- 23 Ocak 2018
- 1.083
- 1.031
- 83
- 32
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #56.041
Özel sigortamız var canım. 210 tl ödemiştik aşı ve muayeneye o yüzden aşı fiyatını tam kestiremedim.Menenjit aşısı canım evet cok pahalı.
Muayene baya pahalıymış sizde canım. Bizim 150 tl.
varda anlamadim ya karisik bisey bence tr burdan daha iyi saglik konusunda kizima bir tandevu verdiler ta mayisin 20 sine ha deyince iatedigin dra gidemiyorsun acil desen bi tuhaf onuda 5i beklemen lazim kendi drun olmaz baskasininararsin alamayiz derler basit bi demir ilacini bile cebinden aliuon kanin belli seviyenin altinda olacakki ucretsiz olsunmus vitamin tahlilleri zaten parali gecen goze gittim gozlugum kirildi olcum ekstra ucretliymis ister burda olctir ister gozlukcude dediler bi tuhaf ben alisamadim hastane sistemine son iki hafta cok cektk bu yuzdenaşı kartı vardır bebeğinin orda yazar canım. almanyada herşeyi ücretsiz yapıyorlar ve farklı aylarda burda malesef çoğu ücretli ve herkesin karşılayamayacağı kadar yüksek de çok yazık
Ben baby&me nin leke çıkarıcısıyla çıkartabiliyorum.kizlar bebegin kakali kiyafetlerini neyke cikariosunuz 30 da 40 da yikanyinca cikmio hatta oncesinde aspirin sıktım makinaya koydum yine cikmamis
Gece uykusundan bana da inşallahgece 19:30'dan sabah 7'ye kadar sadece 2-3 defa uyanıp mama yemek suretiyle deliksiz uyuyor. Ama gündüzleri ben bakarken toplamda 4-5 saat anca uyuyordu. Annem bakarken hiç uyumadığını söylüyor abartıyor olabilir :) dün ve bugün kayınvalideme götürdük hep uyuyor diyor. Ben bilmiyorum yani gündüz uykusunu :)))
Hepsini denedim tam geçiyor bugün ağlamadan emdi şükür diyorum yine başlıyorGecicek bu günler merak etme. Onlarda kendi dünyalarında neler yaşıyor bilemeyiz. Şuan karnı doysun elinden geleni yapiyosun zaten. Memeyi teklif edersin. Ten tene denediniz mi hiç. Battaniyenin altına girip vakit geçirin. Güzel şeyler anlat ona. Emin ol anlıyorlar.
Çok saol cnm aminnn inşteşekkür ederiz teyzesiAllah sizede yardımcı olsun tez zamanda iyileşir yavrun inşaAllah canım
Canım o testte canın acıyor muDoğumdan 1 hafta sonra çağırdı dikişleri rahimi kontrol etti. 6 hafta sonra tekrar çağırdı rahim toparlanmismi diye Bide smear testi uyguladı canım. Sonra kontrollerimiz bitti. Her sene smear için gel dedi.
maşaAllah serra ya ❤ bıngıldağı 1 yaşa kadar yavaş yavaş kapanır diye biliyorum ama :/ peki hangi d vitamini kullanıyorsun sen ve serra?4.ay kontrolünden çıktık kızlar 700 gram almışız. Gelişimi gayet iyi dedi. Bıngıldağı kapanmış. 4.ayda kapanması gerekiyormuş. Yoksa kemik gelişimi için ilaç veriyorlarmış. Senin sütün ve kullandığınız d vitamini işe yaramış kemikleri gelişmiş dedi. Kafasına bastırdığında içeri göçmüyormuş. Artık elinden tutup kaldırmaya çalışmanızda yada ayaklarının üzerine bastırmanızda sakınca yok dedi. Ama oturtmamaya özen gösteriyoruz hala dedi. Pazartesi yaptıracağımız 2 aşı bacaktan olacakmış. Yüzde 60 ateş yapmaz dedi. Suya sokabilirsin bundan sonraki aşılarda suya sokmakla ilgili sıkıntınız yok artık dedi. Aile hekimliğinden demir vitamini verecekler ama siz kullanmayacaksınız dedi. Sorarlarsa kullanıyoruz dersiniz dedi:) Kafasının yamuk olmasıyla ilgili sürekli bir tarafa yatırmaktan olmuş, diğer tarafa yatırmaktan başka yapacağınız bişey yok. Düzelir dedi. Önümüzdeki ay aile hekimliğinde aşı yok ama biz rota aşısının ikinci dozunu olacağız. Ve ek gıdaya başlayacağız. Bexsero ve meningakoku bize daha sonra yapacakmış. Prematüre doğduğumuz için geç yapmak istiyormuş. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.
Acaba demiri niye kullanmayın dedi4.ay kontrolünden çıktık kızlar 700 gram almışız. Gelişimi gayet iyi dedi. Bıngıldağı kapanmış. 4.ayda kapanması gerekiyormuş. Yoksa kemik gelişimi için ilaç veriyorlarmış. Senin sütün ve kullandığınız d vitamini işe yaramış kemikleri gelişmiş dedi. Kafasına bastırdığında içeri göçmüyormuş. Artık elinden tutup kaldırmaya çalışmanızda yada ayaklarının üzerine bastırmanızda sakınca yok dedi. Ama oturtmamaya özen gösteriyoruz hala dedi. Pazartesi yaptıracağımız 2 aşı bacaktan olacakmış. Yüzde 60 ateş yapmaz dedi. Suya sokabilirsin bundan sonraki aşılarda suya sokmakla ilgili sıkıntınız yok artık dedi. Aile hekimliğinden demir vitamini verecekler ama siz kullanmayacaksınız dedi. Sorarlarsa kullanıyoruz dersiniz dedi:) Kafasının yamuk olmasıyla ilgili sürekli bir tarafa yatırmaktan olmuş, diğer tarafa yatırmaktan başka yapacağınız bişey yok. Düzelir dedi. Önümüzdeki ay aile hekimliğinde aşı yok ama biz rota aşısının ikinci dozunu olacağız. Ve ek gıdaya başlayacağız. Bexsero ve meningakoku bize daha sonra yapacakmış. Prematüre doğduğumuz için geç yapmak istiyormuş. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.
Ya benim doktorumun eli çok hafif hiç birşey hissetmedim.Eli hafif diye bisey var gerçekten. Önceden başka bi doktora gitmiştim onda da çok acimadi. Korkulcak hiç bisey yok canım.:)Canım o testte canın acıyor mubenimde yaptırmam gerek
Ben kullanmıyorum canm. Serra’ya ocean kullanıyoruz.maşaAllah serra ya ❤ bıngıldağı 1 yaşa kadar yavaş yavaş kapanır diye biliyorum ama :/ peki hangi d vitamini kullanıyorsun sen ve serra?
Gereksiz ilaç kullanımına karşı bir doktor canm. Demir eksikliği yoksa demir ilacı kullanmayı gereksiz buluyor. Demir eksikliğiyle ilgili de hiç bir belirtisi yok diyor. Ayrıca herhangi bir şikayeti yoksa durduk yere gidip çocuktan kan aldırıp değerlerine baktırmaya da karşı.Acaba demiri niye kullanmayın dedi
Allah yardımcın olsun canım. Inşallah bian önce düzelir.Hepsini denedim tam geçiyor bugün ağlamadan emdi şükür diyorum yine başlıyorallah in 99 isminden ya hadi emmeyen çocuklar için tesbih ediliyormuş onuda denedim ama olmuyor konuşuyorum herşeyi yapıyorum. Çok teşekkür ederim.
O zaman önümüzdeki ay sağlık ocağı verince bizde doktorumuza soralim:)) bizim Bi sonraki kontrol 5.ayda çünkü aşımız var o zaman rota.Gereksiz ilaç kullanımına karşı bir doktor canm. Demir eksikliği yoksa demir ilacı kullanmayı gereksiz buluyor. Demir eksikliğiyle ilgili de hiç bir belirtisi yok diyor. Ayrıca herhangi bir şikayeti yoksa durduk yere gidip çocuktan kan aldırıp değerlerine baktırmaya da karşı.
anladım canım ben zeynep'e wellcare kullanıyorum ama aklımda ocean var. sen neden kullanmıyorsun canım? kan tahlillerine bakıldı mı? doktorun mu dedi kullanmana gerek yok diye yoksa sen kendin mi kullanmak istemiyorsun?Ben kullanmıyorum canm. Serra’ya ocean kullanıyoruz.
Ben Decathlon dan aldım klasik sırt çantası çok hafif. İki yedek kıyafet alt açma ıslak mendil yedek bez, biberon bir de cüzdanımı koyuyorum öndeki küçük cebe de telefon gözlük . Hiç sırt ağrısı olmuyor taşırken çok sevdim.Kızlar benim bebek bakım çantam çok büyük, şöyle ufak boyutlu bir şey almak istiyorum kısa mesafeler için. Ne önerirsiniz?
Bir de mam sandalyesi daha önce sormuştum şu klasiklerden mi yoksa sırtı ayarlı olanlardan mı diye. Hala karar veremedim nasıl alsam
Bende var ondan ama gözü çok az sevmiyorum o yüzden. Boyut iyi ama bir iki bölmesi olan bir şeyler arıyorum.Ben Decathlon dan aldım klasik sırt çantası çok hafif. İki yedek kıyafet alt açma ıslak mendil yedek bez, biberon bir de cüzdanımı koyuyorum öndeki küçük cebe de telefon gözlük . Hiç sırt ağrısı olmuyor taşırken çok sevdim.
Ayarlanabilir almayı düşündüm önce ama zaten her yerde yatıyor uzanıyor bir de orda uzanması diye düşündüm. Tam karar veremedim ama standart düz alacağım gibi
O zaman biraz yatar kullanırsın canım .Bende var ondan ama gözü çok az sevmiyorum o yüzden. Boyut iyi ama bir iki bölmesi olan bir şeyler arıyorum.
Ben ek gıdaya erken başlamayı düşünüyorum o sebeple yatanlardan alsam dedim ama bilemedim
Chicco polly öneririm yatan istersen.kardeşimde bundan var çocuk 3 yaşında hala kullanıyor.bende de bunun daha portatif olanı var chicco pocket lunch ondan da memnunumBende var ondan ama gözü çok az sevmiyorum o yüzden. Boyut iyi ama bir iki bölmesi olan bir şeyler arıyorum.
Ben ek gıdaya erken başlamayı düşünüyorum o sebeple yatanlardan alsam dedim ama bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?