- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #57.641
El pompası benim ki. 10 dk filan sürüyorBir memeyi kaç dk sağıyorsunuz peki?
Ben de kesilince duruyorum bitti diye düşünüp o zaman devam edeyim teşekkürlerBelki boşalır kişiden kişiye değişir, mesela benim arada bir kac dakika kesiliyor son 5 dakika da sütün yagli kismi gelmeye başlıyor. Verimli süt üretimi için o kadar süre sağmak gerekiyor. Cok zor tek pompayla yarım saat sürüyor.
Canım sadece anne sütüyle 500gram çok iyi bence benim kizim anne sutu artı mama ile gecen ay 580 bu ay 520 gram almis. Doktor normal dedi. Her cocuk iri olacak degil buda zayif olur dedi. Bizim kilomuz 5100 boyuda 58cm. Zorla versende yemiyor zaten oluruna birak.
Aslinda her akşam kaynatmam lazım ama üşeniyorum 3 günde falan kaynatıyorum açıkçası. Gün içinde 1 kere biberon temizleyici ile yıkıyorum sıcak suda geri kalanlarda sadece su ile yıkıyorum. Fazla sterimde iyi değil zaten mikroplara alışsınlarbuda bahanem
bahane değil doğru canım aslındaben her kullanimdan sonra cam bi kaba butun parcalari koyup kaynar su dokuyorum uzerine soguyunca kağit havlunun uzerine slip kurumasini bekliyorum
evet ben çöpe attım humanayı zaten lohusalık zamanı aşırı terliyordum her gün duş almama rağmen yinede çemen kokusu geliyordu beni iyice rahatsız etti . Hem çocuk hem ben çemen kokuyormgibiydikHemde ne koku çocukta bende buram buram çemen koktuk mom tea içtim ama iyi gelmişti doğurduğum ilk haftalar
bugün gidicez canım doktora eşimi bekliyorumBi baktır canım meme reddi ve az kilo alma oluyor muş
maşallaj nereden buluyor o kadar enerji minikler bizden daha dirayetli resmen☺Sabah 8 de kalkan çocuk, bu saat oldu hala uyumadı. Bitmiş vaziyetteim. Gözlerim açılmıyor artık. Sinirim tavan yaptı. 2 gündür toplam 5 saat uyudum
günde kaç öğün besliyorsun canım . Ben bu arada sürekli sağıp veriyorum ama bu kadar çıkmıyor maşallahBenim bı mememden 100 cc birinden 150-200 arası çıkıyor. Günde aşağı yukarı 1000 Gr icse yeter diye düşünüyorum . Ama herkesin makineyle verimli şekilde cikmiyormus. Saginca yeteri kadar çıkmasa bile sütün yok demek değilmiş bu. Endişelenme az çıkıyorsa da yani. Sütün ilk ay bebeğine yettiyse ve o zamandan beri düzenli emzildiysen azalması diye bir şey söz konusu olamazmis merak etme.
Canım ben düzenli sağmiyorum ise giderken bırakmak için günde bi kere sadece.3- 4 saat önce emdiği meme oluyor genelde sagdigim meme. 10 öğün filan yapmaya çalışıyorum aşağı yukarı. Gündüz az emdiyse gece daha sık emzirip tamamlamaya çalışıyorum 10u. Ama benimki asla kendisi acikip da meme istemiyor meme reddi olduğu için ondan sayıyorum. Bence kendisi acikip emen bı bebekse emme sikligini kendisi ayarlaması daha doğru. Böyle çok zor.bahane değil doğru canım aslındaçok sık kullanınca babada zor gelmeye başladı artık bakalım ben de biberon temizleyicileri yöneldim önceden hem biberon temizleyici ile yıkayıp hem kanatıyordum. Şimdi günde bir yada iki güne bir kaynatıyorım
evet ben çöpe attım humanayı zaten lohusalık zamanı aşırı terliyordum her gün duş almama rağmen yinede çemen kokusu geliyordu beni iyice rahatsız etti . Hem çocuk hem ben çemen kokuyormgibiydik
bugün gidicez canım doktora eşimi bekliyorum
maşallaj nereden buluyor o kadar enerji minikler bizden daha dirayetli resmen☺
günde kaç öğün besliyorsun canım . Ben bu arada sürekli sağıp veriyorum ama bu kadar çıkmıyor maşallah. Kızım sabırsız olduğu için bekleyemştorım memeyi de tutmuyor . Kaç saate bu kadar ml çıkıyor
Çok az az devamlı gelmeye devam ediyor canım. Ama çok zor birikiyor. Sen niye sağiyorsun ki sütünüBen de kesilince duruyorum bitti diye düşünüp o zaman devam edeyim teşekkürler
Bende de meme reddi var canım bir aydır çok uğraşıyoruz. Sadece biberon kabul ediyor sağıp veriyorum onyüzden ,geceleri de uyku sersemi emzirebiliyorım . Bir ay sonra bende işe başlayacağım . İşe gidince beslenmesini nasıl yapıyorsun . Ben sağıp buzlupa atmaya çalışıyorum ama o kadar artan bir sütüm yok kızım emmedşği için sütüm de azaldı gibi geliyorCanım ben düzenli sağmiyorum ise giderken bırakmak için günde bi kere sadece.3- 4 saat önce emdiği meme oluyor genelde sagdigim meme. 10 öğün filan yapmaya çalışıyorum aşağı yukarı. Gündüz az emdiyse gece daha sık emzirip tamamlamaya çalışıyorum 10u. Ama benimki asla kendisi acikip da meme istemiyor meme reddi olduğu için ondan sayıyorum. Bence kendisi acikip emen bı bebekse emme sikligini kendisi ayarlaması daha doğru. Böyle çok zor.
Materni kaşık biberon aldık biz. Ben işteyken onunla veriyor annem. Bence sen de biberonu emziği filan çıkar hayatindan çünkü meme reddinin kalıcı olmasına sebep oluyormuş. İs harici bi şekilde emziriyorum ben zor da olsa. Galiba sizinkiler kadar ağır değil bizim meme reddi durumu çünkü ben hoplaya ziplaya ya da uyku geçişlerinde filan emmesi gerektiği kadar emzirmeyi basarabiliyorum. Ara ara bitti sanıyorum çok güzel emiyor sonra yine eskiye dönüyor. İnsallah biter yakinda. 2-4 ay arası diyorlar 4 aylık olacak yakinda. Ben çok uzun çalışmıyorum o yüzden bı öğün sagip bırakmam yetiyor. Buzlukta sütlerim vardı ama sütüm azalır diye onlardan vermiyorum. Bebeğin içtiği kadar o gün memenden süt çıkmalı diye biliyorum azalmaması icin. Bence sen de stok yapmaktan ziyade iş yerinde sagip eve getir ertesi gün onları içer.Bende de meme reddi var canım bir aydır çok uğraşıyoruz. Sadece biberon kabul ediyor sağıp veriyorum onyüzden ,geceleri de uyku sersemi emzirebiliyorım . Bir ay sonra bende işe başlayacağım . İşe gidince beslenmesini nasıl yapıyorsun . Ben sağıp buzlupa atmaya çalışıyorum ama o kadar artan bir sütüm yok kızım emmedşği için sütüm de azaldı gibi geliyor
Aslında sadece ilk ay sağdım çoğalsın diye. Sonra bıraktım ama az emmeye başladı meme reddi yaşadık kilo alımı da az olunca tekrar sağıp vermeyi düşündüm ama bu seferde biberonu tutmadı. Şimdi yine arada sağıyorum kaşıkla falan veriyorum döke saça.Çok az az devamlı gelmeye devam ediyor canım. Ama çok zor birikiyor. Sen niye sağiyorsun ki sütünü
Canım materni kaşık biberona bı bak. Biz onu kullanıyoruz çok iyi dokulmuyor hiç etrafaAslında sadece ilk ay sağdım çoğalsın diye. Sonra bıraktım ama az emmeye başladı meme reddi yaşadık kilo alımı da az olunca tekrar sağıp vermeyi düşündüm ama bu seferde biberonu tutmadı. Şimdi yine arada sağıyorum kaşıkla falan veriyorum döke saça.
Kaç aylık canım boy kilo gelişimi nasılSabah doktora gittk. Kaka sorunumuz icin. Mukuslu kakaya sut alerjisi ihtimali dedi diyet yapicamgaita tahlili vericez. Oturtma konusunu bende sordum destekli oturtabilirsin dedi. Menenjit asilarini soyledi takvim olusturdu. 2 cesit varmis menenjitin. Dis icin erken ama salya cok normal sogutulmus havuc verebilirsin dedi. Rota da artik bizim gecti yaptirmicaz kaka sorunundan dolayi zaten mukuslu kakada cok da iyi olmazdi dedi. Burun tikanikligi icin sterimar onerdi. Ayrica goz kontrolu olsun dedi.
Aaaa bizim ki gibi ben de normal mi diye soracaktım bizim ki meme de yemedi iki gün aç kaldı kaka yapan çocuk yapmaz oldu anlamadım bağırsağını mı bozdu bu rota aşısı acabaGünde 5-6 kez kaka yapan bebeğim rota dan beri günde 1 çay kaşığı kadar anca yapıyo.Noldu anlamadım yaa
Evet cnm benim 6 marttı geçen eşime dedim daha öğrenmemiştik miniğin varlığını 1 Nisa’nda öğrenmiştim çok düşük bir değerle 12 dr var da diyemem yokta diyemem demişti hamdolsun ki büyüdü ve doğdu şükürler olsunHepimizin son adet tarihleri bu aralardı galiba hamileliğe hazırlık başlamıştı❤
Nasıl ua salak mı bu doktorlar anlamıyorum herkes farklı farklı konuşuyor bizim doğduğundan beridir mukuslu ben diyete başladım geçti bozdum yine başladı sonra hastalandı akciğer enfeksiyonu oldu onda da baya mukuslu yaptı hadi oda balgam dedik iyi de dr bunu bile bile rota yapalım dedi ve geçen gün yaptırdık hatta geç kaldık diyoduk hesap yaptı Cumartesi kadar yapılması gerekiyor sonra geçiyor dedi seninki de yapmayalım demiş valla sinir oluyorum artık bu dengesiz doktorlara biz kime emanet edecez anlamış değilimSabah doktora gittk. Kaka sorunumuz icin. Mukuslu kakaya sut alerjisi ihtimali dedi diyet yapicamgaita tahlili vericez. Oturtma konusunu bende sordum destekli oturtabilirsin dedi. Menenjit asilarini soyledi takvim olusturdu. 2 cesit varmis menenjitin. Dis icin erken ama salya cok normal sogutulmus havuc verebilirsin dedi. Rota da artik bizim gecti yaptirmicaz kaka sorunundan dolayi zaten mukuslu kakada cok da iyi olmazdi dedi. Burun tikanikligi icin sterimar onerdi. Ayrica goz kontrolu olsun dedi.
Benimki gündüzleri asla emmeyi kabul etmiyor canım anca uykusuna uyandırıp emzirirsem belki biraz çekiyorCanım benim okul ortamı oldupu için çok zor sağmam. Yinede deneyeceğim. Yoksa sütümün iyice azalmasından da korkuyorum .Derslerimi gün boşaltarak üç güne toplayacağım p yüzden çalışma saatimde uzun. Sanırım biraz mama takviyesi başlarım o zamanaMaterni kaşık biberon aldık biz. Ben işteyken onunla veriyor annem. Bence sen de biberonu emziği filan çıkar hayatindan çünkü meme reddinin kalıcı olmasına sebep oluyormuş. İs harici bi şekilde emziriyorum ben zor da olsa. Galiba sizinkiler kadar ağır değil bizim meme reddi durumu çünkü ben hoplaya ziplaya ya da uyku geçişlerinde filan emmesi gerektiği kadar emzirmeyi basarabiliyorum. Ara ara bitti sanıyorum çok güzel emiyor sonra yine eskiye dönüyor. İnsallah biter yakinda. 2-4 ay arası diyorlar 4 aylık olacak yakinda. Ben çok uzun çalışmıyorum o yüzden bı öğün sagip bırakmam yetiyor. Buzlukta sütlerim vardı ama sütüm azalır diye onlardan vermiyorum. Bebeğin içtiği kadar o gün memenden süt çıkmalı diye biliyorum azalmaması icin. Bence sen de stok yapmaktan ziyade iş yerinde sagip eve getir ertesi gün onları içer.
Kaşık biberon almıştım ama ben sıkmadan doluyor kaşığa fazla geliyor. Bu dediğin Maternide kaşığa akacak kısmı siz mi belirliyorsunuz?Canım materni kaşık biberona bı bak. Biz onu kullanıyoruz çok iyi dokulmuyor hiç etrafa
silikon ağzı var. normalde kapalı duruyor sen siktirinca delik açılıp kaşığa doluyor süt. Senin bahsettigin sanırım püre yedirmek için olan kasiklardan. Bunu yeni doğan için tasarlamislar ama iş görüyor. Sadece haznesi 50 cc o da benim süt sağma pompasına kafası olduğu için ona takarak kullaniyorumKaşık biberon almıştım ama ben sıkmadan doluyor kaşığa fazla geliyor. Bu dediğin Maternide kaşığa akacak kısmı siz mi belirliyorsunuz?
Anladım canım çok mantıklıymış olmadı onu da deneyeyim teşekkür ederimsilikon ağzı var. normalde kapalı duruyor sen siktirinca delik açılıp kaşığa doluyor süt. Senin bahsettigin sanırım püre yedirmek için olan kasiklardan. Bunu yeni doğan için tasarlamislar ama iş görüyor. Sadece haznesi 50 cc o da benim süt sağma pompasına kafası olduğu için ona takarak kullaniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?