2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
hamileyken tabi ki saç kesilebilir bu tamamen hurafe.
ayrica bebege giden besinlerle saca giden besinlerin hic bi alakasi yok
ama doktorlar ilk 3 ay boyatmayin der cunku boyanin icinde amonyak vs.kimyasal boyalar var ve sacimizda 30 40 dk kadar duruyo kuaforde bu yuzden zararli
ama kesilmemesi bebegin omrunu kisaltir diyenler var coook sacma ve tamamen hurafe boyle seylere inanip kendinize zehir etmeyin bence hamileligi.
hele ki yaz geliyo mahvolursunuz sicaktan ben hep kisa sac kullanirim sinizutum var terleme sorunum var bas agrisi yapiyo kestircem kesinlikle

ben gebeliğimden önce kullanmaya başlamıştım canım mide bulantısı yapmadı hiç. Hangisini kullanıyorsun?
benim hic yoktu mide bulantim ama 2 gundur var ve 2 gundur folic-1 kullaniyorum 400 mglık
nette bazi bayanlarda mide bulantisini arttirdigi yaziyo da merak ettim ondan mi acaba diye

Ben allahtan almadim cnm az az yiyorum belki ondandir kendimi frenliyorum
sanırım benim de frenlemem gerekiyor. hamur işi ve abur cuburla besleniyorum. diyet yaparken saglıklı besleniyordum. önümüz yaz. cok kilo alırsam psikolojim de bozulur benim.

Belki batıl inanç ama bende bundan önceki hamileliğimde saçımı kestirdim bana kestirme iyi değil dediler ama birşey olmaz inanmayın böyle şeylere diye söylendim birde ve iki hafta sonra bebeği kaybettim..

Selam kızlar bende yazamıyorum ama arada girip takip ediyorum yazılanları :) geçen hafta cumartesi gittim keseyi gördük çok şükür 5+0 da bebeği gördük görmedik birşey demedi doktor başından savmak ister gibi acayip moralim bozuldu sıra bekledik 1 saate yakın bizi çağırdılar bizimle beraber içeriye ustalar girdi bizi sekreterle bırakıp sezeryanlı hastasını ziyarete gitti neyse ultrasona girdik ne kaç mm olduğunu ne bebeği gördüğünü nede haftaya ne için randevu verdiğiyle ilgili hiçbirşey söylemedi paranızla gidip rezil olmak diyorlar ya hani aynen öyle başka bir hastaneden randevu aldım ben İzmir’de oturuyorum ama şimdi Bursa’da annemin yanındayım Bursa’dan başk bir hastaneye aldım İzmir’de doktor araştırıp bulana kadar çatlarım meraktan yarın tam 6 haftalık oluyoruz kalp atışlarını ve bebeğimi görebilir miyim artık bu tarihlerde ikinci bebeğim benim kızımda yaşadıklarımın hepsini unutmuşum resmen aynı heyecanı aynı endişeyi tekrar yaşıyorum

Bugün doktora gittim en son ultrasonumda keseye göre 5 haftaliktim bugün 6+3 hesaba göre
Doktor alttan baktı ultrasonda kese 17mm olmuş ama bebek 2mm ve kalp atışı görünmüyor dedi
Herşey yolunda mı dedim gelişme var bebek göründübu sefer çok küçük daha büyük olmasını ve kalp atışı duymayı umuyordum dedi herşey yolunda demek için kalp atışı görmemiz lazım dedi haftaya cuma tekrar gel dedi

Kızlar her seferinde başka korkular başka üzüntüler isyan etmiyorum ama bir ayda kaç yıl yıprandım bilmiyorum içim ağrıyor artık endişe etmekten ne olacak ne duyacağım diye
İnşallah haftaya cuma gün kalp atışı duymayı nasip eder Rabbim bizim için dua edin

İyi akşamlar güzel anne adayları
Yarın randevum var doktor geçen hafta kese bozulmuş olabilir demişti. Bana da dua eder misiniz herşey normal ilerlesin ve bebeğim görünsün. Çok ihtiyacım var dualarınıza, Rabbim hayırlısını nasip etsin Sizlerinde bebeklerinizi sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim...

canım bence Sabırla bekle, dua et. Güzel düşün inşallah bi dahaki gidişinde içini ferahlatacak haberler alırsın.

sanırım benim de frenlemem gerekiyor. hamur işi ve abur cuburla besleniyorum. diyet yaparken saglıklı besleniyordum. önümüz yaz. cok kilo alırsam psikolojim de bozulur benim.
Dikkat etmek zorundasın canım şekerin yükselir bebek için iyi değil, sonrası pişmanlık olmasın ...

Kızlar bugun tahlil sonuçlarını aldım doktor hepsi normal dedi ama tsh 3.735 çıkmış. Kafama takıldı internette 2.5 in altında olması yazıyor konuyla ilgili bilgisi olan var mı referans aralıklarında 0.34 - 5.60 yazıyor .Bunun dışında rahim kalp şeklindeymiş ve düşük ve erken doğum riski varmış pruloton iğne verdi 3 tane 12. Haftadada rahim ağzına dikiş atılacakmış

Benim 3.1 cikti tsh canim devletteki dr. Birsey demedi sonuclarima bende normal sinirlarda diye bisey sormamistim sinra ozele gittim dr. Gebelikte 2.5 ustunu istemeyiz dedi ve 25mg lik ilac baslatti bebekte gelisim geriligi yapiyormus 2 hafta sonra ac olarak ve ilac icmeden testi tekrarliycam.

Belki batıl inanç ama bende bundan önceki hamileliğimde saçımı kestirdim bana kestirme iyi değil dediler ama birşey olmaz inanmayın böyle şeylere diye söylendim birde ve iki hafta sonra bebeği kaybettim..
Cnm geçmiş olsn cidden saç kestrmek bence bebegi etklyr bende anlamadm ama büyükler diyrsa bir bildikleri vardr bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…