- 21 Nisan 2018
- 2.201
- 1.729
- 63
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #53.961
canım almanya kullanan çok bundan çünkü evler burdaki evlerden çok küçük. masan sağlam olması lazım yani bildiğimiz mutfak masası şu metal ayaklılardan değil de yemek masalardan olması gerek masa stabil sağlam olması gerek yoksa bebeğin kilo arttıkça düşer. yoksa sağlam bunlar canım yani ben kullanmadım ama öyle gözlemledimArkadaşlar hiç böyle bir mama sandalyesi kullanan oldu mu cevrenizde. Bana çok mantıklı gibi geldi hem her yere götürebilirim hem de çocuk bizimle aynı masada yiyince daha bı motive olur gibi geldi. Ama güvenli mi acaba ya da başka bi dezavantaji olabilir mi sizce?
Canım bu gibi durumlarda sakın biberon vermeyin aç kalsın diyorlar yoksa artık hiç emmezmiş bırak biberonu Benim gibi aralarda zorla ver günde bir bardak bile emmiyordur benimki... bu ay kilo almayı bırak eğer vermezse şükür etcem 5. Ayda ek gıda başlıcam yapacak bişey yok
Canım bizde bu sorun 2gundur falan var. Sağıp veriyorum içiyor memeyi görür görmez kafasını çevirip ağlamaya başlıyor. Sadece gece uykusunda 2 yada 3 kere emiyor. Ben bir çözüm bulamadım. Çok zor oluyor ama sık sık sağmaya çalışıyorum zaten sütüm az olanda bitecek diye korkuyorum.
Ben hiç denemedim ama ten tene temas edin dediler. Bide sakin odaya geçin mesela babası falan olmasın oda da. Saç kurutma makinası seside ise yarıyor. Bu seneki bebekler çok nazlı sanırım anlayamıyorum dillerindenAllah yardımcımız olsun inşallah.
Bizde aynı durumdayız. Emzik, biberon kullanmıyorum. Delirdim tam
Karanlık ortamda ya da yatarak emzirmeyi denesen canım. Biberon vermeyin yaziyo. Tamamen bırakabilir seni.
Benimki de bir aydır öyle. Her gün farklı bir taktikle emziriyorum. Önce dik şekilde tutarken yürüye yürüye sakinleştiriyorum sonra yavaş yavaş memeye kaydiriyorum yürüye yürüye emzirmeye devam ediyorum. Bazen koşa koşa hoplaya hoplaya emziriyorum hattapilates topunun üzerinde yaylanirken emziriyorum bazen. Bazen müzik açıp dikkatini dagitiyorum. Bazen agzimla değişik yüksek sesler çıkartıyorum. En kolayı uyku sirasinda veya yeni uyanmisken emzirmek ama.
Bence biberonu emziği filan karıştırma hiç şimdi. Pes etme sen de kendi bebeğine göre illa ki bı şeyler bulursun zamanla. Bırak bi süre kilo alımı az olsun. Biberona alisirsa çok daha büyük problem. Şimdi çevre ile ilgilenmek istediği için meme kısıtlayıcı geliyor ona. Biberonla daha kolay etrafı izleyebiliyor ondan onu tercih ediyor.
Canım kendi adıma söyleyeyim oğlumdada meme reddi yaşadım ve en sonunda pes ettim sağarak devam ettim oda 2 ay sonra emmediği için kesildi sütüm devam sütü aldık maddi olarak bayağı sarsıyor insanı 7 sene önce bukadar internet kullanıcısı değildim böyle bir durumu araştırmak aklıma bile gelmedi neyse 1 yıl sonra yeğenim oldu oda 4 aylıkken red yapmaya başladı yengem öyle direndiki hiç benim gibi zırlamadı yeğenim sonra emmeye başladı geri 3 yaşında zorla bıraktırdılar emmeyi sonra çok pişman oldum vicdan azabı çektim normal bir süreçmiş çünkü sonra orda burda meme reddi ile ilgili paylaşımlar gördüm hamileyken okudum hep ve yine başıma geldi ama bu sefer pes etmicem şubat ayı red ile geçti mart ayıda öyle geçiyor ne yapıp ne edip biberona alıştırıp kendimi unutturmucam 5.ayda yoğurda başlıcam zaten takviye olur elbet emecek inanıyorum bugünler geçecek
hepinizin yazdığını okudum kızlar bebeğim öyle huy değiştirdi ki artık emme konusu bizim için bir kaos san ibaret hale geldi . Ağlayınca artık ayakta salıyorum yorulunca gözler gitmeye başladığı an memeyi vermeye çalışıuorım uyku sersemi biraz biraz çekiyor ama yutkundunuz söylenemez. Ayak da yürürken, hoplayarak, yatarak ,koltukta, oyun halısın da hepsini demiyorum . Kendi de bende ter içinde kakıyoruz . Evde tekken bi şekilde idare ediyorum ama bu aralar benim be eşimin iş arkadaşları geliyor bende misafir varken bu durumu yapamayacağım için sağıp verdim bi kaç öğününde .. herşey üst üste denk geliyor. Eşimle dikişlerimden korkumdan doğru düzgün yakınlaşmadım. Evlendiğinizden beri eşimmkorunuyordu . Doğumdan sonra bu ikinci yakınlaşmamız oldu ve da eşim korunurken prezervatifin delik olduğunu gördük eve oturup ağladım . Daha önce bu durum başına gelen arkadaşım olmuştı aradım ve ertesi günü hapı kullandım . Malesef onda da emzirmemen gerektiğini yazıyor . Kendi doktorumu aradım ve sütünü sağıp at presoektüsünde 8 saat emzirme yazıyor ama sen 24 saat emzirme dedi .Çok şükür buzlukta bimkaç sütüm vardı vermek zorunda kaldım. o günde iş arkadaşlarım gelecekti mecbur ısıtıp verdim biberonla bir yandan hazırlık bir yandan bu durum beni çok yıprattı. Kozıma karşı vicdan azabını hiç söylemiyorum . Emzirmeye son dört saat kala sütüm artık bitti eşim işten gelirken 0-6 ay için aptamil sütü varmış ondan aldık verdik malum Onuda biberonla verdim . Bunarada kızım şırınga kaşık hiç bir uygulamayı da kabul etmiyor . Sonunda 24 saati tamamlayıp emzirenildim ama tabi bu durum kızıma memeden braz daha uzaklaştırdı . Çok vicdan azabı çektim . O gümden beri meme üzerine daha çok düşüyorum ama kendini parlamasından içim gidiyor . Bir yandan rapor hakkım biteceği içim işe dönmem gerekebilir o zaman da benim tüm çabam yine boşa gidecek mecbur biberona tekrar alışacak ve bende uzaklaşacak . Kısacası durum şuan benim için kaosa dönmüş durumda .. bu durumu yaşamayan bilemez gerçekten Allah yardımcımız olsun . İnşallah çabalarımız da olumlu sonuçlar elde ederiz dite umuyorum . Ama diğer türlüsü de dünyanın sonu değil. Ben biraz daha mücadele edeceğim bunun sebebi ise kızımla bu anı yaşamak ve olabildiğince uzatmak istememKızlar benim bebeğim normalde çok uslu bi bebek uyutmaya uğraşmıyorum bile uykusu gelince kendisi uyuyor. Sebepsiz asla ağlamaz ya aç ya altı pis ya da çok uykusu var kafasına vurmuştur dalamıyordur. Ama bazı geceler öyle bir huzursuz ki ne yapacağımı şaşırıyorum. Dışarı çıktık bi çay kahve içmeye toplamda 2 saat kaldık dışarda eve gelince biraz poposu hava alsın Diye altını açık bıraktım baktım sıkıldı huzursuzlanıyo tam altını bezlicem bi baktım kaşla göz arasında işemiş üstü sırılsıklam üstünü değiştirirken ağladı hemen kucağıma almadım diye. Tam üstünü değştirdim kucağıma aldım kustu biraz göğsü ıslandı. Buz gibi değer üşür uyurken diye üstünü değiştirmek istedim tekrar yatırdım kıyamet koptu giyinene kadar. Sonra emzirirken uyuyakaldı yatırdık 5 dk sonra nasıl acı bi ağlama. Etinden et koparıyorlar sanki. Şimdi yarım saattir göğsümde uyuyo ama 5 dk da bir ince acı acı bir ağlama var. Şimdi sizce bu neden. Dışarıda kafe ortamında sesten gürültüden rahatsız oluyo da ondan mı o gece huzursuz geçiyo sizce dışarıya çıkan arkadaşlardan fikir istiyorum
canım dediğin her cümlesine haklısın. çok zor olsa gerek meme reddi. peki biberon alıyor mu? birde ilaç emzikler var onu denedin mi? içine sütünü koysan emmeye başladığında hemen memeni versen? emmiyorsa memeni emmiyor zorlamamak gerekir bence ama sağıp da veriyorsun sanırım. olsun dediğin gibi mama ile de büyüyen çok anne sütü iöe büyüyen de önemli olan sağlıklı olmaları. Rabbim büyük dert hastalık vermesin tek derdin bu olsun canım
Gezerek, zıplayarak, yatarak,çıplak temas halinde hepsini denedim olmuyor. Zaten iştahsız bir çocuk ben vermesem pek acikmaz. 6 hafta sonra 3ay bitiyor biz daha 5kilo değiliz. Evin her odasında buna banyo da dahil emzirmeyi deniyorum hani ilgisini birşey çeker diye ama gözleri açık olduğu sürece almıyor biraz zorlayınca öğütmeye başlıyor ki bu şekilde kustuğu oldu. Sadece gece uykusunda derin uyuduğu için 3kere emzirebiliyorum.Canım senin denemedigini söylemedim. Mutlaka denemissindir her şeyi ama bu şekilde anne sütü alan da hasta oluyor, çocuğumu aglatamam filan gibi söylemlerle kendi motivasyonunu düşürüyorsun. Anne sütü ölümsüzlük iksiri değil ama ölene kadar sağlığa faydaları tartışmaya açık bı konu da değil. Anne sütü alanlarin uzun vadede kronik hastalıklara daha az yakalandıkları, daha başarılı oldukları, daha uzun yaşadıkları araştırmalarla kesinleşmiş bir konu. Benim bebegim de 1-1.5 aydır reddediyor memeyi ama ben gezerek, pilates topunun üzerinde hoplayarak filan bağırış çağiriş bı şekilde emziriyorum. Her gün 6-6.5 kilo kucağındayken saatlerce bunu yapmak kolay değil.ama kendimi çocuğum için çok iyi bı şey yapıyorum diye motive ederek yapıyorum. Hiç bir canlı kendini açlıktan öldürmez merak etme. Mutlaka iyice acikinca bı şekilde emecek. Normal bir süreç bu sonuçta illa ki bitecek. İkiniz için zor da olsa kar zarar hesabı yaptığında ne olursa olsun emzirmeye çalışmak yine de daha doğru bence.
hayırlı olsun Canım Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin inşaAllah. hangi ülkedesin? niçin gittin? o hastane de yaşadıkların burda asla bulamazsın canım çünkü ilk önce insanlık geliyor eğitim geliyor ve bu bizim ülkemizde imkansız malesef. oranın insanları farklı o yüzden beklentimiz olmasın bizim ülkemizde nede böyle değil diye. neyse deneyimlerin güzel olmuş sevindim adına. o d vitamini bende almanya dan öyle biliyorum hala devam ettiklerini bilmiyordum. sen orda ne nasıl yapılıyorsa aynen öyle uygula canım burdakinleri karıştırma bizim ülke geriden geliyor bunu unutma mesela menengekok aşısı daha yeni gelmiş! gibi ama her ülkenin artı ve eksikleri var hiç biri dört dörtlük değil tıpki insanlar gibi =)iyi aksamlar hanimlar nasilsiniz bebislriniz hayirli olsun şükur sonunda kavustum yaz tatilinde trkiyeye gittim telefonumu kullanamadim ve sondugumde siteye birturlu giremedim be yaptiysam olmadi fakat sizi hep takip ettim cevap vermek istedigim veya soru sormak istedigim cok konu oldu neyse site yenilenince bende artik girebildimbende 3 aralikta dogum yaptim 3. cocugum herseyiyle daha farkli deneyimler yasatti yabanci bir ulke yabanci ulkede dogum hersey farkli sukur saglikla geldi burda hersey cok farkli uygaliniyor size cok danismak istedim bazi konularda ama olmadi simdi biraz gec olsada sorabilirim umarim mesela bana cok tuhaf gelen col sey var mesela bunlardan biri d bit burda hastaneden cikarken dviti hap seklinde verdiler hergun 1 tane hapi 1 cay kasigi sut veya suda eritip veriyoruz ama u 4 kontrolu persembe gunu bunu druna sormak istiyorum bizim trde kullandigimz katkisizlardan kullansak falan diye dogum ayri degisiklerle geldi gecti hastanede bebege hastanenin kiyafetleri goydiriliyor fakat ben istemedim saygi duydular kendi kiyafetlerimizi giydirdik fakat bezde kesinlikle istemediler hastanedekileri kullanacakmisiz her odada bilca bebek kiyafeti var ayrica alt degisim masasi var ve onda bol bez temizleme pamugu var kucul bir legen var su koyiyorsun ve ona pamuk batirip siliyorsin kesinlikle su pamuk olan islak mendili bile kullandirtmadilar hastanede sorun olmadi ama evde kullanmaya devam edince pamuklari piisk olduk b3nde babyme yenidogan mendili kullandim hastanedeki bezler prima bubarada anne icin bol bol pet var mesane pedi gibi aldigm lohusa kilodunu kullandirmadilar ve ic camasiri file kilot var bol mijtarda yine onlari kullandim 3 gun kaldk hastanede refakatci istemiyorlar kesinlikle o yuzden gunluk 100 euro ya ozel oda tuttuk esimle birlikte kaldik onada yatak getirdiler odaya ve yemek cikardilar hergun buda degisik geldi ama cok rahatti ve keske iki cocugumdada boyle olsaydi dedm ameliyatta bebek cikar cikmaz havluya sarip goğsume yatirdilar sabah 8 den aksam 7 ye kadar almadilar emdirmeye ugrasmadialr oylece durudk ciplak ben arada tuttum memeye derken aksam aldilar baya sacli oldugundan sadece sacini yikayin dedik fakat dil de anlasamadik tamamen yikadilar sacina form bile verdiler 3 gun boyinca duya bebegin sacini gormeye geldi almanlar sacsiz olurmis hatta hemsirenin biri uzun zamandir boyle sacki bebek dogmamisti dedi hastaneden cikarken mutlaka astronot tulum giydiriliyor ve otokoltugu olmadan cikarmiyorlar uda degisik geldi ama bor okadar guzel inslh bizim ulkemizdede yayginlasir cok uzun oldu kusura bakmayin boyle paylasmak iatedim kisaca bu dogumum.herseyiyle farkli guzel ve rahat oldu insanlarimizdan uzak oldugum icin lohusa depresyonu ugramadi halbuki ikinci cocugumda col kotu olmistu annem 3 ay geldi kaldi sagolsun onunda etkisi var iyi gecmesinde inslh saglikla sihhatle mutlulukla buyuturuz bebklerimizi buarada 3. cocugum olmasina ragmen bunda cok acemi hissediyorum sanki ilk defa bebek buyutuyorum korkuyorum allahim diyorum obir bebeklerimi nasil buyuttum nasil tuttum nasil yikadim ne ceaaretliymisim falan diyorum o yuzden sık sık akil danismam gerek sizlere iyiki varsiniz yazamasamda cok sey ögrendim sizden
Yüzde 80 mama veren biri olarak son derece katılıyorum sana:) biz ve bebeğimiz nasıl mutluysak ve huzurluysak en doğru olan yöntem odurŞimdi ben biraz biseyler yazicam benim gibi düşünmeyene saygım var ama onlarda bana saygi duysun lütfen.
bu meme reddinde biberon verme diyenler var ya acaba bu durumu yaşamış mi çok merak ediyorum. Ilk gun bende direttim illa emecek diye çocuk ağlamaktan helak oldu bumu yani annelik dedim. Neki emecek diye morarana kadar aglatalim. Bunun üstüne emse kaç yazar. Ben emzirme anlarında ki sükuneti, huzuru seviyorum bu olmadiktan sonra beni yada biberonu emse ne fark eder. Amaç anne sütünden alınan faydaysa sağıp veririz yine alır. Yok amaç ten tene temassa onu başka türlüde sağlarız.
20kusur gündür okumadigim kaynak denemediğim yöntem kalmadı olmuyor. Ne kızımı üzmenin nede kendimi helak etmenin faydası yok. Meme emende büyüyor biberon emende. Sut icinde hastalanıyor mama içinde. Bugünlerin keyfini cikarmaya karar verdim. Sağlık sorunu olmadıkça dert yok artik. Kizimla eglenmek varken az kilo almış, emmemişi düşünüp dert etmiyorum. Ohh be rahatladım yazınca. ,
Aynen canm yorgunluk ve uykusuzluklar azaldıkça yada biz bu düzene alıştıkça keyfini yeni almaya başlıyoruz. Allah bozmasın :)Ben de öyle. Daha yeni yeni anlıyorum anne olduğumu. Daha önce dadı gibiydim. Yorgunlukla uykusuzlukla geçiyordu günüm sevmeye halim kalmıyordu. Ben bebeğimi sevmiyormuyum acaba diyordum. Bebeğime içimde sevgi beslemeye bile mecalim yokmuş şimdi farkediyorum
Gün içinde uyumuyor mu o aralarda denesen. Bence kiloya takılma bir süre az kilo alsın. Bi kaç hafta sonra geçecek bir durum nasılsa. Bak benim ki 3 ay 1 haftalık dünden beri düzelmeye başladı sanki. Önceden daha emme pozisyonuna götürürken bile çığlık çığlığa ağlamaya başlıyordu. Dünden beri direk karşıdan ağzını açarak geliyor memeye. Ve sürekli memede. Herhalde açıklarını kapatmaya çalışıyor. Sabirli ol illa ki bitiyor yani. Çok dayanamiyorsan aralarda kaşıkla ver sağdıklarını. 3 ay daha emzirsem filan diye de düşünme. En geç 4 aydan sonra zaten bitecek bu durum rahat rahat uzun uzun emzireceksin sen de insallahGezerek, zıplayarak, yatarak,çıplak temas halinde hepsini denedim olmuyor. Zaten iştahsız bir çocuk ben vermesem pek acikmaz. 6 hafta sonra 3ay bitiyor biz daha 5kilo değiliz. Evin her odasında buna banyo da dahil emzirmeyi deniyorum hani ilgisini birşey çeker diye ama gözleri açık olduğu sürece almıyor biraz zorlayınca öğütmeye başlıyor ki bu şekilde kustuğu oldu. Sadece gece uykusunda derin uyuduğu için 3kere emzirebiliyorum.
Sütü sürekli sağıp veriyorum.3-4 saatte bir sağım yapıyorum. Çok zahmetli oluyor ama yarım saat sürüyor buarada çocuk uyumuyor.bi yandan sağım yapıp bir yandan onu oyaliyorum. Birkere sagdigim süt döküldü bebege oyun yaparkengünler böyle geçiyor. En azından 3 ay daha devam edebilirsem 6ayi tamamlamış olurum .
Ben normal mama sandalyesi aldım ama bundan da alacağım. Biryere giderken falan taşıması pratik olur.Arkadaşlar hiç böyle bir mama sandalyesi kullanan oldu mu cevrenizde. Bana çok mantıklı gibi geldi hem her yere götürebilirim hem de çocuk bizimle aynı masada yiyince daha bı motive olur gibi geldi. Ama güvenli mi acaba ya da başka bi dezavantaji olabilir mi sizce?
Canm biraz üşüttüyse gaz sancısı olmuş olabilir. Benim kız da seninki gibi çok huzurlu bir bebek bir derdi olmazsa asla ağlamaz. Normalde gaz sıkıntımız da hiç olmadı. Ama bazen üşütüp gaz sancısı oluyor uyurken bile inliyor.Kızlar benim bebeğim normalde çok uslu bi bebek uyutmaya uğraşmıyorum bile uykusu gelince kendisi uyuyor. Sebepsiz asla ağlamaz ya aç ya altı pis ya da çok uykusu var kafasına vurmuştur dalamıyordur. Ama bazı geceler öyle bir huzursuz ki ne yapacağımı şaşırıyorum. Dışarı çıktık bi çay kahve içmeye toplamda 2 saat kaldık dışarda eve gelince biraz poposu hava alsın Diye altını açık bıraktım baktım sıkıldı huzursuzlanıyo tam altını bezlicem bi baktım kaşla göz arasında işemiş üstü sırılsıklam üstünü değiştirirken ağladı hemen kucağıma almadım diye. Tam üstünü değştirdim kucağıma aldım kustu biraz göğsü ıslandı. Buz gibi değer üşür uyurken diye üstünü değiştirmek istedim tekrar yatırdım kıyamet koptu giyinene kadar. Sonra emzirirken uyuyakaldı yatırdık 5 dk sonra nasıl acı bi ağlama. Etinden et koparıyorlar sanki. Şimdi yarım saattir göğsümde uyuyo ama 5 dk da bir ince acı acı bir ağlama var. Şimdi sizce bu neden. Dışarıda kafe ortamında sesten gürültüden rahatsız oluyo da ondan mı o gece huzursuz geçiyo sizce dışarıya çıkan arkadaşlardan fikir istiyorum
Bizim doktorumuz yüzüstü yatırdığında mutlaka yanında dur diyor. Eğer sen de uyuduğunda yanında oluyorsan sıkıntı yok canım. Ama gece falan farkedemeyebilirsin. Bence tehlikeli. Kendi dönebilse de o da uyuyakalır nefesinin tıkandığını farketmez allah korusun.Kızlar bebeğini yüzüstü uyutan var mı? Her yerde 1 yaşına kadar o şekilde bırakmayın ölüm riski filan yazıyor çok tedirgin oluyorum ama benim ki o şekilde çok guzel uyuyor. Bazen geceleri çok mıkırdarsa öyle yatiriyorum. Aslında yüzüstüyken sırtüstü veya yanlara dönebiliyor kendisi. Tıkanma gibi bi durum olunca dönmez mi kendi kendine?
Benimki yüzüstü uyuyor kafasını sağa sola çevirdiği için korkmuyorum canımKızlar bebeğini yüzüstü uyutan var mı? Her yerde 1 yaşına kadar o şekilde bırakmayın ölüm riski filan yazıyor çok tedirgin oluyorum ama benim ki o şekilde çok guzel uyuyor. Bazen geceleri çok mıkırdarsa öyle yatiriyorum. Aslında yüzüstüyken sırtüstü veya yanlara dönebiliyor kendisi. Tıkanma gibi bi durum olunca dönmez mi kendi kendine?
Teşekkür ederim canım benim inşallah iyi gelirCkolatakahve hepsin geçecek canım doktora gitmeniz en azından sorunu çözmene yardımcı olmuş. Bebeğine Allah tez vakitte şifasını versin inşallah . Eğer kendini kötü hissediyorsan çok doğru karar vermişsin. Eşinle birlikte gitmen iliniz içinde çok iyi gelecek Eminim
canım ya kıyamam ben. geçecek canım hepsi inşaAllahÇok teşekkür ederim kuzum. Allahım çözümsüz dert vermesin. Hep aklımızda destek almak, inşallah kizim iyi olur da fırsat bulabiliriz. Kızım ağlamayı tam huy edinecek diye korkuyorum, öyle bir ağlıyor ki sanırsın bir yeri kopmuş
Allahım eşimden razı olsun, hep yanımda sağolsun.
Destek almazsam deliricem gibi hissediyorum. Eşim bisey diyo anlayamiyorum
allahım kimseyi evladıyla sınamasın. Eski haline dönsün, gram yakinmicam.isterse hep kucakta dursun ama çığlık ata ata ağlamasın
İnstagram hesabının adı ne canım ben de bakayımİstanbul da Eyüp te çok güzel bir bebek mağazası var instagram dan takip ediyorum yokmu oralı olan ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?