2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
bende katiliyorum sana benim kide bir hafta once gece el emme sesine uyandim resmen sadece sol elini yimruk yapip ağzina sokuyo cok cok nasil emiyo bazen obur eliyle alttan elini destekliyo bence gecici bi donem cok takilmamak lazim diye dusunuyorum birde hastanede bize eldiven şapka battaniye kesinlikle kullandirtmadilar torba uyku tulumu verdiler onunla yatti hep eve gidrrkende bitane hediye verdiler ben bikac kere taktim battaniyeye sardim ama kizdilar bogulma riski vs biseler dediler eve cikinca esimde takmayalim dedi oyle yaptik bizde uyku tulumu cok tahatlikmis bu arada gece kucaga alirken acildi derdi yok

Sana çok katılıyorum ama benim biberona emziğe vs karşı çıkma sebebim tamamen maddi. Elbette anne sütü alsın isteriz hepimiz daha besleyici daha sağlıklı falan falan. Ama sağım yapma emme kadar süt üretimi sağlamıyor maalesef ve sadece sağım yapıldığında süt azalarak bitiyor. ( arkadaşım 28 haftalık Doğum yaptı bir kez olsun emmedi bebeği. Hep sağdı hep sağdı. Çocuk 1,5 yaşına geldi hala sütü geliyodu kızın. Böyleleri de var ama azınlık tabi ki ) ben işten tamamen çıktım ve allah izin verirse 2 yaşına kadar falan kendim bakmak istiyorum. Benim sütümün bitmesi demek çalışmak zorunda kalmam demek. Annem de kayınvalidem de yeğenlere bakıyorlar ve onlar da küçük. İkisine birden bakamazlar bakarım deseler bile vermek istemem çünkü biriyle ilgilenirken biri aksar illa.Şu an tam tamına geçiniyoruz allah korusun bir elem keder çıksa önce az buçuk takılarımız var sonra da ciddi bir sorunda arabamız var. O kadar. Yani ayda 500 lira mama parası imkansız veremeyiz dolayısıyla sütüm giderse hayat bizim için çok çok zorlaşır. Bunu göze alamadığım için ufacık bir ihtimali bile kaldırmaya çalışıyorum. Yoksa ben de çok karşı değilim

Canım ben alıcam bundan Mayıs gibi. Sıra ona gelemedi daha. Bunu hep arabada tutucaz nereye gidersek yanımızda olcak. Başta ruhum_mavi gibi hem ananeye hem babaneye ucuzlardan alalım dedim. Sonra da onlara vereceğimiz parayla bunu alalım heryere götürürüz dedik daha mantıklı geldi. Güvenilir bence çünkü milyonlarca kişi kullanıyor ve bas bas bağırdılar güvenliği öyle şöyle patentli böyle sağlam. Binlerce testten geçirmişler benim içim rahat

Yarın n gitcez hem yatakta alcm oyun halisi kesnlikle alcam hep kucak istyr hicbr sey yapamyrm cnm:)tmm cnm sorarm onuda:) 66 kilomsn cidden naslibdn ole baba sirrini sole:)

Kızlar benim bebeğim normalde çok uslu bi bebek uyutmaya uğraşmıyorum bile uykusu gelince kendisi uyuyor. Sebepsiz asla ağlamaz ya aç ya altı pis ya da çok uykusu var kafasına vurmuştur dalamıyordur. Ama bazı geceler öyle bir huzursuz ki ne yapacağımı şaşırıyorum. Dışarı çıktık bi çay kahve içmeye toplamda 2 saat kaldık dışarda eve gelince biraz poposu hava alsın Diye altını açık bıraktım baktım sıkıldı huzursuzlanıyo tam altını bezlicem bi baktım kaşla göz arasında işemiş üstü sırılsıklam üstünü değiştirirken ağladı hemen kucağıma almadım diye. Tam üstünü değştirdim kucağıma aldım kustu biraz göğsü ıslandı. Buz gibi değer üşür uyurken diye üstünü değiştirmek istedim tekrar yatırdım kıyamet koptu giyinene kadar. Sonra emzirirken uyuyakaldı yatırdık 5 dk sonra nasıl acı bi ağlama. Etinden et koparıyorlar sanki. Şimdi yarım saattir göğsümde uyuyo ama 5 dk da bir ince acı acı bir ağlama var. Şimdi sizce bu neden. Dışarıda kafe ortamında sesten gürültüden rahatsız oluyo da ondan mı o gece huzursuz geçiyo sizce dışarıya çıkan arkadaşlardan fikir istiyorum

Dediğin gibi benim bebeğimde de oluyo.Dışarı çıktığında yada misafir geldiğinde gittiğimizde fazla uyaran şeyler gördüğü için akşamına huzursuzlanıyo.Gündüz ne kadar uyarıcı ortamda bulunursa o kadar olumsuz etkilenir bebekler

Aaaa öyle mi . Ben daha çok ortam çok değişik ya odaklanmaktan yorulur da daha çabuk uyur diye düşünüyordum

Primalarda ındirim var kızlar sepette %10 ındirim daha oluyo. Premium care 1 tl nin altında bi fiyata geliyor. :)

Yarın n gitcez hem yatakta alcm oyun halisi kesnlikle alcam hep kucak istyr hicbr sey yapamyrm cnm:)tmm cnm sorarm onuda:) 66 kilomsn cidden naslibdn ole baba sirrini sole:)
Alın valla büyük rahatlık hem elleri kollarını hareket ettiriyor kucakta alanı kısıtlı bebeklerin biraz özgür olsun hareket etsin ki yorulsun :))) bi sırrı yok ilk doğum yaptığımda hiç yemek yiyemedim 2 hafta 16 Kilo o zaman gitti doğumla beraber tabi. 4 kiloyu da emzirirken benim migdem bulanıyor bisey yiyemiyorum sonrasında öyle verdim işte. Emzirdigimiz için hızlı veriyoruz aslında tatlıyı kesmek lazim bu aralar bende çok abarttım yaz geliyo dikkat etmek gerekiyo. :))

Peki benim denemedigimi nereden biliyorsunuz? Okuyup uyguladigim ama işe yaramayan o kadar şeyden sonra sizin tavsiyeniz nedir açlıktan ağlayan bir bebeğe dair?
Canım açlıktan nasıl ağladığını görsen parayı falan unutursun. Kendin yemez ona alırsın inan. Ben ilk tutmadığı gün çok aglattim vermedim biberon o günden beri uykusunda ağlıyor hala ara ara. Inşallah sen bu sorunu yaşamadan uzun süre emzirirsin canım.

cnm iyi olmaya calis gecmis olsn.bizde de idrar yolu enf cikmisti hatta bi hafta igne yaptirdik icim gitti fiskirir tarzda kisuyordu hatta arada.ama sagligi icin katlaniyo insan Allah baska dert vermesin
Amin canım allahım çözümsüz dert vermesin kimseye, yavrularımızı bize bağışlasın

Çok teşekkür ederim kuzum. Allahım çözümsüz dert vermesin. Hep aklımızda destek almak, inşallah kizim iyi olur da fırsat bulabiliriz. Kızım ağlamayı tam huy edinecek diye korkuyorum, öyle bir ağlıyor ki sanırsın bir yeri kopmuş
Allahım eşimden razı olsun, hep yanımda sağolsun.
Destek almazsam deliricem gibi hissediyorum. Eşim bisey diyo anlayamiyorum
allahım kimseyi evladıyla sınamasın. Eski haline dönsün, gram yakinmicam. isterse hep kucakta dursun ama çığlık ata ata ağlamasın

Canım şu an sarı normal kaka. Tam doktora girdik muayene ederken yaptı. Buralara bazen öyle foto atılıyor, yeşil mukuslu azıcık bisey yapmıştı. Bi daha olursa atarım. Hiç ayırt edemezdik biz lokositli ile normali. Iyiki tahlil istedi doktorumuz. Bence sende git ve özellikle tahlil işte.
Ben doktorumuza çok güveniyorum. Ben doğunca once öldüdiye lavaboya atmışlar beni, bu doktorumuz gelmiş beni hemen almış kurtarmış, bağırmış hemşirelere yaşayan bebeği nasıl attınız diye. Üzerimeşu tutuvermiste nefes almışım. O yüzden sonsuz güveniyorum. Iyice muayene edip her şeyi anlatmaya çalışıyor.

Teşekkür ederim canım benim. Hiç umudum yok gerçekten. Eşim hicbir şey demediği halde bağırır oldum. Hem kendim için hem evliliğimiz için gitmek istiyorum. O bana panik yapıyorum diye, ben ona umursamiyosun diye kızıyorum. Daha kötü olmak istemiyorum. Eşimin anlattıklarını anlayamayıp, her şeye muhalafet oluyorum
Çok seviyorum onu ve böyle şeylerle kırıp dökmek istemiyorum. Inan aklım iyi degil. Bi an önce eski halime dönmek istiyorum. Bu halimi ben bile çekemiyorum kalıcı olmasından korkuyorum.

Canım bugün benimki de bana çektirdi. Yabancı sesleri öğrenmiş, bir yeri kopmuş gibi ağlıyor. Rahatsız oluyorlar seslerden galiba. Bi de bizim evde hiç fazla ses çıkmaz alışmış kuzucum. Bence seninki de ondandır. Benim kız da durduk yere hiç ağlamazdı. Bugün böyle oldu. Resmen bangır bangır ağladı. Iyice dalmasını bekle kuzum

canım dediğin her cümlesine haklısın. çok zor olsa gerek meme reddi. peki biberon alıyor mu? birde ilaç emzikler var onu denedin mi? içine sütünü koysan emmeye başladığında hemen memeni versen? emmiyorsa memeni emmiyor zorlamamak gerekir bence ama sağıp da veriyorsun sanırım. olsun dediğin gibi mama ile de büyüyen çok anne sütü iöe büyüyen de önemli olan sağlıklı olmaları. Rabbim büyük dert hastalık vermesin tek derdin bu olsun canım

Canım senin denemedigini söylemedim. Mutlaka denemissindir her şeyi ama bu şekilde anne sütü alan da hasta oluyor, çocuğumu aglatamam filan gibi söylemlerle kendi motivasyonunu düşürüyorsun. Anne sütü ölümsüzlük iksiri değil ama ölene kadar sağlığa faydaları tartışmaya açık bı konu da değil. Anne sütü alanlarin uzun vadede kronik hastalıklara daha az yakalandıkları, daha başarılı oldukları, daha uzun yaşadıkları araştırmalarla kesinleşmiş bir konu. Benim bebegim de 1-1.5 aydır reddediyor memeyi ama ben gezerek, pilates topunun üzerinde hoplayarak filan bağırış çağiriş bı şekilde emziriyorum. Her gün 6-6.5 kilo kucağındayken saatlerce bunu yapmak kolay değil.ama kendimi çocuğum için çok iyi bı şey yapıyorum diye motive ederek yapıyorum. Hiç bir canlı kendini açlıktan öldürmez merak etme. Mutlaka iyice acikinca bı şekilde emecek. Normal bir süreç bu sonuçta illa ki bitecek. İkiniz için zor da olsa kar zarar hesabı yaptığında ne olursa olsun emzirmeye çalışmak yine de daha doğru bence.

Be
Bende bu aralr tatli yiyrm yemicm artk en iyisi ins bende veririm emzryrm cnm sennde goguslern ilk zamanlar gbmi benm onceden sert olurdu sut akardi smdi ole degl yumusak genllikle normal mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…