- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #49.561
Aynen benim 2. Bebeğim ,oğlumda ben de 6 aydan önce vermemiştim birşey hatta kavanoz mamalarını ya da hazır muhallebi mamalarını 9-10 aylıkken dışarıda ya da tatilde vermiştimmerhabalar ekim annesiyim (2 ekim). 4 aylik kontrolune saglik ocagina goturdugumde hemsire 'eger aclik aglamalari olursa yogurt ve meyvelerin suyuyla basliyoruz.ama olmazsa 6 aylik olana kadar hicbisey vermeyin' dedi.6 aylik olmasini bekliycem ins.sadece anne sutu aliyor.
Canım kaç aylik oldu başladınız ek gıdaya bizdede var sanırım alerji bu hafta gastroenteroloji görüncez randevu aldıkSanırım bizde alerji var. 15 gündür artırarak yoğurt verdim iki gündür ağız kenarında kizlariklik olmaya başladı. Yoğurt yedirince ağzından yoğurdun aktığı yerler kizariyor yarim saat içinde geciyor. Neden başta olmadı da şimdi oldu bilmiyorum. Onun dışında havuç ve patates denedim sıkıntı çıkmadı. Çarşamba doktora gideceğiz sanırım o da alerji uzmanına sevk eder. Allah daha büyük dert vermesin ama canım sıkıldı ya zorlu bir süreç :'(
5 ay bitti canim. Tadımlık başladım birer çay kaşığı falan verdim 3 gün kuralına göre. Bir yemek kaşığına geçmiştik. Hiç sorun yoktu birden iki gün önce yoğurttan sonra kizarma oldu kestim hemen.Canım kaç aylik oldu başladınız ek gıdaya bizdede var sanırım alerji bu hafta gastroenteroloji görüncez randevu aldık
Canım keşke anne sutu alsada beklesek mama veriyoruz sadece alerjimizde var sanırım bende beşe geçince başlarım sanırımSelam kizlar ben henüz birşey veriyorum 6 ayı bekleyecem 14 un de 5 aylık oluyoruz daha zamanı var sadece anne sütü alıyor acele etmeye gerek yok ömür boyu yemek yiyecekler öncelik anne sütü benim fikrim bu kızımın öksürüğü bir buçuk ay oldu gecmiyor gündüz iyi ama gece çok öldürüyor uyuyamiyorum kaç kez doktora gittik ciğerleri temiz diyorlar ama boğaz da var balgam aramiyor sabah kustu bembeyaz çıktı içinden yavrum mahvoldu artik ya nasıl bir oksurukse yapmadogim kalmadı hava veriyoruz burnunu temzliyoruz korkuyorum cigere inecek diye yarin yine randevu aldım goturecez balgam söktürücü ilaç isteyecem küçük diye vermiyor doktorlar bende vermek istemiyorum ama geçmiyor ya
Anladım canim çok kotu bu alerji ya sadece neocate aliyor her mamadan sonra kaka yapıyor nerdeyse mukuslu hep, popoda geçmeyen pişik kollarda hafif egzama var5 ay bitti canim. Tadımlık başladım birer çay kaşığı falan verdim 3 gün kuralına göre. Bir yemek kaşığına geçmiştik. Hiç sorun yoktu birden iki gün önce yoğurttan sonra kizarma oldu kestim hemen.
Canim aptamilin alerji mamasini deneyecektin denedin mi?Anladım canim çok kotu bu alerji ya sadece neocate aliyor her mamadan sonra kaka yapıyor nerdeyse mukuslu hep, popoda geçmeyen pişik kollarda hafif egzama vartekrar Dr a gideceğiz
benimde ayni dert bebeklerim hep ya kucakta ya da ayakta sallanarak uyutuyorum nasil yalniz basina uyutacagim bilmiyorum. Bir de artik yalniz bakmaya baslicam nasil yapicam bilemiyorum. Siz de yalniz mi bakiyorsunuz? Sanirim ikiz sizinde benimde ikizKızlar yardımcı olursanız çok sevinirim
Benim bebeklerim bugün 4 buçuk aylık oldu ama halen bir uyku duzeni kuramadim yani hiç tek bakamadım çocuklarıma hep birileri oldu yanımda mecburen onlarada uydum çocuklarım ana kucağında sallanarak uyuyorlar günde 4 defa yarimşar saat
Sizler nasıl yapıyorsunuz şimdiden allah razı olsun
Evet ikiz hamile sayfasından gorusuyorduk ben şimdiye kadar annemle baktim ilk kırkımız çıkana kadar kaynanam geldi onunla biraz atıştık allah razı olsun annem imdadima yetişti ama artık oda gelemeyecek bu hafta sonu vedalaştık artık tek bakicam eşim hiç ama hiç destek olmuyor tek bakıcam allahin yardımıyla inşallahbenimde ayni dert bebeklerim hep ya kucakta ya da ayakta sallanarak uyutuyorum nasil yalniz basina uyutacagim bilmiyorum. Bir de artik yalniz bakmaya baslicam nasil yapicam bilemiyorum. Siz de yalniz mi bakiyorsunuz? Sanirim ikiz sizinde benimde ikiz
Canım sen uyku eğitimine başlamıştın.nasil gidiyor düzene girdi mi?Selam kizlar bizde ek gidaya başladık yavaştan. Hipp in tahıllı iyi geceler mamasını aldım doktor tavsiye etti. Dün ilk kez verdim sevdi bitirdi mamasını. Onun disinda sabahları yumurta sarısının çeyreği kadar veriyorum onu da seviyor bi alerjen durum yaratmadi yumurta.
Ben yarım bıraktım onu. Ana kucağında kendi dalıyor şimdilikCanım sen uyku eğitimine başlamıştın.nasil gidiyor düzene girdi mi?
O da iyi canım.kendi uyuyor sonuçta ne güzel.Ben yarım bıraktım onu. Ana kucağında kendi dalıyor şimdilik
Kendi uyuyor da bu sıra bi huy edindi sabah 6 da uyanıyor 7 ye kadar anca dalıyorO da iyi canım.kendi uyuyor sonuçta ne güzel.
Belkide kalkacağı saat 6 dir canım.Kendi uyuyor da bu sıra bi huy edindi sabah 6 da uyanıyor 7 ye kadar anca dalıyor
Yok canim ya zorla daldiktan sonra 9 da uyanıyor. O saat araliginda emerken uyuyor iste yataga atınca zor dalıyorBelkide kalkacağı saat 6 dir canım.
Hepsinin var bir saati demekki :)Yok canim ya zorla daldiktan sonra 9 da uyanıyor. O saat araliginda emerken uyuyor iste yataga atınca zor dalıyor
Bence normal canm 8bucuk da uyumalari guzel gece kac kez emzitiyosun benimki 12 1 gibi uyuyo.aksam erken uyudugu icin gunduz fazla uyumuyodurKizlar merhaba
Benim ikiz bebeler gunduzleri neredeyse hic uyumuyorlar
Benim gibi olan var mi?
Bazen toplasan 1 saat bazen tiplamda 15 dk ya uyrlar ya uyumazlar. Gece uykulari iyi ama gunduz boyle.
Aksam onceden en gec 7de uyurlardi artik en gec 8-8.30 da uyuyorlar sabah 7-8 gibi kalkiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?