- 23 Ocak 2018
- 1.083
- 1.031
- 83
- 32
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #54.001
Bende yemicem diyorum ama daha şimdi yedim.Be
Bende bu aralr tatli yiyrm yemicm artk en iyisi ins bende veririm emzryrm cnm sennde goguslern ilk zamanlar gbmi benm onceden sert olurdu sut akardi smdi ole degl yumusak genllikle normal mi acaba
Hoşbulduk canım, bari gece uyusa bizim o da yok yarım saat 45 dakikada bir uyanmaya başladı. Bir ara 2-3 saat deliksiz uyuyordu iyi geliyordu.Canım hoşgeldin, bizim bi tek mama düzeni var onun dışında sürekli memede. Öyle dolu olsa bile maksimum 1 saat sonra yine emmek istiyor. Zaten uykuya dalmak için de emmek istiyor. Bir de gece düzenli uyuyor ben alıp emziriyorum, koyuyorum uyuyor.
Beslenme düzeni için erken bence daha. Uyku arkadasli emzikler var onlardan alabilirsin ama henüz bı şeyleri tutup ağzına götürebiliyor mu bilmiyorumKızlar sizde bir besleme düzeni var mı? Ben ne kadar düzen oluşturmaya çalışsam da bir kaç gün iyi ama genelde kötü oluyor.
Bazen uyanınca emmek istiyor bazen uyurken, ne yediğini ne kadar doyduğunu anlayamıyorum.
Ayrıca çok fazla uyku bölünmesi yaşıyoruz önceden uyanınca emmek istiyor diye çok yorulup emziğe alıştırdım. Şimdi de uyanınca emzik yok diye ağlıyor
Aç duruyor canım ağlayarak fön sesiyle falan ağzına gidenler yetiyor 12 saate bez alıyorum boş sabrediyorum çok zor ağlıyorum artık biliyorum ben kazancam 3 yaşına kadar emzircem geçecek inşallahKuzum emmeyince neyle besliyorsun merak ettim
benim kız 2 buçuk aylık canım yüz üstü bile çok sıkılıyor bırak dönmeyi basıyor yaygarayi3 ay 1 haftalık. İki haftadır filan dönüyor.ama tersini yapamıyor yani sırtüstüyken yüzüstü donemiyor.
Canım benim kızda 1 den önce yatmıyor uyku eğitimi vermek istiyorum ama bakalım 3 aylık olsun diyorum 17 sinde olcak şuan bazen sallayarak uyuyor beşiğinde bazen direk emdikten sonra uyuyor ama gündüz gazından dolayı hemen uyanıyorya kizla r benim kızım gündüzleri hic uyumuyor 10 dakika 15 dakika toplasan 1 saat anca.gecede 1 den once yatmıyor nasil dayanıyor 2 buçuk aylık bebek bukadar ayakta kalmaya bilmiyorum
Canım uyaniksa benim ki de yüzüstü durmak istemiyor. Zaten onun için sinir olup debelenirken dönmeyi öğrendi. Sen sevmese de sık sık 5 10 dklik tutmaya çalış öylebenim kız 2 buçuk aylık canım yüz üstü bile çok sıkılıyor bırak dönmeyi basıyor yaygarayi
evet tutmaya çalışıyorum çünkü benim kızım hala basını tam anlamıyla tutamıyor boyun kasları güçlensin diye tutuyorum ama çok sinirleniyorCanım uyaniksa benim ki de yüzüstü durmak istemiyor. Zaten onun için sinir olup debelenirken dönmeyi öğrendi. Sen sevmese de sık sık 5 10 dklik tutmaya çalış öyle
canım ben baktım da fiyatları normal yani hatta mama sandalyelerinden daha uygun. almaya karar verdin mi? hangi markalara bakıyorsun? fotoğraf da kinin ikinci elini bende alsam mı diye düşünüyorumArkadaşlar hiç böyle bir mama sandalyesi kullanan oldu mu cevrenizde. Bana çok mantıklı gibi geldi hem her yere götürebilirim hem de çocuk bizimle aynı masada yiyince daha bı motive olur gibi geldi. Ama güvenli mi acaba ya da başka bi dezavantaji olabilir mi sizce?
arkadaşım kullanmış çok memnunn kaldogini ve banada tavsiye ettiğini söylediArkadaşlar hiç böyle bir mama sandalyesi kullanan oldu mu cevrenizde. Bana çok mantıklı gibi geldi hem her yere götürebilirim hem de çocuk bizimle aynı masada yiyince daha bı motive olur gibi geldi. Ama güvenli mi acaba ya da başka bi dezavantaji olabilir mi sizce?
hangi markayı kullanmış canım bilgin var mı?arkadaşım kullanmış çok memnunn kaldogini ve banada tavsiye ettiğini söyledi
Canm biraz üşüttüyse gaz sancısı olmuş olabilir. Benim kız da seninki gibi çok huzurlu bir bebek bir derdi olmazsa asla ağlamaz. Normalde gaz sıkıntımız da hiç olmadı. Ama bazen üşütüp gaz sancısı oluyor uyurken bile inliyor.
Canım ne oldu kaçırdım.Yok canım hiç üşütmedi gittiğimiz yer odun sobasıyla ısınıyo çok sıcak bi yer.ama gaz sancısı olsa bile gaz ağrısı gibi değildi ya hiç kıvranmıyo sadece acı acı ağlıyo. Düzenin bozulmasını sevmiyo bence
solingen merkezdeyim canım allah razi olsun evet insan alistiği duzeni ariyor dedigin gibi genelleme yapmamak lazim ben hastane sistemini beyenmedim buranin turkiye iyi ha bu hersey super demek degil mesela iki sene boyinca profosorlere gittim ama bir turlu çolyak oldugumu kabul etmediler iki sen bosuna surundurduler rabbim iyi insanlarla karsilastirsinB berabetul canım ben almanyada doğdum büyüdüm ve oranın sistemine alıştığım için türkiye de ki hayatı insanlara alışması zor 11 sene oldu evleneli ama hala kızıyorum burda olan şeylerehangi eyalettesin canım? dediğim gibi her ülkenin de insanların da dört dörtlüsü yoktur benim tercihim Türkiye oldu ona rağmen insan ayak uyumsağlıyor yaşadığı yere ☺ çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin. evet orda malesef burda ki gibi hemen kültür kan tahlili antibiyotik gibi müdahale etmiyorlar vardır bir bildikleri ama muayene konusunda ben mesela hala vertigom için bir doktor daha doğrusu o teşhisi koyulan aleti bulamadım burda (konyadayım). yine başladı vertigom ve korkuyorum bazen bebeğim kucağım da iken düşeceğim diye Allah korusun
Bu kadar uğraştığım halde bebeği büyütemeyen anneyim ya onların gözünde bir de gece emzirmesem hic ilgilenmiyorsun diyeceklerİşin zormuş kuzumbence anne babalar böyle durumlarda fazla karışmamalılar. Bizimkide biraz cok sik emzirme çocuğuartık diyor. Meme reddimiz var bi de. Boyu uzun olunca zayıf saniyorlar galiba kuzum. Boyu uzun maşallah kuzucunun. Gece emzirmezsen niye ilgisiz anne olasın ki ben çok az emziriyorum gece. Öyle şeyler düşünme. Böyle demen bile iyi, ilgili anne olmanın göstergesi. Hatta işleri olduğu halde buraya girip yazan annelerin hepsinin ilgili olduğunun göstergesi.
Her zaman tutmuyor kizim bakalim ben de uykuya gecerken veririm verirsem.Kontrollu verirsen sorun olmaz bence ben meme reddi yasamiyorum cok bunalinca biraz emmesine izin veriyorum uyku geçişlerinde kurtarici.
Ben de bu aya kadar vermedim korktum memeyi birakir diye ama cok zorlanmaya basladim. Sadece uykuya gecerken ya da karni tokken uyku arasi versem diyorum ama yine cesaret edebilirsem=) emsin de yeter ki katlanirizBen vermiyorum canım, vermicem de. Memeyi bırakmasını göze alamam. Aglayacak, durmayacak ama katlanicam. Biraz emzige karşıyım, ama veren, sevenlere de saygı duyuyorum. Herkesin kendi karari
Baska bir konudaydi canim.Ben anlamadım burada mı biri kalbini kırmış başka bir forum mu
oyy ben hamburg da ailem de orda inşaAllah ramazandan sonra gideceğim yanlarınasolingen merkezdeyim canım allah razi olsun evet insan alistiği duzeni ariyor dedigin gibi genelleme yapmamak lazim ben hastane sistemini beyenmedim buranin turkiye iyi ha bu hersey super demek degil mesela iki sene boyinca profosorlere gittim ama bir turlu çolyak oldugumu kabul etmediler iki sen bosuna surundurduler rabbim iyi insanlarla karsilastirsin
yaz cnmBana dogumda bel agrim var diye vermisti dr. Gecmiyormus istersen benimkini yazayim sana
Ben de öyle düşündüm ama hic eldiven kullanmadık ve çok erken keşfetti ellerini. Uzun zamandır elini emiyor zaten ben elini emmesine hiç takılmadım dönem özelligi emmesi sağlıklı olduğunu gösterir. Parmağını da emebilir ona da takılmadım. Parmağını emip kendini uyuruyor ve uyuma destekçisi olarak görüyor parmağı. Daha önce uykusu gelince kafasını yana çevirip meme arardı elini bulunca bana ihtiyaç kalmadı oyüzden engelledim. 2 gün taktık çok şükür şuan yine arada parmağı emiyor ama kendini uyutmuyor. Ben de karışmıyorum şuan normal her şey benim gözümdeCanım bence bi şeyler öğretmek için daha çok küçükler. Eldiven takınca sadece kendini kısıtlanmış,cezalandırılmış hissetmiştir. Simdi tam ellerini yeni keşfettikleri zaman. Benimki de emiyor, bı çok arkadasinki de emiyordur. Biraz daha büyüsün emdiği zaman dikkatini başka şeylere yöneltir bıraktirirsin. Böyle şeylerde kısıtlamak ruhsal yönden zarar verebilir
yok kuzu ya marka demedihangi markayı kullanmış canım bilgin var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?