- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #19.301
Canim 4 boyutlu icin ayri para alinmaz dr.un odasındaki ultrason 4 boyutlu ise gosterir zaten .sen gidecegin hastanenin kadin dogum bolumunu internetten incele yazmislardir zaten.Allah Allah demekki oyle cnm ben bilmiyordum ya uzuldum doktorumdan memnundum zaten ben hamileligim zor gectigi icin annemde kaliyordum baska sehirde orasi da zaten kucuk bi ilce oldufu icin bi tane ozel hastane vardi demekki orda da yokmus
zaten istanbula dondum haftaya gidicem bakalim belki burda gorurum renkli
ama 4 boyutlu icn extra ucret veriliyo diye biliyoruk ben 300 400 arasi
ama renkki de hic gormedim bari belki renkli gorurum ya
ya her ozele de gidemem cok pahali bakalim bi tane var muayene 60 tl ona gidicem insallah renkli bari gostersin bedavaya da gitmiyoruz sonucta ya
bi bakiyim cnm ya netten insallah vardir 2 boyutluda da bebegin ne gözunu ne agzini burnunu goremiyosunki hic instada bakiyorum renkli ultrason hep o bile yoktu yaniCanim 4 boyutlu icin ayri para alinmaz dr.un odasındaki ultrason 4 boyutlu ise gosterir zaten .sen gidecegin hastanenin kadin dogum bolumunu internetten incele yazmislardir zaten.
Bunu ben de begendim, babynest yerine belki bundan alabilirim.Eki Görüntüle 2176803
0-12 ay arasiymis nasil sizce disari giderken falan
biraz ici kucuk gibi mi bana mi oyle geldi
tecrubeli anneler ne diyosunuz ona gore almayi dusunuyorum aslinda
150 tl kargo ucretsizmis
babaya veririm taşir
Benimde öyle olmaya başladı midem ekşiyor ne yersem yiyeyim kahvaltı bile sonra bi yumru oluyor boğazımda çok kötü uykumdan uyandırıyorAynısı bende de oluyor canm. Ama aynı anda mideme taş oturmuş gibi de oluyor. Süt içince geçiyor. Dene istersen
ben de sadece kiyafet aldim henüz baska bisey almadimKizlar alisverisleriniz ne durumda? Ben pek birsey almadim henuz. Bir hastane cikisi, bir ayakkabi, patik, bir tulum o kadar. Ne zaman yogunlasmak lazim acaba
Ayrıntılı ultrasonu atlatınca insallah baslarim diyorum ben deben de sadece kiyafet aldim henüz baska bisey almadim
Evet banada vermediler sıra yok diye bende özelde yaptırdım ama 30 yaş üstü konusu çok saçmaymışRisk grubunda oldukları için bakmıyorlarmış. O da kızıp asıl 30 yaş üzerine bakmanız gerekmiyor mu diye terslemiş, biraz sürtüşme olunca bi deneyelim diyerek bakmışlar.
Bir de biraz geç gidersen randevularımız dolu diye sıra vermiyorlarmış. Mesela 20. haftamda gittim daha erken gelmeliydiniz diyip gönderiyorlarmış.
Herkesın kendı fikri tabıkıde ama bende yatırılmasından yanayım kızımda yaptırdım bi sorun yaşamadım bunda da yaptırcam kuzenım de direttı 12 yıl önce ilk bebegınde yaptırmasına rağmen sonucunda şeker çıkmamıştı o zaman geçen yılkı hamileliğinde yaptırmadı bu çevredeki laflar yüzünden neyse 37 haftalıkken suyu gelıp Doğum yaptı herşey yolunda dendı taburcu olup eve çıktıkları ertesı gün Bebek’te titreme kilitlenme oldu Ambulansla götürdüler direk şekerden dolayı insülin direnci düşmüş yada çıkmış mı ne dedıler tam hatırlamıyorum 25 gün yoğun bakımda antıbıyotık tedavısı gördü sonrasında da bir süre hasar kalmısmı diye takıp şükür şimdi herşey yolunda 8 aylık oldu ama o zamanlar çok cektıler sadece anlatmak istedım en azından yaptırmayan arkadaşlar beslenmesını diyet seklınde yapsın aynı şeker varmış gibi hergun açlık tokluk şekerıne baksınlar ozellıkle 26 haftadan sonraŞeker yüklemesi yaptırmaktaysa her doktora gittiğimizde kan verelim o şekilde bakılsın illa yükleme şart olmamalı bence. Ben düşünmüyorum yaptırmayı. Çoğu arkadaşım da yaptırmadı sıkıntıları olmadı. Şeker varsa sonradan belli ediyor zaten kendini gerekirse o zaman yapılır
ne kadar ucret verdin cnm ben de girersem de 30 lu haftalarda giriyim bayagi buyumus olsun istiyorum da 300 400 de veremem heralde ya devlette olsaymis iyiymis merakim giderdi biraz
Canım büyük ihtımal degısıyor bazı arkadaşların ki muayenehanede olabılır benımde Ankara medıcalparkda doktorum doçent ama muayenesı 210 tl ayrıntılı 440 tl dedıler hele bı tam kan tahıllı vereyım gebelıgın basında 600 tuttu şükür ki tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmıştım hiç vermıyorum tahlılereBen anlamadım kızlar sizin gittiğiniz doktorlar neden çok para alıyor şehir şehir değişiyormu acaba ben samsundayım ve buradaki en iyi özel hastane ve en pahalı paracı olarak bilinir doktorları çok iyidir medikalpark a gidiyorum doktorum doç. ve tüm ultrason çeşitleri elinin altında muane 120 tl
bebek arabasinin altina sigarmiki bu cnm sepetineBunu ben de begendim, babynest yerine belki bundan alabilirim.
cnm ben ayrintiliya girdim 18 haftalikken bakti doktorumCanım ayrıntılıya 24. Haftaya kadar bakılıyo biliyosun . 300 tl vermiştim ayrıntılı olarak herseyıne baktı en sonda 4 boyutlu gosterıp fotograf verdi kendı doktorum normal 2 boyutlu gosterıyo keske ondada 4 boyutlu gorebılsek cok eğlenceli
Ayin 13unde ayrintiliya giricem ben de. Ins keser o zmn progestani cok sıkıldım bu ilactan ben :/@Katrina_
Kızlar b nımde 6. Haftadan beri kanama alanım var azda olsa hiç geçmedi yaklasık bi hafta lekelenmem oldu sonra kesildi . 17. Haftaya kadar falan progestan kullandım sonrasında doktor kesti önemli bişey değil bebege hıc bi zararı yok ve kanama alanın aktif değil diye . Geçen ayrıntılıya girdiğmdede perinotolog da gördü ama önemsencek bisey olmadıgını söyledi aktif olmadıgı sürece
2 kez kahverengi lekem geldi. Devami olmadi. 20.haftaya kdr devam dedi doktorum progestana. 13unde ayrintiliya grcem bakalim ne dicek. Tatildeyim su an denize flb giriyorum ins aktiflesmez. Buyumez. Bol bol dinlenmeye calisiyorum ama evdeki gibi olmuyor tabii.Lekelenme falan oluyor mu canım benimde 9. Haftaya kadar kanama oldu sonra lekelenmelerle devam etti 9. Haftadan bu yana bişey Yok nedense doktorum 24. Haftaya kadar proluton iğneye devam dedi öldürüyor bu iğnenin acısı beni polikistik överim ondan galiba progesteron desteğini hiç kesmedi
galiba siyah beyaza 2 boyutlu deniyor ya emin değilim ama öyle biliyorumben de hep siyah beyaz gordum cnm ya cok merak ediyorum bari renkli gosterse bende ozele gidiyorum da demekki cok ozel degilmis gittigim hastanefiyati uygun diye gidiyodum zaten doktorumda memnundum ama hic renkli goremedim zaten istanbula dondum haftaya gidicem belki orda gosterir renkli 3 boyutlu da girmem o zmn mecbur
siyah beyaza 2 boyutlu deniyo dimi
Canım bebeğin organları gelişimini 19-20.haftada tamamlandığı için o haftalardan sonra bakılıyor detaylıya. 12.haftada bakılan o haftaya göre detaylı bir ultrason olabilir ama literatürde geçen ve ikinci düzey (ileri düzey) ultrason dedikleri o değil. Ama dediğin gibi 19-23.haftalar arasında yapılan detaylı ultrason çok pahalı. Herkesin bu imkanı olmayabilir. Devlet de yapıyor. Belki bir defalık devlet çilesine katlanıp yaptırmak lazım diye düşünüyorum.Ben detaylı ultrasonu da tam olarak anlayamadım esasen.
12. haftamda gittiğim doktor kalbine, diyaframına, kalbin odacıklarına (kırmızı ve maviye dönüştü), el ayak kemiklerine, omurgasına, beynine falan baktı. O dönem oluştuğu kadar bir sorun yoktu, yüzünü de 4 boyutlu olarak gördük, bize verdiği çıktı renksizdi ama 20 dakika yarım saat kadar vajinal olarak baktı. Bu detaylı oluyorsa tekrar aynı kişiye gitmeyi düşünüyorum.
Arkadaşım eğitim araştırmada yaptırmış, belirli yaşın üzerine bakmıyoruz detaylı demişler. Kendisi biraz diş gösterince mecburen bakmışlar. Şimdi devlete gidip sinirlerimi zıplatmayayım. E benim verecek yüzlerce liram yoksa nasıl yaptıracağım detaylıyı?
Valla çok iyiymiş muayene ücretleri canım biz 400-500 bayılıyoruz her muayeneye. Detaylı için başka bir doktora 450 verdim. Kanamam olduğunda bir perinatoloğa gitmek istedim 750 dediler vazgeçtimBen anlamadım kızlar sizin gittiğiniz doktorlar neden çok para alıyor şehir şehir değişiyormu acaba ben samsundayım ve buradaki en iyi özel hastane ve en pahalı paracı olarak bilinir doktorları çok iyidir medikalpark a gidiyorum doktorum doç. ve tüm ultrason çeşitleri elinin altında muane 120 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?