2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Doğum zamanını etkılemıyor önden gidişi.
Aaa ben dr uma sormadım ama 4 ay önce arkadşım doğum yaptı bebek 4 buçuk kg olmuştu doktoru sezeryanla aldı bekletmedi. Ben bayramdan sonra tekrar gidicem ilk sorum bu olsun not alicam bunu şimdi çok merak ettim

Gerçi şimdi düşününce zaten bebiş kocaman olmuştu normal doğum yapamazdı onu mı değerlendirdi de hemen sezeryan yaptı o dr acaba ? Şimdi mesela ben ultrason kağıdına bakıyorum regl tarihine gore haftası ve doğum tarihi yazıyor bi de usg sonucuna gore haftası ve olası tarih yazıyor mesela bende usg göre 6 eylül gözüküyor. Gerçi ben mümkün olursa normal istiyorum ama tabi kısmet o zaman geldiğinde farklı bir durum söz konusu olup sezeryan da olabilirim. Nasip artık bekleyip görücez

Aaa ben dr uma sormadım ama 4 ay önce arkadşım doğum yaptı bebek 4 buçuk kg olmuştu doktoru sezeryanla aldı bekletmedi. Ben bayramdan sonra tekrar gidicem ilk sorum bu olsun not alicam bunu şimdi çok merak ettim

4,5 kıloyu zaten nasıl doğursun, çok tombalakmış masallah.

Merhaba kızlar malum sıcaklar bastırdı. Hamileliğimi öğrenir öğrenmez deodorant kullanmayı bıraktım. Bi sürü dogal yontem denedim ama koku olayını çözemedim ama en sonunda çok çok kolay bir yol buldum bi dilim limonu koltuk altıma sürüyorum terlemeyi engellemiyor fakat hiç kokmuyor... Test ettim 2 gün çok rahat ediyorum şimdi daha da sıcak her sabah sürüyorum limon

Kızlar diş etim acidi bir an baktım ki elleyince çok yumuşak ve disimden ayrılmış gibi duruyor diş etim. Nasıl baş edeceğim bununla doktora gitsem ne yapar ki diş eti ayrılmasına çok Üzgünüm ayrıca şiş

Benim ablamda da yeğenim iri bi bebekti. 40. Haftada hala sancısı yok bisey yok doktor bu hafta mecbur alıcaz sezeryanla doğuramazsın demişti. Nasip.. Bende normal doğum istiyorum ama kısmet.

Geçmiş olsun canım havuç suyunu dene bakalım bişey Olmaz sen içini ferah tut

Diş eti temizliyorlar hamilelikte yapılabilen bişey bence git bi dr a

Benim ablamda da yeğenim iri bi bebekti. 40. Haftada hala sancısı yok bisey yok doktor bu hafta mecbur alıcaz sezeryanla doğuramazsın demişti. Nasip.. Bende normal doğum istiyorum ama kısmet.
Inşallah herkes gönlündeki doğumu yaşar. Ablanın bebisi kaç kg doğmuştu? Gerçi şimdiden bunları düşünmek çok doğru değil biliyorum bi ara gelir kilo almaz bebiş öyle devam eder ya da geride ise kilosu hop bi bakarsın ileri gidebilir biliyorum ama şimdi normal doğumu engelleyecek kiloya gelir mi acaba diye düşünüyorum ay ne gereksiz şeyleri kafaya takıyorum hey allahım

Kizlar merhaba iki gundur yaİlanlari okuyorum. 27. Haftamdyim.
Romatoid artrit hastasiyim. Tedavi sirasinda hamile kalmam yasakken hamile kaldim bebegin sakat olabilecegini aldirmam gerekebilexegini soylediler. Detaylida hicbir sorun cikmadi sukurler olsun. İlk haftalarimda kortizon kullndim sekerimi yukseltti. Bu sebeple ilacimi duzenli icemiyorum. Tutulmalarim agir degl ama her gun agrim var ufak tutulmalarim var sdece 2 kere agir tutulma yasadim. Birinde bacagim tutuldu kipirdayamadim 1 bck gun boyunca. Bebegim dogdugunda ona nasl bakicam kendime bile bakamazken diye dusunuyorum cok korkuyirum sbhlari tutulmam oluyor ellerim dirsegim tutuk oluyor cok zor...

Kisaca hikayemi anlattim simdi gelelim soruma :)
Hamilelige ozel spor yapan var mi?

Son düzenleme:
Öncelikle cok gecmiş olsun canım,bende ankilozan spondilit hastasıyım hamileliğimin basından beri kalça agrısı cekiyorum ama Rabbim verir dayanma gücünü icini rahat tut,spora gelince ben arastrmaya basladım reformer a baslıcam sanırım senin hastalıgına durumuna göre hamile pilatesi sertifikası olan uzman hocalardan bir makinayla yapılan bi cesit pilatesin dersini alıyorsun hem agrılarına hem hamileliğine cok iyi geliyormus bulundugun sehirde bi arastır istersen

Etkiliyor canım
2 gün öncen gidiyordu bizimki ultrason kağıdında normal doğum tarihi 4 eylül ama tahmini 2 eylül gözüküyordu mesela bizim

Sorunun cevabı ben yapmıyorum. Zaten tembelim
Aynı hastalık babamda da var o yüzden seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun. Zaten hamilelik zor bir de bunla uğraşıyorsun.

Diş taşı buna sebep oluyormuş. Hamileyken temizletebilirmişsin. Sirke ile gargarada rahatlatıyor.

Eğer imkân varsa yüzme derim ben en güzel spor. Hem doktor da tavsiye ediyor

günaydın
geçmiş olsun tatlım
ben spor yapmıyorum ona vaktim yok zaten 07:30 da işbaşı yapıyorum
akşam 18:30 da eve geliyorum pert bi şekilde
ama ben az önce bir kustum arkadaşlar
ağzımdan burnumdan geldi
nerden çıktı bu şimdi
domatesli peynirli ekmek yedim sadece anlam veremiyorum
bitti derken bulantılar sabah sabah

Canim ilk dogumunu 157 boy 53 kilo ile normal yapmis bir anne olarak soyleyebilirim ki insan bilincsiz olarak biraz bagiriyor ama o agriyi cekerken inan baskalarinda gorup de korktugun kadar olmadigini anliyorsun. ben de bagirmisim biraz haberim yok dogumdan sonra nasil ama hic oyle simarik simarik bagirmadim diye hava atiyorum esim diyor ki dogumhanenin koridorundan duyuluyordu sesin daha dogum baslamadan birazonce. ve inanmasi guc ama en kolay an dogumun gerceklestigi an inan dogurup bittikten sonra bosuna korktugunu anlicaksin sancilar bile evet cok siddetli oluyor ama insan vucudu hele de kadinlar gercekten cok mucizevi rabbim guc veriyor o kadar hissetmiyorsun. Kendini korkutma pozitif dogum hikayeleri oku. Hatta henuz dogum ile ilgili bisey dusunme daha vaktimiz cok benim doktorum oyle soyledi kendini bununla strese sokma dogum sekli zaten son muayene de belirlenen bisey sen kendini sezaryene de hazirlasan normal doguma da hazirlasan son dakikada ne olacagini bilemezsin o yuzden son aya kadar dogumu kafandan at hamileligin tadini cikar dedi.

bebek pudrasi terlemeyi bir sure kesebilir ise yariyor.

Kizlar gunaydin,

Ne zamandir yazamiyorum biraz tatil yaptim. Burada da bahsetmistim, problemli bir isim var, cok yogun ve bana verilen sozlerin hic biri tutulmadi, hamile oldugum icin cok zor zamanlar gecirdim diye. Tam rahatladim, elimi etegimi cektim, ofiste keyif yapiyorum derken bugun bir is teklifi aldim. Ayni Otel bunyesinde ama degisik bir departman ve daha kabul goren bir departman. Ne yapacagimi sasirdim kizlar. Izine cikana kadar izbe bir ofiste aman kimse bana satasmasin mantigiyla oturup aptal evrak islerini yapip, dogum izni sonrasi nefret ettigim pozisyona en yogun sezonda dusmek mi, yoksa bilmedigim ve buyuk ihtimalle ogrenene kadar beni yoracak bir bolume gecip izin donusumde baska bir pozisyona gecme ihtimali yaratmak mi? Bu arada tabii ki garantisi yok. Zira hamile kalmadan once bana baska baska seyler vad edip terfiyi elimin tersiyle itmemi saglamislar, sonunda da basima yeni yetme bir mudur getirmislerdi. Sonum da malum oldu, cok uzuldum, cok agladim, sinir krizleri gecirdim. Simdi de o yuzden umitlenmek istemiyorum... Bilemedim, kolay kolay hayatinda degisiklik yapan bir insan degilim ki zaten 10 senedir ayni otel bunyesinde calismamdan belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…