- 26 Nisan 2016
- 1.409
- 2.277
- 83
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #7.421
Sanırım güçlü bir bebekti dün bile o kadar kanamam oldu gene ordaydı ve keyfi bile yerinde demişti doktor ama akşam ağrılar başlayınca oda bende dayanamadık artik rabbim o ağrıları kimseye yaşatmasin akşam doktor tekrar baktı düşmüş dedi operasyondan sonra da vajinanın ağzına gelmiş ti artik dedi bu arafa kızlar ilk düşüyüm olmasına rağmen doktor patalojiye yolladılar bana gördün mü dedi yok dedim görmemek daha iyi dedim oda patalojiye yollandı dedi
Bende kararsızım bizim komşumuz ilkinde tek ikili yaptı ikincide hiçbrni yapmadı şükür bebekte birşey cıkmadı canm ben yapıcam tek ikili üçlü yapmcm aynı zatenKızlar fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben oğlumda ikili ve üçlü tarama yaptırmadım. Sonucu olumsuz da çıksa aldırmam diye. Çok şükür hiç bir sıkıntı olmadı.
Bu testlerle teşhis edilip tedavi edilebilecek hastalık vs teşhis edilebiliyor mu?
Bunda fikrim şu eğer teşhis edilip erken tedaviye imkan verecek bir tespit yapılma olacağı yoksa yine yaptırmak istemiyorum. Bu testlerin çok yanlış sonuçlar verdiğini ve hamileliğini çok kötü geçiren arkadaşlarım oldu.
Ne düşünüyorsunuz?
İkili mi yaptıracaksın sadece?Bende kararsızım bizim komşumuz ilkinde tek ikili yaptı ikincide hiçbrni yapmadı şükür bebekte birşey cıkmadı canm ben yapıcam tek ikili üçlü yapmcm aynı zaten
Evet cnm o ablada dedi ikisi ay ı zaten üçüncüyü yaptrma dedi bende öle yapcm zatenİkili mi yaptıracaksın sadece?
Aynen aynı mantiktayim risk yüksek çıksa da aldırmayı düşünmüyorum cunku 1/20 cikti diyelim 19u saglam 1i down lu olabilir demek mesela o yüzden test yaptirmamayi düşünüyorum riski de bilmiyeyim 9 ay zehir olmasın o günahsız yavru böyle teste tabi tutulduğunu bilse ne hisseder kim dogmamayi seçer rabbim tabiki sağlıklı evlatlar nasip etsin ama ben kıyamam ya şuan bile gözyaşım süzülüyorKızlar fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben oğlumda ikili ve üçlü tarama yaptırmadım. Sonucu olumsuz da çıksa aldırmam diye. Çok şükür hiç bir sıkıntı olmadı.
Bu testlerle teşhis edilip tedavi edilebilecek hastalık vs teşhis edilebiliyor mu?
Bunda fikrim şu eğer teşhis edilip erken tedaviye imkan verecek bir tespit yapılma olacağı yoksa yine yaptırmak istemiyorum. Bu testlerin çok yanlış sonuçlar verdiğini ve hamileliğini çok kötü geçiren arkadaşlarım oldu.
Ne düşünüyorsunuz?
Başta çok sevindi hep dua ediyordu kardeş için ama meğer gizliden neler yazıyormuş öğretmen olmama rağmen birinci sınıf beni korkutuyor çünkü asi bi çocuk istemediği bi şeyi yyapmıyor vurdumduymaz biraz nasıl oturtacak masa başına bakalım neyse Allah böyle nasip ettiyse bi kolaylık da verecekDoğunca alışır zaman ver ona biraz. Benim oğlum kendini bildi bileli kardeş diye ölüyor. Şimdi o kadar mutlu ki. Sınıf arkadaşları bile çok sevinmişler, sınıfta sadece bir iki arkadaşı tek çocuktu. Üzülüp duruyordu. Bana epey yardımcı oluyor. Seninki de alışır. Birinci sınıfı çok da büyütme gözünde ilk dönem okuma yazma ile geçiyor, hamileyken ilgilenirsin.
O bende çok oluyor, diyorum şimdi şu olsa nasıl yerim. Annemin bazı yemekleri geliyor aklıma nasıl canım çekiyor. Geçen gece de mantı çekti canım 2 gün sonra kaynanama dedim sağolsun beni beklemeden yapmış hazırlamıştı. Yedim öyle. Ama dün leke gelince canım sıkılmıştı hiç iştahım kalmamıştı. Öyle uyurken birden fena açlık hissiyle uyandım. Ben de öğleden sonra başlıyor acıkmalar ama işte hazır başkasının yaptığı yemek olsa ohh mis:)ya kızlar hic yemek yapasım gelmiyor iki gündür çok bulantim yok hiç kusmadım.ama kendi pişiririm yemeği yiyesim gelmiyor..onun ama kendim pişirmemişsem herşeyi yiyorum o yönden rahatım da yemek yapmak işkence
Benim yaştan dolayı risk yüksek çıkabilir onun için direk nifty test yaptırabilirim. Bakalım zamanı gelince doktorla tartışarak en uygun seçeneği değerlendiririz.Kızlar fikirlerinizi merak ediyorum.
Ne düşünüyorsunuz?
Ben de dün 7+3 tüm leke gelince korkmuştum içim rahatlasın diye 2 saniyelik dinletti doktor. Normalde bir önceki hafta gittiğimde ekranda atışını gösterdi sadece diletmemişti. Demek ki bundan dinletmediARkadaşlar merhabalar bebeğin kalbini 3 ay san sonra dinle dedi bana doktorum. Ultasyon da bi sıcaklık gönderilerek kalp atışı duyuluyormuş bu da bebeğe zarar verir dedi. Bi düşünün bence kendi sabırsızlığımız yüzünden bebeklerimize zarar vermeyelim
Kaynanan her gun yaptıgı yemekten az yollasa jeske ,uzak mısınız ?O bende çok oluyor, diyorum şimdi şu olsa nasıl yerim. Annemin bazı yemekleri geliyor aklıma nasıl canım çekiyor. Geçen gece de mantı çekti canım 2 gün sonra kaynanama dedim sağolsun beni beklemeden yapmış hazırlamıştı. Yedim öyle. Ama dün leke gelince canım sıkılmıştı hiç iştahım kalmamıştı. Öyle uyurken birden fena açlık hissiyle uyandım. Ben de öğleden sonra başlıyor acıkmalar ama işte hazır başkasının yaptığı yemek olsa ohh mis:)
Benim sat 23 marttı. 20 Nisanda yani batımda 403, 24 Nisanda da 2066 çıktı. Bir daha ölçülmedi. Senin kaç haftalık ve kaç çıktı ?sirkencubin merhaba :) hcg tahlılı en son bezaman yaptırdın acaba ve sonucun kac :)
Benım sat 1mart ama duzensuz tabı adetlerımBenim sat 23 marttı. 20 Nisanda yani batımda 403, 24 Nisanda da 2066 çıktı. Bir daha ölçülmedi. Senin kaç haftalık ve kaç çıktı ?
Yok canm kaymak yemekten bahsettim ilahi :)))ben de çok kararsizim öyle çok bulantim yok ama açılınca falan bulantim oluyor ..halsiz oluyorum bilemiyorum kızıma haklıyken tutmuştum ama o zaman 6 aylık hamileydim etkilemedi..şimdi nasıl olur bilemiyorum
karda kaymaktan mi bahsediyorsun tabiki tehlikeli ya düşersen fena bir şekilde bebeği düşürebilirsin o zaman da allah korusun
Peki tekrar kontrolün ne zaman? Daha önce dış gebelik hikayen oldu mu ? Geç döllenmelerde de dış gebelik mi acaba diye düşünülebiliyor. Umarım sağlıklı bir gebeliktirBenım sat 1mart ama duzensuz tabı adetlerım
17 nısanda 1.2. Cıktu
27nısan 1392
29 nusan 2732
30 nısan 3493
Kac haftalık bılmıyorum bu degerlerde 5-6 haftalık oluyır ama daha kese gozukmedı ..dr sıvı var dıs gebelık olabılır dedı
Zararı yok dıye bılıyorum ,tabı bıtkı caylarına nane ve maydonoza dıkkat etmek lazım :)Yok canm kaymak yemekten bahsettim ilahi :)))
Aynen bende öyle biliyorumZararı yok dıye bılıyorum ,tabı bıtkı caylarına nane ve maydonoza dıkkat etmek lazım :)
Arkadaşlar doktor Kaan Kocatepe’nin videolarını takip ediyorum ben sizede öneririm. Benim ilk gebeliğim tecrübesizim ama bu ikili üçlü testler şeker yüklemeleri vs hepsi karnımızdaki bebeğin sağlığı için biz doktorlardan daha iyi bilemeyiz ayrıca bu testleri illa çocuğunu aldır diye yapılmıyor varolan hastalığı tedavi edilsin diye anne karnındaykende müdahale ediliyor yada edilmese bile allah korusun down sendromlu rabbim öyle uygun görmüş ben bunu ne kadar erken öğrensem iyi bence çünkü psikolojik olarak kendimi hazırlarım bilgi edinirim vs. Bence doktorlarınız ne diyorsa onu yapınKızlar fikirlerinizi merak ediyorum.
Ne düşünüyorsunuz?
Yok dış gebelık yasamadım .. kontrolum persembe gunu .. gıtmesem mı dıyorum acaba ? Mesela 17 nde negatıya 10 gun ıcınde artıs az olmus demıPeki tekrar kontrolün ne zaman? Daha önce dış gebelik hikayen oldu mu ? Geç döllenmelerde de dış gebelik mi acaba diye düşünülebiliyor. Umarım sağlıklı bir gebeliktir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?