2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
2 saatten fazla uyanık kalamayan çocuk bu saat oldu hala uyumadı ağlıyorum artık yorgunluktan tükendim salladım emzirdim beyaz gürültü herşeyi denedim ağlamıyoda uyumuyoda

Anladım ama ona da alışır hep öyle ister büyüyünce de boşver sen de uyumaya çalış dinlen çanım

Canım yavaş yavaş emme süresini uzatmaya çalış maalesef bi anda olmaz

Ben müzik açıp odadan çıkıyorum. Ama buna da şükür diyorum. Kendi kendine uyumak kategorisine sokuyorum bunu

Son düzenleme:
Normalde emzik emiyor mu

Sağınca kaç cc çıkmalı bebeğin doyması için
Benim bı mememden 100 cc birinden 150-200 arası çıkıyor. Günde aşağı yukarı 1000 Gr icse yeter diye düşünüyorum . Ama herkesin makineyle verimli şekilde cikmiyormus. Saginca yeteri kadar çıkmasa bile sütün yok demek değilmiş bu. Endişelenme az çıkıyorsa da yani. Sütün ilk ay bebeğine yettiyse ve o zamandan beri düzenli emzildiysen azalması diye bir şey söz konusu olamazmis merak etme.

işte anne yüreği doğduğunda sarılık olmasın diye uyuyan bebeği kaldır alt değiştir derken alışıyorlar. bana ilk ay kontrolünde hemşire sık emzir geceleri 2 saati geçmesin felan demişti ama ben dinlemedim açken ağlıyordu zaten o zaman emzirdim. büyük kızım prematüre doğduğu için çok endişelenmiştim elim ayağım dolanmıştı sürekli emzirmiştim ama sonuç yapışık ikiz gibiyiz ve bundan ders aldım ikinciye acıkınca verecem diye kendime söz verdim. şükür gece ya 1 yada 2 kere kalkarım akşam 9.30 da muhakkak uyumuş oluyor sabah 7.30 uyanıyor oynuyoruz biraz sonra altını değiştirip tekrar uyuyor. belki sıcaklığını istiyordur bebeğin yüzünü okşa ama konuşma. kokunu istiyordur belki de üstünden birşey beşiğine koy dene istersen

Bir memeyi kaç dk sağıyorsunuz peki?

Bebeğin kilosunu 56 ya bölersen çıkan sonuç bir öğünde minimum alması gereken miktar. Sağınca çok çıkmayabilir hayal kırıklığı yaşama bebek pompadan daha verimli çekiyor. Bebeğinin kilo alımı iyiyse sütün yetiyor demektir.

Canım kızım bu ara emmiyor sütüm gitmesin diye sağım yaptım artık damla bile gelmiyorken çektim pompayı sonra kızımın emeceği tuttu ağlıcaktım yeni sağdım süt Yok diye kızım başladı çekmeye baktım cok cok çekiyor içiyor anladımki sağımla emme arasında dünyalar kadar fark var emdikçe geliyormuş yani sütüm Yok bitti diye bişey yokmuş

Ben hiç o kadar uzun sağamıyorum ya masajla birlikte 7 dk tam boşalamıyordur o zaman dimi

Belki boşalır kişiden kişiye değişir, mesela benim arada bir kac dakika kesiliyor son 5 dakika da sütün yagli kismi gelmeye başlıyor. Verimli süt üretimi için o kadar süre sağmak gerekiyor. Cok zor tek pompayla yarım saat sürüyor.

Ben öyle durumlarda oyun halısına koyup yanında uyuyorum canım
Durmuyo dursa ilgi istiyo şükür 2 saat uyudu da uyuyabildim ama çok zor bi geceydi noldu anlamadım.

Normalde emzik emiyor mu
Bazen uyurken veriyorum 2dk sonra çıkıyo uyyyakalınca

Uyanınca ağlıyo mu canım, emzirmeyip pışpışlasan geri uyumaz mi
Hiç uyumadıki bağırıyo sesler çıkarıyo yüzüne bakarsam susuyo ya da konuşursam bende uyusun diye hiç konuşmadım.Saatlerce direndi anlamadım noldu böyle en son bi okudum da uyudu o sırada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…