- 16 Ekim 2013
- 2.737
- 2.591
- 333
- 37
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #24.941
bence mesajınız çok açıklayıcı olmamış yani soru mu soruyorsunuz yoksa sizin durumunuzda olup hamile kalan var mı diye merak ediyorsunuz anlaşılmamışBelki sesimi duyan olur die yazmıştım
“Bu ne şimdi” demeniz hiç hoşuma gitmedi . İyi günler
1086 tl ye internetten verdim siparişi Yorgan, Yastık, Yastık kılıfı, Lastikli çarşaf, Cibinlik içine dahilNekadara aldınız nerden aldınız bende böyle bişey istiyorum uyku şeyinize aldinizmi
Teşekkür ederim sağlıkla inşallah ben 70x130 olanını tercih ettim bebeğimize her kontrolde uzun olacak diyorlar ama 120lik olanıda satılıyorÇok güzelmiş güle güle kullanın inş canım..ölçüsü 60/120 mi?70/130 mu?
Evet ara katı olanlanlar var ama çok sağlam gibi gelmedi gözüme plastik kokusu vs. şikayet edenler olmuş yeni doğan için sanki ahşap beşik doğal boyalı yan bariyeri katlandığı için daha mantıklı geldi ama tabi ihtiyaç olursa daha sonrasın için değerlendiririm öneriniCanım park yatakların ilk 6\8ay için ara kat ları war bebek yüksekte yatıyor ve hiç zor olmuyor, düzeltmek istedim
Dün konnuştuk bunu eşimle ne düşünüyorsun diye sordum tıbbın ilerlediğini kordon kanına gerek kalmayıp insanın kendi hücrelerinden üretilebileceğini söyledi yinede tercih sizin sanırım 2500 euro gibi yıllık ücreti var sanırım değer mi değmez mi iyi düşünmek lazımKızlar brşey sorucam bu kordon kanı banksıyla ilgili ne düsünüyorsunuz,bazı yerlerde övgüler bazı yerlerde ne kadar gereksiz ve yetersiz oldugunu söyleyen tezler var..cok kararsız kaldm doktorumada sorucam bakalım bi,sizler arastırdınızmı hic
Doğru diyorsun canım teşekkür ederim önemli olan o bizim bebeğimizBiliyor musun boyle seyler ne kafaya takmaya deger ne de karsi tarafi kirmaya :)
Onun evine yedeklersin zamani gelince ya da o gelince giydirirsin olur biter.
Biberon zaten belki de kullanmazsin mesela.
Hic takilmayin.
Ama firsat oluyorsa sen begendiklerini az cok goster mesela ona da fikir olsun.
Heves edip almasi bile guzel oyle dusun canim.
Aslinda sen onu kabullenmissin bak ciddi de bi sorun tam bebek beklerken.
Zaten isi iyi bile olsa bebek zamani erkeklerin nasi gecinecez ne yapacaz telasi meshurdur.Sorumluluk onlarada farkli vuruyor.
O bisy yaparken duzeltme mesela bizimde yaptigimiz begenilmese gb olsa bozuluruz.
Kaybedecek bisy yok esin o senin.Inan yaninda 10 kisi olsa da esin yeri baska cocukla.
Guzel guzel konusup halledin.
Zaman kiymetli.
Dunyadaki 3 milyar kadini erkegi bilmem ama o 'sizin' bebeginiz ve en cok size ihtiyaci var❤ en cok sevginize...Birbirinize olan sayginiza...
Erkek kafası çok farklı asla bayan kadar duygusal olmasını beklemiyorum ama seninde hissettiğin gibi adamın göbeğime karşı garip bir tavrı var :)Ay canım benim beni de bugün eşim sinir etti misafir çağıralım dedi illla yabancı arkadaşlarını
Bende tamam dedim ama tüm gün yardım etmen lazım oğlumda huysuz bel ağrımda var sınavı varmış alışverişi geciktirdi ikimizinde sınav dönemi ben deli gibi koşuşturuyorum bu ağır vasıta sen hamileysen. Ben de oruçluyum fiyor beni sinir etti bugün yavaşlığıyla yani herkeste oluyor bak oda sana yardım etmek istemiş evet iyi iş yapamıyorlar ama düşünmediğini sanmıyorum
Bebek meselesine gelince ben bile hamile olduğum halde bebeği böyle hemen kabullenip iletişime geçemiyorum moda giremiyorum herkes gibi sürekli bebişim yavrum modu yok yani
mesela hamile bayanların göbeği hep bana çok tuhaf gelir ürkütücü gibi bir canlı orda belki eşinde hemen moda girmeyen tiplerdendir göbeğine dokunmak tuhaf geliyordur sevgisini gösteremiyordur
üzme kendini hepimizin oluyor böyle
Kotu bir gun gecirmissin uzuldum senin adina.. ama erkeklerin gecim sikintisi bas gosterince inan bana kendilerini dahi dusunucek halleri kalmiyor ablacim. Tabi sen de haklisin hormonlar tavan yapti duygusallik hak goture birazcik ilgi sevkat goz cikarmaz diye dusunuyorsun hakli olarak.. ama inan bana bitanem bugunleriniz gecip biraz feraha kavusunca tum bu yasananlari telafi edecektir esin.. hepimiz 4/4luk bir hayat yasamiyoruz emin ol.. hepimizin turlu mevzulari var dile getiremedigi ama sabirla azimle bugunlerin gececegine inanmak zorundayiz kendimiz ve evlatlarimizin sagliklari adina. Misal vermek gerekirse bak benim esimde doguma kadar elini goturmez karnima kazara filan uyurken eli gobegin altinda kalirsa hizla ceker noluyor ya derim bazen hic mi sevmiyeceksen be adam.. ama biliyorum cocuklar dogunca o adam benden fazla doner peslerinde isten gelirken. Gun icinde cocuklarini ozluyor zirt pirt beni arayip mesgul etmemek icin kamera koydu kiziyla ogluyla gorusur isine doner. Bak hem ne guzel demissin kiyamamis sana supurge yapma demis yaptigini gorunce soylenmis elinden almis birak yapabildigi kadar yapsin erkegin temizlik anlasiyisi seninkiyle bir olmaz.. seni ve bebegini dusunmeyen adam inan bana hic o supurgeyi eline bile almaz afedersin serer koltuga kicini tv izler.. sabret kardesim gecicek..
Benimde tek tesellim inşallah doğunca çok iyi baba olur çünkü şuan hiç mutlu durmuyor bir bebeği olacağı için inşallah doğduktan sonra baba olduğunun farkına varacak. Teşekkür ederim canımAyy canım yaa maalesef bizim erkeklerimiz odun tam odun!havasından mı toprağından mı analardan mı bilemiyorum tek başına toplum bu kadarını yapamaz onu diyim sadece! Benim eşimde dünya iyisi bir insandır ama gel gör ondada var bu odunluk olmayanı yok sanırımüzülme sen o bebeğide kendine doğur ona değil ve olmasını istediğin gibi yetiştir! Bugün bende kırgınım eşimede aileme de hayatımda emek verdiğim herkese...ee napcan yalnızca kendi kendimizeyiz..bende iyice bunalttım teselli yerine ama ne diyim canım sadece sen yaşamıyorsun bunları bizim memlekette bol bunlardan
Hamile olmanın zor olduğu bu zamanda rabbim aratmadan tedavisiz nasip etmiş ama umrundamı değil. Aynen son aylar srtık sadece bebeğimi düşünücemAhh canım çok üzüldüm insan hamileliğini özel yaşamak istiyo sonuçta her ay hamile kalmıyoruz ama sadece eşin için değil etraftanda aynı saygıyı bekliyorum ben ama malesef gerşey 4 4 lük gitmiyor sorunlar hayatımızın bi parçası inşallah eşinde düzelir sıkma canına sen tadını çıkarmaya çalış üzülme son aylarımız sonuçta ama inan bende çocuk yapmıycam senle aynı fikirdeyim bu konuda
Teşekkür ederim canım dediğin gibi doğduktan sonra baba olacağını kabullenmem gerekiyor fazla şey beklememek lazım demekkiMerhaba anneler bugün sabah erken kalkmayınca bu saate hala uyumadım tek tek mesajları okudum bebiş resimleri gördüm ne güzeller maşallah melekler
patisserieyumyum canım erkekler bizim gibi değil onlar bebek doğduktan sonra baba oluyor bunu kabul edince için daha rahat oluyor aslında çok da haksiz değiller düşünsene sen hamile değilken hamile bir arkadaşının bebek heyecanını ne kadar yasayabilirisin? Bebisler bizim bedenimizde hormonlar bizim bedenimizde tabi ki onlardan beklentimiz var ki eşin de yardımcı olmaya gayret etmiş daha fazla kendini üzme az kaldı bebiş doğunca herşey değişir.
Ben artık kıyafet alma işini noktaladim az önce baktım bi dolu giysi almışımbi de bebek telsizi aaa dedim artık başka parçalara geçme zamanı gelmiş ne biberon aldım be süt sağma makinesi ne araba artık bunlara yoğunlasmam gerekiyor sanırım.
Bir de bebek odası yapmak için erken mı daha tecrübeli anneler ne dersinz???
Sende iyiki varsın :)Kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim çok güzel şeyler yazıyorsunuz. İyiki bura var sizler varsınız :)
Bende bircok yerde alınan kanın yetersiz oldugunu okudum banada gereksiz gibi geldi sonra,türkiyede hep bi furya olur herkes yapar sonra fos cıkar ya öle gibi geldi amaDün konnuştuk bunu eşimle ne düşünüyorsun diye sordum tıbbın ilerlediğini kordon kanına gerek kalmayıp insanın kendi hücrelerinden üretilebileceğini söyledi yinede tercih sizin sanırım 2500 euro gibi yıllık ücreti var sanırım değer mi değmez mi iyi düşünmek lazım
Iyi geceler Eylül anneleri
Verdikleri ilaçlar etkisini gösterir de bu kadar eziyeti boşu boşuna yaşamamış olurum :/
Kızlar merhaba benim sizlere bi sorum olacak. Malum biz bayanlarda epilasyon konusu büyük dert. Ben ağdaya gidiyodum ama hamilelikte bıraktım kendimi kasıyorum bebeğe zararı olur diye. Ama ayıptır söylemesi artık bikini bölgesine jiletle erişemiyorum. Tekrar ağdaya başlamak istiyorum. Sorum şu: hamilelikte Emla krem kullanan veya kullanımı hakkında bilgisi olan varmı? Doktora gitmeme daha var o yüzden size sorayım dedim.
Buraya yazmayayım diyorum ama içimi nereye dökücem bilemiyorum. Kusura bakmayın şimdiden olurmu. Çok önceden bahsetmiştim eşimin işiyle ilgili bir problemi oldu 4 ay önce. 4 yıllık emeği çöpe gitti toparlayamıyor kendini psikolojisi çok bozuldu. Tabi hem ona
Haklısın canım bildiği gibi süpürsün niye laf ediyorsam bende. Sadece biraz ilgi istiyorum ama oda olmayacak anladım inşallah bebek doğunca baba olduğunu anlarda bana karşıda anlayışlı olurpatisserieyumyum canım, ikiniz de kendinize göre haklısınız. Biraz empati biraz anlayış çokça sevgiyle aşılamayacak durum değil çok şükür. Ağzından çıkarken bile pişman oluyor insan ama gururundan geri adım atmıyor, susmuyor çoğu zaman. Nacizane tavsiyem ev işi ne yapıyorsa nasıl yapıyorsa yapsın. Kötü niyet sezmediğin sürece ses etme. Yaptığını beğen teşvik et eşini. Doğumdan sonra en çok onun yardım ve desteğine ihtiyaç duyacaksın. Bebiş geldikten sonra değişeceğine eminim zaten, arkadaşların da dediği gibi şimdi hissedemiyor babalığı.
Erkeklere ömer ismini çok yakistiriyorum ben. Ömer asaf güzelmiş canım.Kızlar bizde isim konusunda eşimle tartışıyoruz.Eşim oğuzhan olsun diyo.Bende ömerasaf veya ömersami istiyorum.Sizce hangisi kulağa daha hoş geliyo
Doğru annelik insana güç veriyor benimde kendi başıma birşeyleri halletmeyi öğrenmem lazımÜzme canını bu kadar. Sonra üzdüğün yanına kar kalıyor. Zaten evliliğin ilk yılları zordur. Yeni bir hayat, yeni sorumluluklar. Üstüne birde maddi sıkıntı gelmiş, e bide minik bir birey. Ikinizde ayrı kasılmışsınız. Bu dönemde gerçekten adamların yaptıkları saçma şeylere takılmamak lazım. Onlar bizim ne yaşadıklarımızı anlayamadıkları gibi, karşıdanda çok duygusuz görünüyorlar biliyorum . Ama baba olduklarında herşey değişiyor. Hiç merak etme sen. O minik bebek onun dünyası olacak. E o zaman yardımcı olacak mı? Çoğu için söylüyorum tabi ki hayır. Ama biz ana olacağız. Herşeyımizi önüne sereceğiz yavrumuzun. Hiçte gocunmayacağız. Allah bıze oyle bır özellik vermiş. İyikide vermiş. Çok şımartılmayı, yardım görmeyi bekleme zaten canım. Annelık seni daha da güçlü kılacak. Bak gör.
Ekmek şu zamana kadar kullanmamıştım ama ramazan geldiğinden beri nutella ve ekmekten başka bişi yemez oldum ve feci kilo alıyorum bence hepimiz ekmeği keselimGünaydın güzel anneler herkesin mutlu bir pazar geçirmesini diliyirum bugün diyete baslicam doktor ısrarla dikkat etmelisin diyo ekmeği bir kessem gerisi gelicekte ins basarabilirim
Ne kadarlik süredir evlisiniz?Buraya yazmayayım diyorum ama içimi nereye dökücem bilemiyorum. Kusura bakmayın şimdiden olurmu. Çok önceden bahsetmiştim eşimin işiyle ilgili bir problemi oldu 4 ay önce. 4 yıllık emeği çöpe gitti toparlayamıyor kendini psikolojisi çok bozuldu. Tabi hem ona üzülüyorum hem hamilelik derken benimde psikoloji iyi değil. Mesela bugün evi süpürüyordum süpürme dedi kendisi dışarıdaydı sonra eve gelince benim işi yarıladığımı görünce kızdı kendi aldı süpürgeyi başladı süpürmeye. Bende şöyle süpürüyorum şu ucuyla daha güzel sende öyle yapsana dedim her zamanki gibi sinirlendi fırlattı süpürgeyi al kendin süpür dedi. Neyse iftarı yaptık konuşmuyor benle bende ağlamaya başladım. Beni kimse düşünmüyor hamile bu üzmeyelim demiyor dedim. Sonra baya tartışmaya başladık.
Dünyada 3 milyar kadın hamile kalıyor biride sensin kusura bakmada seni düşünemem benim kendi derdim var. Dünyadaki üç milyar erkekten birinin başına geldi bu şey oda beni buldu dedi. Çom zoruma gitti bu lafı zaten umrunda değil en baştan beri bu ilk hamileliğim. Ne elini karnıma koyar ne sorar nasılsın bugün bebek nasıl falan. Ben bu adama ikinci çocuğu falan yapmam. Şuan duş aldım bunları yazarken bile ağlıyorum oysa içerde çay koymuş kendine tatlı yiyor
Gerçekten doğunca çok farklı oluyorlar eşim yeğenini bile tutamıyordu 6 aylıkken torba gibi tutuyordu ben de eyvah nasıl baba olacak derken Doğuma girdi bebeğin kordonunu kesti hastahanede sürekli ağzı kulaklarında istemsiz gülümsüyordu bana eee ikinciyi ne zaman yapıyoruz dedipatisserieyumyum canım, ikiniz de kendinize göre haklısınız. Biraz empati biraz anlayış çokça sevgiyle aşılamayacak durum değil çok şükür. Ağzından çıkarken bile pişman oluyor insan ama gururundan geri adım atmıyor, susmuyor çoğu zaman. Nacizane tavsiyem ev işi ne yapıyorsa nasıl yapıyorsa yapsın. Kötü niyet sezmediğin sürece ses etme. Yaptığını beğen teşvik et eşini. Doğumdan sonra en çok onun yardım ve desteğine ihtiyaç duyacaksın. Bebiş geldikten sonra değişeceğine eminim zaten, arkadaşların da dediği gibi şimdi hissedemiyor babalığı.
Maşallah baba oğul Allah muhabbetlerini artırsın inşallah benim oğlum da çok iyi anlaşır babasıyla:) kızçem bana düşkün oğluşu babaya yamayayım bari:)Gerçekten doğunca çok farklı oluyorlar eşim yeğenini bile tutamıyordu 6 aylıkken torba gibi tutuyordu ben de eyvah nasıl baba olacak derken Doğuma girdi bebeğin kordonunu kesti hastahanede sürekli ağzı kulaklarında istemsiz gülümsüyordu bana eee ikinciyi ne zaman yapıyoruz dedi
Gerçekten doğunca çok ilgili baba oldu ki oğlum da aşırı düşkün :)
Aynen öyle yap çok rahat oluyor eve gelince baba peşinde oluyor bende çayımı yudumluyorumMaşallah baba oğul Allah muhabbetlerini artırsın inşallah benim oğlum da çok iyi anlaşır babasıyla:) kızçem bana düşkün oğluşu babaya yamayayım bari:)
Hihi gecen dogumda arastirdim saydiklari 80 hastaliga iyi geliyor olayi suan masaldan ibaret sadece ilik kanseri olayi haricinde. Hepsi arastirma modunda daha deney ve denek asamasina gecilmedi bile cogunda ee farzedelim ki hadi deney denek asamasina gecildi en az 10 sene denenmeli tip literaturune gecmesi icin sende bu afaki durum icin her sene dlei paralar vererek o kani muhafaza etmeye calismak zorunda birakilacaksin. Rabbim kimsenin basina hele cocuklari ile dermansiz dert vermesin ama aradigimda benimle konusan kadina okkali 1-2 sordugumda hmm kemkum moduna gecmis biz size konu hakkinda bolgenizde bulunan kisiyle irtibat saglayacagiz dendi ne arandim ne soruldumKızlar brşey sorucam bu kordon kanı banksıyla ilgili ne düsünüyorsunuz,bazı yerlerde övgüler bazı yerlerde ne kadar gereksiz ve yetersiz oldugunu söyleyen tezler var..cok kararsız kaldm doktorumada sorucam bakalım bi,sizler arastırdınızmı hic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?