2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Canim bende katiliyib grubun adi nr yoksa gidişat kotu

Ek gıdaya tatlı veta meyve ile başlayınca sebzeyi yemek istemiyolarmış dikkat et yine de

Napsam bilemedim bizim doktorumuz eğer bebek anne sütü alıyorsa 6 aydan sonra.ama mama iciyorsa 4 aydan sonra ek gıdaya geçelim dedi.sebze çorbalar ve meyve suları ile baslamami soylemisti

Canim hangisi içine sıkıyorsa ondan başla. Benim buyuk kızım kahvaltı yapmıyor peynirin zeytinin tadını bilmiyor ne bal yer ne kaymak ne reçel.

Küçük kızıma ilk peynir yumurta ile başlayacağım anne sütü alıyor zaten bu vereceğim yumurta sarısının 10.da 1 i 1 küp şeker boyunda ki süzme peynir doyurmaz onu en azından tadına aşina olur 1 hafta sürecek sonra yavaş yavaş ev yoğurdu vereceğim. Ekleyelim ekleyelim çoğalacak menulerimiz inşaAllah :)
Napsam bilemedim bizim doktorumuz eğer bebek anne sütü alıyorsa 6 aydan sonra.ama mama iciyorsa 4 aydan sonra ek gıdaya geçelim dedi.sebze çorbalar ve meyve suları ile baslamami soylemisti

Karışık sebze maması : 4. ayında meyve sularına başladıktan 1-2hafta sonra başlanır.Genellikle öğle öğününde verilir.
1-2 tatlı kaşığndan başlayıp yavaş yavaş arttırılarak verilir.Başlangıçta koyu çorba ,ilk haftadan sonra koyu püre şeklinde hzırlayın..
1.hafta (sebze çorbası)
4 su bar. su,2 orta boy havuç ve 1orta boy patatesi 45-50dk ağzı kapalı kapta pişirin. Düdüklü tencere kullanacaksanız 1.5 su bar. su ile 10-15dk pişirin..
Tel süzgeçten geçirip hiç ezmeden sebzelerin suyunu bir kaba alın.Bir çay kaşığı irmik ile 5 dk daha kaynatın..
2.Hafta (basit sebze püresi)
4 su bar. su,2 orta boy havuç ve 1orta boy patatesi 45-50dk ağzı kapalı kapta pişirin.Tel süzgeçte havuçları ve patatesleri ezerek püre haline getirin. Bu pürenin içine yine irmik katarak 5 dk daha kaynatın..

Hazırladığınız gıdaları 2 saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
rondo blender ile çorbaları öğütmeyin..
Nişasta bebeğin sindirimini zorlar.Bu yüzden prinç unuyla yapacağınız maları tercih edin. Mama yaparken kesinlikle un ve prinç ununu kavurmayın. Ek gıdalara başladığınızda her beslenmeden sonra mutlaka bebeğinize su verin..
3.Hafta (karışık sebze püresi)
4 su bar. su,2 orta boy havuç ve 1orta boy patatese 1 çay kaşığı prinç ve her gün bir sebze daha ekleyin..(örneğin ilk gün 3-4 yaprak maydonoz ertesi gün maydanoz ve birkaç yaprak ıspanak ) 45-50dk ağzı kapalı kapta pişirin.Tel süzgeçten geçirin.. Aynı şekilde irmik ilave edebilirsini.z
4.Hafta ( Tam sebze püresi)
Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye bir çay kaşığı zeytinyağı katın.

Muhallebi : 250ml (bir bardak ) süt ya da su ,3 çay kaşığı şeker , 3 tatlı kaşığı prinç unu 15 dk pişirilir..
Ben bunu tercih etmeyeceğim.. Çünkü içinde şeker var..

4-5 aylık normal süt çocuğunun beslenme programı örneği

06:00 1. Öğün Anne sütü
08:00 Ara öğün Meyve püresi
11:00 2.Öğün Sebze püresi
16:00 Ara öğün meyve püresi ya da yoğurt
19:00 3.Öğün Muhallebi
22:00 ara öğün anne sütü

Bunlar sadece örnek arkadaşlar sizler kendi çocuğunuzun düzenine göre ayarlayabilirsiniz.

Alıntı yapamadım mecbur kopyala yapıştır yaptım kızlar :)

sebze püresi ve haşlama suyuna tel şehriye çorbası

1 küçük patates 2 küçük havuç çeyrek kabak doğrayıp üzerine 2 çay bardağı su koydum düdüklüde 10 dk haşladım haşlanan sebzelerin suyunu süzüp bir tencereye aldım kalan sebzeleri tel süzgeçten geçirip sebze püresi yaptım

suyuna da önceden kırıklayıp sıcak suda bekletmiş olduğum bir yemek kaşığı tel şehriye yi ve 1 tatlı kaşığı irmik katıp kaynattım içine bir çay kaşığı da püreden ekledim.

Kızlar bu tarifleri unutmayın mutlaka işinize yarayacaktır :)

bende daha ek gıdalara başlamadım. ama başlayanlar için kuzularına yedirdikleri mamalar ile yapabilecekleri yoğurt tarifi yazmak istiyorum.

içme suyunu kaynatıp ılıtın.bu sudan 120 ml,yoğurt mayalayacağınız kaba boşaltın.bu suya 6 ölçek yedirdiğiniz mamadan ilave edip,iyice karıştırarak yoğurt yapımında kullanılacak sütü elde edin.elde edilen bu sütün sıcaklığı 50 c civarında olmalı.(daha düşük sıcaklıktaki süt ile mayalayacağınız yoğurt sulu olur.ama lütfen sütü sonradan ısıtmak amacıyla kaynatmayın.)sonra maya olarak kullanacağınız 1 yemek kaşığı yoğurdu hazırlanan sütten iki kaşık kadar ayrı bir kaba alarak iyice ezip,yavaş yavaş mamaya ilave ederek karıştırın.yoğurdun mayalanması için,üzerini sıkıca örtüp uygun bir ortamda EN AZ 4 SAAT bekletin.
NOT: yoğurt bebeğe ikindi öğününde verilir.1-2 tatlı kaşığıyla başlanır ve miktarı zamanla arttırılır.saat 15:30-16:00 civarında verilmesi tavsiye edilir.

Bebeğine mama kullanan anneler bakın mamadan yoğurt yapmış bir üye :)

yoğurt tarifi.....(herkes biliyordur aslında :) )

100 ml sütü kaynatıyorsunuz..yoğurt yağacağınız kaba alıp ılıtmaya bırakıyorsunuz..serçe parmağınızı süte sokup 1 den 7 e kadar saydığınızda parmağınızın dayanabileceği sıcaklıkta olması gerekiyor..istenen sıcaklığa geldiğinde 1 çay kaşığı dolusu yoğurdu ayrı bir kapta ılıttığınız sütten biraz alarak karıştırıyorsunuz...bu karışımı ılımış süte ekleyip karıştırın...varsa evde kalorifer peteğine bir bez serin üzerine koyun,etrafınıda havlu ile sarın...3-3,5 saat sonra yoğurdunuz hazır...dilerseniz buzdolabında 1-2 saat bekletip suyunun çekmesini bekleyebilirsiniz

Bu da normal ev yoğurdu tarifi :)

Slm aynen bizdeki durum,gündüz hangi yöntemi denediysem 15 dk dan fazla uyumuyor ,uyanır uyanmaz uyutuyorum tekrar ama direniyor uyumadığı içinde huysuzlanıyor pusetteanakucağında durmuyor mızır mızır,ne iş yapabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum şaşırdım,4 ayımız dolsun uyku eğitimine başlıycam

M Maridraw tesekkur ederim cnm tarifler icin favorilerime ekledim

Bu sabah kahvaltida azicik yumurta sarisinin tadina baktirdim yalandi durdu ☺ simdi 2 gun bir sey vermicem alerji olacakmi takip icin 2 gun sonra yogurt tarifini denemeyi dusunuyorum yarim olcu hazirlayip tadina bi bakalim

1. İrmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri
    2 çorba kaşığı tam un
    5 çorba kaşığı beyaz un
    4 çorba kaşığı irmik
    100 gram oda sıcaklığında tereyağ
    pekmez,akçaağaç şurubu ya da agave
    yarım çay kaşığı tarçın
    Bebek bisküvisini yapılışı
    Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika)

bebeklere alternatif atıştırmalıklar hazırlamak çok kolay.Hazırlamış olduğunuz bebek bisküvilerini bebeklerinizin meyve pürelerine ufalayabilir,bebek kahvaltısında hazır bebe bisküvilerinin yerine kullanabilir ya da çantanızda atıştırmalık olarak taşıyabilirsiniz.

Özellikle 9. aydan sonra bebekler daha çok ellerine alıp yeme isteği gösteriyorlar.Bu atıştırmalıklar onlar içinde iyi birer yemek çiğneme öğreticisi oluyorlar.

Bisküvinizin içine çeşitli baharatları katabilirsiniz ,Tatlandırıcı olarak pekmez yerine Agave kullanılabilir,organik pazarda var ,bala benziyor.Doğal bir bitki şekeri.

ALINTIDIR

Uyku eğitimi gözümde çok büyüyor asla yapamam gibi geliyor

Valla ben pek muhattap olmuyorm kendisiyle esim soyluyo soylencekleri ama bugun esime patladm artik geldi altini acms oglumda isemis ust degistirdi fln bi dunya ugrasti aglatti en son uyuyodu aglamos benden once kostu aldi yatak odasindan almak isteyince vermedi ellerin soguk dedi ama cocuk bana bakip agliyo bende esime bagidm ya gelmesn ya karismasn yetti artik dedm hic sesini cikarmadi kpnusur o simdi annesiyle

Uyku eğitimi gözümde çok büyüyor asla yapamam gibi geliyor
İnstagramda takip ettiğim sayfalar çok uğraştıran bebeklerin bile 2 günde alıştığını söylüyor
Önemli olan biz annelerin istekli ve istikrarlı olması
Oğlum memede uyurdu yatağına koyardım,kızım öyle değil gece uykusunada çok geç yatıyor 11 i buluyor,sizin uyku düzeniniz nasıl saatleriniz belli mi?

Selam kızlar ankara çok soğuk kızım gazdan kivraniyor sıcak tutmaya calidiyitum kakasi ishal gibi cok sıvı yapıyor oglum da çık iştahsızlık var ya hic bir şey yemuyir bir çocuk hic aciktim demez mi sevdiği şeyleri de yemuyir artik kilo takintum yok ama çok halsiz yaşıtlarından küçük görünüyor çok canım sıkılıyor yarın doktora giturecrm bakalım ne diyecek kardeşini iç güdüsel olarak kıskanıyor biraz da ondan sanırım üzülüyor o da küçük 3 yasinda bazen ben de çık üzülüyorum onunla ilgilrnemiyorum diye anne senin kucağında uyuyacam canım annem diye sarılıyor iki çocuk olunca çok başka oluyormuş herşey Rabbim sağlık versin bütün çocuklarımız inşallah hayırlı evlat olurlar

Çok sinir bozucu ya.iyi sabirlisin valla canım ben dayanamazdım.hala hareketlerine devam ettiğine göre eşin tamda uyaramamış canım bence biraz sert ve kesin dille soylesin bu ne böyle annesi sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…