- 22 Kasım 2010
- 11.325
- 20.375
- 598
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #19.241
Valla daha 18+3 um ama simdiden sirt ustu yatamiyorum. Doktorum sola yat dedigi icin hep sola dönük uyumaya calisiyorum bu kez de kalcam ve bacaklarim tutuluyor. Arada saga donuyorum mecburen bu kez de ne kdr yavas donersem doneyim karnim aciyor. Bu sıkıntılar icin daha erken bence de ama herkes bir degil iste napalim.kizlar ben artik hic sirt ustu yatamiyorum biliyorum sirt ustu yatmak bebisler icin tehlikeli ama benim durumum biraz farkli tam sirt ustu gibi degil.reflüm oldugu icin kafam yukarda ve bacagimin altina yastik koyup da yatiyordum.ama 2 gundur yatamiyorum karnim cok acıyo.
ve sağa sola dönerken de karnım çok acıyo bi muddet sonra geciiyo ama uyurken haliyle sinir bozucu oluyo.uyuyamiyorum gece. biliyorum bunlari yasicaz ilerde .ama erken degil mi daha 20+2 yim
hamilelik reflüsü cnm
bende başından beri var ve her gün oluyo bende gaviscon rennie falan bana fayda etmedi ama senin reflün beninmine gore hafif bence sana faydali gelir kadin dogumcuna bu sikayetini soyle sana ilac verecektir
Benimde oyle oluyor işte. Cok rahatsiz edici.Benimde geçenlerde öyle oldu kahvaltıdan sonra başladı tüm gün sanki yumru vardı gibi gece anca geçti
Bebekte şeker olsa ne yapıyorlar ki? Diyet veriyorlar diye biliyorum ama zaten Karatay beslenmesine uyuyorsan o diyete gerek kalmıyor. Karatay onu bizler için söylememiş yani kavunu karpuzu tatlıyı ye ama şeker yüklemesi zararlı diye bir şey yokcnm seker yuklemesi yapmadan sekerin var mi yok mu anlayamazsin ve sekerin varsa ama senin haberin yoksa Allah korusun daha sonra bebeginde sorunlar cikabiliyo bunu goze alabilcekmisin ?
benim de tahlillerimde seker cikmiyo ama hamileyken belli bi haftadan sonra kendiliginden cikiyo bunu anlayamiyosun anca testle anliyosun
doktorunuz ne diyosa onu yapin kizlar doktorunuz canan karatay degil zaten kadini hic sevmezdim cok keskin konusuyor 10 gun zaten mesleginden men adilne cezasi almis bi sozde doktor mu her kimse artik lutfen sadece doktorunuza guvenin o kadar doktor bosuna demiyor seker yuklemesi sart diye hepsi birden bizim bebislerimizin kotulugunu isteyecek degil
zaten iki baklavaya es degermis verdikleri sekerli su su kadinin sozlerine itibar etmeyin derim
yine de sen bilirsin cnm ama bebislerimiz icin ben nacizane ilerde ah keske dememek icin uyarmak istedim
ben butun hormonal sorunlari yasiyorum sanirim malesefBen de 9 ay karnında çocuk taşımak işini hep abarttıklarını sanırdım. Ne olacak sanki iki üç kilo çocuk çıkıyor alt üstü gibisindenmeğerse hormonlar insanı ne hallere düşürüyormuş çok şükür fazla sıkıntım olmadı ama olanları duymak görmek büyük sabır işiymiş diyorum
Canım canan Karatay bu açıklaması yüzünden ceza aldıBenim aclik kan sekerim dusuk cikti. Doktoruma seker yuklemesi yapmasak potansiyelim yok dedim ama belli olmaz o isler dedi mutlaka yapilcak diyor ama bende yanasmiyorum korkuttu resmen canan karatay bizi ya(
yalniz degilmisim dedirttin en azindanValla daha 18+3 um ama simdiden sirt ustu yatamiyorum. Doktorum sola yat dedigi icin hep sola dönük uyumaya calisiyorum bu kez de kalcam ve bacaklarim tutuluyor. Arada saga donuyorum mecburen bu kez de ne kdr yavas donersem doneyim karnim aciyor. Bu sıkıntılar icin daha erken bence de ama herkes bir degil iste napalim.
deneyebilirsin cnm hamileler icin guvemli zaten bu ilaclar baktin fayda etmiyo doktoruna danis yine de.ben cigneme tabletini ve suruplari sevememistim midemi daha cok bulandiriyordu ve hic fayda etmiyordu ama herkes bir degilHamileliğin ilk zamanlarında cok mide yanmam vardı rennie çiğneme tableti vermişti. Bundada kullanabilirim o zaman. Teşekkürler canim sanada cok gecmis olsun.
cnm bu kadini basindan beri hic sevemedim ben ya.bi ara tvde tereyagi yiyin cok faydali falan diyodu yani miktarini soylemiyo da direk ya yiyin diyo ya da terkedin tamamen diyo. cok keskin konusuyo.cidden doktor mu bu kadin sasiyorum bile yani.Bebekte şeker olsa ne yapıyorlar ki? Diyet veriyorlar diye biliyorum ama zaten Karatay beslenmesine uyuyorsan o diyete gerek kalmıyor. Karatay onu bizler için söylememiş yani kavunu karpuzu tatlıyı ye ama şeker yüklemesi zararlı diye bir şey yokKadın şeker zehirdir diyor, hiç yemiyorsan, uyuyorsan tabi ki şeker yüklemesine de gerek yok
Arkadaşlardan biri detaylıya da girmicem doktorum kendi bakiyor diyodu :) demekki var bi bildikleri cnm.yazdıklarınada harfiyen katılıyorum.Şeker testi yaptırmıcam derken neye güveniyorsunuz siz gebelik şekerinin yeme içmeyle alakalımı sanıyorsunuz plasentanın yaptığı bir olay bu siz hiç şeker testi yaptırıp zarar gören bir anne bebek gördünüzmü duydunuzmu bize bir zararı olsa sağlık bakanlığı bu testi niye yaptırsın kaldırır yani benim ilk hamileliğimde şekerim çıktı test sonucu yüksekti ve diyetle düzene sokamadılar bir hafta yattım hastanede ünsülin ile düzene girdi ben bu testi yaptırmasam bebeğim belki kalp hastası şeker hastası doğacaktı bir dilim pasta ve baklavaya eşit içirdikleri su ve o şeker değil glukoz vücudumuzda olan bir madde aynı progesteron gibi yani yabancı değil ünsülin de öyle bence yaptırın
detayliya girilmeli kesinlikleArkadaşlardan biri detaylıya da girmicem doktorum kendi bakiyor diyodu :) demekki var bi bildikleri cnm.yazdıklarınada harfiyen katılıyorum.
İşte bunu gelde anlat:))detayliya girilmeli kesinlikle
ya Allah korusun bi sorun olunca doktorlar mudahalede bulunabiliyo.
detayli ultrason zorunlu olmali anne adayinin insiyatifine birakilmamali ya sonra uzulecekleri seylerle karsilasabilir nasil rahat edebilecek icinde hic acaba olmayacak mi
yahu doktorlar zaten bakiyo da bu detayli bakiyo diye adi detayli ultrason olmuyoki bebegin beynine kalbine kaburgalarina daha detayli bakiliyo inanamiyorum
e benim dkktorumda her gittgimde kalp atiaina bakiyo kafasina bakiyo ama detayli ultrasondaki gibi degilki
bazi insanlar doktordan daha iyi bildigini dusunuyor kendin icin neyse de konu bebeginin sagligi ileride ah vah dememek icin icsel rahatligi yasamak icin bile detayliya girilmeli bunda bisey yokki
doktorun anlatmasina ragmen anlamiyorsa biz hic bisey diyemeyiz cnm ben sadece bebege uzulurum insallah bi saglik sorunu olmazİşte bunu gelde anlat:))
Biliyorum canim ama sadece o degil ki zararli oldugunu soyleyenler de var. Ilk gebeligimde yaptirdim bunda cekiniyorum ama doktorum da ne derse o oluyor tabi tetenoz asisini vurdurmadi mesela.Canım canan Karatay bu açıklaması yüzünden ceza aldı
o beni kusturuyor bile cnmBenimde oyle oluyor işte. Cok rahatsiz edici.
ara sıra ocak annesı olarak buralarıda okuyorum ama bu kalkan konusunda edindiğim net bilgi avent in kalkanı harıcındekıler fos dıyorlar bılgın olsunona da cocuk alisinda birakamiyo diyenler var ve aynen pahali bi de sevmeyen bebisler oluyomus
silikon olani var onu da her bebek sevmiyomus bi de bunlarla bebek sutu ememiyomus yani sut agzina az geliyomus silikonla meme ile bir olmuyo demekki cnm
bende kalkani alicam ya denicem mecbur yaralarla ugrasmaktansa cnm
ya tabi bi de sutum nasil olcak o onemli bende hala gogsumde oyle islaklik falan yok bi de benim gogsum kucuk ya hic oyle cok dolmadive milletij gogus ucu kapkara oluyo benimki hala ayni cok hafif karardi sadece o da anlasilmiyo bile zaten
bu aciklamasi da efso da zaten aşı yuzunden almadi mi cnm cezayi ben oyle biliyorumCanım canan Karatay bu açıklaması yüzünden ceza aldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?