2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar ben karar veremiyorum şu ikili üçlü testlere. Siz ne yapacaksınız.
cikan sonuclarin tedavisi yok eger olumsuz bisey ciktiginda aldiririm diyorsan yaptir yoksa asla yaptirma bosuna paran gitmesin allah korusun bisey cikti doguma kadar o üzuntuyle nasil yasar insan ki bu testler yuzde yuz dogru degil sakat denen saglam saglam denen sakat olabiliyor allah korusun ben ikisinde de yaptirmadim bundada yaltirmiycam dedim dra birde burda 400 euro ama doppler yaptiriyorum cunki onda cikan bir soruna mudahale ediliyor erken teshis yani rabbim korusun

Şöyle bi durum varmı acaba bi sıkıntı olupta anne karnında müdahale edilebilir mi? Daha çok bu karıştıyor kafamı. Yoksa Allahın takdirine razıyız.
ikili uclu destler de mudahale yok zeka testi falan o ama 7. ayda sanirim tam hatirlamiyorum onda kalp vs organlarda hastalik varmi bakiliyor varsa dogumda hemen mudahale ediliyor hatta anne karninda mudahale edileni duymustum

Magnezyum eksikligi belirtisi gibi doktoruna gittiginde danis bence Hatta bizi de aydinlat.
Bu arada battaniyeler Cok cici olmus ellerine saglik.
Bizde de Annemin yillardir dogmamis bebeme oldugu bir hurc dolusu orgu hirkalar yelekler var :))
Tabi canım sizi de aydınlatırım ama felaket kasılmam oluyo.
Battaniye yorumların içinde çok sagol
Benimde kayınvalidem birsürü örgü yapmış kız erkek karışık artık hangisi olursa gider seçerim

Kızlar ikili üçlü tarama testlerini ben yaptırmıycam boşuna stres allahın verdigi cana kıyamam ben.
Amaaaa ayrıntılı ultrasona MUTLAKA girin derim bebegn kan akımına kadar bakıyolar bütün organları inceleniyo allah korusun bir sıkıntı çıkınca dogum sırasında hemen müdahale ediyolar.benim kızımda doktorlar rahatsızlıgını bildigi için dogumuma 5 tane çocuk cerrahisi girdi ve kızıma hemen müdahale etmişler tüp takıp küveze koymuşlar o yuzden çook önemli mutlaka yaptırın hatta ben bu bebişimde 2 defa ayrıntılıya girmeyi düşünüyorum

Kızlar ben karar veremiyorum şu ikili üçlü testlere. Siz ne yapacaksınız.
Ben hepsini yaptırıcam kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorum gereksiz olsa neden yapılsın? Allah korusun kötü bişey çıksa bile asla bebeğimden vazgeçmem ama herşeyi erken bilmek öğrenmek tedbir almak bana doğru geliyor ben doktorların para kazanmak için ürettikleri testler hariç her hamileye uygulananları yaptırırım

Aa az kalmis benimde o siralar gitmem lazim. Ikili yaptircak misin canim

Bende hic bilmiyorum.kararsizim.2009 dogumlu kizima yaptirmadik oyle biseyden hic bahsedilmedi.2013 te dogan ogluma yaptirdik doktorum illa istedi.simdi buradaki yorumlarida okuyunca bisey ciksada Allah korusun aldirmicam ama icim icimi yermi nasil acaba sagliklimi diye.ya da yaptirsamda oyle sey ciksa hamileligim zehir olurmu.birde Allah korusun yaptirmadigimda dogumda soka girmekte var oyle biseyle karsilasinca.Esime kalirsa Allaha emanet diyelim yaptirmayalim diyor. Bilemedim

Kızlar biraz araştırdım bu testler kesin sonuç bildiren testler değil, tahmine dayalı sonuç veriyor. 100/100 sonuç verse de doğruluk oranı %60. Demem o ki ben yaptırmaktan yana değilim. Kendimizi Hazırlarız dediğiniz süreç gebelik süreci o şüphe stresle ağlayan kaç arkadaşım oldu. Kimisi amniosentez bile yaptırdı. Boşu boşuna stres yaşadılar. Çünkü testler o yaştan 1000 kadında test yapıldıysa o yaşta dönen sendromu ve zeka geriliği ihtimalini veriyor. Çok da bel bağlanacak testler değil. Hele genç hsmileler de hiç gerek bile yok. Bebeğin ayrıntılı usg sinde ense kalınlığı ve nazal kemik ölçümleri bebeğin sigortası demişti oğlumda doktorum.

Kızımda yaptırdım 2 li testte birşey çıkmadı normaldi ama 3 taramada risk çıktı o kadar çok agladım ki gece gündüz agladm uyuyamıyordum bile artık aglamaktan yorulup oturdugum yerde uyuyodum o dönem burnumdan geldi kızımı çok üzdüm onuda strese soktum randevu aldım ayrıntılı ultrason için ve bebegim down sendromlı olmadıgı söyledilr içim rahatladı çokk kızdım kendime bebegimi üzdügüm için ve kıızm down sendromlu degildi prensesler gibiydi kızım çok güzeldi.başıma böyle birşey geldigini için kendimi biliyorum ne kadar kafaya takmam eniyisi yaptırıym desem bile biliyorum ki yine aglıycam ve çok üzülücem o bir istatistik zaten kesin sonuç vermiyo zaten o yuzden ben yaptırmak istemiyorum bu konuda herkezi şahsi düşüncesi farklıdır tabi sen istersen yaptırırsn canım saglıkla gelsin bebişlerimz ve çok keyifli bir gebelik geçirirz inşallah

Katılıyorum

Çok kafana takıcaksan saglıklı mı diye merak ediceksen eger ayrıntılı ultrasona gir çok keyifli çok heyecanlı kızımda 4 boyutluya girdm renkliydi eliyle gözünü kapatıyodu dil çıkarıyodu amniyon sıvısını yuttugunu bile görebiliyoduk doktor herşeyi gösterip anlatıyo zaten hemde çok güzel bir hatıra dogunca kızım aynıydı o zman bile görebiliyosun nasıl oldugunu doktor cd çekip vermişti bize çok güzel ve ayrıntılı ultrasonda çıkan sonuçlar içinde dogum sırasında önlem alınıyo

Arkadaşlar ben başka bir konuya değinmek istiyorum. Lütfen yanlış anlamayın. Ben bunu burda yazmak istemiyordum aslında. Testleri yaptırın ya da yaptırmayın sizin tercihiniz ama lütfen yazarken kelimelerimizi seçerek kullanalım. %99 oranında otizm ve cerebral palsili bir kızım var 8 yaşında.
Yıllardır da down sendromlu çocuklarla beraberim. Bizim çocuklarımız da prens ve prensesler gibi. İlla sağlıklı olunca prenses olunmuyor. Bir de sakat kelimesi çok itici değil mi? Kimse alınmasın lütfen ama kelimelerimizi daha özenli seçelim

Haklısın canm zaten o kelime kaldırıldı. Rabbim yardımcın olsun cidden zor bizim komşmzn kızıda öleydi kadn kaç yıldr neler yaşıyor biliyrm seni anlyrm cok zor rabbim sana sabır yavrnuda sağlık şifa versn cnm

Canm çok haklısın. Keşke herkes biraz dikkat etse, incelik gösterebilse. Allah prenses kızına uzun ömürler versin. Peki sen tecrübelerinle bize tardımcı olur musun bu tarama testleri konusunda?

Aynen canım bende de oluyor gerinmek istiyor insan ama korkuyorum magnezyum eksikliği olabilir
Ben çay çok içmezdim şimdi çokkkk açık içiyorum bazen limon atıyorum bazen de sıcak su içiyorum çay niyetine çay kahve çok çarpıntı yapıyor bende
Ben 8+4 de duydum ondan once randevuya gitmedim duyamazsam stres yaparim diye
Evet haklısın canım benimde o haftalara denk geliyor ama nasıl sabredicem bilemiyorum
MâşâAllah canım hep böyle ol İnşâAllah dün bizde ilk defa kesemizi görmeye gittik çok şükür gördük doktorum karnında şişlik oluşur sonra iner dedi ve dün benimde karnım çok şişti :) çok hoş bi duygu şimdiden Rabbim tamamına erdirsin İnşâAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…