- 6 Şubat 2018
- 1.361
- 2.387
- 48
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #22.921
Canım turgay bey mi baktı? Eger oysa cok arkadasıma ufacık seyleri büyüterek söyledigini herkeste mutlaka birşey buldugunu duydum,tabikki hepsinde önlem almanda fayda var ama icini ferah tutman icin söylüyorumKızlar ayrıntılı ultrasondan geldim. Bebeğim genel hatlarıyla iyi olmakla birlikte, kalbinde 1 mm lik bir delik görüldü doktor bunun renkli bakmadan kaynaklanan dalgalanmalardan da görülebileceğini belki birşey olmadığını olsa bile kötü etki etmeyeceğini çok çok küçük olduğunu ve büyük ihtimal kapanacağını söyledi. Ama tüp bebek olması 10 yıl beklenmiş bir bebek olmasından dolayı çocuk kardiyoloğunda eko çektirmenmizi söyledi. Bir de ense kalınlığı sınırda çıktı. Oysa 12. haftada 1 küsürdür gayet iyiydi doktor değiştirdim o da çok detaylı baktı bir sorun görmedi illa birşey var demiyorum diğer bulgular normal ama nifty önerebilirim dedi. Bebeğin duruş pozisyonunda da ölçüm öyle çıkmış olabilir dedi. 2 doktor varmış bu alanda eko çeken iyi dedikleri birine haftaya çarşambaya aldık yurtdışındaymış. Ense kalınlığı içinde kendi doktoruma gidip tekrar baktırıcaz ama nifty düşünmüyoruz.
Onun harici herşeyi iyiydi 400 gr 24 cm olmuş doktor iyi dedi. Rahim ağzı boyu, suyu, kan akışı, kemik yapısı falan gayet iyi kalbin diğer fonksiyonlar damarları gayet iyi inşallah ekoda birşey görülmez. Dua edin kızlar ileride açılma olmasından korkuyorum
Corasprin ve demir ilacimi geceye cektik boylece o igrenc mide bulantisi ve igrenme olayini dusunucek zaman kalmiyor kabizligimdan dolayi maltofere gectik bu arada şu tek icimlik siselerde olanlardan..Feramat kullanıyordum doktor gyno ferro sanol verdi bu hapı yıllar öncede kullanmıştım ozamanda aynı etkiyi yapmıştı. Midem fena oldu kahvaltı yapamadım doğru düzgün
Canım turgay bey mi baktı? Eger oysa cok arkadasıma ufacık seyleri büyüterek söyledigini herkeste mutlaka birşey buldugunu duydum,tabikki hepsinde önlem almanda fayda var ama icini ferah tutman icin söylüyorum
Bence yüreğini ferah tutmakta fayda var benim arkadaşıma kesin down dediler düşün ki nasıl bir hamilelik yaşadı ama çok şükür allah'a sapasağlam oğlu 2 yaşına geldi bile. Ben dahanonce tüp tedavisi gördüm bebeğim çok küçük beni bıraktı bu sefer allahım kendiliğinden verdi bize tek bir ilaç kullanmadan. Aslında hep biliyoruz hepimiz de başımıza gelmeden anlamıyoruz herşey kader kısmet nasip biz insanoğlu işte öyle kafaya taka taka ki ben pimpiriklinin önde gideniyim kendimize güzel günleri zehir ediyoruz. Mümkün olduğunca düşünme bak yeni doktor o kadar ayrıntıcı kesin bisiler görüp söylerdi. Içine sinmez rahat edemezsen nifty yaptır ben direkt nifty yaptırdım 2 li felan yaptırmadım evet biraz pahalı ama başka şeylerden kısıp buna ayırmak bana doğru gelmişti şimdi sen rahat edemezsen daha büyük sıkıntı olacak kendi yüreğinde hangisi daha ferahlık veriyor onu düşünüp karar ver canım. Inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz
-Pinkberry- okumasan da yazdıklarımı ben sana yazmadan duramicam. Daha önce bebeğini kaybetmiş bi kadınım ben de. Keşke bu acılar olmasaydı keşke hicbir annenin tek damla gözyaşı akmasaydi çok isterdim. O yollardan geçmiş biri olarak diyorum ki gerçekten allah büyük hiç ummadığın bir anda hayırlı bir evlatla mutluluk denizine sürüklesin seni inşallah.
Hiccccc korkma hem tumden uyutulmus hem combo yapilmis anne olarak soyleyebilirim ki combo yani epidural spinal sezaryen harika bisey.. kar zarar hesabina bakarsak bi kere 9 ay tasidigin bebegi en son sen goruyorsun yari baygin halde uzerine koyuyorlar emmesi icin senin degil bebek emzirme kendini gorucek halin kalmiyor mide bulantilari yuzunden.. spinalde yapilan igne ise bildigin sivrisinek isirmasi gibi bi durum soz konusu.. sen anlayana kadar zaten uyusmus oluyorsun ve o misss kokulunun aglamasina drunla birlikte eslik ediyorsun.. agrin gelmeden epidural butonuna basarak 0 agri ile olaydan siyriliyorsun.. daha oncede bahsetmistim bebegimiz 35 haftada gelince yarim yamalak evden cikmis cogu seyi yanimizda getirmemistik esim dogun sonrasinda lazim olanlari almak icin eve gittiginde beni yurutmeye kaldirmislardi dondugunde kendiside soka girmisti nasil ya 2 saat oldu ve sen dumduz yuruyorsun demisti :))Bende öyleyim ama bende belden yapılan iğneden korkuyorum epidural baya rahat sanırım doğum bittikten sonra da ağrın olunca ordan yine ilaç veriyolar anladığım kadarıyla yani biraz karışık bu spinal epidural kafam almıyo iğneden korkuyorım direk bayılıyorum ama kürtajımda tüm uyumuştum bi sıkıntı olmadı rahatdıda o yüzden tümden uyuyayım diyorummm
İçini rahatlatmış en azndan,ama ben dırf bu yuzden fakülteden aldm randevumu sen yine cektir tabi ihmal olmamş olur ense kalnlıgını da dedgn gbi bişe olsa sölerdi 2 doktordaEvet canım Turgay bey söyledi. Eko da çektiricez bakalım ne diyecek. Büyütmedi aslında yani bize açıklarken hiçbir sorun olmayacağını bebekte herhangi bir risk oluşturmayacağını hatta belki öyle bir açıklık bile olamayabiieceğini burada ekrandan kaynaklanan görüntülerde olabileceğini ama binde bir ihtimali bile değerlendirmek zorunda olduklarını söyledi. Kapanır da zaten ama eko çekilsin tam emin olunsun o doktorda bilgi verir zaten dedi. Ama ense kalınlığı konusuna pek katılamadım açıkçası çünkü ilk gittiğim doktorda ikili test zamanı iyi demişti çıkan değer baya düşüktü sonra gittiğim doktor zaten baya baya inceledi olsa söylerdi ama doktoruma yine ölçtürmek için gidicem
Fiyatından çok bir doktorun 28. Hafta derken birinin doğumdan sonra demesi kafamı karıştırdı canimKan uyusmazliklarimin hepsini dogum sonrasi raporla alip hastanede yaptirdim.. kendinizde depodan getirtip yaptirabiliyorsunuz ama ne luzum var epey pahali logam aşılari..
canım kişisel tercih aslında. kimi radyoloğa gidiyor kimisi de perinatoloğa. ben tercihimi perinatologtan yana kullandım. ankarada baya ünlü birisi ve teşhisleri çok iyi. çok şükür bir riskim yok ama ben inceleyen doktorun uzmanlık alanının riskli gebelik olmasını istedim o yüzden tercih ettim. Allah korusun olumsuz bir şey varsa tecrübeli bir göz görsün diye.Kızlar ben ayrintilı için randevu aldım ama sizin gittiğiniz doktorların hangi konuda uzman.Ben internetten arama yapınca bi doktor çıktı ona randevu aldım ama emin olamadım iyi bi doktor mu deil mi.Doktorunde iyi olması gerekiyo bence yanlış mi düşünüyorum sizce.
Kuzum kıyamam şimdi okudum bende çok çok geçmiş olsunNe yazsam bilemiyorum. Üyeliği dondurmak için girdim aslında. Bildirimlere bile bakamadım. Yazdıklarınızı okumaya hazır değilim henüz. Ama iyi dilekleriniz ve mesajlarınız için teşekkürler.
Suyum tamamen bittiği için enfeksiyon oldu ve geçen çarşamba acil sezaryen olmak zorunda kaldım. Çok küçüktü malesef, 1-2 hafta daha dayanabilseydik böyle olmayacaktı. Bendeki enfeksiyonu düşürmek için üç gün daha hastanede kaldık. Birkaç gün oldu eve geleli.
Umarım hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız. Şimdilik hoşçakalın.
Sana moral olur diye yazmak istedim benim 2 arkadaşımın doğumhane giriş çıkışları 5 dk yı geçmedi yani her doğum çooook uzun sürecek diye bir kural yok düzenli yürüyüş bol su ve egzersiz kendimizi şimdiden doğuma hazırlamalıyız arkadaşmSabahtan akşama kadar iğne yapsınlar, kan alsınlar gıkım çıkmaz öyle bir korkum yok ancak tek korkum doğumhanedeki kapalı alan çünkü kapalı alan korkum var metro, tramvay,asansöŕ gibi şeylere binemiyorum.Doktor bana mesela deseki hadi bakalım 15 dakikada seni bu doğumhaneden çıkarıcam dese güle oynaya girerim oraya.Ama biliyorumki bukadar kısa bir sürede olmıcak ve ben kapalı alandayım diye panik yapıp ağlıcam yada fenalaşıcam... yani canım anlıcan kısaca tek korkum kapalı alan korkusu doğum değil korkum doğumhane
Bende bursada bulabilirsem perinatologdan randevu alayım o zaman.Bende riskli guruptayım zaten daha iyi olur.Cevap için teşekkürlercanım kişisel tercih aslında. kimi radyoloğa gidiyor kimisi de perinatoloğa. ben tercihimi perinatologtan yana kullandım. ankarada baya ünlü birisi ve teşhisleri çok iyi. çok şükür bir riskim yok ama ben inceleyen doktorun uzmanlık alanının riskli gebelik olmasını istedim o yüzden tercih ettim. Allah korusun olumsuz bir şey varsa tecrübeli bir göz görsün diye.
En başta senin içini şu şekilde rahatlatabilirim anne karnında bebeklerin hepsinde kalbi delik olmak zorunda olmazsa kan akışını sağlayamaz ve yaşamayamazlar. her bebek ilk doğduğunda kalbinde minicikte olsa delik oluyor ve zamanla kapanıyor bnm oğlumda 3 tane vardı 4 aylıkken kapandı hiç canını sıkma tabi bir doktor daha görsün ama ben yaşadığım için anlatmak istedim. Şimdi kızımda da varmış o delik ama bu sorun teşkil etmiyorKızlar ayrıntılı ultrasondan geldim. Bebeğim genel hatlarıyla iyi olmakla birlikte, kalbinde 1 mm lik bir delik görüldü doktor bunun renkli bakmadan kaynaklanan dalgalanmalardan da görülebileceğini belki birşey olmadığını olsa bile kötü etki etmeyeceğini çok çok küçük olduğunu ve büyük ihtimal kapanacağını söyledi. Ama tüp bebek olması 10 yıl beklenmiş bir bebek olmasından dolayı çocuk kardiyoloğunda eko çektirmenmizi söyledi. Bir de ense kalınlığı sınırda çıktı. Oysa 12. haftada 1 küsürdür gayet iyiydi doktor değiştirdim o da çok detaylı baktı bir sorun görmedi illa birşey var demiyorum diğer bulgular normal ama nifty önerebilirim dedi. Bebeğin duruş pozisyonunda da ölçüm öyle çıkmış olabilir dedi. 2 doktor varmış bu alanda eko çeken iyi dedikleri birine haftaya çarşambaya aldık yurtdışındaymış. Ense kalınlığı içinde kendi doktoruma gidip tekrar baktırıcaz ama nifty düşünmüyoruz.
Onun harici herşeyi iyiydi 400 gr 24 cm olmuş doktor iyi dedi. Rahim ağzı boyu, suyu, kan akışı, kemik yapısı falan gayet iyi kalbin diğer fonksiyonlar damarları gayet iyi inşallah ekoda birşey görülmez. Dua edin kızlar ileride açılma olmasından korkuyorum
En başta senin içini şu şekilde rahatlatabilirim anne karnında bebeklerin hepsinde kalbi delik olmak zorunda olmazsa kan akışını sağlayamaz ve yaşamayamazlar. her bebek ilk doğduğunda kalbinde minicikte olsa delik oluyor ve zamanla kapanıyor bnm oğlumda 3 tane vardı 4 aylıkken kapandı hiç canını sıkma tabi bir doktor daha görsün ama ben yaşadığım için anlatmak istedim. Şimdi kızımda da varmış o delik ama bu sorun teşkil etmiyor
Kızlar etsiz çiğköfte yiyebilir miyim çok canım istiyor da sorayım dedim sorun olmaz herhalde
Ben gebeligimin basindan beri yiyorum zaman zaman. Bir sorun olmadi.Kızlar etsiz çiğköfte yiyebilir miyim çok canım istiyor da sorayım dedim sorun olmaz herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?