2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
can09e
Canım Seni çok iyi anlıyorum . Aslında ben sigara kokusuna bile tahammül edemem. Ama çok sevdiğim bir arkadaşım sigara bağımlısı. O da bir bebek sahibi bebeği şu an 3 yaşında .
Cok şükür sıkıntısız doğdu.
Hamilelikte çok mücadele etti ama sigarayı birakamadi.
Doktor en son kendisi izin verdi

Şunu dediğini biliyorum
Stres sigaradan daha çok zarar verir bebeğine . En ince en az nikotin içeren sigaralardan iç dedi.
Ben bile inanamadım.
Bırakır sanıyordum . Ama yapamadı.
En ince olan sigaradan kullandı Cok az tüketti.

Şükürler olsun ki bebeği sağlıklı .
Ama şuna üzülüyorum o bebeğin kanina nikotin geçti o da ileride sigaraya meyilli bir birey olacak.
Inşallah olmaz.

Bak gülüm eğer ki buraktiginda stres yapmayacaksan canım istiyor lafına yenik düşme. Nefsini simartma.
Bebeğin için bu fedakarlığı yapabilirsin .
Eğer basarirsan bebeğine ileride teşekkürler edeceksin ileride büyüdüğünde senin sayende o zehirden kurtuldum iyi geldin hayatima diyeceksin.

Karar senin canım. Kararın ne olursa olsun bebeğini düşünerek yapacağından eminim.

Evet dogru kimisi uzuluyo ki kim uzulmez napalim dua edicez sag saglim kucagimiza aliriz insallah bende üzülürüm ama beliide bu dunyada benim sinavim olucak diye kendi kendimi teselli ederim:) insallah sag saglim kazasiz belasiz kucagimiza aliriz meleklerimizi Allah kimseye aci yasatmasin isteyen herkese versin :)

gözünüz aydın. Benim de sat 19 mart. Ama 7 haftayı bitirdik ben öğreneli 4 hafta oldu :) kalp atışımızı bile duyduk geçen hafta. Darısı başınıza. Çok güzel bir gebelik geçirin inşallah.

Amin canm dünya zaten dua üzerine kurulmuş duamızı eksik etmeyelim yüce rabbim yardım eder herzaman

Ağlattın beni .. tabii ki biliyorum zararlarını, canım istiyor ne kötü bir kabulleniş değil mi?
en azından azaltsam o da yok, kalbi atmayabilir gelişmeyebilir değil mi?
bütün bunları bilmeme rağmen içmekk ,
evet stress de kötü etkiliyor beni kalp atışım 100se 120ye çıkarıyor, stresli bi işim var,
kötü bir alışkanlık edindim evet annemden geçti, kızım ben içmeyeceğim diyor inşallah içmez.
Allahım korusun korktuğuma uğratmasın .
Dua edin tiksineyim kendi irademle bırakamayacağım bu çok açık.. ( hani hamilenin duası kabul olur ya onun için)

Son düzenleme:
Beyinde bitirdigin an bitecek sen de biliyorsun gülüm.
Üzülme. Ağlama. Lütfen Ben seni üzmek yazmadım.
Inşaallah birakirsin.
Buraktiginda üzerinden bir yük kalkacak.
Sigara paranı yoldan geçen peçete ya da yara bandı satan fakir bir çocuğa vererek onu mutlu edebilirsin.
Ya da bur kumbara yap. Sigara paranı ona koy bebeğin doğana kadar bıriksın sonra o paraya bebeğine Cok değerli bir hediye al. Ve ileride bunu ona anlat.
Ya aslında çok güzel hikayelerin olur o zehiri bıraktığında .
Nefes alman bile düzelecek. Bol bol sakız cigne canım.
Sigara aklın getirme .
Sigara içmeyen insanlarla bir araya gel onlarla uzun zaman geçir. sohbet et sigaradan bahsetme bile.
Onu dilinden ve beyninden çıkardığında o da hayatından çıkacak.

Bebeğimin kesesini dün gördüm dün çok şükür. Devlet hastanesine gitmiştim daha önce ultrason vs zaten çok eski, drlar desen göz kontağı bile kurmuyor, karnımın sadece belli bir kısmına baktı tam bile bakmadı. İllaki para ödeyip sağlık imkanlarından faydalanacağız bu çok kötü. Geç döllenme diğer kızımdaki gibi ayın 25 ine kalp atışına gideceğim. Bende sadece ayrıntılı ultrasonu düşünüyorum. 2li ve üçlü testlerin yanılma payı çok ve tedavisi yok. Ayrıntılı ultrasonda daha çok bilgi sahibi oluyorsun, tedavi olanağı olan sıkıntılarıda öğreniyorsun. Kızımda da ayrıntılıya girmiştim.

canım benim çok teşekkür ederim, çok motive ettin beni, Allah razı olsun . Allah yüzümüze baksın.

gözün aydın canım darısı kalp atışına..

çok haklısın ki çalışıyorum da ben boşuna mı ödeniyor o sgk primlerim değil mi? parası olan sağlığını alsın en iyi imkanlarla, ki bana daha iyi bakmaları gerekir, çalışıyorum her türlü vergimi ödüyorum ama hiç bi sağlık hizmetini doğru dürüst alamıyorum..

canım benim çok teşekkür ederim, çok motive ettin beni, Allah razı olsun . Allah yüzümüze baksın.
Canım bence lütfen bırak, sigara içen hamilelerin bebebeklerinde daha büyük oranda sorun oluyor. Bir tanıdığımın anne içmiş. Ve çocuğunun damar gelişiminde sıkıntı var. Beyin ve rahim damarları çok ince. Kesin olmamakla birlikte sigara kaynaklı olabilir. Annesi bilse içermiydi? İleriye dönük büyük sıkıntılar oluyor.

Öyle, bir kontrol altında olsalar cnm, böyle yapabilirlermi? İlle para dökeceğiz. Kimimiz zor imkanlarla, kimimiz imkan bulamıyor, çok sinir bozucu.

Bende senin gibiydim hatta hala rüyamda kendimi sigara içerken görüyordum. Ailem sigara iciyo onların yanına gidince istiyo canım sigara eşim içmediği için evde artık sigarasiz durabiliyorum. Ama hala rüyama giriyo bazen şeytan durtuyo bi paket al günde 1 tane içersin diy9 ama öyle olmuyo önceden biliyorum. Bakkalda komşumuz olduğu için Hamil e olduğumu biliyo utaniyorum gidip alamıyorum. Böyle böyle bıraktım bende. Her canım istediğinde saçmalama diyip telefonda oyun açıyorum. Başka bişeyle ilgileniyorum. Onu yenmeyi öğrendim. Ama hala rüyalarımda elime verseler içerim yalan yok. Ama başarmamız gerek içimizdeki masumlar için. seni çok çok çok iyi anlıyorum. 1 gün içme dayan sadece 1 gün bak. Sonra gerisi gelcek. Sigarasız yasıyormuşum ölmedim diyosun kendi kendine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…