- 23 Ocak 2018
- 1.083
- 1.031
- 83
- 33
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #8.321
Doktor bana daha ilk kontrolümde 5.haftada başla dedi ben bu haftaya kadar üşendim. Her gittiğimde de sordu kullanman gerekiyo dedi. Yalan söyleyemedim bende :) bu gidisimde de baslamamis olursam kizcagini söyledi korkudan başladım :) şimdi başlarsan bi kaybın olmaz belki iyi gelir. Doktor zeytin yagi ve kakao yagi tavsiye etti. Iyi geliyomus.Ben de hindistan cevizi yağı düşünüyorum, ama henüz erken benim için. Biraz araştırmak lazım :)
Nemlendirmenin etkisi olduğu kadar iç karın kapasitesi de çatlakta etkiliymiş. Bir de anneniz çatladıysa siz de çatlarsınız diyorlar. Benim annem maşallah harita gibi, gerçi o bana gebeyken hiç önlem almamış.Ben aksine cok usuyorum. Catlaklar icin ben ilk hamileligimde kakao yagi ve sheabutter kullanmistim sukur hic catlagim olmadi
Anneyle alakası yok bence. Tabi nasıl yok o da var çok kilo alırsanız cildi nemlendirmezseniz çatlaması normal :) benim annemde harita gibi maşallah ama 30 kilo almış :)))) krem yok tabi o zamanlar. Ablam 15 kg aldı hep zeytin yagi sürdü hiç çatlağı olmadı. 2 aylıkken sabah akşam suruyodu. Ben o kadar istikrarlı değilim malesefNemlendirmenin etkisi olduğu kadar iç karın kapasitesi de çatlakta etkiliymiş. Bir de anneniz çatladıysa siz de çatlarsınız diyorlar. Benim annem maşallah harita gibi, gerçi o bana gebeyken hiç önlem almamış.
Anneyle alakasi yok cnm benim anneminde cok catlagi var benim yok ama karnin cok genisler ve kuru kalirsa catliyor yavas kilo alimi onemli ben 10_ 12 kg arasi bisey almistimNemlendirmenin etkisi olduğu kadar iç karın kapasitesi de çatlakta etkiliymiş. Bir de anneniz çatladıysa siz de çatlarsınız diyorlar. Benim annem maşallah harita gibi, gerçi o bana gebeyken hiç önlem almamış.
Tabii cevrede duyarsiz kisiler fesat kisiler cogunluktaysa soylememeniz cok normal.Ne yazikki herkesin kalbini goremiyoruz temiz kalplilerin yaninda mutlaka kalbi nefretle dolu insanlarda var Allah korusun bizi onlarin gazabindan.Gozleri bizden uzak olsun.
Bebe yağı kullanıyorum canım ben biraz ilerleyince vazelin yada badem yağına geçerim. Oğlumda ilk aylardan itibaren vazelin kullandım bi tane çatlağım olmadı şükür. Bunda da olmasın istiyorum. Ve bol su için ve asla kaşımamak gerek. Kuru kalırsa cilt kaşınır.Çatlaklar için yağ krem kullanmaya başladınız mi kızlar ? Ben bu hafta zeytinyağına başladım. Eşimin dedesi kendi yapiyo ondan kullanıyorum.
Siz neler kullanıyorsunuz?
Bende dogumdan 2 ay sonra asiri zayifladim normal kilomdan asagi dustum kesinlikle emzirmek zayiflatiyor ama sut olsun diye kesinlikle tatli yememek gerekiyor sadece su sutu arttirir.ben de ilk gebeliğimde 12 kilo kadar almıştım, çatlak olmadı bakalım şimdi nasıl olacak yaşa da bağlı olabilir çatlayabilir belki, emzirmek çok önemli kızlarr şimdikilere bakıyorum da tey allahım diyorum, 63 kiloydum 75 ile doğuma girdim 54e kadar düştüm emzirirken, kızıma çok şükür süt dışında hiç bişey vermedim ilk 6 ay. Allahım bunda da üzmez inşallah..
aynen öyle ama sadece su değil tabi, bulgur pilavı çok isterdi canım onun faydasını da gördüm benBende dogumdan 2 ay sonra asiri zayifladim normal kilomdan asagi dustum kesinlikle emzirmek zayiflatiyor ama sut olsun diye kesinlikle tatli yememek gerekiyor sadece su sutu arttirir.
Zayıflarken çatlamadın dimi ? Bu mantık banada saçma geliyo ama zayıfladım o zaman çatladım diyenler var ondan soruyorum canım ?Bende dogumdan 2 ay sonra asiri zayifladim normal kilomdan asagi dustum kesinlikle emzirmek zayiflatiyor ama sut olsun diye kesinlikle tatli yememek gerekiyor sadece su sutu arttirir.
Fabrikasyon ürünlere vermeyin bu sefer para doğal yağlarla nemlendirin cildinizi bence. Onların faydası olmuyo. Hamilelikten sonra sari kantaron yağını öneririm benim kalcalarimdaki çatlakları baya hafifletmisti. Ama hamilelikte kullanılır mi bilmiyorum hiç. Doktorunuza sormakta fayda var.Günaydın hayırlı cumalar kızlarr...
Bende hamileyken 8 kutu bio oil yag kullandım ve sebamed çatlak kremi kullandm 3 aylıkken başladım.daha sonra baktım çatır çatır çatlıyorum bebek yagına geçtim ve ben bu kullandıklarımı günde 3 defa uyguladım veeee şuan harita gibiyim gögsümün altından göbegimin aşağısına kadar çatlak var hatta yırtık diyelim durumum o kadar vahimbelime dogru bile geçmiş çatlaklar yani..kızım çok hareketliydi doktorum bu hareketlilikten bu kadar çok çatladıgımı söyledi çünkü etim geriliyodu kızımı film gibi dışardan izliyoduk o kadar hareketliydi diye çok çatladım...bu hamileligimde aynı yerler açılır muhtemelen zaten çatlıycak boş yer yok ki
Koskoca kadın herhalde pirtimizla seyiriyo ayıramicak halimiz yokbenim de öyle ama gazdır diyolla:)
Bende balkon kapısını açmadan uyuyamıyorumBen de aynıyım çok sıcaklıyorum canım. Gece yarısı balkona çıktım düşün.
Hayırlısı olsun öncelikle. 2 3 hafta önceye kadar aynıları bende de vardı. Allah'ın gücüne gitmesin kendi kendime ben bu çocuğu istemiyorum ben çocuk bakamam diye psikolojim bozulmuştu. Allah korusun düşse sevincem gibi geliyodu. Sonra esime anlattim dusuncelerimi o da konustu benimle iyi geldi aksaminda rüyamda bebeğim olduğunu onu sevdiğimi gördüm. Bütün düşüncelerimi değiştirdi. Bunları yazmak bile saçmalık biliyorum ama istemeden düşünüyosun yoksa istemedigim çocuk için aylarca neden uğraşasın. Psikolojik merak etme hepsi geçicek. Şimdi doktor günü sayıyorum geçsin de göreyim diye.Kızlar bu 6. Hafta duygusal ruhsal olarak benim için cok kötü gecti hormonel mi sizce yani ağlama krizleri korku endişe nolcak nasıl doğurcam bakcam eğitcem hayırlı evlat yapcam eşimle iki kişilk rahat ve özgür hayattan sonra bizi neler bekliyor böyle değişik ruh durumları sardı bir yandan stres yaptığım için bebeğe zarar veriyor muyum endişesi işteyim işe yeni başladığım ay hamile kaldım nasıl sölicem stresi bir yandan da yardım edin lütfen
Aynen öyle garibanlar sığmıyorlar hiç bir yereGÜNAYDINLARR
kızlarr
evet ben de yanıyorum özellikle göğüslerim ateş gibi..
Öyleyse bu benim için güzel bir haber :)Anneyle alakasi yok cnm benim anneminde cok catlagi var benim yok ama karnin cok genisler ve kuru kalirsa catliyor yavas kilo alimi onemli ben 10_ 12 kg arasi bisey almistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?