2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bende ilk kizimda almistim 5.5 sene once onu buyuttum 2.yi buyuttum sira 3.de insallah. Hatta biraz daha buyuduklerinde kayinvalidem sirtina sariyordu. Bende ogrenmistim ondan arada bende sarardim rahat oluyor.
Ben sırta sarmayı beceremedim ama çok rahat kullandım bende şimdi de işim var mızırdadı takıyorum önüme bütün gibi oluyoruz bide uyuyor koyun koyuna çok tatlı oluyor

Kızlar iyi akşamlar bebeklerinizi ne zaman uyku eğitimi vermeye başlayacaksınız

Instagramda bebek ve uyku diye hesap var. Ben kitabini da aldim adi bebeginiz uykuyu cok sevecek diye. 5 aydan once uyku egitimine baslanmamasi gerektigini soyluyor.bebeklerdeki gaz kolik reflü gibi sorunlarin ortadan kalkmasi gerekiyormus. 3 tane metod var. Ben simdiden hep odasinda ve yataginda yatirmaya uyutmadan oncede rutin olusturmaya basladim simdilik kundak yapip emzigi veriyorum koyuyorum yatagina beyaz gurultuyu aciyorum sallamadan uyuyor. Fakat gunduz uykularimiz 1 saati bulmuyor tabiki cunku biraz gazliyiz.

Kızlar iyi akşamlar bebeklerinizi ne zaman uyku eğitimi vermeye başlayacaksınız
Şu an gece ve gündüz uykularının saatleri standarda bağladı ama desteksiz uyyamıyor illa biberon ağzında olacak. Bi de gündüz uykuları 45 dakikayı geçmiyor. 4. Ay bittiğinde başlayacağım eğitime yavaştan. 6. Ayda odasını ayırmak istiyorum o zamana kadar da uyku iyice düzelmiş olur umarım

Geceleri gazını çıkarıyor musunuz yoksa yatırıyor musunuz ben omzuma alıyorum ama bas asagi uyuyor olduğu için çıkmıyor bir türlü direk yatırıyorum artık

Eger mama yerken uyuyup kalirsa direkt yatiriyorum uyumamissa gazini alip yatagina koyup sallayip uyutuyorum

Canım en kısa zamanda bir çocuk nöroloji doktoruna gitmenizi tavsiye ediyorum.

Anladım canım ınstagramda hep kim west metodu öneriliyor bir kaç ay sonra burda bizler de deniyo oluruz kesin..
Şimdi okudum dediğin yöntemi. " eğer çocuğunuz kucağınıza aldığınızda susuyorsa KANDİRİLDİNİZ demek oluyor " yazıyor. Ben hep kandiriliyorum oğlum tarafından demekki Aslında doktor bebeğin esiri olmaktan yavaş yavaş çıkmanızı söyledi. Ben gerçekten azcık ağlasa hemen memeye kucağa aldım hep. Ki ilk 3 ay çok doğru yaptığım. Ama doktor dediğinden beri oğlumu ve kendimi izliyorum. Evet esiri olmuşum
Daha fazla alışkanlık yapmadan da yavaş yavaş baslicaz eğitime. Önerdiği yöntem tracy hogg un yöntemi aslında. İşe başlamadan biraz alışırız ikimizde umarım.

İnşallah canım benim kızım da belli olmuyor evdeysek gündüz güzel uyuyor ama bi yere gittiysek en fazla yarım saat uyuyor bende yaza doğru o dasını ayırmayı düşünüyorum inşallah zorlamaz

Uyku eğitimi için ferber yöntemi de var biraz kati bi uygulama ama en kısa sürede o alıştırıyormuş kendi başına uyumaya. Şimdilik öyle aman aman bi uyku sorunu yok oglumun bakalım ileride nasıl olur

Kızlar birde kafaya taktigim bir konu daha var, oğlum sürekli soluna yatmak istiyor kafasinin o tarafi düzleşti hatta, Dr da farketti diger tarafa oyuncak sesli birşeyler koy dedi, yan yatis yastığı aldım araya sıkıştırmama ragmen bi şekilde yine sırt üstü pozisyona gecip kafasini sola egiyor, arkasina biseyler sıkıştırıyorum yine ayni, siz yan yatırınca o şekilde kalıyor mu, annemler bişey olmaz deyip duruyor, ablamın çocuğununda basi bir tarafa eğikti bir sure masaj yapildi ona, öyle bişey mi acaba

Yaaa gercektenmi bir daha öyle bişey olmadığından üstüne düşmedim mevzunun
Korkutmak değil canım amacım ama tedbiri elden bırakmamak lazım benim büyük kızım da 19 aylıkken anlattığın şekilde aynı gün 5 defa nöbet geçirdi sebepsiz üstelik hiç birşeyi yoktu 1 gün yoğun bakımda ve 1 hafta hastanede kaldı mr eeg tomografi kan tahlilleri herşeyi yapıldı hiç birşey çıkmadı bir süre ilaç kullandık sonra da bıraktık çok şükür Mayıs 2019 5 ine kadar bekliyoruz tekrar nöbet gecirmezse doktorumuz %90 tekrarlamaz dedi. Canim hiç korkma sadece bu yaşadıklarını anlat 1 2 tahlil ve eeg isterler. Biz devlet hastanesine gitmiştik oraya sevk ettiler yani.

Benim bebeğin kafasının arkası dümdüz oldu dğz kafa yastığı kullanmama rağmen.. yan yatırıyorum her gece. 1 saat sonra bakıyorum dümdüz çocuk.. malesef yöntem bulamıyorum artık ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…