- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #53.941
bende katiliyorum sana benim kide bir hafta once gece el emme sesine uyandim resmen sadece sol elini yimruk yapip ağzina sokuyo cok cok nasil emiyo bazen obur eliyle alttan elini destekliyoCanım bence bi şeyler öğretmek için daha çok küçükler. Eldiven takınca sadece kendini kısıtlanmış,cezalandırılmış hissetmiştir. Simdi tam ellerini yeni keşfettikleri zaman. Benimki de emiyor, bı çok arkadasinki de emiyordur. Biraz daha büyüsün emdiği zaman dikkatini başka şeylere yöneltir bıraktirirsin. Böyle şeylerde kısıtlamak ruhsal yönden zarar verebilir
Sana çok katılıyorum ama benim biberona emziğe vs karşı çıkma sebebim tamamen maddi. Elbette anne sütü alsın isteriz hepimiz daha besleyici daha sağlıklı falan falan. Ama sağım yapma emme kadar süt üretimi sağlamıyor maalesef ve sadece sağım yapıldığında süt azalarak bitiyor. ( arkadaşım 28 haftalık Doğum yaptı bir kez olsun emmedi bebeği. Hep sağdı hep sağdı. Çocuk 1,5 yaşına geldi hala sütü geliyodu kızın. Böyleleri de var ama azınlık tabi ki ) ben işten tamamen çıktım ve allah izin verirse 2 yaşına kadar falan kendim bakmak istiyorum. Benim sütümün bitmesi demek çalışmak zorunda kalmam demek. Annem de kayınvalidem de yeğenlere bakıyorlar ve onlar da küçük. İkisine birden bakamazlar bakarım deseler bile vermek istemem çünkü biriyle ilgilenirken biri aksar illa.Şu an tam tamına geçiniyoruz allah korusun bir elem keder çıksa önce az buçuk takılarımız var sonra da ciddi bir sorunda arabamız var. O kadar. Yani ayda 500 lira mama parası imkansız veremeyiz dolayısıyla sütüm giderse hayat bizim için çok çok zorlaşır. Bunu göze alamadığım için ufacık bir ihtimali bile kaldırmaya çalışıyorum. Yoksa ben de çok karşı değilimŞimdi ben biraz biseyler yazicam benim gibi düşünmeyene saygım var ama onlarda bana saygi duysun lütfen.
bu meme reddinde biberon verme diyenler var ya acaba bu durumu yaşamış mi çok merak ediyorum. Ilk gun bende direttim illa emecek diye çocuk ağlamaktan helak oldu bumu yani annelik dedim. Neki emecek diye morarana kadar aglatalim. Bunun üstüne emse kaç yazar. Ben emzirme anlarında ki sükuneti, huzuru seviyorum bu olmadiktan sonra beni yada biberonu emse ne fark eder. Amaç anne sütünden alınan faydaysa sağıp veririz yine alır. Yok amaç ten tene temassa onu başka türlüde sağlarız.
20kusur gündür okumadigim kaynak denemediğim yöntem kalmadı olmuyor. Ne kızımı üzmenin nede kendimi helak etmenin faydası yok. Meme emende büyüyor biberon emende. Sut icinde hastalanıyor mama içinde. Bugünlerin keyfini cikarmaya karar verdim. Sağlık sorunu olmadıkça dert yok artik. Kizimla eglenmek varken az kilo almış, emmemişi düşünüp dert etmiyorum. Ohh be rahatladım yazınca. ,
Canım ben alıcam bundan Mayıs gibi. Sıra ona gelemedi daha. Bunu hep arabada tutucaz nereye gidersek yanımızda olcak. BaştaArkadaşlar hiç böyle bir mama sandalyesi kullanan oldu mu cevrenizde. Bana çok mantıklı gibi geldi hem her yere götürebilirim hem de çocuk bizimle aynı masada yiyince daha bı motive olur gibi geldi. Ama güvenli mi acaba ya da başka bi dezavantaji olabilir mi sizce?
Yarın n gitcez hem yatakta alcm oyun halisi kesnlikle alcam hep kucak istyr hicbr sey yapamyrm cnm:)tmm cnm sorarm onuda:) 66 kilomsn cidden naslibdn ole baba sirrini sole:)66 kiloyum canım hamile kaldığım kilodayım fazlasını vermiştim aldim malesef evde tatlı yemekten:)) meningokok aşısı diye sorarsan doktora detaylı bilgi verir canım. Özel aşı yeni geldi. Yaptirmamizi ıstedi doktorumuz. Oyun halısı al mutlaka onun sayesinde yemek yiyorum walla koyunca yarim saat oynuyo kendi kendine sonra uykusu geliyo uyutuyorum.. 1.5 2 saat öğlenleri rahat ediyorum.
Dediğin gibi benim bebeğimde de oluyo.Dışarı çıktığında yada misafir geldiğinde gittiğimizde fazla uyaran şeyler gördüğü için akşamına huzursuzlanıyo.Gündüz ne kadar uyarıcı ortamda bulunursa o kadar olumsuz etkilenir bebeklerKızlar benim bebeğim normalde çok uslu bi bebek uyutmaya uğraşmıyorum bile uykusu gelince kendisi uyuyor. Sebepsiz asla ağlamaz ya aç ya altı pis ya da çok uykusu var kafasına vurmuştur dalamıyordur. Ama bazı geceler öyle bir huzursuz ki ne yapacağımı şaşırıyorum. Dışarı çıktık bi çay kahve içmeye toplamda 2 saat kaldık dışarda eve gelince biraz poposu hava alsın Diye altını açık bıraktım baktım sıkıldı huzursuzlanıyo tam altını bezlicem bi baktım kaşla göz arasında işemiş üstü sırılsıklam üstünü değiştirirken ağladı hemen kucağıma almadım diye. Tam üstünü değştirdim kucağıma aldım kustu biraz göğsü ıslandı. Buz gibi değer üşür uyurken diye üstünü değiştirmek istedim tekrar yatırdım kıyamet koptu giyinene kadar. Sonra emzirirken uyuyakaldı yatırdık 5 dk sonra nasıl acı bi ağlama. Etinden et koparıyorlar sanki. Şimdi yarım saattir göğsümde uyuyo ama 5 dk da bir ince acı acı bir ağlama var. Şimdi sizce bu neden. Dışarıda kafe ortamında sesten gürültüden rahatsız oluyo da ondan mı o gece huzursuz geçiyo sizce dışarıya çıkan arkadaşlardan fikir istiyorum
Aaaa öyle mi . Ben daha çok ortam çok değişik ya odaklanmaktan yorulur da daha çabuk uyur diye düşünüyordumDediğin gibi benim bebeğimde de oluyo.Dışarı çıktığında yada misafir geldiğinde gittiğimizde fazla uyaran şeyler gördüğü için akşamına huzursuzlanıyo.Gündüz ne kadar uyarıcı ortamda bulunursa o kadar olumsuz etkilenir bebekler
Bende bilmiyodum huzursuzlanıyodu böyle aynı zamanlarda dikkatimi çekti o zaman araştırmıştım canım bende ordan biliyorumAaaa öyle mi . Ben daha çok ortam çok değişik ya odaklanmaktan yorulur da daha çabuk uyur diye düşünüyordum
Alın valla büyük rahatlık hem elleri kollarını hareket ettiriyor kucakta alanı kısıtlı bebeklerin biraz özgür olsun hareket etsin ki yorulsun :))) bi sırrı yok ilk doğum yaptığımda hiç yemek yiyemedim 2 hafta 16 Kilo o zaman gitti doğumla beraber tabi. 4 kiloyu da emzirirken benim migdem bulanıyor bisey yiyemiyorum sonrasında öyle verdim işte. Emzirdigimiz için hızlı veriyoruz aslında tatlıyı kesmek lazim bu aralar bende çok abarttım yaz geliyo dikkat etmek gerekiyo. :))Yarın n gitcez hem yatakta alcm oyun halisi kesnlikle alcam hep kucak istyr hicbr sey yapamyrm cnm:)tmm cnm sorarm onuda:) 66 kilomsn cidden naslibdn ole baba sirrini sole:)
Sağarak ne kadar süre devam edebilirsin ki biberona alıştıktan sonra. Bebek emmedigi için zamanla sütün de azalır. Bence emzirme beslenmenin çok ötesinde bir şey. Sadece ten tene temasla da açıklanamaz. Ten tene temasi babasıyla da yapar. Emzirme sadece anne ve bebek arasında özel bi durum. Emziremeyen anneler için dünyanın sonu değil evet emen de büyüyor emmeyen de. Ama böylesine özel bir ayrıcalığı kaybetmemek için de her anne elinden geleni sonuna kadar yapmalı.
Peki benim denemedigimi nereden biliyorsunuz? Okuyup uyguladigim ama işe yaramayan o kadar şeyden sonra sizin tavsiyeniz nedir açlıktan ağlayan bir bebeğe dair?Canım kendi adıma söyleyeyim oğlumdada meme reddi yaşadım ve en sonunda pes ettim sağarak devam ettim oda 2 ay sonra emmediği için kesildi sütüm devam sütü aldık maddi olarak bayağı sarsıyor insanı 7 sene önce bukadar internet kullanıcısı değildim böyle bir durumu araştırmak aklıma bile gelmedi neyse 1 yıl sonra yeğenim oldu oda 4 aylıkken red yapmaya başladı yengem öyle direndiki hiç benim gibi zırlamadı yeğenim sonra emmeye başladı geri 3 yaşında zorla bıraktırdılar emmeyi sonra çok pişman oldum vicdan azabı çektim normal bir süreçmiş çünkü sonra orda burda meme reddi ile ilgili paylaşımlar gördüm hamileyken okudum hep ve yine başıma geldi ama bu sefer pes etmicem şubat ayı red ile geçti mart ayıda öyle geçiyor ne yapıp ne edip biberona alıştırıp kendimi unutturmucam 5.ayda yoğurda başlıcam zaten takviye olur elbet emecek inanıyorum bugünler geçecek
Canım açlıktan nasıl ağladığını görsen parayı falan unutursun. Kendin yemez ona alırsın inan. Ben ilk tutmadığı gün çok aglattim vermedim biberon o günden beri uykusunda ağlıyor hala ara ara. Inşallah sen bu sorunu yaşamadan uzun süre emzirirsin canım.Sana çok katılıyorum ama benim biberona emziğe vs karşı çıkma sebebim tamamen maddi. Elbette anne sütü alsın isteriz hepimiz daha besleyici daha sağlıklı falan falan. Ama sağım yapma emme kadar süt üretimi sağlamıyor maalesef ve sadece sağım yapıldığında süt azalarak bitiyor. ( arkadaşım 28 haftalık Doğum yaptı bir kez olsun emmedi bebeği. Hep sağdı hep sağdı. Çocuk 1,5 yaşına geldi hala sütü geliyodu kızın. Böyleleri de var ama azınlık tabi ki ) ben işten tamamen çıktım ve allah izin verirse 2 yaşına kadar falan kendim bakmak istiyorum. Benim sütümün bitmesi demek çalışmak zorunda kalmam demek. Annem de kayınvalidem de yeğenlere bakıyorlar ve onlar da küçük. İkisine birden bakamazlar bakarım deseler bile vermek istemem çünkü biriyle ilgilenirken biri aksar illa.Şu an tam tamına geçiniyoruz allah korusun bir elem keder çıksa önce az buçuk takılarımız var sonra da ciddi bir sorunda arabamız var. O kadar. Yani ayda 500 lira mama parası imkansız veremeyiz dolayısıyla sütüm giderse hayat bizim için çok çok zorlaşır. Bunu göze alamadığım için ufacık bir ihtimali bile kaldırmaya çalışıyorum. Yoksa ben de çok karşı değilim
Amin canım allahım çözümsüz dert vermesin kimseye, yavrularımızı bize bağışlasıncnm iyi olmaya calis gecmis olsn.bizde de idrar yolu enf cikmisti hatta bi hafta igne yaptirdik icim gitti fiskirir tarzda kisuyordu hatta arada.ama sagligi icin katlaniyo insan Allah baska dert vermesin
Teşekkür ederim canım benim çok şükür iyi vermemiş. Inşallah duzelirCanim cok gecmis olsun bak ne guzel kilo alimida iyiymis insallahhh tez zamanda sifa bulur
Çok teşekkür ederim kuzum. Allahım çözümsüz dert vermesin. Hep aklımızda destek almak, inşallah kizim iyi olur da fırsat bulabiliriz. Kızım ağlamayı tam huy edinecek diye korkuyorum, öyle bir ağlıyor ki sanırsın bir yeri kopmuşcanım inan aklımdaydın yazacaktım sana ne yaptın nasıl oldu diye ama eşim erken geldi bugün pek giremedim. çok çok geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun. evet bir yardımndestek almanız gerekiyor kendiniz için buna da sevindim birlikte gitme kararınıza. herşey kuzularımız için ve herşey güzel olacak canım yeterki eşin yanında dursun destek alabilesin ondan bu çok önemli
Canım şu an sarı normal kaka. Tam doktora girdik muayene ederken yaptı. Buralara bazen öyle foto atılıyor, yeşil mukuslu azıcık bisey yapmıştı. Bi daha olursa atarım. Hiç ayırt edemezdik biz lokositli ile normali. Iyiki tahlil istedi doktorumuz. Bence sende git ve özellikle tahlil işte.Çok geçmiş olsun canım yaa boğumları ben sormuştum sağolasın.Kusma ve mukuslu gibi kaka benimkindede var doktor tahlil istemedi o yüzden içim hiç rahat değil.Fışkırır gibi kusuyo reflüden diyip geçiyoruz bizde.Seninkinin kakası nasıl foto gönderebilirmisin bi ara benimkine benziyomu baksam
Teşekkür ederim canım benim. Hiç umudum yok gerçekten. Eşim hicbir şey demediği halde bağırır oldum. Hem kendim için hem evliliğimiz için gitmek istiyorum. O bana panik yapıyorum diye, ben ona umursamiyosun diye kızıyorum. Daha kötü olmak istemiyorum. Eşimin anlattıklarını anlayamayıp, her şeye muhalafet oluyorumTatlım öncelikle geçmiş olsun en azından teşhis konulmasına Sevindim. Rabbim dermansız dert vermesin. Psikoloğa ihtiyacın olduğunu sanmıyorum kendini abartıp gözünde büyütüp hastalığa sevk etme. Ay ben böyle yaptım ay ben böyle oldum deyip daha kötü olacaksın. Kolay değil bambaşka bir süreç yaşıyoruz bence gayet normal yaşadıklarımız 1 aya herşey düzelecek
Canım bugün benimki de bana çektirdi. Yabancı sesleri öğrenmiş, bir yeri kopmuş gibi ağlıyor. Rahatsız oluyorlar seslerden galiba. Bi de bizim evde hiç fazla ses çıkmaz alışmış kuzucum. Bence seninki de ondandır. Benim kız da durduk yere hiç ağlamazdı. Bugün böyle oldu. Resmen bangır bangır ağladı. Iyice dalmasını bekle kuzumKızlar benim bebeğim normalde çok uslu bi bebek uyutmaya uğraşmıyorum bile uykusu gelince kendisi uyuyor. Sebepsiz asla ağlamaz ya aç ya altı pis ya da çok uykusu var kafasına vurmuştur dalamıyordur. Ama bazı geceler öyle bir huzursuz ki ne yapacağımı şaşırıyorum. Dışarı çıktık bi çay kahve içmeye toplamda 2 saat kaldık dışarda eve gelince biraz poposu hava alsın Diye altını açık bıraktım baktım sıkıldı huzursuzlanıyo tam altını bezlicem bi baktım kaşla göz arasında işemiş üstü sırılsıklam üstünü değiştirirken ağladı hemen kucağıma almadım diye. Tam üstünü değştirdim kucağıma aldım kustu biraz göğsü ıslandı. Buz gibi değer üşür uyurken diye üstünü değiştirmek istedim tekrar yatırdım kıyamet koptu giyinene kadar. Sonra emzirirken uyuyakaldı yatırdık 5 dk sonra nasıl acı bi ağlama. Etinden et koparıyorlar sanki. Şimdi yarım saattir göğsümde uyuyo ama 5 dk da bir ince acı acı bir ağlama var. Şimdi sizce bu neden. Dışarıda kafe ortamında sesten gürültüden rahatsız oluyo da ondan mı o gece huzursuz geçiyo sizce dışarıya çıkan arkadaşlardan fikir istiyorum
canım dediğin her cümlesine haklısın. çok zor olsa gerek meme reddi. peki biberon alıyor mu? birde ilaç emzikler var onu denedin mi? içine sütünü koysan emmeye başladığında hemen memeni versen? emmiyorsa memeni emmiyor zorlamamak gerekir bence ama sağıp da veriyorsun sanırım. olsun dediğin gibi mama ile de büyüyen çok anne sütü iöe büyüyen de önemli olan sağlıklı olmaları. Rabbim büyük dert hastalık vermesin tek derdin bu olsun canımŞimdi ben biraz biseyler yazicam benim gibi düşünmeyene saygım var ama onlarda bana saygi duysun lütfen.
bu meme reddinde biberon verme diyenler var ya acaba bu durumu yaşamış mi çok merak ediyorum. Ilk gun bende direttim illa emecek diye çocuk ağlamaktan helak oldu bumu yani annelik dedim. Neki emecek diye morarana kadar aglatalim. Bunun üstüne emse kaç yazar. Ben emzirme anlarında ki sükuneti, huzuru seviyorum bu olmadiktan sonra beni yada biberonu emse ne fark eder. Amaç anne sütünden alınan faydaysa sağıp veririz yine alır. Yok amaç ten tene temassa onu başka türlüde sağlarız.
20kusur gündür okumadigim kaynak denemediğim yöntem kalmadı olmuyor. Ne kızımı üzmenin nede kendimi helak etmenin faydası yok. Meme emende büyüyor biberon emende. Sut icinde hastalanıyor mama içinde. Bugünlerin keyfini cikarmaya karar verdim. Sağlık sorunu olmadıkça dert yok artik. Kizimla eglenmek varken az kilo almış, emmemişi düşünüp dert etmiyorum. Ohh be rahatladım yazınca. ,
Canım senin denemedigini söylemedim. Mutlaka denemissindir her şeyi ama bu şekilde anne sütü alan da hasta oluyor, çocuğumu aglatamam filan gibi söylemlerle kendi motivasyonunu düşürüyorsun. Anne sütü ölümsüzlük iksiri değil ama ölene kadar sağlığa faydaları tartışmaya açık bı konu da değil. Anne sütü alanlarin uzun vadede kronik hastalıklara daha az yakalandıkları, daha başarılı oldukları, daha uzun yaşadıkları araştırmalarla kesinleşmiş bir konu. Benim bebegim de 1-1.5 aydır reddediyor memeyi ama ben gezerek, pilates topunun üzerinde hoplayarak filan bağırış çağiriş bı şekilde emziriyorum. Her gün 6-6.5 kilo kucağındayken saatlerce bunu yapmak kolay değil.ama kendimi çocuğum için çok iyi bı şey yapıyorum diye motive ederek yapıyorum. Hiç bir canlı kendini açlıktan öldürmez merak etme. Mutlaka iyice acikinca bı şekilde emecek. Normal bir süreç bu sonuçta illa ki bitecek. İkiniz için zor da olsa kar zarar hesabı yaptığında ne olursa olsun emzirmeye çalışmak yine de daha doğru bence.Peki benim denemedigimi nereden biliyorsunuz? Okuyup uyguladigim ama işe yaramayan o kadar şeyden sonra sizin tavsiyeniz nedir açlıktan ağlayan bir bebeğe dair?
Canım açlıktan nasıl ağladığını görsen parayı falan unutursun. Kendin yemez ona alırsın inan. Ben ilk tutmadığı gün çok aglattim vermedim biberon o günden beri uykusunda ağlıyor hala ara ara. Inşallah sen bu sorunu yaşamadan uzun süre emzirirsin canım.
Bende bu aralr tatli yiyrm yemicm artk en iyisi ins bende veririm emzryrm cnm sennde goguslern ilk zamanlar gbmi benm onceden sert olurdu sut akardi smdi ole degl yumusak genllikle normal mi acabaAlın valla büyük rahatlık hem elleri kollarını hareket ettiriyor kucakta alanı kısıtlı bebeklerin biraz özgür olsun hareket etsin ki yorulsun :))) bi sırrı yok ilk doğum yaptığımda hiç yemek yiyemedim 2 hafta 16 Kilo o zaman gitti doğumla beraber tabi. 4 kiloyu da emzirirken benim migdem bulanıyor bisey yiyemiyorum sonrasında öyle verdim işte. Emzirdigimiz için hızlı veriyoruz aslında tatlıyı kesmek lazim bu aralar bende çok abarttım yaz geliyo dikkat etmek gerekiyo. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?