2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348

Amin canım geldim şimdi iyi dedi genel olarak.. boyu 2 gün önden gidiyomuş kilosu 2 gün geriden geliyomuş. Uyyodu hareketsizdi. Karnıma vurunca hareketlendi.. 24. Haftadan sonra da hareket hissetmezsen öyle endişelenirsin daha 4 haftan var dedi. Benim kilolu olmam da engelliyomuş hareketleri hissetmemi. Anne karnında 2 saat uyur 5 dakika uyanık kalırmış bebekler. o 5 dakikayı yakalamak gerekir ama zor tabi dedi.
3 hafta sonra ayrıntılı usg inşallah...

Dogru diyorsun her gebelik farkli oglanda 21 haftalikken kizda 15 haftanin ortasi bu kiz hala hareket gostermedi dr umuz 20+dan once hissetmemizin normal oldugunu illa dogum yaptik diye once hissetmemizin sart olmadigini soylemisti gecen kontrolde. Bugun 16.00 da kontrolumuz bakalim kiz ne alemde :)

Kızlar biraz hareket edin öyle yatıp dinleyin.
Ben 2 gündür otururken de hissediyorum içimde mısır patlıyor sanki. Benim oğlum eriği çok seviyor galiba ne zaman erik yesem hemen hareketleniyor. Biraz önce ilk defa babamız elini koyunca tekme attı. Eşim nasıl zıplıyor hissettim diye. Oturdum ağladım. Bu nasıl bir mutluluktur. Çok duygulasalim cokk...Rabbim kucağımiza aldığımız günü de gösterir inşallah

Ne mutlu size esim elini sürmez karnima korkuyor mudur nedir anlamadim cocuklar doguncada kucagindan kimse alamaz o ayri ayri bi cins benimki

Nedir şartları acaba avantajlı oluyor mu?

Ne mutlu size esim elini sürmez karnima korkuyor mudur nedir anlamadim cocuklar doguncada kucagindan kimse alamaz o ayri ayri bi cins benimki
Benim eşimde aynı. Çocukları sever akraba bebeklerini falan kucağından indirmez. mesela gel arada karnıma dokun veya konuş diyorum ama yok anca benim zorumla. Gerçi daha dışardan hissedilmiyor bebeğim ama bende biraz ilgi göstersin istiyorum. Bakalım belki biraz daha netleşince hareketler ilgilenir artık.
Mesela şeyde var etrafımda bakıyorum babalarda bebek arabası , ana kucağı vs. Bişeyler araştırıyorlar bence çok hoş birşey. Ama benim eşimde hiç öyle bir çaba yok. İsteyerek olan bir bebek olduğu halde bazen istemiyor mu acaba diyorum üzülüyorum

Kızlar dün öğlen tetanoz aşımı vuruldum. Acaba bugün banyo yapmam sakıncalı olur mu? Dün sormayı unutmuşum:s

Sağol canım o da korkuyor elini sanki bir şey olacakmış gibi çok hafif koydu dedim az bastır nasil hissedeceksin. Bişey olmaz demi diyor iyi ki Rabbim bu görevi erkeklere vermemiş yoksa çok işimiz vardı

Günaydın arkadaşlar demir hapını günde kaç kere kullanıyorsunuz ? Bana dr günde 2 defa dedi maltofer fol tablet 2 defa çok değil mi ya aşırı kansızlığım da yok
Maltofer günde 1kullanouprum.

Canım eşimle ikimiz inci ismine karar verdik ama görümcem eşimin tüm akrabalarının yanında ismini ben koyuyorum dedi şok oldum öyle bişi yok yani. Sonra ben buna sinir oldum artık inciyi istemiyorum oysa diretiyor illa inci olacak diye. Bende ilay koymak istiyorum bakalım savaş devam ediyor [/QUOTE]
Sende sevmiştin İnci’yi görümcen öyle dedi diyemi vazgectin
Herkese selam
19+4 oldum bugün.
Az sonra doktora gideceğim ben de 11.45 :) bebeğimi hiç hissetmiyorum annem de kayınvalidem de hissetmem gerektiğini söyledi biraz gerildim.. umarım haberler iyidir..
Bende 2/3günfür daha net hissetmeye başladım ama hala dışardan hissedilmiyor ki 1hafta önden gittiği halde. Elimi dokundurduğımda hissetmiyorum ki çok kilomda yoktu. 3.bi de yani:)
O derece hissettiyse süper belki ben fazla yerimde durmuyorum günlerdir yatınca bende çok hissediyorum ama elimle hissedilecek kadar değil sanıyorun

Bende bltek solgar kullanabiliyorum canim birde normal ilaarda kimyasal demir oluyomus ama solgar bitkisel dogal demir kullaniyomus ve hic yan etkisi yok

O derece hissettiyse süper belki ben fazla yerimde durmuyorum günlerdir yatınca bende çok hissediyorum ama elimle hissedilecek kadar değil sanıyorun

Benden iki ay önde bir arkadaşım var 14. Haftadan itibaren hissettim diyor. Başka bir arkadaşım ise 20. Haftadan sonra hissetmiş. Vücut yapısı, bebeğin ve plesantanin durumuna göre değişiyor sanırım.

Nedir şartları acaba avantajlı oluyor mu?
Sartlari yok hamileligin kacinci ayinda olursaniz olun paketleri alabiliyorsunuz. Sunduklari hizmetler kisaca 8 muayene hakki nst tahlil ve tektikler normal dogum epiduralli 1 gun yatisli sezaryen dogum 2 gun epidural farki bazi hastanelerde aliniyor bazilarinda alinmiyor ayrintili usg yine hastaneye gore degismekte ve bu odediginiz rakamin %15-30 arasindaki farki vergi indirimi olarak devlet size oduyor.. simdi gelelim hastaneye yattiginizdaki farka disaridan sigortasiz yatis yaparak sadece dogum yaptiginizda bu fiyatin 3 4bin fazlasini veriyorsunuz ayrica rutin tahlil tetkikler yine bu ucretin disinda kalip size oldukca pahaliya denk gelmekte. Sigorta sirketlerini arayarak size teklif cikarmalarini isteyebilirsiniz daha detayli bilgi icin :)

Kızlar size birşey sormak istiyorum. 2 gündür vajinamda değişik birşey hissediyorum. Böyle anlık bişey ama değişik sanki bir baskı oluyor. Gıdıklanma hissi gibi, idrar gelmiş hissi gibi çok değişik birşey anlatamıyorum bile. Ama dediğim gibi anlık bişey ve arka arkaya 3 4 kez oluyor.
Artık acaba bebeğin ayakları aşağıda da o ayaklarını vurdukça bende bu his mi oluyor diye düşünüyorum. Böyle birşey yaşayan var mı?

Ayy ciddenmi... Epidural sezeryan istiyordum ben odamı zor olur ki?
Canim ben kizimi epidural yaptirdim gayette guzel gecmisti tabi sonrasinda bi bas agrisini saymazsak ameliyat oldugu icin bide 7 kat kesiliyor aciyo dikisler ama olsun ya bebekleri kycagimiza akinca unutukur hersey saglikli olsunlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…