2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canim bingildagin oturmasi zaman aliyor. Daha cok var. Normal bi durum

Kızlar uyku eğitimi için hep 6 ay öneriliyor peki biz bu aylarda başlayamaz mıyız? anneannesi sağolsun bizimki baya sallanmaya ya da kucakta gezmeye alıştı acaba çok geç olmadan uyku eğitimi versem işe yarar mı?ilk çocuğumda vermediğim için neredeyse 4 yaşına kadar gece en az 3 kere kalkıyordu.sallanmaya alışık olduğu için de gece içinde devamlı salladım.gece beslemeye de alıştırdığim için gece mutlaka süt istiyordu.ancak 4 yaşından sonra uyumaya başladı ki onda da genelde bizim yanımızda yatıyordu.şu an 5.5 yaşında hala tek yatamıyor bu sefer aynı hataya düşmek istemiyorum mutlaka uyku eğitimi vermek istiyorum.sizce başlasam mı şimdiden?

Birinin kucagındayken anneyi istemesi 6 ayı bulur bence canım. Ama yabancıları ayırt ediyor benim bebeğim. Sürekli evde benimle yalnız. Esim de cok yogun çalışan biri degil. Misafirler gelir gelmez yakından severse ya da direk kucaga alırsa cok feci aglıyor. Sonra alışıyor. Tabiki gelisim bireyseldir ve her cocuk ayrı karakterdedir. Kardesimin bebegi yaşına kadar annesini hiiiç aramadı. Anne gitse de baskasinin kucağında keyifle oturan bir bebekti. Küçükken kardeşim de öyleymiş

Canım bence erken değil. Ağlatarak bir uyku eğitimi değil ama bir rutine oturtabilirsin. Tracy Hogg’un easy rutinini öneririm. Ben uyguladım ve başarılı oldu.

Ben de 4.aydan sonra başlamak istiyorum. İlk 3 ay önerilmiyormuş ama bizim şuan çok düzenli olmasa da bir düzenimiz var. Sallamaya alıştırmamaya çalıştım zorda kalırsam sallıyorum.

Evet yaa bende onu anlamaya çalışıyorum karakteri mi böyle yoksa o evreye daha varmı diye merak ettim başkasında ağlamıyo benimki şuan.. hayırlısı

İyi ozman eşinle git cnm baban da keşke yardımcı olsa merak etse torununu ay ne bileyim işte her zaman istediğimiz olmuyor maalesef ama üzülme bebeğin iyi Allah’ın izniyle
Inşallah iyidir kuzum. Benim aileden yana yüzüm gülmedi. Inşallah onlar gibi olmayız, Kızım bizi çok sever

Kucağına alıp sakinleşince yatırdığı yöntem mi?
Canım her gün aynı saatte aynı şeyleri yaparak bebeği alıştırıyorsun bu rutine. Kendine göre bir rutin oluşturabilirsin. Mesela bizimki şöyle. Akşam saat 9 gibi soyup banyoya sokuyoruz. Banyodan çıkarınca kremliyoruz giydiriyoruz. Ama mutlaka gündüz giyindiği kıyafeti değil uyku pijamasını giydiriyoruz. Saçlarını tarıyoruz. Yatağına yatırıyoruz. Işıkları kapatıp gece lambasını yakıyoruz. Uyku müziğini açıyoruz. Ben yatarken mama yedirdiğim için biberonu ağzına veriyorum. Mamasını yerken sonlara doğru uyuyakalıyor. Biberonu usulca ağzından çekiyorum. 2-3’e kadar uyanmıyor. O saatte uyanıp gözü kapalı tekrar yiyor. Uyumaya devam ediyor. 5-6’da tekrar uyanıyor. Yine yiyip uyuyor ve 8-9’da uyanıyor. Her akşam yıkadığımızda, uyku pijamasını giyindiğinde, ışıkları kapatıp müziğini açtığımızda uyku saatinin geldiğini anlıyor. Gündüz uyutmak için asla o müziği açmıyoruz. Yada gündüz asla karanlık odada uyutmuyoruz. Sabah mutlaka perdeleri açıyoruz ki gündüz olduğunu anlasın ve uyansın. Böyle böyle alıştı. Biz şuan 3,5 aylığız, ben 2 aydır uyguluyorum.
Mesela şuan yaklaşık bir saattir uyuyor. 2-3’e kadar uyanmaz.

Eklentiler

• 65B800ED-C596-4C13-ACDF-385E23081586.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 53
Kizlar sleepy nin yeni cikardigi bezi kullanan varmi? Saf su ve bambu diye tanittigini? Ben primayi degistirmeyi düşünüyorum. Ama primada gece 12 de degistiriorum bidaha sabaha kadar degistirmiyorum. Sizma tasma yada kizariklik yasamadim hic. Sleepy kullananlardan yorumlarini rica ediorum

Yedirip gaZını almadan yatınca kusmuyomu? Bende bu yöntemi uygulamaya çalışıyorum kustuğu için uyanıyo.Gazını alsam uykusu açılıyo

Yedirip gaZını almadan yatınca kusmuyomu? Bende bu yöntemi uygulamaya çalışıyorum kustuğu için uyanıyo.Gazını alsam uykusu açılıyo
Herkesin bebegi farklı demek ki. Biz de buna benzer seyler yaptık bu amcanın yontemi oldugunu bilmiyorduk. Uyku tulumunu giyiyor ayni muzik los isik emziriyorum uyuyor. Belli saatlerde ben kalkip emziriyorum. Yalniz ben gece 3 ya da 4 kez kalkip emziriyorum bebegim zayif dogdu diye. Sabaha gaz bombasi gibi uyaniyor tabiki. İlk isi pirtlamak ve kaka yapmak oluyor

Ben sleepy ve miniesi dönüşümlü kullanıyorum. Ama normal sleepy kullanıyorum senin dediğini denemedim henüz. Akşamları ben de 9’da değiştiriyorum sabah 9-10’a kadar değiştirmiyorum. Toplam 12-13 saat kalıyor. İki bezde de sızdırma yada kızarıklık yaşamadım.

Artık gaz çıkarmıyoruz biz canım. Ben baya önce bıraktım gaz çıkarmayı. Kusmuyor. Dediğin gibi gazını çıkarsam uyanır uykusu bölünür.

Canım benimki de baya zayıf doğdu hatta hepinizinkinden zayıftır:) ama asla gece ben uyandırmıyorum. Bence sen de bekle kendisinin acıkıp uyanmasını. Uyandırmak uyku düzenini bozuyor olabilir. Başlarda sarılık olmasın diye uyandırıyorduk ama artık öyle bir tehlike de yok. Hem zayıf olması kötü bişey değil :)

bende prima kullanıyordum mühendisin oğlu epeyce zararlı bulmuş primayi.slepy aldım denedim bence çok kötü hisir hisir ve sert artı olarak emici değil ve sızdırıyor en kucuk paket almıştım iyiki.tabi bu bez olayı biraz goreceli bisey begenenlerde var.ben mor olandan aldım yeni çıkanı bilmiyorum.

Kuzum lambamiz hiç kapanmıyor. Tam uyanık oluyorum ama algılamam yetersiz oluyo. Ne yaptığımı bilmiyorum. Normalmisim gibiyim, eşim öyle soyluyo
Allah allah ya ama okudum da başkaları da varmış senin gibi olan ben hiç öyle bişey yaşamadım çok tuhaf geldi bana o yüzden korktum başta ama diğer kızlar bize de oluyo deyince rahatladım

Canım çok yakın bir tanıdığım kimyager. Bebek bezi üzerine bir laboratuvarda çalışıyor 5 tane bebek bezi markası inceliyorlarmış. Bütün testlerde hammadde sızdırmazlık kimyasallık açısından prima açık ara önde hep diyo.kendi de prima kullanıyor. Bence mühendisoğlu tüm firmalarla görüşme halindedir prima bence onun istediği tarzda bi yaklaşımda bulunmadı o yüzden o tavır diyo.can bebe bile var listede prima nasıl olmaz diyo. Sleepy külot bez mesela bi dönem bütün blpggerlar tarafından reklamı yapıldı çok deli para vermişler reklam yapanlara. Kendisi de o firmayla çalıştığı için sleepy külot bezi ona da rica etmişler tanıtmasını o da takipçisi çok bi kadın kıramamış. 3 yaşına gelene kadarki tüm bez ve ıslak mendil ihtiyaçlarını karşılıyolarmış reklam yapanların.Ben metni kendi yazdı sandım. Hayır be Ben yazmadım metni hazır verdiler diyo. Öyle günlük bi ağızla yazılmış ki kandırılıyoruz resmen. Ben bile inandım o metni kendi yazdığına. Sırf şu prima muhabbeti yüzünden mühendisoğluna inanasım gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…