- 22 Aralık 2015
- 1.541
- 1.930
- 133
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #22.761
Anladım canım sağol. Tekrar geçmiş olsun. Bakalım bende perşembeye doğum evinden randevu aldım. Inşallah aynı günde halledebiliriz. Git gel uzak oluyor. Eşimde haftada 1 gün izinli sadece.
Canım bende Aydında yaşıyorum cevap vermek istedim. Kadın Doğum hastanesine bayağa önceden randevu alman lazım diye biliyorum. Çünkü çok kalabalık oluyor kadın doğum. Benim evime çok yakın olmasına rağmen tercih etmedim asıl doktorum denizlide ama burada da Dr var liva da elif hanım ama oda doğum izninde şimdilik Kadriye hanıma gidiyorum. Aydında ayrıntılı bakem Bi yer varsa araştır başka yere git derim. Yinede sen bilirsin canımCanım öncelikle geçmiş olsun bol bol dinlen güzel şeyler düşün güzel olsun. Sana birşey sormak istiyorum ben bugün ayrintiliya gidiyorum diye çıktım evden meğer Didim deki hastanede yapılmıyormus beni aydin doğum evine yönlendirdi. Sen hic gittin mi oraya. Acaba randevu alıp gitsem gittiğim gün yaptirabilirmiyim? Bir fikrin var mı.
Aynen öyle bilemiyoruz ki nasıl olacak. Kuzenim hemşire normal istiyordu ama doğum zamanı çatısı dardı mecburen sezaryen oldu. Kısmet bu işler. Okulda mesela bana kesinlikle normal doğum yap çok kolay deyip sezaryeni kötülüyorlar mesela, nasıl kızıyorum. Belki sezaryen olacağım o korkuyla mı gireyim. Biz de isteriz bir avazda kolaylıkla doğurmayı ama işte şartlarValla bu işlerde biraz nasip işi. Ablam normal doğum istiyordu, paşası bir türlü çıkmayınca içinden mecbur sezeryanla aldılar, kuzenimde normal doğum istiyordu bebeğinin ciğerlerinde kist var normal doğumu kaldıramaz diye sezeryan oldu, en yakın arkadaşım da sezeryan yaptiracakti gün aldı hastaneden günü gelmeden sancısı tuttu normal doğuma girdi. Bebelerimiz sağlıklı olsunda normal sezeryan önemli değil. Ikisi de bir süreç sonuçta ikisininde kendine göre zor ve kolay tarafları var. Ben bir sorun çıkmazsa normal doğum istiyorum ama iste dediğim gibi nasip.. sonunda nasıl doguracagimizi Allah bilir ama dogurucaz iste bi şekilde...
Bilemedim şimdi ınternetten aldım aydin dogumevinden herhangi bir kadın doğum doktoruna yarına bile randevu verebiliyordu. Boş gozukuyodu bende şaşırdım. Gitsem ayrintili yaparlar mı acaba? Yoksa bana git şu gün gel mi diyecek?Canım bende Aydında yaşıyorum cevap vermek istedim. Kadın Doğum hastanesine bayağa önceden randevu alman lazım diye biliyorum. Çünkü çok kalabalık oluyor kadın doğum. Benim evime çok yakın olmasına rağmen tercih etmedim asıl doktorum denizlide ama burada da Dr var liva da elif hanım ama oda doğum izninde şimdilik Kadriye hanıma gidiyorum. Aydında ayrıntılı bakem Bi yer varsa araştır başka yere git derim. Yinede sen bilirsin canım
Bana hep kaç aylıksınız diye sorduklarında kafam karışıyor. Haftalık olarak söylüyorum herkesten Bi ses çıkıyor. İnternetten gezerken bununla karşılaştım. Ben şuan 21 haftalığım o zaman 5 buçuk aylık mı oluyorum?
Eki Görüntüle 2144389
sizce de doğru mu bu kızlar
Normal doğumdan korktuğum için kendi isteğimle sezeryan doğum yaptım. Gayet rahat geçti süreç,hiç pişman olmadım. Sezeryan ağrılıdır,sonrasında göbek kalır vs vs çok şey dendi hiçbirini dinlemedim. Elbet ağrı var ama ölümcül ağrı değil zaten hastane ağrıyı en az hissetmen için elinden geleni yapıyor ağrı kesiciler vs gibi.. göbek falanda kalmıyor. 40 gün sonra gayet dümdüzdü göbeğim ve 34 beden olarak devam ettim hayatıma. Eğer sezeryan korkunç bişey olsaydı bunu tecrübe eden birisi olarak şuanda doğuma dair inanılmaz korkularım olurdu ama hiç yok..Sezeryan doğum için acılı ve zor olur ameliyat sonuçta diyen arkadaş yazmış baya ve ayrılmış siteden oysa ki o an kendisine 1-2 arkadaşa cevap verdi sadece herkesin kendi fikri diye ama kendince çok duygusal olduğunu her sözü kaldıramadığnı sorunları olduğunu söylemiş ve gitmiş. İnsanların kendi tercihlerini söylemeleri ile şu doğum şöyle acılıdır böyle kötüdür deme arasındaki farkı anlasalar keşke. Sonuçta mesela ben zorunlu sezeryan yapacak biriyim 2 aşılama 4 tüp bebek sonrası hamile kaldım ayrıca minyonum bebeğimin kilosu da zaten önden gidiyor ve riske atmak istemiyorum şimdi tutup acılı ağrılı kötü dendiği zaman ben nasıl korkmayayım. Anlayış beklerken anlayışlı da olmak lazım herkes duygusal burada herkes hamile. Bir insan sırf korktuğu için bile sezeryan olabilir ki kendisinin de garantisi yok
Canım ben düşünüyorum hemde düşünmüyor gibiyim ilk gün tutucam duruma bakıcam :) doktorum tutma dediarkadaşlar malum önümüz ramazan oruç tutmayı düşünen var mı acaba ?
Bunu bende anlamıyorum şimdi ben 22+3'deyim 6 aylıkmıyız yoksa 5 mi demem lazımBana hep kaç aylıksınız diye sorduklarında kafam karışıyor. Haftalık olarak söylüyorum herkesten Bi ses çıkıyor. İnternetten gezerken bununla karşılaştım. Ben şuan 21 haftalığım o zaman 5 buçuk aylık mı oluyorum?
Eki Görüntüle 2144389
sizce de doğru mu bu kızlar
Güzelmiş canım Akar ismini ilk defa duyuyorum ama Mert güzel olmuş yanınaKızlar biz isim konusunda kararsızdık kayın pederimin ismini de koymak istiyordum ama tek isim istediğimiz için düşünmüyorduk sadece onun ismi olmasın diye. Şimdi iki isim koyma da yoğunlaştık kayınpederimin ismi Akar önüne Mert ekleyelim Mert Akar olsun dedik herkeste beğendi uyumlu olmuş dedi siz ne diyorsunuz kızlar iyi mi
Allah sağlık şifa versin canım..herşeyin çaresi var.sonuçlar iyi çıksın da. Bu durum normal insanlarda da olabiliyomuş zaten %1 hatta bende de yutma sorunu var genetik bile olabilir aslında şimdi karşıma çıkınca düşünmeye başladım.Yok canım yaşamadık, sadece çok iştahlı değil oyun düşkünü :) nefesini tutuyor ve morariyordu ağlarken çocuk doktoru bunun 2 yaştan sonra geçeceğini söyledi. Şimdi nefes tutmuyor ama çok korkar ve aglarsa morariyor 2 ay Sonra kontrolde tekrar soracağım.
Hamileykende kardiyolaga gittik doğumdan bir ay sonrada gittik. ..
Şimdi daha mantıklı düşünüyorum kalpteki bu sorunun Dawn sendromu yada De George sendromuyla ne alakası var o kadar test o kadar masraf ticari amaçlı miydi. ..
3 lu 4lu testler hep iyi çıkmıştı çünkü. ..
Sen Hep iyi düşün karnını sev bebeginle konuş hergün dua et oku. . Inaniyorum sende sağ salim kucağına alacaksın.
Evet onerileri bende bekliyorum.. biz Mina. Nefes. Masal. Sıla. Dusunuyoruz ama karar veremedik tabikiKizlar benim kızım icinde bi isim önerisi verir misiniz? Melisa demistim basta ama suan emin degilim.bahar da guzel ama esim istemiyor.yeni nesil buglem alya gibi isimleri de begenmiyorum.ne cok eski ne cok yeni nesil bi isim ariyorum.yardimlariniza onerilerinize talibim cicekler:)))))
Normal doğumdan korktuğum için kendi isteğimle sezeryan doğum yaptım. Gayet rahat geçti süreç,hiç pişman olmadım. Sezeryan ağrılıdır,sonrasında göbek kalır vs vs çok şey dendi hiçbirini dinlemedim. Elbet ağrı var ama ölümcül ağrı değil zaten hastane ağrıyı en az hissetmen için elinden geleni yapıyor ağrı kesiciler vs gibi.. göbek falanda kalmıyor. 40 gün sonra gayet dümdüzdü göbeğim ve 34 beden olarak devam ettim hayatıma. Eğer sezeryan korkunç bişey olsaydı bunu tecrübe eden birisi olarak şuanda doğuma dair inanılmaz korkularım olurdu ama hiç yok..
Bunu bende anlamıyorum şimdi ben 22+3'deyim 6 aylıkmıyız yoksa 5 mi demem lazım
Güzelmiş canım Akar ismini ilk defa duyuyorum ama Mert güzel olmuş yanına
Önemli olan hem anne hemde bebek için en uygun olanı seçip sağlıkla bu süreci atlatmak.. o kötü bu kötü kısmına bende sinir oluyorum. Bana görede normal doğum kötü ama kalkıpta burda normal doğumda şöyle olur böyle olur demiyorum herkesin kendi seçimi,saygı önemli..Yaa bende normalde o kadar korkmuyorum ama sonuçta ilk defa böyle bir operasyon geçireceğim haliyle merak ediyorum herkesin dediği zaten o an bebeğin sağlıklı olup olmadığı onu görmek kokusunu duymak sonrasını hissetmiyorsun ilk bir kere kalkınca da zaten sorun pek yaşamıyorsun dediler tabii ki ağrı sancı olur ama korkutulması taraftarı değilim bir yeri överken diğerini kötülemek hiç hoş değil. Göbekten falan da korkmuyorum zayıf hamile kaldım lohusalığımda da hızla vereceğimi düşünüyorum yapım öyle çünkü kalsa ne yapalım ben neler çekmişim bebeğime kavuşmak için ne iğneler yaptım kendime ne yumurta toplamalar transferler, histereskopi falan sezeryan vız gelir tırıs gider yeter ki oğlum sağlıkla dünyaya gelsin
Çubuk kraker yeyip hasta beklemek saygısızlık değil mi? Hangi hasta odaya girse ciddiye alınmadığını düşünürCanım keşke direk dahiliye doktoruna çıksaydın, zaten o bakıyor tsh a. Sabah bende gittim kan verdim tsh için. Devlet hastanesi malesef böyle bazı doktorlar özellikle, mecbur kalınca bende kadın doğuma devlette ve tek doktor kimse sevmiyor yaşadığım yerde, adam öyle rahatki gidiyorum elinde çubuk kraker yayılmış yiyor kitap okuyor beni dinliyor mu belli değil
Boşuna önündeki sıra az değildiBazı doktorlar huysuz oluyo gercekten
Çubuk kraker iyiymiş yine benim özelde gittiğim doktor sigara içiyordu karşımdaÇubuk kraker yeyip hasta beklemek saygısızlık değil mi? Hangi hasta odaya girse ciddiye alınmadığını düşünürİşini hakkıyla yapanlar var ama böyle yapıp karşısında ki hastaya değer vermeyenlerde var maalesef. Normalde dahiliyeden almama gerek yoktu daha öncede Kadın doğumdan yönlendirilerek yaptırmıştım testimi, bu yüzden tekrar aynı bölümden aldım. Maalesef ki doktor farkını düşünemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?