2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
canım ilk zamanlar 1 hafta önde ya da geride olabilir sonradan adete göre oluyor o

Selam hanimlar doktordan geliyorum bugun neler yasadim bi bilseniz.aksamdan beri karnim cok kucuk gibiydi.normalde hep sis 5 aylik aylik gibi.daha oncede iki kez bebeklerimin kalbi durdugunda boyle olmustu neyse ben korktum apar topar saglik ocagina gittim.
doktorada anlattim telaslandigimi.o da orda kalp atislarinin dinledikleri aletle karnima bakti.ses duyamiyorum birde ebe dinlesin dedi.

ebede bi on dakika ugrasti yok.Kime muayene oluyosun dedi.iste hem devlete hem ozele gidiyorum dedim.kurtaji nerde olacaksan bi de oraya git muayene ol demezmi.aglayarak ciktim.esimi aradim.

Kostura kostura acile gittik.doktorada olanlari anlattim.neyse ultrasonla bakti.cok sukur kalbi gumbur gumbur atiyordu.40 mm olmus bebek gayet iyi dedi.

Ben simdi napim bu saglik ocagindakileri.sabahtan beri kabus yasadim.aglamaktan telef oldum.birde zaten telasliyim daha onceki yasadiklarimdan.nasil bi sacmalik bu yaptiklari.Allaha havale ediyorum onlari dahada gitmem oraya muayeneye.

toksoplazma diye bir bakteri var hayvanlar dan geçiyor eğer o bakteriye bağışıklığın kan testinde negatif çıkmışsa dikkatli olunması açısından..zaten negatif olsaydı da doktorun seni uyarırdı mutlaka

sağlık ocağına niye gidiyosunuz ki zaten ordakiler ne bilsin o aletle :)

11. haftada dinleyemezler zaten kalp atışını ordaki alet yeterli olmaz hiç bakmadan seni doktora yonlendirmeliydiler..neyse ki bebeğin iyi takma o yüzden

KUZUM hata sende ne işin var sağlık ocağında, onların da böyle yapması olmamış tabi de direk acile git diyebilirlerdi yani.. neyse bunla geçmiş olsun .

Ama o zaman neden demiyor hemen acile git diyede kendi kendine o aletle bakmaya calisiyor.sonra netten baktim o aletle 20.haftadan sonra ancak duyulabiliyormus.bunu bilmiyorlarmi
yani biz bilemeyiz kadın doğumcuya git demesi gerekirdi zaten ama dememiş:) keşke siz gitmeseydiniz oraya telaşta olmazdı.neyseki sorun çıkmamış çok şükür.

11. haftada dinleyemezler zaten kalp atışını ordaki alet yeterli olmaz hiç bakmadan seni doktora yonlendirmeliydiler..neyse ki bebeğin iyi takma o yüzden

KUZUM hata sende ne işin var sağlık ocağında, onların da böyle yapması olmamış tabi de direk acile git diyebilirlerdi yani.. neyse bunla geçmiş olsun .
Cok sagolun kizlar.evet en azindan yonlendirin dimi.burda ileri gebelik haftalarina bakiyoruz deyin.iste benimkide salaklik.bi telas kostum hemen.sanki biseyden anliyolarda.bu da bana ders oldu.

Kızlar merhaba , emziriyorum dıye dıyet yapmıyordum işimede gelıyordu benım yapamadıgımı ıkı numaram yaptırdı aylardır gram veremezkenbulantı kusma derken 1.5 kg vermişim hizaya getircek benı bu cocuk :) sizlern nasıl bulantıları benım sabahları hıcbır sorun yok kahvaltımı yapıyorum sadece haşlanmış yumurtadan tiksindim biraz. Ogleden sonra bulantım bır baslıyor gece uyuyana kadar ozellıkle aksam yemegınde agır seyler yıyemıyorum biraz fazla kacırayım ıcım dısıma cıkıyor bıde gece oğlum uyandıgında dunya dönüyor resmen ilk hamılelıgım ne kadar rahatmış yenı yenı anlıyorum yerımde duramazdım hıc hamıle gibi değildim.bu sımdıdem bellı edıyor kendını. Cok farklı bır his birken iki oluyorlar deliricem aşktan

Benim büyük olduğu içim risk taşıyorum canım erken Doğum ve düşük riski var. senin küçükmüş ama boyutu hiç korkma..

Miyom bende de çıktı kızlar hem de 5 cm Yarın soracağım büyüme var mı diye kontrolümde.
Yalnız iki doktor gördü miyomu ve bebek için riski yok yeri yakın değil ama bu daha büyür, sezeryan olursa doğumun alırız demişlerdi. Erken doğum için bir şey demediler. Miyom olanlarda erken doğum riski genel mi yoksa yerine göre mi değişiyor?

Sağolasın canım hala yatıyorum bende kahvaltı için atıştırıp geri yattım hafif hafif ağrı devam ediyor allahım nöbete çevirecek diye korkuyorum zaten varolan mide bulantım var kesin hastanelik olurum ya

Evet canım maalesef insanlar bazen lafını tartmadan, karşı tarafı nasıl etkileyeceğini bilmeden konuşuyorlar pat pat.
Az önce de ZumraBetul ün başına gelenleri okudum canım geçmiş olsun, bir patavatsız da seni bulmuş. Şu süreçte bu dengesiz insanlardan korusun Rabbim hepimizi :)

Canım gözün Aydın. Gebelik çizelgene göre bebek epey büyük değil mi?
Allah razı olsungülüm.evet gebelik çizelgeme göre çocuk çok büyük.ultrosanda 1 hafta bir gün ilerden gidiyoruz.boyu 2 cm.kafam çok karışık .iri bebek olur diyorlar.fikri olan yokmu

testlerim daha yeni yapıldı ama sonuçları gösteremedim malesef ki ama nasıl bulaşıo hani elim kesik olsa bulaşsa tamam ne bilim mantıklı gelmiyor direk eller yıkanıyor falan ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…