2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kalp dinleme cihazı mu? İlk kez duyuyorum. Meraktan alınır. Pahalı bişey mi?

gerçekten mi ya bunları nasıl nerden biliyorsunuz siz haberlerde mi diyor öyle bir işte çalışıyorum ki herşeyden habersizceee
Canım tamamen ilgi alanıyla alakalı. Ben mesela Karatay'ın kitabını okuyup çok sevmiştim. Sonra youtube da Karatay yapanların videolarını izlerken bi kız buldum, o alışverişini video çekmiş, yumurta konusunu orada görüp öğrenmiştim.

Zamanla burada birbirimizden de öğreneceğiz. Ama tüm arkadaşlardan ricam, kısmen hurafe olmuş/kaynağı bilinmeyenlerden ziyade, güvenilirliğinden emin olduğumuz bilgileri, tavsiyeleri paylaşalım. Yoksa 'aa onu yeme çocuğun düşer, aa bu çok zararlı nasıl yersin' tarzı söylemler hassas döneminde olan anne adaylarını korkutmak ve üzmekten öteye gitmez.
Böyle böyle birbirimize yoldaş olup en güzel şekilde geçireceğiz bu dönemi burada inşallah :)

Daha önce kayıp yaşanınca hep böyle olunuyor canım maalesef 9 ay devam ediyor en son 6. Ayımda panik atak hastası oldum hergün sağlık ocağına gidip kalp atışı dinletince nabzım düzeliyordu hafta sonlarında da hastanede dinletiyorlardı maalesef böyle bebeklere zarar veriyoruz benim birinci hamileliğim böyle geçti çok şükür doğdu 6 yaşında şimdi 2. Hamileliğim daha iyiyim çok şükür belirti dinliyorum hep ama yok oğlumda da yoktu belirtim üzme kendini olan sağlığımıza bebeğimize oluyor verende Allah alanda Benimde 2 kayıbım var oğlum oldu en sonunda seninde olacak herşey güzel olacak iyi haberler bekliyoruz haber vermeyi unutma

Canım bu migren gerçekten çok sorun. Benim geçen gün geldi, daha tam başlamadan hissettim. Neyse ki evdeydim. Sessiz bir odada gözümü bağlayıp yattım iyi geldi.
Yarın doktor kontrolüm var soracağım doktora daha büyük bir nöbet gelirse ne yapabilirim diye..
Bu arada ben de 9. haftamda okumuştum baş ağrıları olabilir diye, belki rutindir. Olabildiğince sakin ortamlarda dinlenmeye çalış canım, tv telefon uzak olsun..

Bende yillarca prozac kullandim 2yil once hayir ömrümü bu ilacla bitirmicem dedim cok lanet bir durum panik atak simdi daha iyim ilacsiz bas ediyorum.rabbimde yardim ediyor elbette bu 9sene sonra gelen bebek bende kaybetme korkusunu tetikledi ara ara ataklar yasiyorum.telkin ediyorum kendimi. dua ederek atlatiyorum zorda olsa

Kesinlikle katılıyorum bazen sayfadaki yorumlari okumadan geciyorum olumsuz yazilar aklimda olmayanida aklima sokuyor zaten panik atak durumum var 2yildir yogunlugunu kaybetti cok sukur.bu bebek "tamam artik ikinci bebegimiz olmuyacak"diye kendimi inandirmisken geldi. Düşünün artik beni birde kanama leke dusuk riski yasiyorken okuyacagim en ufak olumsuz yazi kalbimin agzimda atmasina sebep oluyor

Bende iki kayıbın arkasına 8 yıl sonra anne olabildim canım ama hamileliğim devamlı bebeğimi kaybetmek korkusu ile geçince panik atak hastalığına yakalandım nefes alamıyordum ve kalbim çok hızlı dışarıdan atıyordu nabızım 150 oluyırdu durumum iyi değildi doktor psikiyatri gönderdi psikiyatri sana vereceğim ilaçlar bebeğe zarar verir dedi daha kötü oldum kendin başarabilirsin dedi bende doktorumla işbirliği yaptım özel bir hasteneye gidiyordum hafta sonları Doğum bölümünde bebeğin kalp atışları dinletiliyordu hafta içinde sağlık ocağı yada yine hastane çok zordu çok şükür doğurdum ama 6 sene aradan sonra yine hamileyim ve yine belirtim hiç Yok ben kusanlardan uyuyanlardan değilim ve maalesef oğlumdaki gibi yine kanamalıyım pazar günü bir ped dolusu kan doldu kaçgündür sadece tuvalete kalkıyorum ve hep lekeler devam ediyor lekeleri gördükçe kalbim yine hızlı atıyor ve çok korkuyorum kendimi rahatlatmakta zorlanıyorum rabbim yardımcımız olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

bildiginiz şeyleri lütfen buradan herkes paylaşsın ben çoğu şeyi bilmiyorum etrafımda da hamile olduğumu bilen pek kiimse yok onlarda bşey demiyorlar en azından öğrenmiş olur yapmayız
Rafine seker, paketli gidalar, uzun sure plastik sisede beklemis sular, kizartmalar hazir yogurtlar buyuk zincir marketlerde satilan etler market tavugu bitki caylari filtre kahveden uzak duruyorum. Ayrica her turlu cig ete ciplak elle dokunmuyorum. Disarda yedigim etleri iyi pismis olmasi icin uyariyorum. Aklima geldikce daha yazarim.

kızlar zor tabiki kayıp yaşamak, ama biliyorsunuz ki Allahın dediği olur, sen ne yaparsan yap yata yata da düşürebilirsin , atla zıpla ilaçlar iç doğacaksa gelecekse gelir ben biraz da kaderci olarak fazla panik stresin sizlere ve bebeğe daha çok zarar vereceğini söyleyebilirim, bende endişe bozukluğu var, kendi kendimi telkin ediyorum, Allah isterse olur ben naparsam yapayım diyorum. rahatlamaya çalışıyorum. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin amin.

Rabbim yardımcın olsun dualarla allaha emanet olsun bebişin

Ayy çok sagol canım allah razı olsun bende bugun endişeli uyandm mesajını okuyunca biraz da olsa rahatladım bende yazdım korkularım var diye kimse cevap vermedi yazını okuyunca rahatladm biraz
Henüz kalp atışlarını duymadım diye tedirginm bende acaba varmı yaşıyo mu diye kayıplar yaşayınca normal düşünemiyorum artık endişelerim oluyo rabbim hepimize sag saglim kucagımıza almayı nasip etsin çok dogru söyledn biz ne yaparsak yapalım önüne geçemeyz dua edip tevekkül etmekten başka yapabilecek birşeyimz yok

Canım miyomum olduğundan doktorlar düşer bu bebek gözüyle bakıyorlar biraz da kaygım ondan bazen çok rahatım bazen de tuhaf korkular yaşıyorum çok şükür bebek iyi şu an..Allah’ım oğluşunu sana bağışlasın bu arada..

selam kızlar bugün kontrolüm vardı doktora gittim bebeği gördük çok şükür kalp atışlarını dinledim.ağlayasın geldi resmen o sesi duyunca. rabbim hepimize sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..bir sürü test verdim 7 tüp kan kan verdim sonuçları 4te çıkacakmış onu bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…