- 8 Kasım 2018
- 1.348
- 935
- 53
- 37
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #53.761
Sen ne verirsen onu alırsın benim bildiğim bu yani sevgi verirsen emin ol oda sevecek ve size düşkün olacaktır inş öyle de olur ben de diyorum hep bu kadar üzüntüler yaşadım ilerde oğlum çok sayğılj ailesini seven bir insan olur diye çünkü çok fedakarlık yaptık nankörlük etmezler inş ama ailenin böyle yapmasına üzüldüm biz geçen ay hastanede yatarken ablam çıktı geldi memleketten yoksa yalnız ben çok zorlanırdım yani aile demek birlik yardımlaşma demektir umarım onlarda bulamadığını eşin sana yaşatır o yanına yoldaş yardımcı olurInşallah iyidir kuzum. Benim aileden yana yüzüm gülmedi. Inşallah onlar gibi olmayız, Kızım bizi çok sever
Ben prima ile ilgili pek Bilgi sahibi değilim ama dediğin gibi mühendisoğluna göneniyorum reklam yapıyor para kazanıyor ve hediye ona bakmıyorum bile ben ilk ay prima kullandım pişik oldu sleepy denedim çok sızdırdı miniese Başladım bi ara büyük diye sırtına kadar kakası geliyordu şimdi tam oluyor öyle bir sorunda olmuyor memnunum da bence herkes memnun kaldığını elbette iyi olanını kullanmalıCanım çok yakın bir tanıdığım kimyager. Bebek bezi üzerine bir laboratuvarda çalışıyor 5 tane bebek bezi markası inceliyorlarmış. Bütün testlerde hammadde sızdırmazlık kimyasallık açısından prima açık ara önde hep diyo.kendi de prima kullanıyor. Bence mühendisoğlu tüm firmalarla görüşme halindedir prima bence onun istediği tarzda bi yaklaşımda bulunmadı o yüzden o tavır diyo.can bebe bile var listede prima nasıl olmaz diyo. Sleepy külot bez mesela bi dönem bütün blpggerlar tarafından reklamı yapıldı çok deli para vermişler reklam yapanlara. Kendisi de o firmayla çalıştığı için sleepy külot bezi ona da rica etmişler tanıtmasını o da takipçisi çok bi kadın kıramamış. 3 yaşına gelene kadarki tüm bez ve ıslak mendil ihtiyaçlarını karşılıyolarmış reklam yapanların.Ben metni kendi yazdı sandım. Hayır be Ben yazmadım metni hazır verdiler diyo. Öyle günlük bi ağızla yazılmış ki kandırılıyoruz resmen. Ben bile inandım o metni kendi yazdığına. Sırf şu prima muhabbeti yüzünden mühendisoğluna inanasım gelmiyor.
Sleepy kullandım yenidoğan hep sızdırdı hiç emiciliği yoktu bez bi kilo oldu üstelik biz çok sık kaka yapıyoruz gece dahil bez değiştiriyorum doğduğumuzdan itibaren sonra A101 in bezini denedim hemen popoyu kızarttı bıraktım molfixe geçtim bu iyi sızdırma kızarıklık yapmıyor ama bezin en üstü çocuğun poposuna yapışıyor nedense gıcık etti beni tahriş edecek poposunu ne alıcam bende bilmiyorum prima hem ince hem yumuşacık aslında ama biz çok bez tüketiyoruz bize tuzlu gelir molfixle idare etmeye çalışıyorum sleepy yenisini de hiç görmedim mor paket biliyorumKizlar sleepy nin yeni cikardigi bezi kullanan varmi? Saf su ve bambu diye tanittigini? Ben primayi degistirmeyi düşünüyorum. Ama primada gece 12 de degistiriorum bidaha sabaha kadar degistirmiyorum. Sizma tasma yada kizariklik yasamadim hic. Sleepy kullananlardan yorumlarini rica ediorum
Bende cok memnunum aslinda. Muhendisin oglu yuzunden degistirmeyi dusunuorum ama bilemedimbende prima kullanıyordum mühendisin oğlu epeyce zararlı bulmuş primayi.slepy aldım denedim bence çok kötü hisir hisir ve sert artı olarak emici değil ve sızdırıyor en kucuk paket almıştım iyiki.tabi bu bez olayı biraz goreceli bisey begenenlerde var.ben mor olandan aldım yeni çıkanı bilmiyorum.
Aynen canım çok samimi konuşmaları ama acaba diyorum yani. kimisine iyi gelen kimisine pişik yapabilir daha önce de bunu burada konuşmuştuk aynı şeyi söyledim. Yumurtanın faydaları saymakla bitmez ama Senin yumurtaya alerjin olabilir bu yumurtanın zararlı olduğu anlamına gelmez. Bu da öyle. Prima pişik yaptı diye bu onu kimyasal yapmaz. Senin bebeğinin cildine prima alerji yapmış olabilir.Ben prima ile ilgili pek Bilgi sahibi değilim ama dediğin gibi mühendisoğluna göneniyorum reklam yapıyor para kazanıyor ve hediye ona bakmıyorum bile ben ilk ay prima kullandım pişik oldu sleepy denedim çok sızdırdı miniese Başladım bi ara büyük diye sırtına kadar kakası geliyordu şimdi tam oluyor öyle bir sorunda olmuyor memnunum da bence herkes memnun kaldığını elbette iyi olanını kullanmalı
Gercekten boyleyse degistirmeye hic gerek yok o zaman. 3 kurus para icin insanlari ne hale sokuyolar yazik ya. Kac gundur vicdan azabi cekiorum acaba cocuguma bilmeden bi zararmi veriyorum diyeCanım çok yakın bir tanıdığım kimyager. Bebek bezi üzerine bir laboratuvarda çalışıyor 5 tane bebek bezi markası inceliyorlarmış. Bütün testlerde hammadde sızdırmazlık kimyasallık açısından prima açık ara önde hep diyo.kendi de prima kullanıyor. Bence mühendisoğlu tüm firmalarla görüşme halindedir prima bence onun istediği tarzda bi yaklaşımda bulunmadı o yüzden o tavır diyo.can bebe bile var listede prima nasıl olmaz diyo. Sleepy külot bez mesela bi dönem bütün blpggerlar tarafından reklamı yapıldı çok deli para vermişler reklam yapanlara. Kendisi de o firmayla çalıştığı için sleepy külot bezi ona da rica etmişler tanıtmasını o da takipçisi çok bi kadın kıramamış. 3 yaşına gelene kadarki tüm bez ve ıslak mendil ihtiyaçlarını karşılıyolarmış reklam yapanların.Ben metni kendi yazdı sandım. Hayır be Ben yazmadım metni hazır verdiler diyo. Öyle günlük bi ağızla yazılmış ki kandırılıyoruz resmen. Ben bile inandım o metni kendi yazdığına. Sırf şu prima muhabbeti yüzünden mühendisoğluna inanasım gelmiyor.
Gece gündüz kavramı bizimkinde de var.Gece uykusuna yayıracağım zaman odaya geçiyorum emzirip yayağına yayırıyorum.banyo-masaj-müzik gibi rutinlerimiz yok ama.gündüz de mutfakta ayrı beşiği var orada uyutuyorum kesinlikle yatak odasındaki beşiğe atmıyorum.tek sıkıntım gündüzleri sallamazsan çok kısa uyuyor.gece de ilk uykuya geçerken uzun süre sallamam gerekiyor iyice dalsın diye.sonra kendiliğinden kalktıkça emziriyorum.genelde 2-3 saatte bir kalkıyor ara sıra 4 saati buluyor.sabahta 7-8 gibi uyanıyorCanım her gün aynı saatte aynı şeyleri yaparak bebeği alıştırıyorsun bu rutine. Kendine göre bir rutin oluşturabilirsin. Mesela bizimki şöyle. Akşam saat 9 gibi soyup banyoya sokuyoruz. Banyodan çıkarınca kremliyoruz giydiriyoruz. Ama mutlaka gündüz giyindiği kıyafeti değil uyku pijamasını giydiriyoruz. Saçlarını tarıyoruz. Yatağına yatırıyoruz. Işıkları kapatıp gece lambasını yakıyoruz. Uyku müziğini açıyoruz. Ben yatarken mama yedirdiğim için biberonu ağzına veriyorum. Mamasını yerken sonlara doğru uyuyakalıyor. Biberonu usulca ağzından çekiyorum. 2-3’e kadar uyanmıyor. O saatte uyanıp gözü kapalı tekrar yiyor. Uyumaya devam ediyor. 5-6’da tekrar uyanıyor. Yine yiyip uyuyor ve 8-9’da uyanıyor. Her akşam yıkadığımızda, uyku pijamasını giyindiğinde, ışıkları kapatıp müziğini açtığımızda uyku saatinin geldiğini anlıyor. Gündüz uyutmak için asla o müziği açmıyoruz. Yada gündüz asla karanlık odada uyutmuyoruz. Sabah mutlaka perdeleri açıyoruz ki gündüz olduğunu anlasın ve uyansın. Böyle böyle alıştı. Biz şuan 3,5 aylığız, ben 2 aydır uyguluyorum.
Mesela şuan yaklaşık bir saattir uyuyor. 2-3’e kadar uyanmaz.
Ben primada.hic sorun yasamadim. Sirf muhendisin oglu yazdi diye degistirmek istedim ama kizlarin cogu ona guvenmedogini yazmis. Bu durumda degistirmeyi dusunmeyebilirim. Dedigin gibi simdi bezleri dene dene cocuga daha fazla zarar veririm diye de korkuyorum pisikti sizintiydiSleepy kullandım yenidoğan hep sızdırdı hiç emiciliği yoktu bez bi kilo oldu üstelik biz çok sık kaka yapıyoruz gece dahil bez değiştiriyorum doğduğumuzdan itibaren sonra A101 in bezini denedim hemen popoyu kızarttı bıraktım molfixe geçtim bu iyi sızdırma kızarıklık yapmıyor ama bezin en üstü çocuğun poposuna yapışıyor nedense gıcık etti beni tahriş edecek poposunu ne alıcam bende bilmiyorum prima hem ince hem yumuşacık aslında ama biz çok bez tüketiyoruz bize tuzlu gelir molfixle idare etmeye çalışıyorum sleepy yenisini de hiç görmedim mor paket biliyorum
Kizlar sleepy nin yeni cikardigi bezi kullanan varmi? Saf su ve bambu diye tanittigini? Ben primayi degistirmeyi düşünüyorum. Ama primada gece 12 de degistiriorum bidaha sabaha kadar degistirmiyorum. Sizma tasma yada kizariklik yasamadim hic. Sleepy kullananlardan yorumlarini rica ediorum
Şu kiloyu versm bende birsy istemyrm kizim bana aldrdi kendisi almadiAnnesine cekmis tombulsaka bi yana çok sağol canım doğum kilosu yüksek olduğu için bu şekilde gidiyo şimdi. Çok tombul olmasın boşver sağlıklı olsun. Selvi boylu olsun ne güzel iyim walla uğraşmaca menenjit aşısı olduk ateş huysuzluk 2 gündür onunla savaşıyoruz. Sen nasılsın çok yoksun artık buralarda.
Hic uyandırmamayı denemedim ama benim bebegim hic meme arayacak gibi degil. Sürekli karnı doydugu altı temizlendiği icin uyanmıyor simdilik ama anne sürekli ilgi halinde uykusuz. Zayıf olmasına gelince annemle babam takmışlar benim bebegime. Ablam benden bir ay once doğum yaptı onun bebegi 2.ayda 7,5 kilo idi. Bana da sen bakamıyorsun,sütün yetmiyor,çok zayıf çook,ne zaman büyüyecek bu bebek,yemek yemiyorsun ki sütün olsun...ve niceleri...derken...gece gündüz ilgileniyorum ama olan bu...Canım benimki de baya zayıf doğdu hatta hepinizinkinden zayıftır:) ama asla gece ben uyandırmıyorum. Bence sen de bekle kendisinin acıkıp uyanmasını. Uyandırmak uyku düzenini bozuyor olabilir. Başlarda sarılık olmasın diye uyandırıyorduk ama artık öyle bir tehlike de yok. Hem zayıf olması kötü bişey değil :)
Aaa kuru olması gerektiğini bilmiyordum4 yeğenim Prima ile büyüdü çok şükür hiç sıkıntı olmadı pişik yönünden zaten sızdırma falan yok kaç saat kalsa kuru oluyor teni. Pahalı diye düşünmeyin bence diğer bezi gün7 kez değiştirirken primayi 5 kez değiştirirsin. Benim oğlumun teni hassas ona rağmen çok şükür hiç kızarma pişik olmadık Allah a şükür.
Pişik sadece bezle alakalı değil, ıslak mendil maalesef kötü, bir de pamuk kullansak bile sildikten sonra nemi gitmesi lazım. Kuruyup öyle bezi öyle bağlamak şart. Bir de asitli şeyler domates turşu portakal falan yiyince direk çişi bile tenini kızartabilir.
Canim fark su, bn sabaha kadar anlayamiyorum ve saatler suruyor. Kisa degilAllah allah ya ama okudum da başkaları da varmış senin gibi olan ben hiç öyle bişey yaşamadım çok tuhaf geldi bana o yüzden korktum başta ama diğer kızlar bize de oluyo deyince rahatladım
Allahım a cok sukur ki, eksikliklerini o tamamlıyor. Cok yardımcı. Allahım ondan razı olsun. Gerçekten onlar gibi olmayayım kızıma sevgiyi verebileyim, hep bizi arkasında bilsin diye doğaldan beri çabalıyorum. Inşallah ona layık, onun seveceği, arkasında görebileceği bir anne-baba olabiliriz.Sen ne verirsen onu alırsın benim bildiğim bu yani sevgi verirsen emin ol oda sevecek ve size düşkün olacaktır inş öyle de olur ben de diyorum hep bu kadar üzüntüler yaşadım ilerde oğlum çok sayğılj ailesini seven bir insan olur diye çünkü çok fedakarlık yaptık nankörlük etmezler inş ama ailenin böyle yapmasına üzüldüm biz geçen ay hastanede yatarken ablam çıktı geldi memleketten yoksa yalnız ben çok zorlanırdım yani aile demek birlik yardımlaşma demektir umarım onlarda bulamadığını eşin sana yaşatır o yanına yoldaş yardımcı olur
Canım 1,5 ay falan bizde molfix kullanmıştım. Popoya yapışıyordu ve kizim ona bir kere çişini yapsa bile mızmızlanıyor durmuyordu. Gece kuzucumu uyandırıp 3 4 kere bez degistiriyordum. Gündüz de 8 10 kere. Daha hesaplı gibi geliyordu ama baktım başa cikamiyorum sızdırmaya da başladı. Sonra prima aldık, dua ede ede bitiremedim, bezi öptüm bile o derece. Eşimle çok kızdık kendimize. Mahvetmişiz kızımın poposunu o bezle. Prima resmen rahatlikmis. 10 prima, 20 molfix parasına eşit desek mesela,; prima daha avantajlı duruma düşüyor. Günlük önce 15 bez degistiriyorken şimdi 5 en fazla 8 değiştiriyorum. Gece hiç degistirmiyorum yaklaşık 13 saat kaliyo ve hic bir sorun olmuyo. Tek fark bez çok dolmuş oluyor :) molfix e daha fazla para vermişiz yani. Ona gore prima hem daha ucuz, hem daha rahat duruma geliyo.Sleepy kullandım yenidoğan hep sızdırdı hiç emiciliği yoktu bez bi kilo oldu üstelik biz çok sık kaka yapıyoruz gece dahil bez değiştiriyorum doğduğumuzdan itibaren sonra A101 in bezini denedim hemen popoyu kızarttı bıraktım molfixe geçtim bu iyi sızdırma kızarıklık yapmıyor ama bezin en üstü çocuğun poposuna yapışıyor nedense gıcık etti beni tahriş edecek poposunu ne alıcam bende bilmiyorum prima hem ince hem yumuşacık aslında ama biz çok bez tüketiyoruz bize tuzlu gelir molfixle idare etmeye çalışıyorum sleepy yenisini de hiç görmedim mor paket biliyorum
Hiçç takma kuzum onları. Lafları dinlersen bi zaman sonra çok yıpranırsın. Senin ailen yine böyle şeyler diyo. Benim annem bi ara 5 kilo olunca ebe arkadaşımın birisinden duymuş. Hemen beni aradı. Çocuk çok kilomunmuş, obez olacakmış falan filan. Napayım emzirmeyi mı keseyim diye kızdım ama anlamıyorlar. Ondan sonrada alamadı zaten kuzum kiloyuHic uyandırmamayı denemedim ama benim bebegim hic meme arayacak gibi degil. Sürekli karnı doydugu altı temizlendiği icin uyanmıyor simdilik ama anne sürekli ilgi halinde uykusuz. Zayıf olmasına gelince annemle babam takmışlar benim bebegime. Ablam benden bir ay once doğum yaptı onun bebegi 2.ayda 7,5 kilo idi. Bana da sen bakamıyorsun,sütün yetmiyor,çok zayıf çook,ne zaman büyüyecek bu bebek,yemek yemiyorsun ki sütün olsun...ve niceleri...derken...gece gündüz ilgileniyorum ama olan bu...
BENimki uyumuyoooBu saatlerde kimse olmuyo :) ne kadar güzel:) allahım yavrularımıza sağlık, gece uykusu versin
Gece mi hiç Uyumuyo canimBENimki uyumuyooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?