2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247

Benimde 1.94 çıkmıştı 2 ay sonra 1.34 oldu doktor not alıyorun tsh takip altında olucak dedi bende anlamadım
Bebegin beyin gelisiminde tiroid kritikmis ve bunu anneden alirmis. Bu surecte sentetik tiroid kullanimi gerekliymis. Tabi bu durum Benim icin gecerli doktorum Boyle acikladi. Kisiye gore degsiyor olabilir.

Valla benimki 5 cikti ana fokyor simdilik birsey vermedi folik asit simdi kullan uc aydsn sonra veririm dedi
Ooo senin baya düşükmüş

sen kullanıyor musun ampul ya da damla falan vitaminin bebeğe zararı yoktur heralde. doğunca kendilerine bile kullanmıştık yanlış hatırlamıyorsam:)
Ampul vermişti 2 ayda bir demişti ama ben 1 defa içtim sonra hamile oldugumu ögrendim korktum içmedim doktoruma gidince soruncam bakalım içebilir miyim diye.
Doktor bana saat 12 2 arası dışarıda ol güneşlen demişti yüzünü boynunu kollarını aç demişti

Bebegin beyin gelisiminde tiroid kritikmis ve bunu anneden alirmis. Bu surecte sentetik tiroid kullanimi gerekliymis. Tabi bu durum Benim icin gecerli doktorum Boyle acikladi. Kisiye gore degsiyor olabilir.
benim nodulüm vardı tshım '0' dı, 6 7 ay ilaç kullandırdılar sonra ameliyat ettiler, ameliyattan sonra da ilacı kestiler, senede bir kontrol var işte . bebeğe engel değildi demek ki ya da bu da kişiden kişiye değişiyor.

Evet canim benin cok dusuk ben daha onceden biliyordum ilk once 3 tu vitaminle 5 e cikti

Maşallah cnm Rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsin. Benim oğlumda şükürki tüpbebekle oldu öncesinde bi kaybımda olmuştu.oğlum 2.5 yaşındayken tekrar olsun istedik ama 1 sene akışına bıraktık olmadı sonra dondurulmuş transferle kimyasal gebelik oldu derken 1 senede öyle geçti, tam çocuk meselesini kapattık demekki olmayacak derken o mucizem geldi, demekki kafayı takmamak lazımmış. Maşallah bak senin çabuk olmuş tekrardan gözün aydın olsun cnm.buarada doğum işi hiç belli olmaz önce sonra nasip işi yeterki hayırlı sağlıklı doğsunlarda o bize yeter.

D vitamini bende 12 idi 15 gun arayla 3 ampulu kastan yedim. Tekrar olcturdugumde 25 cikmisti. Doktor 15 gunde bir kastan almaya devam dedi. Kapali mekanda olanlarin d vitamini degerleri dusuk oluyormus. Ben bir de sadece yazin degil kisin bile gunes kremi kullanirim yazlari Hic guneslenmem golgelere kacardim gunes cilde zararli diye. En iyi Emilim el bileklerinin ic tarafindan ogle saatlerinde oluyormus

BEnim simdiye kadar Hic tiroid sorunum olmamisti. Gebelikte olabiliyormus iste

Tsh benimkide 3.1 ilac kullaniyorum gebelik tsh 2.5 en fazla olmali yukarisi icin ilac baslaniyo. Biz bi ilcedeyiz burda saglik ocaklari bakmiyo hormonlara aslinda nerdeyse hicbiseye bakmiyo. Illerdeki saglik ocaklari bakiyodur ama.

aynen öyle temiz hava gördüğümüz mü var özellikle kışın akşam git (sabah gün aymıyor ya) akşam gel güneş gördüğümüz yok.. kapalı mekan ofis ortamı daha ne olsun:/

ben de 15 gün arayla 2 ampulu ekmeğe döktüm yedim:) kastan iğne ile mi oluyor ?

Evet genelde ekmege dokup yeniyor ya da suya damlatiliyor ancak igne olarak daha etkili oldugu icin igneyi tercih ettim. Onceden yedigim penisilinlerin penadurlarin yaninda bu Hic bir sey :)))
eskiden anjin olduğumda yedim ben o dediklerini, hatta bi defasında penisilin alerji yaptı, panzehrini vurmuşlar hemen o gün bugündür sorduklarında penisiline alerjim var diyorum da geçen bi acile gittiğimde, agumentin içiyordum diş için dr. e o da penisilin dedi şaşırdım kaldım .. bilmiyorum ne olacak, ben yine de penisiline alerjim var diyim en iyisi.

Alerjiler donem donem degiskenlik gosterebilir. Ornegin hic cilege alerjin yoktur birden cikabilir. Bence de sen penisilin hadiseni belirt doktora.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…