2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    348
Manasına bir iki damla zeytinyağı damlat
 
Manasına bir iki damla zeytinyağı damlat
Baştan beri yaptik sabah öğle akşam mamalarina bir cay kasigi ekledik dr önerisi ile ama hala kabizligi devam etti en son Aptamil in gaz ve kabizlik icin olan comformil mamasini kullanmaya başlayınca iki ya da üç günde bir kez yapmaya başladı, tek sıkıntı mamanin kıvamı çok yogun hic sevmedim su biraz ılık olsun tortulu kalıyor
 
Slm kizlar
Bu sabah uyandigimizda yatagin kenarina oturdum kalkmadan once kizim gordu beni hemen gulmeye basladi. Aramizda 1 mt kadar mesafe vardi.

Bebegini mamayla besleyen anneler su veriyimusunuz mama ictikten sonra agzi yapis yapis oluyor bebegimin kuruyo bide napsam bilemedim bi kac kere verdim arastrdgm kadaryka kimi verilir kimi verilmez demis siz ne düşünüyorsunuz

1 aylik oldugu zamanlar mamadan sonra yarim cay kasigi veriyordum cunku agzi pamukcuk olmustu. O gectikten sonra vermedim bir daha ama verilebilir mamalardan sonra 1 cay kasigi bence.


Aman cnm daha erken oturtmak icin en erken 5. Ayini doldurmasi lazim oturtmaya baslamak icin. Daha kalca kemikleri tam gelismedi ileride sikinti olur.


T tuanadereli cnm bende sadece mama veriyorum. 3 - 4 saat araliklarla veriyorum. Ac kalmasin diye hep 4 olcek hazirliyorum bazen bitiriyor bazen 1 olcek kadar bazende yarim olcek kadar kaliyo. Bazen cok uykusu geldiginde 2 olcek icin uyuyup kaliyor o zaman bir sonraki beslememde 5 olcek hazirliyorum.
 
Senin bebegin ne kadarlık canım, benim sıkıntım hiç acikmamış gibi yememesi, dört beş saat geçsede 90 CC yı zor bitiyor, çoğu zaman 40 50 içip bırakıyor zoraki içiyor sanki 70 günlük olduk biz
 
Merhaba bayanlar. Kanguru kullanan var mi? Ben kullanmaya basladim. Günde 15-20 dakika icinde tutuyorum yenidogan aparatiyla. Bir gün dısarı çıktık. 1 saat civari kangurudaydi. Uyudu hatta :) Ama yenidoğan aparatı bizi bunaltıyor biraz. Onsuz da kullanmaya korkuyorum. Cok pratik ve keyifli kanguru. Kullananlarla fikir alişverisinde bulunmak istiyorum. 89 günlüğüz.
 

Ben evde denedim ama oturtamadım bacağnın biri içerde kalıyo biri sallanıyo biraz daha büyüsün en iyisi dedim kaldırdım kanguruyu :)
 
Mamayı değiştirsem tekrar kabiz olur diye korkuyorum elimde kalan hipp i denemiştim bitsin diye hemen kabız olmuştu tekrar, sirf içecek mi diye Aptamil 1 i mi alsam diyorum denemek için ilk onu iciyordu cunku istahi yerindeydi o zaman ama kabız yapmıştı, mamalarda denemelik alincak gibi değilki çok pahalı, 90 yapıyorum icmeyince bosa gidiyor döküyorum.
 
Ben wrap sling kullanıyorum çok güzel gerçekten karnımdaki gibi hissediyorum kesinlikle çok güzel bir his oluyor azayım cenin pozisyonunda oluyor içinde hatta bebeğini giymek tabiri kullanılıyor İngilizce :)
 
Bende kullanıyorum hava güzel oldukça. Hemen uyuyor oğlum. Ama aparatla kullanılmıyor benimki yenidoğana uyumlu.
T tuanadereli canım canını sıkma kilo alımı iyiyse,mutluysa sorun yoktur. Benim eltimin kızı 10 saatlik yol boyunca ağzında mama beklettiğini bilirim. Boğulcak diye korkardı ama oda büyüdü kilo alımı bile azdı o kadar az yiyoduki anlatılmaz annesi sinir hastasu olacaktı nerdeyse. Hem tek başına mama büyütmez. Uykuda onların büyümesini sağlar. İnşallah bugünlerde geçecek sıkma canını. Keçisütlü mama vardı bide onu dene istersen. Biogaia onu hergün aynı saatte kullan öyle birşey okumuştum ama brde öyle dene istersen
 
Ben wrap sling kullanıyorum çok güzel gerçekten karnımdaki gibi hissediyorum kesinlikle çok güzel bir his oluyor azayım cenin pozisyonunda oluyor içinde hatta bebeğini giymek tabiri kullanılıyor İngilizce :)
Bende ilk kizimda almistim 5.5 sene once onu buyuttum 2.yi buyuttum sira 3.de insallah. Hatta biraz daha buyuduklerinde kayinvalidem sirtina sariyordu. Bende ogrenmistim ondan arada bende sarardim rahat oluyor.
 
Selam kızlar ben yine pes peşe gelen misafirlerle ugrasiyorum çok yogun geçiyor kızım da öksürük tam geçmedi boğazında balgam var atamiyir cigrrden gelmiyor boğazdan ama bir turlu bitmiyor bur hafta oldu beni görünce gülüyor sesler çıkarıyor çok tatlı ya pamuk kızım diye seviyorum mis gibi kokuyor çok şükür rabbime bir oğlum vardı onun sevgisi ayrı ama kız da çok bskaymis hayaller kuruyorum kızım arkadaşım kızım kardesim olur inşallah büyüyünce
 
Buzdolabındaki anne sütü dışarda ısıtıldıktan sonra bebeğe verildiğinde kalan süt biberonla tekrar buzdolabına konup sonra 2. Kez ısıtılıp tekrar kullanılır mı? Biraz karışık oldu ama kısacası anne sütü 24 saat içinde ısıtma / buzdolabı / ısıtma / buzdolabı yapılabilir mi :)
 

Bu konuyu bende arastirmistim. Çoğu kişi çıkarıp isittiktan sonra en fazla 2 saat oda sıcaklığında bekletiyormuş. Icilmezse dokuyorlarmis. Bazıları da çıkarıp isittiktan sonra içilmeyen sütü direk dokuyormuş. Yani tekrar dolaba kaldirana rastlamadım.
 
Oturtmak için çok erken.
 
6 Eylül'de 3 ayımız doldu. Kontrol de doktorumuz artık uyku eğitimine yavas yavas geçmenizi söyledi. Haklı da. Yoksa ileride çok zorlu günler olacak. Şuan gündüz uykumuz neredeyse yok. Kucağında ve memede uyuyor ancak. Sırf gündüz de uyusun büyüsün diye 2 saat kıpırdamadan durduğum oluyordu. Yanlış yapmışım. Bakalım nasıl alistiracagim kucaksiz memesiz uyumayı
 

Kim west metodunu okudun mu denedin mi? Bebeğin 6 aylık mı 6 eylülde 3 ay doldu demişsin
 
Olmaz diye biliyorum dökülmesi gerekir. parça parça ver canım. Yarısı dolapta kalsın yarısını ısıt.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…