- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #9.641
Cnm benim de 1.5 cm kucukmus ama buyuyebilir defi dr. Peki dusuk harici ne sakincasi varmis drun bilgi verdi mi.Hamile kaldığımda 6 cm di şimdi 8 cm canım.senin kaç cm kistler hamilelikte zamanla eriyor diye duymuştum ama.
canım ilk zamanlar 1 hafta önde ya da geride olabilir sonradan adete göre oluyor oKızlar günaydın ben 2 gün önce doktora gittim.normalde adetime göre bugün 7+6 yız.ama şuan 9 haftalık olduk ultrosana göre bir hafta bir gün ileriden gidiyoruz.bu açıkçası beni korkutuyor.herhangi bir sorun olabilirmi.kalp atışını duyduk ve bboyu 2 cm olmuş.ayrıca doktor oruç tutabilirsin dedi.düşünceleriniz nedir.yardımcı olabilirmisiniz
inşallah darısı başına.rutin canım bebeği görünce yapıyorlar bu testleri tüm doktorlar istiyorhadi gözün aydın canım darısı başımıza:) kaç haftalıktın ne testleriymiş bunlar, bu gittiğimde benden de isteyecek o zaman.
toksoplazma diye bir bakteri var hayvanlar dan geçiyor eğer o bakteriye bağışıklığın kan testinde negatif çıkmışsa dikkatli olunması açısından..zaten negatif olsaydı da doktorun seni uyarırdı mutlakakızartma yiyoruz iş yerinde ne çıkarsa mecbur kalıyoruz yoğurdumu kendim mayalamaya çalışıyorum alamamış olursam bakkaldan alıyorum anca hiç marketten et almam kasabım var ordan alırım kahve çay içmiyorum. neden çiğ ete çıplak etle dokunmuyoruz bunu hiç anlamış değilim.
sağlık ocağına niye gidiyosunuz ki zaten ordakiler ne bilsin o aletle :)Selam hanimlar doktordan geliyorum bugun neler yasadim bi bilseniz.aksamdan beri karnim cok kucuk gibiydi.normalde hep sis 5 aylik aylik gibi.daha oncede iki kez bebeklerimin kalbi durdugunda boyle olmustu neyse ben korktum apar topar saglik ocagina gittim.
doktorada anlattim telaslandigimi.o da orda kalp atislarinin dinledikleri aletle karnima bakti.ses duyamiyorum birde ebe dinlesin dedi.
ebede bi on dakika ugrasti yok.Kime muayene oluyosun dedi.iste hem devlete hem ozele gidiyorum dedim.kurtaji nerde olacaksan bi de oraya git muayene ol demezmi.aglayarak ciktim.esimi aradim.
Kostura kostura acile gittik.doktorada olanlari anlattim.neyse ultrasonla bakti.cok sukur kalbi gumbur gumbur atiyordu.40 mm olmus bebek gayet iyi dedi.
Ben simdi napim bu saglik ocagindakileri.sabahtan beri kabus yasadim.aglamaktan telaf oldum.birde zaten telasliyim daha onceki yasadiklarimdan.nasil bi sacmalik bu yaptiklari.Allaha havale ediyorum onlari dahada gitmem oraya muayeneye.
11. haftada dinleyemezler zaten kalp atışını ordaki alet yeterli olmaz hiç bakmadan seni doktora yonlendirmeliydiler..neyse ki bebeğin iyi takma o yüzdenSelam hanimlar doktordan geliyorum bugun neler yasadim bi bilseniz.aksamdan beri karnim cok kucuk gibiydi.normalde hep sis 5 aylik aylik gibi.daha oncede iki kez bebeklerimin kalbi durdugunda boyle olmustu neyse ben korktum apar topar saglik ocagina gittim.
doktorada anlattim telaslandigimi.o da orda kalp atislarinin dinledikleri aletle karnima bakti.ses duyamiyorum birde ebe dinlesin dedi.
ebede bi on dakika ugrasti yok.Kime muayene oluyosun dedi.iste hem devlete hem ozele gidiyorum dedim.kurtaji nerde olacaksan bi de oraya git muayene ol demezmi.aglayarak ciktim.esimi aradim.
Kostura kostura acile gittik.doktorada olanlari anlattim.neyse ultrasonla bakti.cok sukur kalbi gumbur gumbur atiyordu.40 mm olmus bebek gayet iyi dedi.
Ben simdi napim bu saglik ocagindakileri.sabahtan beri kabus yasadim.aglamaktan telaf oldum.birde zaten telasliyim daha onceki yasadiklarimdan.nasil bi sacmalik bu yaptiklari.Allaha havale ediyorum onlari dahada gitmem oraya muayeneye.
KUZUM hata sende ne işin var sağlık ocağında, onların da böyle yapması olmamış tabi de direk acile git diyebilirlerdi yani.. neyse bunla geçmiş olsun .Selam hanimlar doktordan geliyorum bugun neler yasadim bi bilseniz.aksamdan beri karnim cok kucuk gibiydi.normalde hep sis 5 aylik aylik gibi.daha oncede iki kez bebeklerimin kalbi durdugunda boyle olmustu neyse ben korktum apar topar saglik ocagina gittim.
Ben simdi napim bu saglik ocagindakileri.sabahtan beri kabus yasadim.aglamaktan telef oldum.birde zaten telasliyim daha onceki yasadiklarimdan.nasil bi sacmalik bu yaptiklari.Allaha havale ediyorum onlari dahada gitmem oraya muayeneye.
Ama o zaman neden demiyor hemen acile git diyede kendi kendine o aletle bakmaya calisiyor.sonra netten baktim o aletle 20.haftadan sonra ancak duyulabiliyormus.bunu bilmiyorlarmisağlık ocağına niye gidiyosunuz ki zaten ordakiler ne bilsin o aletle :)
yani biz bilemeyiz kadın doğumcuya git demesi gerekirdi zaten ama dememiş:) keşke siz gitmeseydiniz oraya telaşta olmazdı.neyseki sorun çıkmamış çok şükür.Ama o zaman neden demiyor hemen acile git diyede kendi kendine o aletle bakmaya calisiyor.sonra netten baktim o aletle 20.haftadan sonra ancak duyulabiliyormus.bunu bilmiyorlarmi
11. haftada dinleyemezler zaten kalp atışını ordaki alet yeterli olmaz hiç bakmadan seni doktora yonlendirmeliydiler..neyse ki bebeğin iyi takma o yüzden
Cok sagolun kizlar.evet en azindan yonlendirin dimi.burda ileri gebelik haftalarina bakiyoruz deyin.iste benimkide salaklik.bi telas kostum hemen.sanki biseyden anliyolarda.bu da bana ders oldu.KUZUM hata sende ne işin var sağlık ocağında, onların da böyle yapması olmamış tabi de direk acile git diyebilirlerdi yani.. neyse bunla geçmiş olsun .
Benim büyük olduğu içim risk taşıyorum canım erken Doğum ve düşük riski var. senin küçükmüş ama boyutu hiç korkma..Cnm benim de 1.5 cm kucukmus ama buyuyebilir defi dr. Peki dusuk harici ne sakincasi varmis drun bilgi verdi mi.
Benim büyük olduğu içim risk taşıyorum canım erken Doğum ve düşük riski var. senin küçükmüş ama boyutu hiç korkma..
Sağolasın canım hala yatıyorum bende kahvaltı için atıştırıp geri yattım hafif hafif ağrı devam ediyor allahım nöbete çevirecek diye korkuyorum zaten varolan mide bulantım var kesin hastanelik olurum yaCanım bu migren gerçekten çok sorun. Benim geçen gün geldi, daha tam başlamadan hissettim. Neyse ki evdeydim. Sessiz bir odada gözümü bağlayıp yattım iyi geldi.
Yarın doktor kontrolüm var soracağım doktora daha büyük bir nöbet gelirse ne yapabilirim diye..
Bu arada ben de 9. haftamda okumuştum baş ağrıları olabilir diye, belki rutindir. Olabildiğince sakin ortamlarda dinlenmeye çalış canım, tv telefon uzak olsun..
Aaaa allahım neler çıkmış e zararı falan yokmu mesela sık ultrasona girmek için iyi değil falan diyorlarBebeğin kalp atışlarını evde kendin duyabiliyorsun bu aletle canım.ultrason aleti gibi düşün ama küçük bir makine bu.
Kesinlikle katılıyorum bazen sayfadaki yorumlari okumadan geciyorum olumsuz yazilar aklimda olmayanida aklima sokuyor zaten panik atak durumum var 2yildir yogunlugunu kaybetti cok sukur.bu bebek "tamam artik ikinci bebegimiz olmuyacak"diye kendimi inandirmisken geldi. Düşünün artik beni birde kanama leke dusuk riski yasiyorken okuyacagim en ufak olumsuz yazi kalbimin agzimda atmasina sebep oluyor
Allah razı olsungülüm.evet gebelik çizelgeme göre çocuk çok büyük.ultrosanda 1 hafta bir gün ilerden gidiyoruz.boyu 2 cm.kafam çok karışık .iri bebek olur diyorlar.fikri olan yokmuCanım gözün Aydın. Gebelik çizelgene göre bebek epey büyük değil mi?
Bakalim canim yinede endise var icimde allah sorunsuz dogum nasip etsinBenim büyük olduğu içim risk taşıyorum canım erken Doğum ve düşük riski var. senin küçükmüş ama boyutu hiç korkma..
testlerim daha yeni yapıldı ama sonuçları gösteremedim malesef ki ama nasıl bulaşıo hani elim kesik olsa bulaşsa tamam ne bilim mantıklı gelmiyor direk eller yıkanıyor falan yatoksoplazma diye bir bakteri var hayvanlar dan geçiyor eğer o bakteriye bağışıklığın kan testinde negatif çıkmışsa dikkatli olunması açısından..zaten negatif olsaydı da doktorun seni uyarırdı mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?