- 1 Nisan 2015
- 3.241
- 4.629
- 333
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #24.921
İki yıllık evliyiz canım ya bu hamilelik nasıl bişi şu yazdıklarını okurkende ağlıyorum allah yardımcımız olsun sağ salim bebeklerimize kavuşalım inşallahCanım benim kıyamam. Ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama ilk zamanlar zorlu olur. Bende yeni evliyim ve bebiş sürpriz oldu, evliliğe alışma döneminde istemiyordum bebek ama tüm hayatım o oldu. Hamilelik döneminde de ister istemez oluyor sorunlar ama bebeğimden güç alıyorum. Erkekler malesef ki ince düşünmüyorlar. Anlık ne hissediyorlarsa o, öfkeyse öfke, sevgiyse sevgi. O an senin hamile olduğun aklına bile gelmiyordur. Ki eşininde işle ilgili sorunu varmış, bir yandan da bebek olacak masraflar vs bunların arasında boğulmuştur. Ağlama bebişini de üzme. Bir yol elbet bulunur
Canım üzme kendini. Esin de bir süreçten geçiyor işi ile ilgili. Erkekler genelde çocuğu kucağına alınca baba oluyorlar. O yüzden ona kendi yaşadığı süreç daha gerçek geliyordur senin hamileliginden . Ve anlayışı senden bekliyordur. 2 tarafta karşılıklı beklenti için de olunca kavgalar da patlak veriyor. Sen kendini uzmemeye çalış. Bebeğini düşün. Eminim ki bebek doğduğunda çok ilgili bir baba olacaktır. O da istemese olmazdı zaten bebek öyle düşün. Sıkma canini kaldı bikac ay yavrunu kucağına almaya. O gelince dünya nasıl guzellesicek ona odaklan.Buraya yazmayayım diyorum ama içimi nereye dökücem bilemiyorum. Kusura bakmayın şimdiden olurmu. Çok önceden bahsetmiştim eşimin işiyle ilgili bir problemi oldu 4 ay önce. 4 yıllık emeği çöpe gitti toparlayamıyor kendini psikolojisi çok bozuldu. Tabi hem ona üzülüyorum hem hamilelik derken benimde psikoloji iyi değil. Mesela bugün evi süpürüyordum süpürme dedi kendisi dışarıdaydı sonra eve gelince benim işi yarıladığımı görünce kızdı kendi aldı süpürgeyi başladı süpürmeye. Bende şöyle süpürüyorum şu ucuyla daha güzel sende öyle yapsana dedim her zamanki gibi sinirlendi fırlattı süpürgeyi al kendin süpür dedi. Neyse iftarı yaptık konuşmuyor benle bende ağlamaya başladım. Beni kimse düşünmüyor hamile bu üzmeyelim demiyor dedim. Sonra baya tartışmaya başladık.
Dünyada 3 milyar kadın hamile kalıyor biride sensin kusura bakmada seni düşünemem benim kendi derdim var. Dünyadaki üç milyar erkekten birinin başına geldi bu şey oda beni buldu dedi. Çom zoruma gitti bu lafı zaten umrunda değil en baştan beri bu ilk hamileliğim. Ne elini karnıma koyar ne sorar nasılsın bugün bebek nasıl falan. Ben bu adama ikinci çocuğu falan yapmam. Şuan duş aldım bunları yazarken bile ağlıyorum oysa içerde çay koymuş kendine tatlı yiyor
Hamilelik bambaşka bir şeymiş, maneviyatı çok yüksek. Bizlerde bu dönemde alınganız haliyle en ufak şeyde kırılıyoruz. Mesela bugün hep dışardaydık saat başı tuvalete gidiyorum, en son arabaya geçmeden bi tuvalete gideyim dedim offladı git aşkım git dedi, sanki keyfimden gidiyorum ama o an alınıyor insan işte:) işimiz zor gerçektenİki yıllık evliyiz canım ya bu hamilelik nasıl bişi şu yazdıklarını okurkende ağlıyorum allah yardımcımız olsun sağ salim bebeklerimize kavuşalım inşallah
Canım benm malesef ders vermek gerekiyor bazen anlamıyorlar,sen kendini hiç sıkma bebegini düsün oda düzelecektir inşallahMalesefki öyle çok umursamazlar artık hiç birşey yapasım gelmiyor onunla. Resmen bebek sadece benimmiş gibi hissediyorum. Perşembe şeker testi var yalnız gidicem onunla gitmeyecem böylece oda anlasın ne olduğunu
Canım hep hormonlardan oluyo bu alınganlıklar duygusallıklar.Eşinin de kafaya taktığı sıkıntısı varmış o yüzden senin hamileliğine falan adapte olamamıştır masraflar olucağı için de geriliyo olabilir.Güzel güzel konuş eşinle birbirinize hak vericeğinize eminimBuraya yazmayayım diyorum ama içimi nereye dökücem bilemiyorum. Kusura bakmayın şimdiden olurmu. Çok önceden bahsetmiştim eşimin işiyle ilgili bir problemi oldu 4 ay önce. 4 yıllık emeği çöpe gitti toparlayamıyor kendini psikolojisi çok bozuldu. Tabi hem ona üzülüyorum hem hamilelik derken benimde psikoloji iyi değil. Mesela bugün evi süpürüyordum süpürme dedi kendisi dışarıdaydı sonra eve gelince benim işi yarıladığımı görünce kızdı kendi aldı süpürgeyi başladı süpürmeye. Bende şöyle süpürüyorum şu ucuyla daha güzel sende öyle yapsana dedim her zamanki gibi sinirlendi fırlattı süpürgeyi al kendin süpür dedi. Neyse iftarı yaptık konuşmuyor benle bende ağlamaya başladım. Beni kimse düşünmüyor hamile bu üzmeyelim demiyor dedim. Sonra baya tartışmaya başladık.
Dünyada 3 milyar kadın hamile kalıyor biride sensin kusura bakmada seni düşünemem benim kendi derdim var. Dünyadaki üç milyar erkekten birinin başına geldi bu şey oda beni buldu dedi. Çom zoruma gitti bu lafı zaten umrunda değil en baştan beri bu ilk hamileliğim. Ne elini karnıma koyar ne sorar nasılsın bugün bebek nasıl falan. Ben bu adama ikinci çocuğu falan yapmam. Şuan duş aldım bunları yazarken bile ağlıyorum oysa içerde çay koymuş kendine tatlı yiyor
Ömerasaf güzelmiş canım neden oğuzhan istiyorki annenin dediği olsun veya kura çekin :)Kızlar bizde isim konusunda eşimle tartışıyoruz.Eşim oğuzhan olsun diyo.Bende ömerasaf veya ömersami istiyorum.Sizce hangisi kulağa daha hoş geliyo
Milli türk ismi olsun istiyo.Bende dini bi isim istiyorumÖmerasaf güzelmiş canım neden oğuzhan istiyorki annenin dediği olsun veya kura çekin :)
Çok güzelmiş güle güle kullanın inş canım..ölçüsü 60/120 mi?70/130 mu?Kontrole gidenler maşallah bebeklere bende gittim bu gün ama popuyu dönmüş istifini bozmadı bir pozumuz yok bu arada park yatak mı beşik mi sorununa kesin sezeryan olmam gerektiği ve sonrasında park yataktan bebeği almak zor olduğu için bu gün son verip beğendiğim beşiği indirimdeyken sipariş verdim düşünenlere fikir olur belki görselini ekliyorum
kızlar kayınvalideme geldik. Bebek için hastane çıkışı almış 5li 3 tane. Saolsun düşünmüş ama keşke sorsaymış çünkü malını hiç sevmedim, çok sert rahatsız edici bir kumaşı var, paketinden de belli hiç duyulmamış markasız. Bir şey de diyemedim güzel dedim ama napıcam. Biberon da almış plastik markası yok. Keşke sorsaymış almadan önce. Mağaza gezerken markalı cam biberon baktık eşimle annem almış ya dedi, hayatım ben o biberonu kullanmıycam cam en sağlıklısı dedim bozuldu biraz sen bilirsin dedi
Buraya yazmayayım diyorum ama içimi nereye dökücem bilemiyorum. Kusura bakmayın şimdiden olurmu. Çok önceden bahsetmiştim eşimin işiyle ilgili bir problemi oldu 4 ay önce. 4 yıllık emeği çöpe gitti toparlayamıyor kendini psikolojisi çok bozuldu. Tabi hem ona üzülüyorum hem hamilelik derken benimde psikoloji iyi değil. Mesela bugün evi süpürüyordum süpürme dedi kendisi dışarıdaydı sonra eve gelince benim işi yarıladığımı görünce kızdı kendi aldı süpürgeyi başladı süpürmeye. Bende şöyle süpürüyorum şu ucuyla daha güzel sende öyle yapsana dedim her zamanki gibi sinirlendi fırlattı süpürgeyi al kendin süpür dedi. Neyse iftarı yaptık konuşmuyor benle bende ağlamaya başladım. Beni kimse düşünmüyor hamile bu üzmeyelim demiyor dedim. Sonra baya tartışmaya başladık.
Ay canım benim beni de bugün eşim sinir etti misafir çağıralım dedi illla yabancı arkadaşlarınıBuraya yazmayayım diyorum ama içimi nereye dökücem bilemiyorum. Kusura bakmayın şimdiden olurmu. Çok önceden bahsetmiştim eşimin işiyle ilgili bir problemi oldu 4 ay önce. 4 yıllık emeği çöpe gitti toparlayamıyor kendini psikolojisi çok bozuldu. Tabi hem ona üzülüyorum hem hamilelik derken benimde psikoloji iyi değil. Mesela bugün evi süpürüyordum süpürme dedi kendisi dışarıdaydı sonra eve gelince benim işi yarıladığımı görünce kızdı kendi aldı süpürgeyi başladı süpürmeye. Bende şöyle süpürüyorum şu ucuyla daha güzel sende öyle yapsana dedim her zamanki gibi sinirlendi fırlattı süpürgeyi al kendin süpür dedi. Neyse iftarı yaptık konuşmuyor benle bende ağlamaya başladım. Beni kimse düşünmüyor hamile bu üzmeyelim demiyor dedim. Sonra baya tartışmaya başladık.
Bu ne şimdi anlamadım ben bize niye anlatıyor ne alaka çözemedim bunlar hamilelik belirtisimiymişşşKızlar örnek olsun die bişey anlatıcam
Bu ay ilk ama ilk defa tamam mı
Öbür aylar ömrümde yaşamadığım bişey oldu
Göğsüme iğne Batar gibi sızlıyo 3-5 saniye devam edio
Ama fos çıktı :))
Adet oldum
Geçen ay da ilk kez yaşadığım olay ve hâlâ şaşkınım
Göğsümde üç dört damar kocaman belirdi
Hamilelik belirtisi olduğunu hiç duymadım Kİ piskolojik olsun
Netten baktım hamilelik belirtisiymiş
Sonuç yine regl oldum
O damarda var bişey vücudum hazırlanıyor desem iki ay oldu anlamadım bu işi
Kotu bir gun gecirmissin uzuldum senin adina.. ama erkeklerin gecim sikintisi bas gosterince inan bana kendilerini dahi dusunucek halleri kalmiyor ablacim. Tabi sen de haklisin hormonlar tavan yapti duygusallik hak goture birazcik ilgi sevkat goz cikarmaz diye dusunuyorsun hakli olarak.. ama inan bana bitanem bugunleriniz gecip biraz feraha kavusunca tum bu yasananlari telafi edecektir esin.. hepimiz 4/4luk bir hayat yasamiyoruz emin ol.. hepimizin turlu mevzulari var dile getiremedigi ama sabirla azimle bugunlerin gececegine inanmak zorundayiz kendimiz ve evlatlarimizin sagliklari adina. Misal vermek gerekirse bak benim esimde doguma kadar elini goturmez karnima kazara filan uyurken eli gobegin altinda kalirsa hizla ceker noluyor ya derim bazen hic mi sevmiyeceksen be adam.. ama biliyorum cocuklar dogunca o adam benden fazla doner peslerinde isten gelirken. Gun icinde cocuklarini ozluyor zirt pirt beni arayip mesgul etmemek icin kamera koydu kiziyla ogluyla gorusur isine doner. Bak hem ne guzel demissin kiyamamis sana supurge yapma demis yaptigini gorunce soylenmis elinden almis birak yapabildigi kadar yapsin erkegin temizlik anlasiyisi seninkiyle bir olmaz.. seni ve bebegini dusunmeyen adam inan bana hic o supurgeyi eline bile almaz afedersin serer koltuga kicini tv izler.. sabret kardesim gecicek..Buraya yazmayayım diyorum ama içimi nereye dökücem bilemiyorum. Kusura bakmayın şimdiden olurmu. Çok önceden bahsetmiştim eşimin işiyle ilgili bir problemi oldu 4 ay önce. 4 yıllık emeği çöpe gitti toparlayamıyor kendini psikolojisi çok bozuldu. Tabi hem ona üzülüyorum hem hamilelik derken benimde psikoloji iyi değil. Mesela bugün evi süpürüyordum süpürme dedi kendisi dışarıdaydı sonra eve gelince benim işi yarıladığımı görünce kızdı kendi aldı süpürgeyi başladı süpürmeye. Bende şöyle süpürüyorum şu ucuyla daha güzel sende öyle yapsana dedim her zamanki gibi sinirlendi fırlattı süpürgeyi al kendin süpür dedi. Neyse iftarı yaptık konuşmuyor benle bende ağlamaya başladım. Beni kimse düşünmüyor hamile bu üzmeyelim demiyor dedim. Sonra baya tartışmaya başladık.
Ayy canım yaa maalesef bizim erkeklerimiz odun tam odun!havasından mı toprağından mı analardan mı bilemiyorum tek başına toplum bu kadarını yapamaz onu diyim sadece! Benim eşimde dünya iyisi bir insandır ama gel gör ondada var bu odunluk olmayanı yok sanırımBuraya yazmayayım diyorum ama içimi nereye dökücem bilemiyorum. Kusura bakmayın şimdiden olurmu. Çok önceden bahsetmiştim eşimin işiyle ilgili bir problemi oldu 4 ay önce. 4 yıllık emeği çöpe gitti toparlayamıyor kendini psikolojisi çok bozuldu. Tabi hem ona üzülüyorum hem hamilelik derken benimde psikoloji iyi değil. Mesela bugün evi süpürüyordum süpürme dedi kendisi dışarıdaydı sonra eve gelince benim işi yarıladığımı görünce kızdı kendi aldı süpürgeyi başladı süpürmeye. Bende şöyle süpürüyorum şu ucuyla daha güzel sende öyle yapsana dedim her zamanki gibi sinirlendi fırlattı süpürgeyi al kendin süpür dedi. Neyse iftarı yaptık konuşmuyor benle bende ağlamaya başladım. Beni kimse düşünmüyor hamile bu üzmeyelim demiyor dedim. Sonra baya tartışmaya başladık.
Canım park yatakların ilk 6\8ay için ara kat ları war bebek yüksekte yatıyor ve hiç zor olmuyor, düzeltmek istedimKontrole gidenler maşallah bebeklere bende gittim bu gün ama popuyu dönmüş istifini bozmadı bir pozumuz yok bu arada park yatak mı beşik mi sorununa kesin sezeryan olmam gerektiği ve sonrasında park yataktan bebeği almak zor olduğu için bu gün son verip beğendiğim beşiği indirimdeyken sipariş verdim düşünenlere fikir olur belki görselini ekliyorum
Ahh canım çok üzüldüm insan hamileliğini özel yaşamak istiyo sonuçta her ay hamile kalmıyoruz ama sadece eşin için değil etraftanda aynı saygıyı bekliyorum ben ama malesef gerşey 4 4 lük gitmiyor sorunlar hayatımızın bi parçası inşallah eşinde düzelir sıkma canına sen tadını çıkarmaya çalış üzülme son aylarımız sonuçta ama inan bende çocuk yapmıycam senle aynı fikirdeyim bu konudaBuraya yazmayayım diyorum ama içimi nereye dökücem bilemiyorum. Kusura bakmayın şimdiden olurmu. Çok önceden bahsetmiştim eşimin işiyle ilgili bir problemi oldu 4 ay önce. 4 yıllık emeği çöpe gitti toparlayamıyor kendini psikolojisi çok bozuldu. Tabi hem ona üzülüyorum hem hamilelik derken benimde psikoloji iyi değil. Mesela bugün evi süpürüyordum süpürme dedi kendisi dışarıdaydı sonra eve gelince benim işi yarıladığımı görünce kızdı kendi aldı süpürgeyi başladı süpürmeye. Bende şöyle süpürüyorum şu ucuyla daha güzel sende öyle yapsana dedim her zamanki gibi sinirlendi fırlattı süpürgeyi al kendin süpür dedi. Neyse iftarı yaptık konuşmuyor benle bende ağlamaya başladım. Beni kimse düşünmüyor hamile bu üzmeyelim demiyor dedim. Sonra baya tartışmaya başladık.
Cok geçmiş olsun canım
Çok geçmiş olsun canım.
Çok teşekkür ederim canlarım inşaAllah ise yarar ilaçlarımı :/Geçmiş olsun canım. İnşallah işe yarar aldığın ilaçlar.
Canım doktor acil hemsiresi ne kağıt yazdı ilacı nasıl verecegiyle alakalı bana da çok kısa bir işlem 15 dk da biter serum dedi. Alkollü pamuğu hastanede verdiler uyguladım ama morarma şişlik geçmedi yaşamam gerekiyordu galiba en azından sol elim oldu diye dua ediyorum :/kolunuza alkollu pamuk koyun sisligini alir.o serum icin de 15 dk cok az bir sure en az yarim saat gerekli ama demek ki hamilesiniz diye uzun surmus
Cok sagol canim maalesef gerçektenCok gecmiş olsun canm ya resmen beceriksizlerin eline düşmüşsün
Sana da geçmiş olsun canım zor gercekten. Normalde benim damar yolum çok kolay bulunurdu hamileliğim in başından beri kan vs verirkende çok sıkıntı yaşıyorum damarlarım çok incelmişGeçmiş olsun canım. Seni en iyi ben anlıyorum benimde damarlarımı bulamıyorlar. Hatta bir kere gıda zehirlenmesi yaşadım 4 sene evvel. Serum vermek için her yerimi delik deşik ettiler o iğneyi içerde saga sola oynata oynata buldular damar daha sonra kolum enfeksiyon kaptı kolumun içine ceviz koymuşlar gibi şişti hala orada izi var. Tam kolumun ortasında sanki su çiçeği aşısı yapmışlar gibi. Inşallah çektiğin eziyete değiştir canım geçmiş olsun.
İnşaAllah canım. Maasallah çok sevindim demir gerçekten hayati derecede önemli özellikle hamilelikte ilaç kullandım ama demişim daha da düştüğü için doktor damardan vermeyi istedi benim hep sınırda çıkıyordu seviyem.Çok geçmiş olsun canım, hamilelikte daha hassasız tabimerak etme faydasını görürsün. Ben bekarken demirim yerlerdeydi. Serumla demir takviyesi yapıldı hamileliğin başındaki tahlilde çok yüksek çıkmıştı demirim. Faydası mutlaka oluyor
Canım çok sağol hamilelikte alakalı galiba normalde damar yolum kolay bulunurdu. Benim doktorum demir im çok düşük diye ilacı günde 3 e çıkardı 1 ay kullan tekrar tahlil yaptır dedi kullandım tahlili yaptırdım demirim düşmeye devam ediyor doktor oral yoldan almanın bana fayda etmeyeceğini söyledi demir ve demiştir baglamasinda sıkıntı varmış damardan tedaviye başlamak zorunda kaldımOkurken benim içim gitti yaa çok geçmiş olsun inşallah toparlanır ve düzelir demirin bazı insanların damar yolu çok zor açılıyor bende öyleyim malesef damarlarım görünmüyo delip deşiyolar bide o anki korkuyla rengimiz kaçtığı için iyice gidiyo allah düşürmesin böyle durumlara ilaç fayda etmiyomuki serum alıyosun canım
Çok geçmiş olsun canım sana da. Benim doktorum yiyeceklerle takviye ise yaramaz dedi hani sınırda vs çıksa onerirdim dedi ama maalesef ciğer vs vize yesem düzelmezmiş :/Çok geçmiş olsun canım. Benim de hep böyle bir sorunum var. Geçmişte kemoterapi aldım, o yüzden damarlarım çok zedelendi,bir kan almak için bile 3-4 kere deniyorlar.Hastaneye gitmekten en cok yuzden korkuyorum.
Ben artık gittiğimde durumu açıklıyorum ve çocuk hemşiresi çağırıyorlar.
Geçer cnm merak etme, inşallah bı an önce demirin de düzelir. Benim doktorum her gün bir yemek kaşığı siyah çekirdekli üzüm yediriyor bunun için.
Çok sağol canım benim.Gecmis olsun canim
Çok sağol canım.Geçmiş oldun canım
Sana damar çok geçmiş olsun canım zor gercekten o iğnenin icerde sağa sola dönerken verdiği acı tüylerimi diken diken ettiÇok geçmiş olsun canım yaşadığın stres ve acıyı anlayabiliyorum hayır yani olmuyorsa neden evirip çevirip zorluyorlar.Ben geçrn kış tüp yaptırdığım hastanede histereskopi ile miyom aldıracaktım o merkezde miyom olduğu için embriyolar dondurulmuştu. Hemşire geldi elimin üzerinden damar yolu açacak girdi bir türlü iletletemedi inceymiş de ayrılıyormuş yana da falan diye iyice zorladı zorladıkça canım acıdı iğneyi çıkardığı gibi elimin üstü davul gibi oldu morardı sonra öbür elimden açtı ki benim damar yolum bellidir ince de değil kaç kere açtırdım 1 hafta o elim ağrımıştı sonra o dondurulmuşlarda tutmadı bursaya gittiö bu kış yumurta toplamada anestezi verilirken ilk sorduğum elden mi açacaksınız oldu koldan verdiler neyse ki.
Belki sesimi duyan olur die yazmıştımBu ne şimdi anlamadım ben bize niye anlatıyor ne alaka çözemedim bunlar hamilelik belirtisimiymişşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?