- 22 Aralık 2016
- 2.175
- 2.936
- 133
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #46.661
Süt diyeti ile 1 haftada bebek kendine gelir zaten. Durum çok yüksek ihtimalle ( bana göre kesin) süt alerjisi. Alerji yoksa bile bebeğe ilaç yüklemek çok manasiz. Bağırsak problemi varsa bu sistemin gelişene kadar yaşanılan problemlerdir ve geçicidir. Ben olsam bebeğime anne sütü haricinde birşey vermezdim.
M Maridraw Istanbuldaysan sana doktorumuzu önerebilirim. Daha bugün aynı sebepten ötürü yanındaydık. Gereksiz yere ilaç vermeyen bir doktor. Benim büyük kızımda da besin alerjisi vardı ve çok çektik. Ondan kaynaklı bu kadar net konuşuyorum.
Bitkisel olanların da içinde bir sürü kimyasal olabiliyor ve ayrıca bütün bitkiler ilaç hammaddesi zaten. Yani bitkisel olması onu masum yapmıyor. Mevzuyu yanlış algılamayın fikir alışverişi yapıyoruz burada. Bunların hepsini 5 buçuk yaşındaki kızımla gördük, geçirdik.İlaç değil bitkisel bir ürün dr tavsiyesiyle kullanılıyor ama dediğim gibi isim vermem yanlış olur .. Sizden bir kaç ay önde gidiyorum temmuz annesiyim kendi başıma ve topikte arkadaşlarımın başına geldiği için yardımcı olmak amaçlı yazdım. İyi geceler :)
Yok canım hic olmadi bizde uyku yapti birazBende öyle deneyeyim o zaman teşekkürler. Peki kabızlık yaptımı öyle söylentiler varda
1 hafta daha bekleyeceğim eğer bir düzelme olmazsa hemen gideceğim canım.Köpüklü kaka bağırsak probleminden dolayı oluyor sindirim düzenleyici kullanması lazım şimdi benim isim vermem uygun olmaz bir dr götürmenizi öneririm bebeğinizin sürekli karnı buruluyor nasıl rahat uyusun yavrucak ;(
bizimkinde sanki uyku yaptı ya aşı. gözünü açacak hali yok. uyusa da üzülüyoruz uyumasa daNe zmaan olmuştu aşı. Geçici bir durum değil mi yani bu hali
Uyutmaya çalışıyorum ama uyumuyor. Mamasını da içmedi. Sakin şuan için teşekkür ederim canım sizde nasıl durumlar?
Benimki de tam tersi büyükte çok fevri sinirli değişik bir adam olmuştu çocuk düşse bana kızıyordu. Küçük kizim da şimdilik bir sorun çıkarmıyor acemilik gitti galibaAyy baya olay olmuş sizinde çok şükür telafi etmişsiniz
İlk bebekte daha iyiydi eşim bunda daha sabırsız bişey oldu büyükte gece ağlardı kalkıp o bana verirdi emzirmek için
Şimdi sinir ediyor beni
Canım emin ol en ufak bir sorunda hemen gideceğim.Bence 1 hafta çok uzun yazık çocuğa ..
Canım görumcemin çocuk doktoruna gideyim ben o Prof çünkü kızımın uzayan sarılığı için ışın tedavisine gerek görmemişti boşuna çocuğa birşey yapmayalım fizyolojik bu demişti anne sütü de yapabilir demişti 3 ay içinde düzelir dedi sadece gözlerinin içi hafif sarı o kadar vücudu beyazladı. O doktorda ilaç vermeme taraftarı çok çok zorda kalmadıkça hep insana telkin veriyor.Süt diyeti ile 1 haftada bebek kendine gelir zaten. Durum çok yüksek ihtimalle ( bana göre kesin) süt alerjisi. Alerji yoksa bile bebeğe ilaç yüklemek çok manasiz. Bağırsak problemi varsa bu sistemin gelişene kadar yaşanılan problemlerdir ve geçicidir. Ben olsam bebeğime anne sütü haricinde birşey vermezdim.
M Maridraw Istanbuldaysan sana doktorumuzu önerebilirim. Daha bugün aynı sebepten ötürü yanındaydık. Gereksiz yere ilaç vermeyen bir doktor. Benim büyük kızımda da besin alerjisi vardı ve çok çektik. Ondan kaynaklı bu kadar net konuşuyorum.
Annelik bu işte canım uyumasa ya bi uyusa da uyusam dersin çocuk uyur bu seferde bi uyansa da sevsem oynasam dersin kısır döngü bu daha henüz içinden çıkanı görmedim benbizimkinde sanki uyku yaptı ya aşı. gözünü açacak hali yok. uyusa da üzülüyoruz uyumasa da
Geçmiş olsun canım inşallah biran önce düzelir durumu.Salı gününden bu güne maalesef huzursuz normalde gazlı bir bebek değildi ama sürekli bir ıkınma hali gece deliksiz 4 saat uyuyan çocuk için 55 bin defa kalkıyorum kaka ve gaz çıkaramıyor ya da zorlada olsa 1 defa yapıyor sonra yine aynı ıkınmalar ben mecbur yaptırıyorum kakasini o da sarımsı yeşilimsi köpüklü çıkıyor ne yapacağımı şaşırdım vallahi inşaAllah düzelir biran önce Bebeklerimiz
Sağ olun. Size de çok geçmşş olsun. Şu ana kadar iyi gitti çok şükür.Geçmiş olsun dünde biz nöbetteydik. İnşallah ateşi çıkmaz.
Doğru söylüyorsun. Gece uyumuyor diyordum sabaha karşı da uyanmadı diye endişelenip uyandırdım emzirmek için.bizimkinde sanki uyku yaptı ya aşı. gözünü açacak hali yok. uyusa da üzülüyoruz uyumasa da
Aynı gidiyoruz canım .. ama işte benim koz önce çok iyi aldı kiloyu 15 günde 100 grm olunca doktor mama dedi Pazartesi başka bi doktora götürecem belki bi yeri ağrıyordur emmiyordur oma göre aralarda mamaya başlıcam artık2 Eylül doğumlu oğlum 3300 gr di simdi 2 gun önce tartildi 5800gr çıktı doktor ideal dedi
Aaaa bak o zaman onu araştırayım canım çok sağolBiberonda verdim ama hemen alışıyor ve beni emmek istemiyordu. Zorla veriyordum. Çığlık çığlığa. Sonra mama işi bitti şükür sütüm yetmeye başladı. Sağdığım sütü bile biberonla verince tekrar savaş veriyoruz. Kaşık biberonlar var biraz pahalı ama benim arkadaş onunla vermişti ve meme reddi de yaşamadı şükür
Süt ve süt ürünleri olan herşeye dikkat et. Liste yap. Bir hafta dene. Sonra yavaş yavaş yiyecekleri ekle demişti doktor. Bana yumurta ve çikolatada yeme dedi. Daha sonra listeye yavaş yavaş ekleme çıkarma yapki neyin alerji yaptığını bulasın dedi. Geçmiş olsun. Sadece yüzü için losyon verdiYok canım ilk normal yapıyor sonra gaz çıkartırken az da değil çokta değil bir şekilde geliyor aslında onu ben de düşündüm sütlaç yiyordum bir kaç gündür acaba onlar mı sebep oldu bilmiyorum 1 hafta daha bekleyeceğim süt diyeti yapacağım eğer geçmezse kesinlikle gitmem.lazım.
Benim kızım 40+2 de doğdu bugün 2 aylık oldu tam olarak göz teması kurmaya yeni başladı.sizin ki erken doğmuş ondandır merak etmeyin.İnşallah erken olduğu içindir başka birşey olmasından çok korkuyorum nesneleri kısa da olsa takip ediyor ama benimle göz göze gelmekten kaçıyor sanki
Önden sağsan biraz. Ben manuel kullanıyorum med..... Diye bir marka tam boşaltıyor oda. Sütün tazyikli geliyorsa ondan emmek istemiyordur. Ben çok dolunca hemen sağıyorum önden öyle veriyorum. Hem geri kalanı rahat emiyor hemde tam boşaltıyor.Alıntılayamadım hepsini kızlar baya mesaj birikmiş.
Şerbetleri ben de deneyeceğim, inşallah faydasını görürüm. Burdab yazarım sonucu.
Biberon konusu da açılmış. Benim kızım ds biberons alıştığı için beni emmek istemedi. Şimdi de düzelmiş değil, sütün bol akışlı kısmını alıp ittirmeye, çığlık atmaya başlıyor. Emme şeklş de bozulmuştu kuş kadar açıyordu ağzını haliyle süt çekemiyordu. Bebek memeyi boşaltmayınxa ne yapsam sütüm artmadı. Pompa da boşaltmıyor, çabalıyoruz işte uzadığı kadar uzatmak için.
Silikon başlık denesen. Ben silikon başlıkla emziriyorum göğüs ucu küçük diye. Direk emmiyor tuhafına gidiyor zorlanıyordu. Ağlıyor istemiyordu. Eczaneden uygun bi tane aldık onunla emiyor.Aynen canim uzulmekten mahvoldum
Napcam simdi bilmiyorum.en azindan 6 ay anne sütü alsin istiyorum gonul isterdi ki 2 yas emsin ama artik onu da gectim yeterki 6 ay emsin.her yolu denedim yapmadigim sey kalmadi.zorla agzina verdim memeyi gezdirdim durdum.gezdirerek emzirmeye çalıştım ten tene temas her seklo denedm.beni sadece uyku sersemi emiyor
Bizimde salı günü aşımız.korkmaya başladım şimdiden.yazik kuzulara yaa2.ay aşılarını yaptırdık bugün. Felaket ağladı, daha önce gördüklerimiz ağlama değilmiş meğer. Çok yaktılar canını
Eve geldikten sonra bile içli içlş hıçkırmaya devam etti bir süre. Calpol verdik ağrısı azalsn diye. Sabaha kadar ateş nöbeti var bugün.
Bebekler cok farkli canim bende arada mama veriyorum hatta sutum cok az benim baya veriyorum ama biberonuda aliyo beni de emiyo bebekleri anlamak zor :)))Aaaa bak o zaman onu araştırayım canım çok sağol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?