- 9 Kasım 2016
- 1.185
- 1.895
- 53
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #8.281
Ihlamur kaynatıp içine zencefıl atabılırsım ben oyle atlatmıstm hem bogazı yumusatıyor. Bırde bal karabiber lımon karıstırıp macun gıbı yapıp yersen o da baya etkılıYa hamile kaldım kalalı geçmek bilmeyen bir öksürük ve balgam.
Napim Kızlar altın önerilere ihtiyacım var doğal olsun bitki çayı hariç ?
Bal limon yapim çay kesinlikle yasak dedi doktor sizde aman tuketmeyin bitki cayi düşük sebebi.Ihlamur kaynatıp içine zencefıl atabılırsım ben oyle atlatmıstm hem bogazı yumusatıyor. Bırde bal karabiber lımon karıstırıp macun gıbı yapıp yersen o da baya etkılı
Aynen cnm bebegn oldgnu bile hissetmştm kmse inanmamıştı cktı şükür :)Evet canım rüyalar teorıler hıkaye anneler hisseder :)
Ah oyle bı guçlenıyorsunkı anne olunca dunya karşına gecse yıkar gecerım dıyosun evladım için.benimde endişelerim coktu herseyı kafaya takıyordum herseyone pimpiriklenıyordmdogru duzgun kucaga bıle vermıyordum once dogum uzun surdu dıye dogdgu gıbı kuvoze aldılar ıkı gun kuvozde kaldı sonra cıktı emıyordu ama ıkı gunluk gecıkme sutumun gec gelmesıne neden oldu sarılıgı yukseldı hastaneye yatmadık ama mecburen mama takvıyesı yaptım ılk 10 gun. O gectı temmuz sıcagında isilik oldu sonra egzama ben dıkkat ettıkce yenı bısey oluyordu kı bunlar ılk gunlerımızde oldu hep. Ve en son tam 1 aylık olmusken bı sabah kasıklarından şişlik farkettım gorur gormez aklıma fıtık geldı ki dogru cıktı daha bir aylık kucucuk bir kuş kadarken alıp amelıyat ettıler ve o gun 7saat ac kalması gerekıyordu.amelıyatta ıkıncı fıtıgı farketmısler ıkı yerden kesıp fıtıkları dıkmışler.cıkarkenkı cıglıgını hala unutmuyprum ve suan gercekten aglamamak ıcın sıkıyorum kendımı.hasta bakıcı odaya kadar kucagında goturdu ve odaya kadar son ses cıglık attı oğlum.kucagıma verdıklerı anda sustu sana yemın ederım ben hayatımda kendımı hıc bu kadar güçlü hissetmedım kokumu aldıgı anda susup uyumustu.işte butun bunlardan sonra basına her gelenden kendımı sorumlu tutmayı bıraktım korkmayı bıraktım cunku onun sadece bana ıhtıyacı vardı.emınım kucagına aldıgın anda sende aynı seylerı hıssedeceksın.ay cok uzun oldu kbakmaBana da istisnasiz herkes kiz dedi, ben de sanki kiz isterim gibi ama nedense erkek olacakmis gibi geliyor.
Su an en buyuk dusuncem saglikli olup olmayacagi ama. Dune kadar cok da kalici bir gebelik gibi dusunmemistim, sonucta ilk haftalarda herkes neler yasiyor diye. Doktor hic olumsuz bir sey soylemeyince zaten korkularim varken yenisi eklendi. Bakamam gibi geliyor bir bebege hele ki saglik sorunu olursa kahrolurum herhalde. Ne kadar guclu zannediyordum kendimi ama e kadar zayifmisim meger.
Evet ama yeşil cay ada cayı vs yasaktır ıhlamuru da benım doktorum tavsıye etmısti p yuzden soyledım. Yıne tabı doktoruna danısman daha dogruBal limon yapim çay kesinlikle yasak dedi doktor sizde aman tuketmeyin bitki cayi düşük sebebi.
Benim doktorum baştan uyardı hazır satılan meyve suları bile kesinlikle içme dedi.Evet ama yeşil cay ada cayı vs yasaktır ıhlamuru da benım doktorum tavsıye etmısti p yuzden soyledım. Yıne tabı doktoruna danısman daha dogru
Ben bi kez kimyasal da yaşayınca herkese söylemedim. ilk önce ablamlara söyledim. beta değeri yüksek diye eşim de annesine ve kız kardeşine söyledi. bebeği görünce de iş arkadaşlarıma söyledim. Bilmesi gereken anneme hala demedim çünkü annem herkese anlatacak eminim o yüzden 3 veya 4 . aylık olunca diyeceğim:))Kızlar size birşey danışmak istiyorum..
Hamile haberinizi herkeze söyledniz mi?nazara çok inanırım birde kalp atışlarını duymadan kimseye söylemek istemedim ailem bile bilmiyor sadece kız kardeşim biliyor bu konuda içimi rahatlatırmısınz siz neler yaptınız ben ne yapmalıyım
Benimde görümcem ve kayınvalidem söyler diye kimseye söylemedm ama kafama takıyorum ne yapmalıyım diyeBen bi kez kimyasal da yaşayınca herkese söylemedim. ilk önce ablamlara söyledim. beta değeri yüksek diye eşim de annesine ve kız kardeşine söyledi. bebeği görünce de iş arkadaşlarıma söyledim. Bilmesi gereken anneme hala demedim çünkü annem herkese anlatacak eminim o yüzden 3 veya 4 . aylık olunca diyeceğim:))
Tabı onlarda yasak ben aktardan alıp kendım demlemıstım bır aya yakında ıcmıstım bı sorun yasamadım cok sukur grıbıme de ıyı gelmıstı.tabı her hamılelıl farklıdır belkı size ozel bır durumdurBenim doktorum baştan uyardı hazır satılan meyve suları bile kesinlikle içme dedi.
Sevincli seyleri beraber paylasabiliyorsak Allah korusun uzuntuleride beraber paylasmaliyiz ben hemen soyledim.Sonucta basimiza birsey gelse yanimizda olacak olanlar yine onlar.Tabii sadece yakin cevreye soyledim ozellikle sosyal medya vs.gibi yerlerde paylasilmasini uygun gormuyorum başlarda.Kızlar size birşey danışmak istiyorum..
Hamile haberinizi herkeze söyledniz mi?nazara çok inanırım birde kalp atışlarını duymadan kimseye söylemek istemedim ailem bile bilmiyor sadece kız kardeşim biliyor bu konuda içimi rahatlatırmısınz siz neler yaptınız ben ne yapmalıyım
Ben nazara inanmıyorum ailelere söyledik hemen çünkü çok mutlu idik ve onlar da gözümüzün içine bakıyorlardı daha çok minik olduğunu da ekledik haberi verirken Zaten. Çok yakın arkadaşlarım da biliyorlar, iş yerimle de kalp atışını duyayım birim yöneticilerimle paylaşmayı düşünüyorum.Kızlar size birşey danışmak istiyorum..
Bebeği görünce paylaşabilirsin. kibarca herkese demeyelim diyebilirsiniz.Benimde görümcem ve kayınvalidem söyler diye kimseye söylemedm ama kafama takıyorum ne yapmalıyım diye
Bende ilk 3 hafta kuru oksuruk grip baslamisti tarhana corbasi tursu ve ihlamur gunde 2 bardak ictim 3 4 gunde toparladim.Burnumada tuzlu su cekiyordum cok iyi geliyordu ozellikle geceleri rahat edersinBal limon yapim çay kesinlikle yasak dedi doktor sizde aman tuketmeyin bitki cayi düşük sebebi.
Aynı sıkıntı bendede var bana kalsa herkese söyliycem facede falan paylaşasım var ama kocam izin vermiyor ilk 3 ay kimseye söylemeyecekmişiz nazar olmasınmış sadece benim annem ve kız kardeşim biliyor şaka gibi bu adam bazen sinir ediyor beni yawwwwKızlar size birşey danışmak istiyorum..
Memelerdeki dolgunluk hariç hiç bende de bir belirti yok. Hatta uzun zamandır karnım bu kadar dümdüz olmamıştı bile. Mide bulantısı kusma olmasın da zaten istemiyorum hiç.Hamileliğini belirtisiz geçiren var mı ben 5 haftalık hamileyim 25 nisanda hcg 1385 çıktı birdaha baktırmadım dün kesem gözüktü sadece hiç belirtim Yok hamile gibi hissetmiyorum kendimi çok mu erken hissetmek için acaba
Sevincli seyleri beraber paylasabiliyorsak Allah korusun uzuntuleride beraber paylasmaliyiz ben hemen soyledim.Sonucta basimiza birsey gelse yanimizda olacak olanlar yine onlar.Tabii sadece yakin cevreye soyledim ozellikle sosyal medya vs.gibi yerlerde paylasilmasini uygun gormuyorum başlarda.
Ben nazara inanmıyorum ailelere söyledik hemen çünkü çok mutlu idik ve onlar da gözümüzün içine bakıyorlardı daha çok minik olduğunu da ekledik haberi verirken Zaten. Çok yakın arkadaşlarım da biliyorlar, iş yerimle de kalp atışını duyayım birim yöneticilerimle paylaşmayı düşünüyorum.
Bebeği görünce paylaşabilirsin. kibarca herkese demeyelim diyebilirsiniz.
Benim çevrem çok tuhaf kızımı kaybettim sezeryan oldum daha 2 ayım dolunca hergören varmı bebek demeye başladı hiç kimse benim piskolojimi anlamadı tabi ki..bende heyecandan sevinçten yerimde duramıyorum herkez bilsin istiyorum ama herkezin gözü benim üzerimde ve etrafımda benimle hamile kalmak için yarışan çok insan var o yüzden ne yapıcagımı bilemedm çok kararsz kaldm tabi ki ögrenmek hakları nereye kadar saklaya bilirim ki ama korkuyorum birşey olursa diye ama galiba ailelere sadece söyliycez.allaha emanet ettim bebegimi allahım bize bagışlasın inşallah yarın söylerim belki.
Aynı sıkıntı bendede var bana kalsa herkese söyliycem facede falan paylaşasım var ama kocam izin vermiyor ilk 3 ay kimseye söylemeyecekmişiz nazar olmasınmış sadece benim annem ve kız kardeşim biliyor şaka gibi bu adam bazen sinir ediyor beni yawwww
Kızlar size birşey danışmak istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?