2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kilosunu hiç takma hareketlenince gider kilosu.benimkine hiç obez mi olacak diye yorum yapmıyor çevrem.maşallah ne güzel bakmışsın diyorlar hep.bakma sen etrafındakilere
Ayına gore maşallahı var doğduğundan beri durgun bir bebek değil hep kımıl kımıl dimdik maşallah bide duran bebek olsa ne olacaktı

Ya kızlar ya benim kızım günlük sadece 7 saat uyuyor. Bu normal midir? Sizinkiler kaç saat uyuyor toplamda
gece 19:30'dan sabah 7'ye kadar sadece 2-3 defa uyanıp mama yemek suretiyle deliksiz uyuyor. Ama gündüzleri ben bakarken toplamda 4-5 saat anca uyuyordu. Annem bakarken hiç uyumadığını söylüyor abartıyor olabilir :) dün ve bugün kayınvalideme götürdük hep uyuyor diyor. Ben bilmiyorum yani gündüz uykusunu :)))

İri bebek diye erken almışti doktor 37+3 de aldı normalde Aralık 1 de doğacaktı kafası büyük suyun fazla bebek parmağıyla deler falan dedi sonra başka doktora gittik oda suyu fazla evet kafası büyük alınsın demişti. Öyle yapıcam canım son süt olayına yoğunlaşı cam çok teşekkür ederim allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Maşallah kuzum o akşam uykusu bile yeter ne güzel. Önce bizimkisi 9 da uyur, sabah 7 8 gibi kalkardı. 3 gündür 12 1 gibi uyuyor sabah 6 7 de kalkıyor. Gündüz hiç uyumuyor. Düzeni bozuldu. keyfi de yerinde halbuki. Hep konuşup gülüp duruyor bize. Anlayamiyorum

Anladım canım aslında elimi yakasının çıt çıtini iliklerken yakalayınca emiyor ama neden meme emmiyor anlayamadım olmadı bide onu deneyim çok saolasin. Allah razi olsun .

Sağlığı yerinde çok şükür. Son süte yogunlasica m artık çok teşekkür ederim hepinize iyiki sormuşum yoksa ben mamaya başlar dim yazık olurdu.

Geldik 3.ay kontrolünden 520 gram almış bu ay 5100 olmuşuz. Geçen ayda 585 gram almıştı. Hep sınırdayız yani. Doktor herhangi bir sorun görmüyorum dedi. Meme emmesi içinde gun icinde teklif et ama zorlama iyice inada biner gece emmeleride etkilenir sağ ver dedi. Zaten öyle yapıyorum 1 aydır. Bakalim bu ay neler bekliyor bizi. Bexsero aşısını da olduk buarada.

Valla ben emziğe çok karşıydım şuan veriyorum yeterki tutsun pek sevmiyor ama arada emziği istediğini fark ediyorum.Biberona gelince oda bebeğe siti sevdirecek tek icat bence.Çalışan annelerin kurtarıcısı kanserojen diyorlardı o tutmadı böyle yeni bir idia atıyorlar oryay
uyumuyor o şekilde yine döndü nasıl baş edeceğiz bu minnaklarla Didar33 Eki Görüntüle 2245951

Ben nekadar güzel uyuduğuna odaklandım bebekler huzur gibi yaaa

Ayıcıkmı tavşancıkmı ona sırtını dönmek istememiş annesi

B tipi daha yaygın olduğu için bu aşı öneriliyor zaten 9.ayda yapilan önceki aşı diğer tipleri içinmiş. Salgın durumunda zaten devletler ücretsiz yapıyor. Bizler tüm aşıları salgın olmadan koruyucu olarak yaptırıyoruz. Evet mikrop veriyoruz ve çok huzursuz oluyorlar ama ben aşıları önemsiyorum.
Ateş ve huzursuzluk yapıyor canım biz yaptırdık. Inşallah sizin sorunsuz geçer. ((
Doktor ateş takibi yap dedi. 6 saatte bir 1cay kaşığı calpol ateş durumunda verebilirsin dedi. Bakalım gözlemliyorum şimdilik.
405tl ye yaptırdık biz siz ne kadara yaptınız?
Bazı ebeler ne yazık ki o kadar yanlış bilgi veriyorlar ki. Ben hiç güvenmiyorum sağlık ocaklarına.
Bende hiç güvenmiyorum aşıları hep doktor kontrolüne gittigimizde hastanede yaptırıyorum zaten. Telefonla boy kilo aşı bilgilerini veriyorum Gitmiyorum sağlık ocağına.
kizlar bebegin kakali kiyafetlerini neyke cikariosunuz 30 da 40 da yikanyinca cikmio hatta oncesinde aspirin sıktım makinaya koydum yine cikmamis
Dus başlığını en tazikli şekilde açıp tutuyorum zibina.Sonra beyaz sabunla yıkayıp makinaya atıyorum 40 derece çıkıyor hemen.

Anladım canım aslında elimi yakasının çıt çıtini iliklerken yakalayınca emiyor ama neden meme emmiyor anlayamadım olmadı bide onu deneyim çok saolasin. Allah razi olsun .
Gecicek bu günler merak etme. Onlarda kendi dünyalarında neler yaşıyor bilemeyiz. Şuan karnı doysun elinden geleni yapiyosun zaten. Memeyi teklif edersin. Ten tene denediniz mi hiç. Battaniyenin altına girip vakit geçirin. Güzel şeyler anlat ona. Emin ol anlıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…