2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348

O para ona verilmez bence. Zaten bır ıkı kullanıyorsun sonra hoppp en yüksek rafa. Pratık bır esya degıl bence.

Çok gecmiş olsun. Bıdıklar hep ıyı olsun.

Bnd sessız bır odaya gecırıyorum emzırırken. Yoksa gözü hep dışarda.

Benimkide biboronu emerken istemiyor basini saga sola oynatiyor kalkmak istiyor

Selam anneler bu aralar çok huysuz oldu oğlum dis belirtisi mi çözemedim. Bir de sessiz harfleri cikariyor çok fazla meraklı sizinkilerde konusma durumları nasıl

Aynı durumdayiz hani şöyle istahli istahli emmesi yok artık hep etrafı inceleme modunda. Ben de dün gece sağıp verdim artık.

Ayni durum bizde de mevcut 5 dk emiyor sonra göz hep sagda solda. Bende öyle olunca yarım saat sonra bi daha emziriyorum.

Emzirmiyorum ama biberon ile beslerken aynı durumu yaşıyorum. Bu haftalarda normal bir durm. Sabırlı olmak gerekiyor.

Benimkide biboronu emerken istemiyor basini saga sola oynatiyor kalkmak istiyor

Emziren emzirmeyen hepimizin ortak derdi bu desenize rahatladim herkeste olunca kesin memeyi birakacak diyordum artik.
Bu arada ek gida icin hic bir bilgim yok kizlar siz basladiniz mi? Basladiysaniz neler verdiniz? Ben 6. Aydan sonra dusunuyorum ama iyi mi yapiyorum bilmiyorum. alisveris yapmak lazim mi onun icin de acaba?

Selam anneler bu aralar çok huysuz oldu oğlum dis belirtisi mi çözemedim. Bir de sessiz harfleri cikariyor çok fazla meraklı sizinkilerde konusma durumları nasıl
Bizimki agulamadan mizirdanmaya terfi etti surekli inler gibi sesler cikarmaya calisiyor. Alttan 1 tane dis gorunuyor gibi beyazlamis oldugu yer ama elimi koyunca sert gelmiyor salyali salyali geziyoruz cikar mi bilmem

Iyi gunler bayanlar. Aranizda nebulizatör kullanan var mi? Dün doktorumuz almamizi önerdi. Ama sanki yanlış giden bir şey var. Eczacı ilacı yarım koyun dedi. Birkac dakikada bitiyor. Ilk dozu acilde almistik. Orada neredeyse yarım saat sürmüştü. Acaba makineden mi kaynakli. Bizim makinenin adı nimo

6.ay bitince başlamayı düşünüyoruz biz. Doktorumuz ondan önce başlatırsa durum değişir tabi.
Şimdilik bakıyorum sadece neler alabilirim, nasıl süreç diye. Önümüzdeki ay ya da daha sonra başlayacağım alışverişe.
Buharlı pişirici almak istiyorum mesela
Sıkmalı silikon kaşıklar varmış
Silikon emzikler var şu içinr sebze meyve konup bebeğe verilen
Cam rende
Alıştırma bardağı
Mama sandalyesi
Aklıma bunlar geldi.
Evde yoğurt, kemik suyu, bebe bisküvisi vs hazırlama tariflerine bakıyorum.

İnstagramda bu çocuk aç diye bir kitap gördüm onu da alabilirim.

Canim ben 36 yasindayim kalbim delik, dogustan kapanmamis ve bu ben 29 yasindayken farkedildi, o zamana kadar kimsenin haberi yoktu :) hacettepede uzun uzun baktilar, delik kucuk ise ameliyat etmiyorlar, orta boyuttaysa genel bir sorun yoksa vucutta seker tansiyon gibi yine ameliyat etmiyorlar, büyükse kapatiyorlar kesin, benim orta boyutta cikti, her 4 kisiden birinin kalbi delik dedi ve kimse bilmiyor dedi hacettepe profesörü, hic korkma, Allaha emanet, tıp cok ilerledi, artik her sey biliniyor,ve bu panik yaratiyor, halbuki doktorun dedigi gibi, bir sürü kişi kalbi delik geziyor ve haberi yok, ben şükür 29 yasimdan beri 2 kere kalp doktoruna gittim, bi sorun oldugu icin degil şükür, kendim sorun varmi diye merak ettigimden, cok gecmis olsun canim

Bende goruyorum hep hatta bi kitap daha var acikinca yer diye hangisini alayim bilemedim onumuzdeki aya alacagim insallah. Alistirma bardagina aventinki kotu demis herkes aklinda bulunsun. Bir de blw yontemi ile beslemeyi dusunuyorsan mama sandalyesine yapisan silikon tabaklar varmis onu oneriyorlar bende bugun arastirdim biraz bunlari ogrendim

Acıkınca Yer de yeni çıktı sanırım, alerjik ve iştahsız bebekler ile ilgili uzman tavsiyeleri de varmış içinde. Belki ikisini birden alırım.
Awent almayı düşünüyordum ben de iyi oldu söylediğiniz. Blw hakkında pek bilgim yok onu da araştırma lazım. Teşekkür ederim bilgi paylaşımı için.

Geçmiş olsun cnm ilacı mutlaka 2 cc izotonikle sulandirip ver ondan çabuk bitmiş olabilir. Çocuklarda buhar ilaçları izotonikle sulandirilarak kulaniliyor

Merhaba ek gıda için bende alışveriş yapmadım araştırıyorum buhar makinası almayı düşünmüyorum sepetim var onunla pişiririm.silikonlu tabakta almayacağım çoğu uzman çocuklara yiyeceklerin porselen yada cam şade tabaklarla verilmesini söylüyor be Bebek parmağını takarsa tabağın çıktığını yazan da çok kişi var.blw yöntemine ilk etapta başlamayacağım ilerleyen zamanlarda kaşık reddi yaşıyormuş çocuklar 8.aydan sonra parmak besinlerle deneyeceğim instagramda Ali Fuat isminde çocuk doktoru var o çok güzel anlatmıştı benimde mantığıma yattı.kitap olarak ta bebeğime ne pişirsem diye bir kitap almayı planlıyorum ve mutfakta Bebek var dan da faydalanırım.biraz daha büyürse de makarna vitma dan alışveriş yapacağım inşaallsh

COk tesekkurler bilgiler icin blw yi tam arastirma firsatim olmadi ama elle yedigi icin cok mantikli dediginiz ama doktorlar tavsiye ediyor bu yontemi iyice arastirmak lazim. Porselen sade tabak kullanilmali diye bende okudum doktorlar sakin blender kullanmayin pure yapmayin diyor catalla ezerek verilmeliymis. Buharda pisirici var diye okudum ama nedir nasil biseydir bi bilgim yok. İnstagramda takip ediyorum ama ek gida ile ilgili paylasimini gormemisim demek ki bakayim hemen

Bebekleri hareketli anneler tirnaklarini nasil kesiyorsunuz. Bu konudan cok muzdaribim uykusuda cok hafif eline dokundugum an uyaniyor ayak tirnaklari da uzamis daha hic kesemedim ayaklari. El tirnaklarinda da 2 kez etini kestim ucundan moralim sifir bebek tirnak makasi denedim olmadi kucuk kendi tirnak makaslarimizdan aldim olmadi nasil yapacagim ben bu işi

Allah Razı Olsun Duaların için
Oğlum da 2 delik vardı 1 tanesi 2 mm diğeri 9 mm.Aralık Ayındaki kontrolde 2 mm olan delik kapanmış
9 mm olan duruyor
Akciğerden kalbe giden damarda darlık vardı o düzelmiş şükür
Dr şimdilik sıkıntı yok 3 ay sonra kontrol dedi bakalım artık Rabbimize emanetiz
Umudum var yine de inşallah o 9mm olan da kapanır

Çoğu kapanıyor zaten canım,benim çevremde bebeği olup kalbinde şu bu var denmeyen olmadı,hepsi de düzeldi,düzelmeyen de ben gibiler onda da sorun olmuyor şükür,Allah'a emanet olsun tüm yavrular,sağlıkla büyüsünler inşAllah

Kesemiyorum ben. Bir iki denedim (makas şeklindeki bebek makası ile) benden sonra eşim tekrar kesti, çok uzun bırakmışım, hiç kesilmemiş gibi duruyor dedi. Bizde babada tırnak bakımı. Elimizde makasla sakin olduğu anı kokluyoruz.

bende dikkatini başka bişeye çekip uyanıkken kesiyorum ama çok zor ecel teri döküyorum küçük tırnak makası ile.ve sık sık uzuyor

Oğlum çok hareketli uyanıkken mola vere vere kesiyorum ben. Bebek tırnak makasıyla. Bi eline oyuncak veriyorum diğerini uğraşmalı bi şekilde kesiyorum bi de çabuk uzuyor tırnaklarını her hafta kesiyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…