- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #56.001
valla biizmde o civar normal heralde her bebek ayni degil deyip avutuom kendimiEvet canım
hahaha inatçı kuzular
Ayına gore maşallahı var doğduğundan beri durgun bir bebek değil hep kımıl kımıl dimdik maşallah bide duran bebek olsa ne olacaktıKilosunu hiç takma hareketlenince gider kilosu.benimkine hiç obez mi olacak diye yorum yapmıyor çevrem.maşallah ne güzel bakmışsın diyorlar hep.bakma sen etrafındakilere
gece 19:30'dan sabah 7'ye kadar sadece 2-3 defa uyanıp mama yemek suretiyle deliksiz uyuyor. Ama gündüzleri ben bakarken toplamda 4-5 saat anca uyuyordu. Annem bakarken hiç uyumadığını söylüyor abartıyor olabilir :) dün ve bugün kayınvalideme götürdük hep uyuyor diyor. Ben bilmiyorum yani gündüz uykusunu :)))Ya kızlar yabenim kızım günlük sadece 7 saat uyuyor. Bu normal midir? Sizinkiler kaç saat uyuyor toplamda
İri bebek diye erken almışti doktor 37+3 de aldı normalde Aralık 1 de doğacaktı kafası büyük suyun fazla bebek parmağıyla deler falan dedi sonra başka doktora gittik oda suyu fazla evet kafası büyük alınsın demişti. Öyle yapıcam canım son süt olayına yoğunlaşı cam çok teşekkür ederim allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.maşaAllah kuzunadoğum kilosu çok iyimiş sonradan düşmüş ama şöyle bak birde belki dengeleniyor kilosu yani her ay 800 - 1000gr almış olsaydı belki de sağlığı iyi olmayacaktı. tabiiki üzülürsün annesin ve en iyi senbbilirsin kuzunu. doktorlar da ihmal etmezler canım bir ay daha gözlemle ve sonsüt uygulamayı emzirmeyi dene. bak kasım annelerine de okuyorum 10 günde almayan var vs vs hiç almayan da var yani. sen yeterki dirayetli güçlü ol canım Allah yardımcınız olsun
Aynen canım. O uyuyunca bende uyuyorum ama yetmiyo bana bile o kadar uykuvalla biizmde o civar normal heralde her bebek ayni degil deyip avutuom kendimi)hic ne is ne temizlik hic bisey yapmıyorum bitisigiz
Maşallah kuzum o akşam uykusu bile yeter ne güzel. Önce bizimkisi 9 da uyur, sabah 7 8 gibi kalkardı. 3 gündür 12 1 gibi uyuyor sabah 6 7 de kalkıyor. Gündüz hiç uyumuyor. Düzeni bozuldu.gece 19:30'dan sabah 7'ye kadar sadece 2-3 defa uyanıp mama yemek suretiyle deliksiz uyuyor. Ama gündüzleri ben bakarken toplamda 4-5 saat anca uyuyordu. Annem bakarken hiç uyumadığını söylüyor abartıyor olabilir :) dün ve bugün kayınvalideme götürdük hep uyuyor diyor. Ben bilmiyorum yani gündüz uykusunu :)))
aynen canımhahaha inatçı kuzular
Anladım canım aslında elimi yakasının çıt çıtini iliklerken yakalayınca emiyor ama neden meme emmiyor anlayamadım olmadı bide onu deneyim çok saolasin. Allah razi olsun .Bence mama başlama canım. Makinan varsa geri kalan yağlı sütünü sağ onu ver. Çünkü sütün var. Eds sistemini yapabilirsin. Eline eldiven tak hortumu da parmağının yanına koy parmağını ver emsin. Memeye yapsan bunu emmiyo zaten bide parmakla dene bakalım. Anlayamadıysan resim bulur atarım canım.
Benimkide tutmuyor anlamıyorumBenim ümidim bitti biberonda tutmuyor
Sağlığı yerinde çok şükür. Son süte yogunlasica m artık çok teşekkür ederim hepinize iyiki sormuşum yoksa ben mamaya başlar dim yazık olurdu.Canım çok şükür kritik bı kilosu yok. Madem 5 dk emiyor bence sen önce ilk sütü sağ kenara koy bari son sütü daha ağırlıklı olarak içmiş olsun. Emmeyi bırakınca da kaşıkla sağdığını verirsin. Bı de uyurken değil de tam mayisip dalmak üzereyken veya yeni uyandığında veriyordum ben alıyordu.
Valla ben emziğe çok karşıydım şuan veriyorum yeterki tutsun pek sevmiyor ama arada emziği istediğini fark ediyorum.Biberona gelince oda bebeğe siti sevdirecek tek icat bence.Çalışan annelerin kurtarıcısı kanserojen diyorlardı o tutmadı böyle yeni bir idia atıyorlar oryayKizlar ya az once saglik ocagina gittim kontrolu vardi oglumun. Hemsire emzik ve biberon vermememi yeni bi arastirmaya gore boyle cocuklarin madde bagimlisi olmasinin daha fazla oldugunu soyledi. Cok korktum ben. Sadece uyku gecislerinde kullaniyodum ama artik baska yol denicem. Boyle bir risk milyonda bir ihtimal bile olsa kanitlanmissa asla emzik vermem.
Beyaz sabunla citile hemen gecerkizlar bebegin kakali kiyafetlerini neyke cikariosunuz 30 da 40 da yikanyinca cikmio hatta oncesinde aspirin sıktım makinaya koydum yine cikmamis
Seninki düz gibi sen yamuk kafa görmemişsinEki Görüntüle 2245946
bakalım az önce gazını çıkarttım tekrar yatırdım inşaAllah alkşır da düzelir kafası ☺
B tipi daha yaygın olduğu için bu aşı öneriliyor zaten 9.ayda yapilan önceki aşı diğer tipleri içinmiş. Salgın durumunda zaten devletler ücretsiz yapıyor. Bizler tüm aşıları salgın olmadan koruyucu olarak yaptırıyoruz. Evet mikrop veriyoruz ve çok huzursuz oluyorlar ama ben aşıları önemsiyorum.B tipi menenjit daha yaygınmış ama salgın yokmuş.kadir tuğcu diye bir doktor var internette pek önermemiş o alıyı.iyice araştırıpta mı sonra karar verseniz.her aşıyla mikrop enjekte ediyoruz yavrularımıza
Doktor ateş takibi yap dedi. 6 saatte bir 1cay kaşığı calpol ateş durumunda verebilirsin dedi. Bakalım gözlemliyorum şimdilik.Ateş ve huzursuzluk yapıyor canım biz yaptırdık. Inşallah sizin sorunsuz geçer.((
Bende hiç güvenmiyorum aşıları hep doktor kontrolüne gittigimizde hastanede yaptırıyorum zaten. Telefonla boy kilo aşı bilgilerini veriyorum Gitmiyorum sağlık ocağına.Bazı ebeler ne yazık ki o kadar yanlış bilgi veriyorlar ki. Ben hiç güvenmiyorum sağlık ocaklarına.
Dus başlığını en tazikli şekilde açıp tutuyorum zibina.Sonra beyaz sabunla yıkayıp makinaya atıyorum 40 derece çıkıyor hemen.kizlar bebegin kakali kiyafetlerini neyke cikariosunuz 30 da 40 da yikanyinca cikmio hatta oncesinde aspirin sıktım makinaya koydum yine cikmamis
Gecicek bu günler merak etme. Onlarda kendi dünyalarında neler yaşıyor bilemeyiz. Şuan karnı doysun elinden geleni yapiyosun zaten. Memeyi teklif edersin. Ten tene denediniz mi hiç. Battaniyenin altına girip vakit geçirin. Güzel şeyler anlat ona. Emin ol anlıyorlar.Anladım canım aslında elimi yakasının çıt çıtini iliklerken yakalayınca emiyor ama neden meme emmiyor anlayamadım olmadı bide onu deneyim çok saolasin. Allah razi olsun .
Insallah canim biz geldik kontrolden hersey guzel damaklar sertlesmis 6450gr olmus cok sukurbizim de bugün saat 5'te 4.ay kontrolümüz ve pazartesi aşılarımız var :) inşallah sağlıkla kapatırız bu ayı da.
yaa kurban olurum snn gülüşüne41 kere masallahbizde sağlık ocağından geliyoruz.
zeynep'im 5800gr 59cm olmuş maşaAllahyani 800gr aldık
Eki Görüntüle 2245864
Nerde yazıyo ki ben göremedimNicklerimizin yanında anne yaziyor. Yeni özellik sanirim. Şimdi fark ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?