2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Hanımlar kalp atışlarını kaçıncı haftada duydunuz? Biz dün kesemizi gördük şükürler olsun 3 hafta sonra gel dedi doktorum daha erken duyulmaz mı?

Kızlar bazen uyandıgımda bacaklarımın kasıldıgı hissediyorum ve karnımı sıktıgımı hissediyorum gün içinde de oturdugum yerden kalkınca bacaklarım kasılıyo benim gibi olan var mı? Acaba magnezyum eksikligim falan mı var

Kızlar ben normalde tam bir kahve bağımlısıydım. Ofiste günde 2 fincan filtre kahve içerdim, üretici ziyaretine gittiysem de bilirlerdi hemen getirirlerdi önüme Türk kahvemi :)
Biz 8 ay denedik çocuk için, doktorlar bişeyiniz yok denemeye devam edin diyorlardı ama ben fazla kafeinin döllenmede sorun olabileceğini okumuştum bir yerde. bir de kansızlığım var, o yüzden azaltmıştım. Ama kahve benim vazgeçilmezim, çayı da haftasonu kahvaltılarında ve akşam gezmelerinde içerim hep.
Hamile olduğumu öğrenince doktoruma sordum, çay için günde iki fincanı, kahve için de haftada 3ü geçme dedi ama sadece Türk kahvesi, nescafe net olarak yasak-zaten içmezdim.
Şimdiki doktorum günde 1 türk kahvesi ve 2 bardak çaya izin veriyor. Hatta baya araştırmacı bir doktor, arada sütlü filtre kahve de içebilirsin bununla ilgili makaleler var dedi.
Neyse ki nefsim biraz köreldi kendiliğinden, haftada 2 Türk kahvesiyle idare ediyorum. Çay da haftasonu sabahları o kadar :)

Bende turk kahvesini hergun iciyordum ama tehlikeli diyenler oldu kestim simdi hafta da bir icmeye calisiyorum.
Ben doktora sordum yoo icebilirsin filtre kahvede kafein Cok onu icme bir de bitki caylari filan demisti. Ben de rahatim zaten normalde de sekersiz ictigim icin cayi Cok demli icemiyorum.

Oyle bi hamilelik geciriyorum ki masallah artik herseyi yiyorum koku hassasiyeti bulanti falan kalmadi fast food bilmemne canim ne isterse yiyorum tabi cok sık degil gunde bir fincan turk kahvesi icmek cok faydaliymis ve sade soda hic asermem yok onume geleni yiyorum 51le hamile kalmistim 52 olmusum yemekten sonra karnim 4 5 aylik oluyor cumartesi gunu dugunumuz vardi herse oglunmu olucak cinsiyet belli mi diyip durdu ama sabah kalktigimda olmasi gereken sislikte :) bence canıniz ne isterse onu yiyin hamileliginizi stresli geçirmeyin bence enguzel animiz :)

Magnezyum eksikligi belirtisi gibi doktoruna gittiginde danis bence Hatta bizi de aydinlat.
Bu arada battaniyeler Cok cici olmus ellerine saglik.
Bizde de Annemin yillardir dogmamis bebeme oldugu bir hurc dolusu orgu hirkalar yelekler var :))

Canım tabii ki rahat hamilelik geçirmek ne istiyorsak onu yapmak önemli ama bebeği de düşünmemiz gerek. Yediğimiz fast foodların tavuklaron bebeğe zaarı çok fazla. Beslenme uzmanı bana demişti ki hamileliğin boyunca antibiyotik içeceksen tavuk da yiyebilirsin demişti. Tavuğun içinde de bir o kadar antibiyotik varmış. 9 ay fast food, sucuk sosis salam yada tavuk yemezsek ölmeyiz diye düşünüyorum:)

Tabide dusunuyorum hele benim 3. Hamileligim iki kaybim var ama surekli yemiyorum iki haftada bir yada ayda bir aklima gelirse illaki zararli tabiki :)

Ben de senin gibi düşünüyorum canım. Köyden tavuk getirttim parçaladım koydum onları tüketiyorum i. Hazır tavuk asla tüketmeyin hanımlar.

:) eksiye aserme yok da bende bulantima iyi geliyo diye eksi seyler yiyorum
ama gonlum kizdan yana da icimden bi ses erkek olcak diyo karisik bizde durumlar
hayirli saglikli olsun da onemli olan o
Ben ilk kızarmış tavuk aşerdim hamile olduğumu öğrenmeden bir gün önce yetmedi ögrendım yine yedim sonra da ekşi tuzlanarak yenen bir meyve var egren diyoruz biz onu cnm istedi cinsiyeti falan önemli değil bebekler sağlıklı gelsin de o yeter bize

Tavuk paketli gidalar Rafine seker benim de hayatimdan cikti. Acikcasi Cok aramiyorum da tavugun alternatifi Hindi mesela Cok daha lezzetli aromali oluyor. Oldugunuz yerde koy tavugu Satan yerleri arastirin.

bana da bisey yapmadi demedi de yat kalkam dedi okadar bende endiseleniyorum bide ha deyince dru arayamiyorsun gidemiyorsun dr secemiyorsun dr dolu ta bir sene sonraya randevu verdiydi bi tanesi hepsi doluyuz alamam diyor sacma sapan bisey ah turkiyem siz yurt disinda nerdesiniz

Ben de senin gibi düşünüyorum canım. Köyden tavuk getirttim parçaladım koydum onları tüketiyorum i. Hazır tavuk asla tüketmeyin hanımlar.
Kesinlikle öyle canım. Zaten zor hamile kalıyoruz zor gebelikler geçiriyorız. Bir de kendi dikkatsizlizliğimizle bebeğe zarar verme hakkımız yok. Ben bayılırım tavuğa ama hiç ağzıma sürmedim. İlerleyen zamanlarda güvendiğim bir yerden köy tavuğu alıp pişmesi zor olsa da onu yiyebilriim diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…