok takildi yaa
Ben de folik asit almıyordum 4 haftada anladım hemen başladım doktorumun tavsiye ettiğini tabi sen de al hemen başla çok önemli bi vitamin bebek gelişimi icin
Kendin git al cnm hemen nöbetçi eczaneden çoğunun içeriği aynı ocean mummy kullanıyorum ben multivitamin içeriği de var ama 50 tl folic trio falan da alabilirsin o daha uygun folbiol diye de bitane var ama ağır diyorlar onu alma bence doktor da onlardan birini verecekİnsallah canim bilmiyorum ki kendimmi baslasam doktoru mu beklesem sali günü gidicem ama ne yapsam 2 gün daha beklesemmi
Hadi ya ben de çalışıyorum , haftaiçi mesai saatlerinde , zoruma gidiyor bu bile ... evde olmak istiyorum , senin de aşşah yardımcın olsun canımRabbım en yakın zamanda sağlıklı bir gebelik nasip etsin inşallah. 12 hafta hatta sonrasında da hep risk var. Hepimizde var. Allah yar ve yardımcımız olsun. Sağlıklı sihatli evlatlar nasip etsin hepimize
Hemşireyim ben hastanede nöbet tutuyorum. 24 hafta olana kadar nöbet tutuluyor bizde
Canım sen alttan mı göremedinBilemiyorum canım, 5+5 ken gittim bebeği göremedik henüz ben o gün çok kötüydüm, şimdi daha iyiyim, 6+4 te randevum var kalp atışı olmasa da bebeği görmek için dua ediyorum. İnşallah nasip eder Rabbim hayırlısıyla. Çok heyecanlı ama insan bi an önce onu sağlıklı görmeyi istiyor en çok:)
Kendin git al cnm hemen nöbetçi eczaneden çoğunun içeriği aynı ocean mummy kullanıyorum ben multivitamin içeriği de var ama 50 tl folic trio falan da alabilirsin o daha uygun folbiol diye de bitane var ama ağır diyorlar onu alma bence doktor da onlardan birini verecek
Folic asit Se başlayacağım şey asla olmaz zararı , zaten gebelik düşünmeye başladığından itibaren başlanır kaldı ki gebe işen derhal başlaZarari olmaz demi kendim baslamamin zaten doktorda vericek
Arkadaşım zararı olsa biz içer miyiz folik asit dediğin b9 vitaminiymiş çok çok önemli 2 gün 2 gündürZarari olmaz demi kendim baslamamin zaten doktorda vericek
Kardeşim rüyasında hep tombul bir erkek çocuğu görürdü sonunda oldu tombul bir oğluÇok güzel bi rüya bende bu aralar kız görüyorum rüyamda cinsiyet içinde tahlil yapılıyordu onu gördüm kız çıkıyordu ben tahlil yaptirmisim ooo bi seviniyorum ki ama bi rüya daha gördüm bebeği aldıracaksın diye beni zorluyorlardi ben de çok ağlıyordum bu sağlık sorunları benim psikolojimi bozdu ya bebeğe bisey olursa diye kendimi yemekten bilinçaltım da gitti
Bu durumda birşeyler söylemek çok zor. İnşallah tez zamanda yine olur.Malesef bugun kurtaj olcam kana basladi kalbi durmus bebegimin.
Geçmiş olsun allahım sabırlılar versin kaç haftalıktı canım senin için çok zor gerçekten allahım böyle uygun görmüş tekrar geçmiş olsun canımMalesef bugun kurtaj olcam kana basladi kalbi durmus bebegimin.
Ben bir kez kürtaj oldum ilk hamileligimde. Bir iğneyle bayıldım. Uyandığımda her şey olup bitmişti. En güzeli böylesi bence.ozel hastanelerde bu şekilde yapıyorlar sanırım. Çok geçmiş olsunTesekkur ederim kizlar kürtaj beni cok korkutuyor kafami rahatlatamiyorum nasil olcak bilemiyorum cok zor cok uzucu.
Maydonoz neden yemiyoruz ben bilmiyorum daCanım hayırlı olsun, Kesinlikle erken gitme, 5+ ya geçince gidip keseyi görebilirsin, bebiş erkenden büyümüşse onu da görebilirsin, ben göremedim ama nasip olur belki, sonraki hafta da kontrolde bebeği görürsün ilkinde olmazsa. Hemen folic asite başla kullanmadıysan. Kullanıyorsan da devam et. Bitki çayları, nar ve özellikle maydanozu tüketmiyoruz. Onun dışında bol sıvı ve beslenmene dikkat et, ağır iş yapma ve kaldırma:) İnşallah sağlıklı ve hayırlı bi evlat olur...
Maydonoz neden yemiyoruz ben bilmiyorum da
Çok aşırıya kaçmamak grekiyor canım normalde salataya koyduğun kadar koy, ama ayrıca diyelim bi avuç kadar kahvaltıda falan yiyorsan zararlı olabilir, rahmi uyarabiliyor yazıyor nette.
Yok canım karından göremedik, doktor da haftaya gel bakalım yine karından göremezsek bu sefer alttan bakarız dedi. inşallah görebiliriz bu seferCanım sen alttan mı göremedin
Canım şu an en önemli şey folik asit. Eczaneden bir kutu alıp kullanabilirsin. Saç dökülmen filan varsa multi vitamin tarzında hem b12 hem d vitamini hem folik asit olan haplar var, ondan da isteyebilirsin. Onun dışında yapacak bir şey yokGinaydin.
Ben henuz saglik ocagina kayit bile yaptirmadim 4 senedir. Yakindaki saglik ocagi almadi beni cok uzak bir yere veriyorlardi neyse kalsin demistim. Memleketten arayip gebelik olup olmadigini, olursa muhakkak bulundugum yere aldirmam gerektigini soylemisti. Simdi gebelik olunca en yakin yere vermeleri gerekiyormus.
Surekli doktora gitmek istemiyorum, gittigimde kese var bebek var demwsi lazimbunun icin biraz bekleyeyim cunku cogu kisi 5-6 haftadan sonra gormus bebegi. Benim daha 4+4 sata gore. Tabi doktoe hesaplamasina gore nasil olur, bu asamada kullanmam gereken veya kullanmamam gereken bir sey var mi hic bilmiyorum. Hayirlisi...
Canım çok üzüldüm... Çok çok geçmiş olsun, Allah sabır ve dayanma gücü versin...Malesef bugun kurtaj olcam kana basladi kalbi durmus bebegimin.
Folik asitin erken donemde alinmasi cok kritik. Noral tup defektini folik asitle onleyebiliyoruz. Ben yerinde olsam baslardim.İnsallah canim bilmiyorum ki kendimmi baslasam doktoru mu beklesem sali günü gidicem ama ne yapsam 2 gün daha beklesemmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?