2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Aynı ya gerçekten aynılar. Geçen akşam özellikle çağırdım gel dokun hareket ediyor diye tamam dur camdan bakıyorum cevabını aldım. Neyse ben hala göbeğim açık bekliyorum içeri girince dokunucak diye girdi aldı eline kumandayı tv izliyor. Çıldırıyorum böyle olunca sanki ben tek yaptım bu çocuğu. Avm ye gidiyoruz 1 mağazaya girse ikincide ben dışarda bekliyim modunda. Daha tek birşey almadı bebeğe hep ben aldım mesela. Off bilmiyorum. Sadece en mutlu olmam gereken dönemde değilim. Sıkıldım , bunaldım üstüne bazı sorunlar kaçıp gidesim geliyor bazen.

Günaydın kızlar. Eşlerden konuşulmuş benim eşimde çok fazla ilgili döveceksiniz şimdi beni ama bazen sıkıyor sürekli çocuk dilinde her yanında olduğumda evde olduğumuzda hele hep oğlum ne yapıyor oğlum iyi mi ay ne bileyim diyorum iyi mi pencere mi var diyorum çok dillendirme kendi nazarımız da değer diyorum. Doktora gidiyoruz karşı ekrandan çekiyor hem konuşuyor diyorum doktoru anlamıyorum. Dün birazcık tekmeler hissettim gibi barizdi yani ama o yoktu evde. Erkekler doğunca baba olurmuş öyle olacak demek ki kızlar sıkmayın canınızı.

Ben hareketleri tam hissetmediğim için stresliyim. Bir de göbek deliğimin üzeri mideme doğru diyeyim boydan boya kızardı kaşınıyor sadece orası ama. Hani çatlak olacak desem karnım kaşınır falan öyle değil. Bepanthol kaşıntı giderici krem aldoık sürüyorum biraz rahatlatıyor yine başlıyor. Çarşamba detaylı var çok heyecanlıyım

Kızlar erkeklerin çoğu maalesef bebeği kucağına aldıktan sonra babalık duygusunu yaşıyor. Bizim gibi bağ kuramıyorlar. Bazen ben de etrafımla kıyaslıyorum donra diyorum ki niye hep çok iyi olanlarla kıyaslıyorum, çok kötü eş olanlar da var, sonra yine benim eşim iyi diyorum. Her evde sorunlar oluyor bence, dışa herkes mutluluk yansıtıyor ama içlerine girsek neler var kim bilir

Canım öyle deme bazı erkekler öyle işte idrak edemiyorlar henüz sen taşıyorsun sen hissediyorsun anlayamıyorlar o duygusal bağı kuramıyorlar ama çoğu doğunca değişiyormuş hele bir kucağına alsın bak gör benim çevremde çok vardı öyle şikayet eden ama doğdu benden çok ilgili diyorlar bebekkende çok cesaret edemiyorlar ama sonra ilgilenir sen modunu düşürme canım benim eşimde çok fazla takıntılı ne yapıcaz doğunca bilmiyorum

Canım üzüldüğüm çocuğa tek birşey bile alamadık daha. ben çalışmıyorum şuan en fazla ufak tefek şeyleri alabilirim. E ne olacak bu durum böyle. Çocuk doğacak ne yatak, ne giysi, ne bez birşey olmayacak elde. Ben gerçekten şu eksik demesem eşimin şunu alalım diyeceğine de inanmıyorum. Etrafımda soruyorlar alışverişe başladın mı diye detaylıyı bekliyorum diyorum hep. Bakalım detaylıdan sonra neyi bahane edicem bilmiyorum.
Tek bildiğim bir daha bebekle ilgili hiç bir konuyu eşime ben açmıcam. O açarsa konuşurum açmazsa benden de bebekle ilgili tek bir kelime duymayacak bundan sonra.

Canım boşa stres yapma, biz de daha bir şey almadık hatta bu konuları konuşmuyoruz bile, bi kere dedim daha erken bakarız deyince açmadım bi daha konuyu. Tatile girince ailemin yanına gidicem orda annemle beraber alıcam. Annem ufaktan başlamış zıbın badi falan eşim ve na bile ne gerek vardı biz alırdık diyor:) kayınvalidem ise dün akrabasının yanında ayy biz de 7.aydan sonra almaya başlarız ben öyle düşünüyorum diyor sanki kendi doğuracak. Akrabasının gelinin doğumu yaklaşıyor ya her şeylerini hazırlamışlar laf olsun işte. Sesimi bile çıkarmadım.

Anladım canım şimdi belki o da erken diye düşünüyordurbenim eşimde pek aldırmıyor Yalova'ya gitmiştik oranın Özdileği güzel diye girdik öyle beğenince alalım diye tutturdum da öyle aldık birşeyler yoksa geçen gün bir battaniyeyi zor aldırdım erken deyip duruyor. Detaylıya gir inşallah herşey de yolunda olsun al karşına konuş öyle konuşmamakla olmaz de yani bu çocuğu istemedik mi tek benim çocuğum değil daha hiçbirşeyi yok yavaştan başlamamız lazım düşünmüyor musun diye. Bunların alınması lazım ama hiç sormuyorsun neden de yani. Üzüldüğünü anlasın. Sen yap listeyi bakalım diyebilir o zaman. Ya da direkt ben liste yaptım bunları alıcaz diyeceksin yani ama konuşmak şart.

Aileler karışmıyor canım bizde. Bakalım hayırlısı artık diyecek bişey yok.

Konuşuyorum canım çok konuştum. Ama yoruldum artık. Yani en son olaydan sonra umudumda kalmadı zaten. Hayırlısını istiyorum sadece Allahtan oluruna bırakıcam artık herşeyi.

Ay benimde annem ya 7. ayda başla diyor almaya. Anne ben içime sineni almak istiyorum 7. ayda havalar iyice sıcak olacak nasıl dolaşacağım haftasonu dolaştık birkaç saat çarşıda bittim yani ki daha 5 ayım bitti karnım daha çok büyümedi. Neyse ki Yalova'ya gittiğimizde zorla hastane çıkışı uyku seti nevresim aldım Özdilekten bir de battaniye almıştım bir tane daha aldım. Annem bu haftasonu dönecek biz bırakıcaz o gitsin valla başlıcam ben almaya.

Çarşıya çıktık yiğenimin doğumgünü var bu ay sonu yaşına girecek ona kıyafet aldık, yengemin yiğeninin çocuğu oldu ona aldık, künye aldım yiğenime falan o kadar güzel şeyler vardı ki eşimde annemde hep tutuyorlar beni neymiş evde yer yokmuş bazanın altına da neyi sığdıracakmışım odası gelsinmiş de öyle alayımmış odayı da 7. aydan sonra al diyor zaten 1 ayda teslim ediyorlar

Canım bizde de hani şunu kız tarafı erkek tarafı alır diye bişey yok. Annem gönlünden geçeni alıyor kayınvalidemde beğenecek parasını biz vericez düşün

:) büyük eşyayı sona bırakmamak lazım cnm dediğin gibi geç teslim ediyorlar ama kıyafeti son 1 ay bile alsan olur.

Öyle yap canım sen rahat ol stres olma yap listeni bunlar ihtiyaçlar alınacak bakıcaz de illa alınacak bir şekilde alacak yani. Planı da kendin yap bu haftasonu çıkıyoruz bakmaya diye. Emrivaki olacak artık yani.

Canım bizde de hani şunu kız tarafı erkek tarafı alır diye bişey yok. Annem gönlünden geçeni alıyor kayınvalidemde beğenecek parasını biz vericez düşün
Yok artık kusura bakma da kayınvaliden de baya akıllıymış hani :) o niye beğeniyor. Hadi beğendi diyelim beğendiği şeyi o alsın getirsin size.

:) büyük eşyayı sona bırakmamak lazım cnm dediğin gibi geç teslim ediyorlar ama kıyafeti son 1 ay bile alsan olur.

Biz gelinimize bir gün çıktık hepsini aldık geldik yaz bebeği olacaktı geçen sene mayısta doğdu o yüzden seçmek daha kolay oldu hep ince şeyler alındı ee yaz yıkasan çabuk kuruyor zaten çok fazla abartmamıştık ve yetmişti mevlidde gelenlerde oldu. Ama bu Eylül olacak ya ne alıcam ne yapıcam kararsızım hastane çıkışı zıbın tarzı çok almak istemiyorum çabuk küçülüyor en fazla 1 ay giymez bile. 20 li bir takım aldım baya birşey var içinde 10 lu bir takım bir de 5 li alırım diyorum gerisi alt üst takım birkaç tulum yelek falan olur

Bizde ilk çocuğun odasını anneanne alır ama kedin böyledir diye değil yani. Mesela annem beşik falan alacaktı ama kayınpederim bize odası için para verdi rahmetli kayınvalidem odası benden diyordu kayınpederim yaptı ondan alıcaz. Ama annem burdayken benim beğendiğim şık bir pike nevresim takımı aldı lohusalığımda mevlidde yatağa sermeye. Kıyafette alırım daha dedi bir de bilezik yapacakmış doğuma onu da çok masrafa sokmak istemiyorum tek maaş geçiniyor çok az maaşı kirasını falan biz ödüyoruz ama özeniyor işte prim verceklermiş bayram için biriktirir alırım diyor

günaydın. benim eşim de tam tersi. sürekli birşeyler almak için çok hevesli ama ben daha erken deyip durduruyorum. eşimin zoruyla bir tek bebek arabasını aldık, bir de 2-3 kıyafet. bana kalsa daha hiçbir şey almam. bebeğe alışveriş yapmak birşey değil sorun etme bence. yanında tecrübeli, ne alınması gerektiğini bilen biri olursa 2-3 günde herşey alınır. mobilya biraz daha fazla zaman alıyor o kadar.

Şimdilik oda yapmayacağım zaten. Yatak yanına bir beşik alıcam. ben 7. Aya kadar eksiklerimi bitiririm diyordum hep ne olur ne olmaz herşeye hazırlıklı olmak lazım. Ama bilmiyorum eşim böyle devam ederse zor görünüyor.

bizimde durum aynı daha erken deniyo sürekli ama annem herşeyini almaya calışıyo kv daha bi iğne almadı
bence genel tutumları bu erkeklern ve erkek tarafının
hiç üzülmeye gerek yok dogunca oğlum kızım diye ölür biterler denizz1009

kendine bunları stres yapma bence canım. stres en zararlı şey şuan. allah korusun bir süpriz olsa erken bile gelse bebeğin her yerde herşey var artık. eskisi gibi değil. 1 günde idare edecek kadar en gerekli şeyler alınır. ama tabi ki sen almak istiyorsan da eşini bekleme, çık al. ne olacak ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…