- 8 Şubat 2018
- 883
- 1.066
- 33
- 32
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #22.481
Yani o biraz zor. Kayınvalidem erkek çocuk diye üzüldü resmen. Kız çocuk seviyormuş kendileri. :)bizimde durum aynı daha erken deniyo sürekli ama annem herşeyini almaya calışıyo kv daha bi iğne almadı
bence genel tutumları bu erkeklern ve erkek tarafının
hiç üzülmeye gerek yok dogunca oğlum kızım diye ölür biterlerdenizz1009
Allah korusun tabi inşallah zamanında sağlıkla doğarlar. Gerçekten hayırlısı diyorum artık. Bende kafama takmıcam artık hiç birşeyi.kendine bunları stres yapma bence canım. stres en zararlı şey şuan. allah korusun bir süpriz olsa erken bile gelse bebeğin her yerde herşey var artık. eskisi gibi değil. 1 günde idare edecek kadar en gerekli şeyler alınır. ama tabi ki sen almak istiyorsan da eşini bekleme, çık al. ne olacak ki.
bnmde eşimin tarafı kız istiyodu onlarda baya üzüldü napalım artık fln dediler yüzüme karsıYani o biraz zor. Kayınvalidem erkek çocuk diye üzüldü resmen. Kız çocuk seviyormuş kendileri. :)
Kart kullanıyor olsak inan bende öyle yapıcam. Ama o sıkıntı var. İllaki alışverişe çıkarlen nakit almam gerekiyor eşimden.Valla kızlar ben benimkini beklemedim, erken erken deyip duruyor zaten, 1 mayısta çıktım gittim izmire, yatağını, portbebesini, küvetine kadar herşeyi aldım getirdim eve odaya koydum. Adama da dedim aç bunları kur yoruldum ben, ertesi gün de annemlere gittik, herşeyden 2 tane alınmıştı annemler bakacak bebeğe diye, oradakileri de kurdurttum. Emrivaki yapmayınca olmuyor. Daha erkendi dedi, dedim sen bu çocuk düşecek falan diye mi bekliyorsun hayırdır erken erken, çok konuşma dedim. Erkek milleti böyle, babamim derdi (babaannem) erkek dediğinin en zekisi bile yeri geldi mi aptaldır, dürtmeden bir b.k yaptıramazsın, dürttünmü de istediğin b.ku yedireceksin diye. Bulgar deyimiymiş sanırım
Kız olsa da erkek istiyoruz derlerdi belki bilemiyorum. Hayır ne bu memnuniyetsizlik çocuk benim çocuğum ben mutluyum. Kime ne.bnmde eşimin tarafı kız istiyodu onlarda baya üzüldü napalım artık fln dediler yüzüme karsı
ama kız erkek farketmiyo önemli olan saglıgı bunu anlamarı gerek
O cidden kötüymüş o zaman adamı ikna edecen bi şekilde. Bir gün mecbur alacak zaten herşeyi nedir bu bekleme çabası anlamıyorum vala.Kart kullanıyor olsak inan bende öyle yapıcam. Ama o sıkıntı var. İllaki alışverişe çıkarlen nakit almam gerekiyor eşimden.
Masallah benimde 3.gebeliğim neyseki tekYaşım 31 3 ve 4üncü olacak
İlk gebelikte yapilmadı doğumdan sonra bebeğin kanına bakıp babanın kanındansa yapılıyor ve yapıldı.ikinci gebeliğim de 28 .haftada yapıldı doğumdan sonra babanın kanından olduğu için yine yapıldı üçüncü gebeliğim 28 .haftada yine olcam ilk hamileliğiğiniz mi
Taze sıkılmış meyve suyu elma portakal armut ayvaAh neredee bırak takla falan azcık kıpırtılar hissetsem razıyım ama yok. İşin garibi iki üç gün önce daha çok pıt pıt hissediyordum gece falan bi dolanmalar oluyordu ams yok dondurma yiyip dinliyorum yok o yüzden de endişeleniyorum zayıfımda birde yani 2 gün geçse de ayrıntılıya girsem dr pazartesi gitmiştim besin zehirlenmesi olunca kontrol için iyiydi uyuyordu doktor uyandırmıştı o zaman hareketliydi
Kız olsa da erkek istiyoruz derlerdi belki bilemiyorum. Hayır ne bu memnuniyetsizlik çocuk benim çocuğum ben mutluyum. Kime ne.
Kayınvalidemden evlendiğimden beri çöp görmedim ki. Bi de bizim evimizde kullandığımız eşyaları istiyor tavamı istedi ya, ama mobilyasını yeniledi. Ahhh ahh bazı konularda dertliyimYok artık kusura bakma da kayınvaliden de baya akıllıymış hani :) o niye beğeniyor. Hadi beğendi diyelim beğendiği şeyi o alsın getirsin size.
Biz gelinimize bir gün çıktık hepsini aldık geldik yaz bebeği olacaktı geçen sene mayısta doğdu o yüzden seçmek daha kolay oldu hep ince şeyler alındı ee yaz yıkasan çabuk kuruyor zaten çok fazla abartmamıştık ve yetmişti mevlidde gelenlerde oldu. Ama bu Eylül olacak ya ne alıcam ne yapıcam kararsızım hastane çıkışı zıbın tarzı çok almak istemiyorum çabuk küçülüyor en fazla 1 ay giymez bile. 20 li bir takım aldım baya birşey var içinde 10 lu bir takım bir de 5 li alırım diyorum gerisi alt üst takım birkaç tulum yelek falan olur
Aynen canım bende anneme çok yüklenmek istemiyorum zaten yeteri kadar borçları var o halde bile çabalıyorlar. Ama karşı taraftan görmeyince üzülüyorumBizde ilk çocuğun odasını anneanne alır ama kedin böyledir diye değil yani. Mesela annem beşik falan alacaktı ama kayınpederim bize odası için para verdi rahmetli kayınvalidem odası benden diyordu kayınpederim yaptı ondan alıcaz. Ama annem burdayken benim beğendiğim şık bir pike nevresim takımı aldı lohusalığımda mevlidde yatağa sermeye. Kıyafette alırım daha dedi bir de bilezik yapacakmış doğuma onu da çok masrafa sokmak istemiyorum tek maaş geçiniyor çok az maaşı kirasını falan biz ödüyoruz ama özeniyor işte prim verceklermiş bayram için biriktirir alırım diyor
Aynen aynen canım, kv düşün kullandığımız tavayı istiyor ama yeni eve taşındı diye mobilyasını istiyor. Valla kusura bakma kullandığımız tavayı niye vereyim dedim. Ee o zaman insan alırım der demez mi param olsa alırım ama borç içindeyiz dedim sustubizimde durum aynı daha erken deniyo sürekli ama annem herşeyini almaya calışıyo kv daha bi iğne almadı
bence genel tutumları bu erkeklern ve erkek tarafının
hiç üzülmeye gerek yok dogunca oğlum kızım diye ölür biterlerdenizz1009
Kızlar belki biraz erken ama biberonda sağlıklı kaliteli tercih ettiğiniz neler var. Özellikle ilk çocuğunda tecrübe etmiş annelerin görüşünü almak isterim. Plastik mi cam mı hangi markayi modeli tercih etmeliyiz temizlikleri nasıl olmalı falan... ? Memnun kalanlar görselleri de yükleyebilirlerse sevinirim.
İkisinide de 4ay sadece anne sütü verdim oğlumda 3ay gibi ek mama da vermeye başladım ve Philips avent kullandım. Temizliğini de her gece tencerede 10dk kaynatıyordum emziklerle birlikte. Sterilizatörler var onlardan da alabilirsiniz.bende araştırıyorum tecrübeli annelerimizin bilgisine ihtiyacımız var
Canım maalesef erkekler kucağına almadan baba olduklarını anlayamıyorlar, kadınlarda durum farklı bizler o Rahime düştüğü anda içgüdüsel olarak anne oluyoruz. Aynı ilgiyi onlardan beklemek seni üzer sadece, çok ilgili baba adaylarıda gördüm o ayrı ama bunun için üzülmeye gerek yok çoğu sendekinden çünküPek düzelecek birşey gibi değil. Aslında o konunun yanında en çok eşimin çocuğa karşı hevessiz olmasına da üzülüyorum. İsteyerek olan bir çocuk ama eşimde heves yok, ilgi yok. Belki eşimde biraz heves olsa o konuda çözülür ama yok işte. Bugün doktor çıkışında arayıp soracak mı en çok onu merak ediyorum mesela şuan. Her zaman hevesli hevesli arayıp anlatan ben oluyorum ama bu kez aramayı düşünmüyorum.
Neyseki bizim yatak otel tipi 1.80 enibiz bunlara güvenip beebgi nasıl yataga alıcaz :) bnmkide totosuyla vuruyo bana arkasını döndüğünde dövcek kadar sinirleniyorum da koca adam işte
bizimkide düğün zamanı tanesine 300 tl verdiğim paspaslardan birini istemiştiKayınvalidemden evlendiğimden beri çöp görmedim ki. Bi de bizim evimizde kullandığımız eşyaları istiyor tavamı istedi ya, ama mobilyasını yeniledi. Ahhh ahh bazı konularda dertliyim
Aynen canım bende anneme çok yüklenmek istemiyorum zaten yeteri kadar borçları var o halde bile çabalıyorlar. Ama karşı taraftan görmeyince üzülüyorum
Aynen aynen canım, kv düşün kullandığımız tavayı istiyor ama yeni eve taşındı diye mobilyasını istiyor. Valla kusura bakma kullandığımız tavayı niye vereyim dedim. Ee o zaman insan alırım der demez mi param olsa alırım ama borç içindeyiz dedim sustu
bizimkide geniş sayılır ama yatagın bnm oldugum kısmını kullanıyoruz niyeyse eşimin tarafı hep bosİkisinide de 4ay sadece anne sütü verdim oğlumda 3ay gibi ek mama da vermeye başladım ve Philips avent kullandım. Temizliğini de her gece tencerede 10dk kaynatıyordum emziklerle birlikte. Sterilizatörler var onlardan da alabilirsiniz.
Canım maalesef erkekler kucağına almadan baba olduklarını anlayamıyorlar, kadınlarda durum farklı bizler o Rahime düştüğü anda içgüdüsel olarak anne oluyoruz. Aynı ilgiyi onlardan beklemek seni üzer sadece, çok ilgili baba adaylarıda gördüm o ayrı ama bunun için üzülmeye gerek yok çoğu sendekinden çünkü
Neyseki bizim yatak otel tipi 1.80 eni
Yok ne sıkılması canım ben rahatlıyorum sorunlarımı burda yazınca sende her zaman yazabilirsin tabi allah dert sorun vermesin.Aynen dediğin gibi hep hamilelik hormonları. Gerçi benim eşim hamilelik öncesi de her sorunda heh regl dönemin yaklaşıyor ondan böylesin diye çıkıyordu işin içinden :) gülsen mi ağlasam mı şaşırdım valla
Dediğin gibi ben bugünün keyfini çıkarayım :) çok sağol cevapların için sabah sabah sıktım belki senide :)
Taze sıkılmış meyve suyu elma portakal armut ayvadünde bundan sonra başlamıştı şimdi içtim yine aynı tepkiler
Benim bir tane köpegim var. Gün içerisinde en az 2-3 kez gelir karnımı koklar uzun uzun sonra kafasını karnıma koyar yatar öyle bazen patisiyle dokunur. Eşim bunlar i gördüğü için herhalde o da tekme atıyor dediğimde hemen gelir bakar. Ama onun haricinde öyle bebekle konusma falan yapmaz o da bir çöp almadı daha bebeğe. Sanırım erkekler böyle. Kucaklarina alınca baba olduklarını anlayacaklar. Evdeki köpegim bebekle daha ilgili şuan. Karnım da bir canlı olduğunu hissediyor.adama anca söyleyince hatırlıyor.Yok canım vala hiç sinirini bozma, benimki de bildiğin hödük, ben heves ediyorum bir şeyler alıyorum, aman ne gerek vardı daha çok erken falan diyor. Milletin kocası göbek falan dinler, benimkine gel gel vurdu diyorum, dur şimdi kahve yapıyorum, tuvalete gidiyorum falan diyor. Benimki bildiğin geniş gerçi de, bir de nedense ablalarının çocuklarından bıkmış, hepsinde yanlarındaymış falan, olan bana oluyor. Ben zaten sinirli biriyimdir, bazen deyim yerindeyse ağzına sıçıyorum, yüzüme bakıp hormonlar falan diyor iyice çıldırıyorum. Yapcak bir şey yok, erkek milleti maalesef, bizdeki gibi doğuştan annelik duygusu yok onlarda, kucaklarına almadan baba olduklarını idrak edemiyor bazıları.
ay güldümBenim bir tane köpegim var. Gün içerisinde en az 2-3 kez gelir karnımı koklar uzun uzun sonra kafasını karnıma koyar yatar öyle bazen patisiyle dokunur. Eşim bunlar i gördüğü için herhalde o da tekme atıyor dediğimde hemen gelir bakar. Ama onun haricinde öyle bebekle konusma falan yapmaz o da bir çöp almadı daha bebeğe. Sanırım erkekler böyle. Kucaklarina alınca baba olduklarını anlayacaklar. Evdeki köpegim bebekle daha ilgili şuan. Karnım da bir canlı olduğunu hissediyor.adama anca söyleyince hatırlıyor.
Çok takılmayın bence erkekler bizim gibi değil ki malesef duyguları çok farklı. Hem.biz anneyiz cennet bizim ayaklarımızın altında onlar baba elbette severler çocuklarını ama anne gibi değil. Iki kızım var benim ıkisinde de alıştım artık eşimin umursamaz tavırlarına. Çok seviyi çocuklarını öl deseler ölür o derece yani sırtında gezdirir bi dediklerini iki etmez ben kızarım o susar falan ama hamileligimde çok ilgilenmiyo. Erkekler daha geç anlıyorlar evlat sahibi olduklarını malesef. Sizde canınızı sıkmayın tabiki coo sevecek ama hiç hi zaman bizim gibi olamayacaklar.Kızlar erkeklerin çoğu maalesef bebeği kucağına aldıktan sonra babalık duygusunu yaşıyor. Bizim gibi bağ kuramıyorlar. Bazen ben de etrafımla kıyaslıyorum donra diyorum ki niye hep çok iyi olanlarla kıyaslıyorum, çok kötü eş olanlar da var, sonra yine benim eşim iyi diyorum. Her evde sorunlar oluyor bence, dışa herkes mutluluk yansıtıyor ama içlerine girsek neler var kim bilir
Evet canim bende surekli endiseliyim.birde benim karın ağrım olmazdi.hep kasık agrisi olurdu.karnim agrimaya baslayinca bi kac gundur endise ettim.insallah hersey yolundadir.15 güne 1 ultrasondayim insallah bebisime zarari yoktur.doktora sordum ben bunu.ultrasonun zarari yok ama doplerin zarari var demisti.her gidisimde kalbini de dinletiyo.acaba desem mi dinlemesek diye :)
Canım kısa süreli dinletiyorlar zaten sorun yok.ben doktoruma sordugumda ultrasonun zarari yok ama doplerin olabilir demisti.ama kısa dinletiyorum zaten bu yuzden demisti.sıkıntı olmaz demisti.doktor sana 2 haftada bir muhakkak dinleyelim dediyse dinleyin.kısa sureli olunca birsey olmaz.ben fazla pimpirikli oldugum icin kafam rahat olsun diye dinletmek istemiyom cok :))Bana 15 gunde bir dopler yapılacak . Ayrıntılı ultrasondaki doktor söyledi mutlaka 2 haftada bir diye . Şimdi endişelendim zararlı diye duyunca bakk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?