2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Inşallah iyidir kuzum. Benim aileden yana yüzüm gülmedi. Inşallah onlar gibi olmayız, Kızım bizi çok sever
Sen ne verirsen onu alırsın benim bildiğim bu yani sevgi verirsen emin ol oda sevecek ve size düşkün olacaktır inş öyle de olur ben de diyorum hep bu kadar üzüntüler yaşadım ilerde oğlum çok sayğılj ailesini seven bir insan olur diye çünkü çok fedakarlık yaptık nankörlük etmezler inş ama ailenin böyle yapmasına üzüldüm biz geçen ay hastanede yatarken ablam çıktı geldi memleketten yoksa yalnız ben çok zorlanırdım yani aile demek birlik yardımlaşma demektir umarım onlarda bulamadığını eşin sana yaşatır o yanına yoldaş yardımcı olur

Ben prima ile ilgili pek Bilgi sahibi değilim ama dediğin gibi mühendisoğluna göneniyorum reklam yapıyor para kazanıyor ve hediye ona bakmıyorum bile ben ilk ay prima kullandım pişik oldu sleepy denedim çok sızdırdı miniese Başladım bi ara büyük diye sırtına kadar kakası geliyordu şimdi tam oluyor öyle bir sorunda olmuyor memnunum da bence herkes memnun kaldığını elbette iyi olanını kullanmalı

Sleepy kullandım yenidoğan hep sızdırdı hiç emiciliği yoktu bez bi kilo oldu üstelik biz çok sık kaka yapıyoruz gece dahil bez değiştiriyorum doğduğumuzdan itibaren sonra A101 in bezini denedim hemen popoyu kızarttı bıraktım molfixe geçtim bu iyi sızdırma kızarıklık yapmıyor ama bezin en üstü çocuğun poposuna yapışıyor nedense gıcık etti beni tahriş edecek poposunu ne alıcam bende bilmiyorum prima hem ince hem yumuşacık aslında ama biz çok bez tüketiyoruz bize tuzlu gelir molfixle idare etmeye çalışıyorum sleepy yenisini de hiç görmedim mor paket biliyorum

Bende cok memnunum aslinda. Muhendisin oglu yuzunden degistirmeyi dusunuorum ama bilemedim

Aynen canım çok samimi konuşmaları ama acaba diyorum yani. kimisine iyi gelen kimisine pişik yapabilir daha önce de bunu burada konuşmuştuk aynı şeyi söyledim. Yumurtanın faydaları saymakla bitmez ama Senin yumurtaya alerjin olabilir bu yumurtanın zararlı olduğu anlamına gelmez. Bu da öyle. Prima pişik yaptı diye bu onu kimyasal yapmaz. Senin bebeğinin cildine prima alerji yapmış olabilir.

Gercekten boyleyse degistirmeye hic gerek yok o zaman. 3 kurus para icin insanlari ne hale sokuyolar yazik ya. Kac gundur vicdan azabi cekiorum acaba cocuguma bilmeden bi zararmi veriyorum diye

Gece gündüz kavramı bizimkinde de var.Gece uykusuna yayıracağım zaman odaya geçiyorum emzirip yayağına yayırıyorum.banyo-masaj-müzik gibi rutinlerimiz yok ama.gündüz de mutfakta ayrı beşiği var orada uyutuyorum kesinlikle yatak odasındaki beşiğe atmıyorum.tek sıkıntım gündüzleri sallamazsan çok kısa uyuyor.gece de ilk uykuya geçerken uzun süre sallamam gerekiyor iyice dalsın diye.sonra kendiliğinden kalktıkça emziriyorum.genelde 2-3 saatte bir kalkıyor ara sıra 4 saati buluyor.sabahta 7-8 gibi uyanıyor

Ben primada.hic sorun yasamadim. Sirf muhendisin oglu yazdi diye degistirmek istedim ama kizlarin cogu ona guvenmedogini yazmis. Bu durumda degistirmeyi dusunmeyebilirim. Dedigin gibi simdi bezleri dene dene cocuga daha fazla zarar veririm diye de korkuyorum pisikti sizintiydi

Bende primadan sleepye geçtim bambu kulot bez aldm. ufaktan sızdırıyor kaka kenardan taşmıştı gerçi bizim kakamıza primada dayanmıyor ama çişide sızdırdığı oldu acaba ben mi tam giydiremedim cunku bi sızdırdı bi sızdırmadı . Ufak paket al dene canım bişey kaybetmezsin. Ben bi prima bi sleepy takılıyorum primalar bitene kadar :)

Şu kiloyu versm bende birsy istemyrm kizim bana aldrdi kendisi almadi o asi ne zmn vuruluyr cnm ? Kiysmam kuzuya nasl canlari yanıyor . Canm evet ecein geldi buralari unuttum okuyorum mesajlari ama cevap yazamyrm artk:) birde yeni surume alisamadm

Hic uyandırmamayı denemedim ama benim bebegim hic meme arayacak gibi degil. Sürekli karnı doydugu altı temizlendiği icin uyanmıyor simdilik ama anne sürekli ilgi halinde uykusuz. Zayıf olmasına gelince annemle babam takmışlar benim bebegime. Ablam benden bir ay once doğum yaptı onun bebegi 2.ayda 7,5 kilo idi. Bana da sen bakamıyorsun,sütün yetmiyor,çok zayıf çook,ne zaman büyüyecek bu bebek,yemek yemiyorsun ki sütün olsun...ve niceleri...derken...gece gündüz ilgileniyorum ama olan bu...

4 yeğenim Prima ile büyüdü çok şükür hiç sıkıntı olmadı pişik yönünden zaten sızdırma falan yok kaç saat kalsa kuru oluyor teni. Pahalı diye düşünmeyin bence diğer bezi gün7 kez değiştirirken primayi 5 kez değiştirirsin. Benim oğlumun teni hassas ona rağmen çok şükür hiç kızarma pişik olmadık Allah a şükür.
Pişik sadece bezle alakalı değil, ıslak mendil maalesef kötü, bir de pamuk kullansak bile sildikten sonra nemi gitmesi lazım. Kuruyup öyle bezi öyle bağlamak şart. Bir de asitli şeyler domates turşu portakal falan yiyince direk çişi bile tenini kızartabilir.

Aaa kuru olması gerektiğini bilmiyordum

Allahım a cok sukur ki, eksikliklerini o tamamlıyor. Cok yardımcı. Allahım ondan razı olsun. Gerçekten onlar gibi olmayayım kızıma sevgiyi verebileyim, hep bizi arkasında bilsin diye doğaldan beri çabalıyorum. Inşallah ona layık, onun seveceği, arkasında görebileceği bir anne-baba olabiliriz.

Canım 1,5 ay falan bizde molfix kullanmıştım. Popoya yapışıyordu ve kizim ona bir kere çişini yapsa bile mızmızlanıyor durmuyordu. Gece kuzucumu uyandırıp 3 4 kere bez degistiriyordum. Gündüz de 8 10 kere. Daha hesaplı gibi geliyordu ama baktım başa cikamiyorum sızdırmaya da başladı. Sonra prima aldık, dua ede ede bitiremedim, bezi öptüm bile o derece. Eşimle çok kızdık kendimize. Mahvetmişiz kızımın poposunu o bezle. Prima resmen rahatlikmis. 10 prima, 20 molfix parasına eşit desek mesela,; prima daha avantajlı duruma düşüyor. Günlük önce 15 bez degistiriyorken şimdi 5 en fazla 8 değiştiriyorum. Gece hiç degistirmiyorum yaklaşık 13 saat kaliyo ve hic bir sorun olmuyo. Tek fark bez çok dolmuş oluyor :) molfix e daha fazla para vermişiz yani. Ona gore prima hem daha ucuz, hem daha rahat duruma geliyo.

Hiçç takma kuzum onları. Lafları dinlersen bi zaman sonra çok yıpranırsın. Senin ailen yine böyle şeyler diyo. Benim annem bi ara 5 kilo olunca ebe arkadaşımın birisinden duymuş. Hemen beni aradı. Çocuk çok kilomunmuş, obez olacakmış falan filan. Napayım emzirmeyi mı keseyim diye kızdım ama anlamıyorlar. Ondan sonrada alamadı zaten kuzum kiloyu doktor iyi dedikten sonra boşver onların dediğini. 2 ayda 7,5 kilo bence çok fazla. Hepimizinkisi öyle olacak diye bi sey mi varmis. Saglikli olsunlarda gerisi önemli değil. Bak mesela ben 1 aylık olaydan beri hiç uyandırıp emzirmedim. Kendi uyanırsa uyanıyor. Onların uykuya da ihtiyacı var. Benimkide acikipta ağlayan bağıran bi bebek hiç olmadi. Gündüz uyuyamıyor, o yüzden gece uzun uyuyor 7-8 saat. Doktorumuz uyanmazsa kendi bilir sen uyandırıp verme dedi. Annelerin de onlara bakabilmek için uykuya ihtiyacı var. ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…