- 1 Nisan 2015
- 3.241
- 4.629
- 333
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #22.941
Bence olmaz canım bir sorun ben baya yedim hatta babamın yaptığı etli çiğ köfteyi bile yedim bayılırımKızlar etsiz çiğköfte yiyebilir miyim çok canım istiyor da sorayım dedim sorun olmaz herhalde
Bursada 2000 tl’ye yaptırdım ben. Yakınsın zaten Bursa’ya.. yaptıracak olursan gelirsin buraya,aradaki fark iki katı.. inşallah sorun çıkmaz,içini ferah tut.Evet öyleymiş canım çok takmıyorum bende eşimin işyerinden arkadaşının çocuğunda da varmış 6 yaşına kadar kapanır demiş doktor gayet sağlığı da iyiymiş gayet kıpır kıpır hareketli yerinde durmuyor demiş 2 yaşında falan 6 ayda bir kontrole gidiyorlarmış onun daha ileriki aylarda farkedilmiş sizin daha erke farkedilmiş kapanabilir doğuma kadar demiş doktorda zaten çok önemli değil ama eko çektirin emin olalım dedi yani.
Nifty test Acıbademe sormuştuk ikili test zamanı 4.000 dediler burada canım ya ben Bursa'da 2.000 tl imiş ama dedim yerden yere değişiyor dedi ikiside Acıbadem ama çok fark var ayrıca ikili test yapılırken doktorum baktı 1 küsür sorun yok dedi değiştirdiğim kadın doktorda baya baya inceledi hatta detaylı bakan doktor 20 dk ancak bakmıştır benim bu doktorum yarım saatten fazla inceledi çok güzel hatta aynısını yapacak detayı da ama bizim onlar gibi rapor yazma çok küçük şeyleri görme yetkimiz yok dedi ense kalınlığı sınırda olsa söylerdi ki çok dobra bir kadın ikili test pupp değerim düşükmüş mesela erken doğum düşüğe delalet olabilir demişti ilk doktor hiç dememişti detaylarla ilgilenen bir doktor ama ekoyu çektirelim doktoruma yine gidicem ölçsün detaylıda kafasını arkaya doğru götürmüş ondan da öyle çıkmış olabilir dedi
Ben nerdeyse her hafta yiyorumKızlar etsiz çiğköfte yiyebilir miyim çok canım istiyor da sorayım dedim sorun olmaz herhalde
Benimde öyle canım özellikle gobek çevresi çok acıyorkızlar aranızda benim gibi karnının içi acıyan var mı. 3 gündür devam eden ağrı var. 1 ay önce kadar gene oldu doktor bir şey yok dedi. bebek büyüdükçe ağrı yaparmış. sizin de mi aynı ? ben etrafımda böyle bir acıdan bahsedeni duymadım.
Ekoyu kim yapacak? Acıbademde Melih Atahan Güven’e yaptırdım ben. İlk hamileliğimdede o yapmıştı detaylıyı çok başarılı bi doktor. Sadece çarşamba günleri Bursada,diğer günlerde istanbulda bodrumda falan oluyormuş.Bende öyle düşündüm çünkü yeni doktorum detaylı kadar baktı ölçtü iyice dikkatlice yani ve çok dobra bir insan öyle şimdi kafa bulandırmayayım demeyeyim diyecek biri değil ki ense kalınlığı önemli bir mevzu zaten o yüzden biraz rahatım. Eko çekilsin tekrar doktoruma muayene için gidicem zaten baksın bir daha o da derse ki var böyle birşey o zaman yaptırırım burada Acıbadem 4.000 diyor olmadı Bursa daha uygunmuş atlar oraya giderim yaptırırım neden 2.000 tl fazla vereyim ki.
Çok iyi anlatmışsın canım dediğin bütün şikayetlerim bugün özelikle yaşadım bende sorcaktim böyle olan var mı dye galiba normal bu durumbenim tek bir taraf değil ki bazen göbeğin etrafının içi bazen kasıklar bazen göğüs altı. artık oturmak ve oturduktan sonra kalkmak işkence oldu :/ yarın kontrol günüm o yüzden bekledim 3 gün . yoksa dayanılmaz . sorun çıkar diye korkuyorum inş bir şey yoktur
BEN genelde düşünmemeye çalışıyorum artık tek temennim sağlıcakla kucağıma almak hayırlısıyla hepimiz sağlıcakla kavuşuruzMy Poncik trueliving_ kızlar Allah yardımcınız olsun. İnşallah o zaman geldiğinde kolaylıkla yaparsınız doğumlarınızı, önemli olan gözümüzü korkutmamak. Ben de düşünsem korkucam ama hiç düşünmemeye çalışıyorum, tek düşündüğüm bebeğimi kucağıma alıp kokusunu içime çekmek oluyor. O zaman da tüm korkularımı unutuyorum.
Of acıbadem de amma fazla eklemiş üstine ben memorial da yaptırdım 2.000 tl istanbuldayım ben. Bu bile pahalı bir fiyat keşke 200 300 gibi bir rakam olsa ya da sgk karşılaşa herkes bunu yatırsa. Anne adaylarını kimse üzmesiiiinnnnBende öyle düşündüm çünkü yeni doktorum detaylı kadar baktı ölçtü iyice dikkatlice yani ve çok dobra bir insan öyle şimdi kafa bulandırmayayım demeyeyim diyecek biri değil ki ense kalınlığı önemli bir mevzu zaten o yüzden biraz rahatım. Eko çekilsin tekrar doktoruma muayene için gidicem zaten baksın bir daha o da derse ki var böyle birşey o zaman yaptırırım burada Acıbadem 4.000 diyor olmadı Bursa daha uygunmuş atlar oraya giderim yaptırırım neden 2.000 tl fazla vereyim ki.
Yok canim sorun olmaz ben surekli yiyorumKızlar etsiz çiğköfte yiyebilir miyim çok canım istiyor da sorayım dedim sorun olmaz herhalde
Ne desem ne yazsam bilemedim rabbim sana ve eşine sabır versin inşallah rabbim yine hayırlı evlatlar nasip eder size allah yardımcın olsun canımm herçekten sözlerin bittiği yerdeyim rabbim sabır versin inşallahNe yazsam bilemiyorum. Üyeliği dondurmak için girdim aslında. Bildirimlere bile bakamadım. Yazdıklarınızı okumaya hazır değilim henüz. Ama iyi dilekleriniz ve mesajlarınız için teşekkürler.
Suyum tamamen bittiği için enfeksiyon oldu ve geçen çarşamba acil sezaryen olmak zorunda kaldım. Çok küçüktü malesef, 1-2 hafta daha dayanabilseydik böyle olmayacaktı. Bendeki enfeksiyonu düşürmek için üç gün daha hastanede kaldık. Birkaç gün oldu eve geleli.
Umarım hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız. Şimdilik hoşçakalın.
Yok canım konusu açıldı diye yazdım zaten düşünsem hiç yapamam en iyisi kasmadan son ana kadar beklemek dedim ve öyle yapıyorum yanımda konuşanlarada konuşmak istemediğimi söylüyorum dinlemiyorum pek önemli olan kavuşmak artık tümden uyurum bende nolcak sanki sağlıcakla kavuşalımda inşallahabimin eşi 3 yıl önce normal doğumda epidural yaptırmıştı. anlattığı kadarıyla hiç korkulacak birşey değilmiş. hissetmiyorsun bile dedi. ama dediğin gibi sabit durmak gerekiyor. kendine güvenemiyorsan doktorunla görüş tabiki ama daha erken bence bunları kendine stres yapman için :) kendini de bebeğini de şimdiden germe bunları düşünüp :) illa ki bir şekilde doğuracaksın içini ferah tut sen.
Bende 10 ay yaşadım yendikten 3 ay sonra hamile kaldım bende alışamadan sonra bebeğimi kaybettim 9 haftada psikolojik olarak daha kötü oldum kürtajdan sonra ilişki olarak sonra tekrar zorlandım tam tekrar cesaretimi topladım ondada o ay hamile hamile kaldım bende kendimi toparlayamadım açıkcası sanırım bunun etkisi büyük üzerimizde güvensizlik diyelim1 yılda yendim canım evet kesinlikle bu kapalı alan korkum vajinismustan kaynaklı çünkü biliyirsun kendine güvenin sönüyor bu hastalıkta.Tam vajinismusu yendim o ay hamile kaldım hiç kendimi hazırlama fırsatım olmadı.
Bende 10 ay yaşadım yendikten 3 ay sonra hamile kaldım bende alışamadan sonra bebeğimi kaybettim 9 haftada psikolojik olarak daha kötü oldum kürtajdan sonra ilişki olarak sonra tekrar zorlandım tam tekrar cesaretimi topladım ondada o ay hamile hamile kaldım bende kendimi toparlayamadım açıkcası sanırım bunun etkisi büyük üzerimizde güvensizlik diyelim1 yılda yendim canım evet kesinlikle bu kapalı alan korkum vajinismustan kaynaklı çünkü biliyirsun kendine güvenin sönüyor bu hastalıkta.Tam vajinismusu yendim o ay hamile kaldım hiç kendimi hazırlama fırsatım olmadı.
Maşallah canım bebislerimiz aynı kiloda :) ben artık hergun hissediyorum Allah'a şükür hatta dışardan bile belli oluyor. Sen hissediyo musun hergun?Teyzeleri biz kontrolden geldik MAŞALLAH paşam 600 gram olmuş, bir sıķıntı gözükmedi.Doktor bir sıkıntı yok ayrıntılı ultrason gayet iyi 35 yaş üstüsün devletten randevu alabilirsen birde perinatoloji bölümüne git dedi, randevu alamazsanda dert etme herşey yolunda dedi.Ama ben genede gidicem umarım randevu bulabilirim.İdrar yolları için kızılcık hoşafı iyi gelmiş doktor hoşafa devam dedi.Hergün bebegıni hissetmen lazım dedi ve sırt üstü yatmam yasaklandı.Sadece sola yatıcakmışım arada dinlenmek içinde sağa.
Maşallah canım bebislerimiz aynı kiloda :) ben artık hergun hissediyorum Allah'a şükür hatta dışardan bile belli oluyor. Sen hissediyo musun hergun?
Herkez acımıyo diyo gerçekten o kadar basitmi bu spinal de vurulan iğne mesela kıpırdamamak lazım o anki korkuyla endişeyle heycanla nasıl kıpırdamadan dururum onu hiç düşünemiyorum bide kambur durmak gerekiyormuş falan korkum bunlar yani aman ben çok değişik bi insanım ya benle uğraşacak ebe hemşireye allah kolaylık versin diyorum şimdidenHiccccc korkma hem tumden uyutulmus hem combo yapilmis anne olarak soyleyebilirim ki combo yani epidural spinal sezaryen harika bisey.. kar zarar hesabina bakarsak bi kere 9 ay tasidigin bebegi en son sen goruyorsun yari baygin halde uzerine koyuyorlar emmesi icin senin degil bebek emzirme kendini gorucek halin kalmiyor mide bulantilari yuzunden.. spinalde yapilan igne ise bildigin sivrisinek isirmasi gibi bi durum soz konusu.. sen anlayana kadar zaten uyusmus oluyorsun ve o misss kokulunun aglamasina drunla birlikte eslik ediyorsun.. agrin gelmeden epidural butonuna basarak 0 agri ile olaydan siyriliyorsun.. daha oncede bahsetmistim bebegimiz 35 haftada gelince yarim yamalak evden cikmis cogu seyi yanimizda getirmemistik esim dogun sonrasinda lazim olanlari almak icin eve gittiginde beni yurutmeye kaldirmislardi dondugunde kendiside soka girmisti nasil ya 2 saat oldu ve sen dumduz yuruyorsun demisti :))
İsmini yanlış yazmıyosam genelde burdaki doktorlar sonomar a yönlendiriyor sadece ayrımtılı üzerine diye biliyorum bakabilirsin netten bursada hangi hastane ve doktora gidiyosun bu aradaBende bursada bulabilirsem perinatologdan randevu alayım o zaman.Bende riskli guruptayım zaten daha iyi olur.Cevap için teşekkürler
Yaa öyle mı erken kavuscaksn yani :) saglicakla kucağına almayı nasip etsin rabbim. Günler çabuk geçiyor vakit yaklaştıkca nasıl geçecek bakalımEvet canım 20. hafta itibarıyla hergün hissediyorum.Ben zaten eylüle kalacağımı pek sanmıyorum sezeryan olacağım için nasipse ağustosta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?