2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
ben hep sağa yatıyorum ya zararlımıki bebeğe çarsamba günü tetanos yaptırdım sol kola ogünden beride hep sağ tarafa doğru yattım son bikaç gündürde sağ belimden gögsümün altına doğru bir ağrı yaşıyorumki nesefimi kesiyor resmen bu agrılar normalmi ya hadi gögüs altındaki tamam genişliyo da sırtıma noluyo

Kızlar bu ikinci gebeligim. Bir kizim var 4 yasinda. Bir kızım daha olacak insallah kısmetse. Ilk hamileligimde bebis karnimda oynayinca cok hoşuma giderdi. Mutlu olurdum.iyice hissetmek icin sırtüstü yatardim. Ama bunda birkac gundur hareketleri hissetmeye basladim. Ve hareketlerini hissetmek benim midemi bulandırıyor. Rahatsiz oluyorum kipirdamasindan. Fiziksel olarak degil ama psikolojik olarak rahatsiz oluyorum. Gıcık oluyorum oynamasına. Ve vicdan yapıyorum ilkinde böyle hissetmemistim çünkü

Kızlar şu ödemler icin ayakları uzatıp dikin dinlenin diyorlar ya hani. E bebek icin de hep sola yatın diyorlar. Nasıl olacak bu ikisi? Dikip uzanırken bebege yeterli oksijen kan akimi oluyor mu?
canım sadece uzun süreli sağ tarafa yatmak sıkıntı yaratır
sırtüstü yatınca sorun olmaz

Sürpriz mi hamileliğin belki hala alışamamışsındır mesela benim sürpriz bazen nasıl olacak diyorum bazen heyecanlanıyorum bazen korkuyorum hamile olduğumu unutuyorum falan :)

demi ama canım yani sürekli aynı şekil de olmaz :)

angelone Canım süreklide zaten seni de rahatsız eder.Bu kadar bisy olmaz.
Son haftalarda nst'de bol bol sırtüstü kalınıyor :)
aynen canım şuan hiç rahatsızlık yok aksine rahat ediyorum :)

cnm tetanozdan sonra ben de hep sağa yattım, çok ağrıyor çünkü sol kolum. dün gece de kolumun altına ince yastık koyup yattım

valla sağ sol sırtüstü şuan karışık uyuyorum canım :) 6. aydan sonra nasıl olur bilemem o zaman daha da büyük olacak göbüş :)

Konumundan dolayı olabilir benimde bazen böyle sanki idrar torbasına mı baskı yapıyor vuruyor ne tuvaletimi tutmayacak gibi oluyorum
sık idrara çıkma ben de de oluyor mesaneye baskı oluyor zannedersem cnm. Ama bu hissettigim farkli birsey. Yani bebeğin oynamasina gıcık oluyorum tüm problem bu. Oynadıkça midem bulaniyor psikolojik olarak. Isteyerek hamile kalmama rağmen bu bir iki haftadir onu kabullenememeye başladım. Kizimdan başka bir çocuğu sevemeyecegim hissindeyim. Allah affetsin ve içime ferahlik versin inşallah. Insallah duzelir bu psikolojik durum. Senin ilk hamilelik mi.

Benimde ikinci bebek
Sürpriz olunca bende oğlum için üzülmüştüm 2 yaşında daha şimdi de acaba nasıl olacak sevgi durumu diyorum yani ilkine haksızlık olacak mı kendini kötü hissedecek mi
Bence bu kaygılar normal daha küçük olduğu için ilkler çok ciddi bir durum değil bende arada esen düşünceler
Ama ciddi bi istememe durumun varsa istersen bi uzmana danış bebek negatif etkilenmesin

Kaşarı ne kadar tuüketiyorsun ve ne sıklıkla? Ben kahvaltida cay iciyorum acaba o etkisini öldürüyor olabilir mi?

Canım çok aşırı tüketmiyorum bende ya kaşarlı tost yiyorum sabahları ya da işyerine getiriyorum beyaz peynirle beraber 2 parça yiyorumdur işyerinde kahvaltı ediyorsam bende çay içiyorum aslında içmemek lazım canım

Bende ikinci ayında ağır grip olmuştum. sağlık ocagindaki hemşire ilk aylar kesinlikle bitki çayı tüketme dedi. Zencefil ve adacayinda Ödem söktürücü özelliği varmış içeceksen ıhlamur iç canım. Bana öyle demişti ıhlamuru da abartma demişti. Tabi bu aylarda bi sakıncası var mı bilmem

Bende çaydan hiç vazgeçemiyorum
ilkinde de böyleydi
Burda kahve daha yaygın ,arkadaşlarım da bilir çayı çok sevdiğimi değişik değişik bitki meyve çayları hediye ederler
Ben de onları inçe belli de Türk çayına alıştırdım
önce ay uykum gelmiyor diyorlardı sonra koca çaycıyı bitiyorduk:)
Sonra kendilerine Türk marketinden çaydanlık bardan çay aldılar
Şimdi gidince onlara demleme çay yapıyorlar :)

19 haftalığız canım zencefil bal ve pekmez karışımı içtim.sabah 1 şimdide 1 tane daha içiyorum inşaalh bişey olmaz iyileşirim evde olsam yatıcamda iş yerinde malesef mümkün olmuyor

Bende çaysız yapamıyorum maalesef ilk zamanlar az içiyordum ve açık limonlu içiyordum ama şimdi normale yakın içiyorum sabah kahvaltı ederken küçük çay bardağı yetmiyor büyük fincanla içiyorum öğlene kadar içmiyorum ama öğleden sonra da rahat iki küçük bardak içiyorum akşam içmiyorum zaten eşim kızıyor annemde bende içirmiyorlar ama işyerine muzlu sütte getiriyorum öğleden sonra onu da içiyorum 350-400 ml kadar

Ya kızlarr doktorumu değiştirdim ya eveli günü gittim bebek baya hareketli aslında sadece gittiğimizde büüzlmüştü öyle dr probla vurdu falan baya hareketlendi kilo boy iyi ama hala tam hissedemiyorum arada bir oynamalar oluyor ama anlamıyorum. Doktor hareketli aslında biraz hissetmen lazım dedi. Bazen karnımda değil çok yanlarımda sağda ya da solda hareketler olıyor ama artık belli zamanlarda net hissedebilmek istiyorum karnımda var zayıfım da

Kizlar acil yanit verebilirseniz sevinirim. Ankara Liv Hospital Basak hocada devam edenleriniz var mi? Dogum sigortasi yaptirmak istiyorum ama kendi drumda cok iyi bir dr. Daha sonra eyvah demek bi ise yaramayacak

19 haftalık olupta bebeğin hareketlerini hala hissetmeyen varmı ben gibi şimdi komşumla konuştumda onun benden geride 17 haftalık falan o hissediyor onun ikiz ve ikiside kız benim erkek erkekeler geç hareket edermişler öyle diyolar ama ne kadar doğru bilmiyorum yaaa bnm gıbı olan varmı

İlk bebekse normal ben ilkte 20 de hissetmiştim galiba ama beklemekten yorulmuştum
bide ikiZlerde acaba yer dar olunca daha mı net hissediliyor bilemiyorum

Ben hala hissedemiyorum cnm. 19+2 yim. Ama ilk gebelik. 20. haftadan sonra net hissedilirmiş. Arada bir kımıldanma oluyor sadece onda çok nadir. Ama kızım tembel biraz, ultrasonda bile uyuyor doktor zorla uyandırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…