2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Slm arkadaşlar,uzun süredir yazamıyorum takipte edemedim
Biraz sağlık sorunlarım oldu,2 gün öncede bi operasyon geçirdim,doğum sonrası kanamam içe birikiyordu histeroskopi(kamera) eşliğinde o biriken kısım ya da parçada olabilirmiş alındı,patolojiye gitti bir aya sonuç çıkacak inş
Kızım emiyordu ama antibiyotik verildi bana bir hafta sütünü sağ dök içirme bebeğe dedi dr,benimde evde önceden sağılmış sütüm yoktu mecbur bu 1 hafta boyunca mama vericez mama kullananlar kızım 4,5 aylık her öğünde kaç ml ve kaç öğün veriyorsunuz?

Kizlar bebegi egzama olan varmi yanaklarda cikiyo biturlu gecmedi 2aydan beri

Demir takviyesi kullanan arkadaslar lutfen bana icinde seker paraben be bhi olmayan bir takviye tavsiye eder misiniz 1 haftadir bulamadim
merhaba kızlar bizim egzamamız var ne yazık ki göğsünde kollarında ara ara yüzünde doktor krem verdi ismi Locoderm ve mustela steoplia bol bol nemlendir dedi devam ederse dermataloğa gitmeyi düşünüyorum.
Demir takviyesi araştırdım ama en uygunu sidefer şeker takviyesi demirim mideye zarar vermesine engel oluyormuş kilo başına 1 damla.2 gün alması gereken dozun yarısını verdim verdim ama egzamalarımızı artırdı o yüzden vermedik Salı doktora gidince danışacağım aç karnına ve d vitamini ile çatışmayacak şekilde ver demişti doktor.

Demir takviyesi kullanan arkadaslar lutfen bana icinde seker paraben be bhi olmayan bir takviye tavsiye eder misiniz 1 haftadir bulamadim
Merhaba biz önümüzdeki ay kullanmaya başlıcaz doktorumuz yanlış hatırlamıyorsam içinde hiçbir katkı maddesi olmayan Bestiron vericem dedi sanırım tam emin olmamakla birlikte bir araştırın isterseniz..

4.aya girdik ve kabızlık başladı.Düzenli hergün kaka yapan çocuk 6 gün oluyor yapmıyor?Demir ilacı Sidefet yapabilir mi?

Bulunduğun ilde mağazası varsa mutlaka bak.magazalarda da ayni indirim gecerli
Malesef canım.

Çok geçmiş olsun canım. Kilosunu 56 ya bölerek hesaplayabilirsin. Her bebek farklı içiyor. Benim kızım bu hafta 150cc içmeye başladı. 5 aylık olmak üzere. Her zaman bitiremiyor ama. 2 saatte bir hazırlıyorum ben mamayı.
4.aya girdik ve kabızlık başladı.Düzenli hergün kaka yapan çocuk 6 gün oluyor yapmıyor?Demir ilacı Sidefet yapabilir mi?
4ayda benm kızım da aynı oldu. 3ün sonlarında başladı hatta. Günlük kaka yapardı önce 3 günde bir yapar oldu şümdi de 6 +7 günde bir yapıyor. Sidefere başlamadan önce böyle olmuştu ama.

Arkadaşlar bebeklerinize d vitaminini kaç damla veriyorsunuz? Ben saglik ocağının verdiği monovit damlayı kullanıyorum hemşire 3 damla demişti. Ama oğlum uyurken kafası çok terliyor. d vitamini eksikliğinden olabilir diye okudum

Ben 3 damla veriyorum canım

Bende 3 damla veriyorum.. yaa benim kızımın kafası da terliyorrr

Bebeğinde egzama olan anneler emziriyorsaniz sarımsak portakal suyu greyfurt turşu karabiber pulbiber gibi şeyler tuketmeyin.birde egzama olan bebeklerde astım olma ihtimali yüksek oluyormuş.

Canım düzeldi mi peki?Bir de benim ki sadece anne sütü ile besleniyor.Sen de mi anne sütü sadece?Başka bir şey yapıyor musun?

Kaç kilo bebeğin?4. Ay kontrolümüzde 6700 dü kilomuz şimdi ne kadar bilemedim,2 saatte bir çok sık değil mi? Mama kutusunda günde 5-6 öğün diyor,3-4 saatte bir yapıyorum

3 damlaya çıkardı doktorumuz. 4.aya kadar 2 damla veriyorduk. Farklo bir d vitamini kullanıyoruz ama.
Canım düzeldi mi peki?Bir de benim ki sadece anne sütü ile besleniyor.Sen de mi anne sütü sadece?Başka bir şey yapıyor musun?
Kabız değil ama bugün yaptı mesela kakasını. Önden bir hayli katı geliyor sonra daha kıvamlı oluyor kakası. En son geçen hafta cuma yapmıştı. Mama ile besleniyor benim kızım. Günde 1 defa falan anne sütü alıyor sadece. Geçen Haftalarda 8güne kadar yapmamıştı doktoru aradık. Mamasına saf zeytinyağı karıştırın dedi. İşe yaramadı. Lavman veya gliserinli fitil yapın dediler ama cesaret edemedik. Duphalac verdi işte. Yine 7-8 güne kadar yapmazsa sabah mamasına 1 çk karıştırıyorum o gün yapıyor. İki kere kullanmamız gerekti. Bugün ona gerek kalmadan yaptı çok şükür. Mamasına günde 1 kere saf zeytinyağı karıştırıyorum artık.

Kaç kilo bebeğin?4. Ay kontrolümüzde 6700 dü kilomuz şimdi ne kadar bilemedim,2 saatte bir çok sık değil mi? Mama kutusunda günde 5-6 öğün diyor,3-4 saatte bir yapıyorum
4.ayda 5700 gr gelmişti canım biraz zayıf benm kızçe. İştahı yeni açıldı. Eskiden katiyen içmezdi şimdi de 2 saatte bir istemeye başladı. Hareketlendiği için sanırım çabuk acıkıyor. Bazen de 6-7 saate kadar içmediği oluyor. Değişik bir beslenme düzeni var. 120cc içiyordu normalde iki gündür 150 içer oldu.
Doktor da 4 saatte bir ver demişti ama acıktığı zaman çok sinirli oluyor.

Hangi mamayı kullanıyorsun?gece sık uyanıyor mu? Ne çok sordum ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…