2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348

Çok geçmiş olsun.

Hangi mamayı kullanıyorsun?gece sık uyanıyor mu? Ne çok sordum ama :)

Natsume 2 gündür mama vermeye başladık kaka yapıyordu,bugün 3. Gün zorla ıkındı çok katı ama azıcık yapmışböyle olunca napıyorsun?
Hipp Combiotic kullandık 4 ay boyunca çok da memnunduk. Bu kaka problemi başlayınca bebelac golda geçtik ama halaa aynı. Mamanın içine 1çk kadar zeytinyağı koyuyorum günde bir kez. Zeytin zeytin olmadıkça kabız sayılmıyormuş. Benim kızım da günlerce içinde tutunca başta çok az ama katıya yakın yapıyor. Gece 1 kez uyanıyor saat dört veya beş gibi o da. Siz hangi mamayı veriyorsunuz?
Bütün bebeklerde var galiba kaka ile ilgili değişiklikler bu ay.

Kasik mamasi veremiyordum kizima agliyordu mama sandalyesini en yatik konumda tutuyordum 2 gundur orta kademeye getirdim yari oturur pozisyonda duruyor kucagimda tuttugum gibi cok sukur yemeye basladi. Pozisyondan rahat edemiyormus demekki.

Sabah 7 de mama icti
Saat 10.30da hippin tahilli kasik mamasindan hazirladim onu yedi 11.30da uyuttum 13.30 da kalkti
saat 14 te mama yedi
saat 16 da kavanoz mamasi yedirdim bebelacin karisik meyveli simdi uyuttum

Bir aksilik cikmazsa saat 18 gibi uyanir 19da mama yediririm 21de hippin elmali sutlu gece mamasindan yedirip 21.30da uyuturum insallah

Bizden simdilik boyle ☺

Benim operasyon hastaneye yatış apar topar olunca hemen bime girip bebivita mı ne onu almıştık gerek olursa diye,ben hastaneden sağıp sütümü yolladım.hastaneden çıkıncaya kadar gerekmemişti,sonra dr ve 1 hafta berme antibiyotikten dolayı deyince mecbur verdik,kalitesi nasıl bilmiyorum ama içiyor o yüzden başka markayada geçemedim

Bende bebitiva kullaniyorum o da hipp in urunu memnunum bebegim doguyor kakasi cisi normal kilo alimida iyi

Bebivita da hipp markasının ürettiği bir mama diye biliyorum ben. Kullanan tanıdıklarım da var memnunlar o mamadan.

4 gecedir ağlayarak uyanıyor gözü kapalı olsa da sürekli hareket ediyor ah ne olacak ahvalimiz

Kaç aylık bebeğin? Ek gıda için hazır mama tarzındakiler erken değil mi?yoğurt,meyve püresi ya da sebze çorbası ile başlanıyor genelde

Kizlar merhaba
Benim ikiz bebeler gunduzleri neredeyse hic uyumuyorlar
Benim gibi olan var mi?
Bazen toplasan 1 saat bazen tiplamda 15 dk ya uyrlar ya uyumazlar. Gece uykulari iyi ama gunduz boyle.
Aksam onceden en gec 7de uyurlardi artik en gec 8-8.30 da uyuyorlar sabah 7-8 gibi kalkiyorlar

Kaç aylık bebeğin? Ek gıda için hazır mama tarzındakiler erken değil mi?yoğurt,meyve püresi ya da sebze çorbası ile başlanıyor genelde

3 eylul dogumlu cnm 5. Ayimizi doldurduk. Benimki sadece mama ile beslendigi icin 4.5 aylikken basladim ek gidaya

merhabalar ekim annesiyim (2 ekim). 4 aylik kontrolune saglik ocagina goturdugumde hemsire 'eger aclik aglamalari olursa yogurt ve meyvelerin suyuyla basliyoruz.ama olmazsa 6 aylik olana kadar hicbisey vermeyin' dedi.6 aylik olmasini bekliycem ins.sadece anne sutu aliyor.

Bunların dışında yoğurt ya da meyve veriyor musın?
Her zaman hipp in mamasini ya da kavanoz mama vermiyorum cnm o gun sadece oyle denk geldi. Yogurt sevmedi yediremedim. Bazen muzu cam rendeden gecirip veriyorum bazen elmayi ayni sekilde. Elmayi muzdan daha cok seviyor. Patates havuc ve pirini az suda pisiriyorum sonra suzgecten geciriyorum pure gibi oluyor onuda seviyor. Bazen hippin kasik mamalarini veriyorum iste. Ari mamada aldim ama acmadim digerleri bitince acip denemeyi dusunuyorum.bir de sabahlari yumurta hasladiysam yumurta sarisunin yarisindan azini eziyorum direkt yiyemedi onu bogazina takildi herhaldr icine 1 kasik karisik tahilli mama ilave edip bira suyla yumusatiyorum oyle veriyorum.

Bu arada bunlarin hepsini onceden az az denedim alerji yapacak mi diye direkt ogun olarak vermedim. Mesela elma verdim 2 gun bekledim muz verdim vs vs

Selam kizlar bizde ek gidaya başladık yavaştan. Hipp in tahıllı iyi geceler mamasını aldım doktor tavsiye etti. Dün ilk kez verdim sevdi bitirdi mamasını. Onun disinda sabahları yumurta sarısının çeyreği kadar veriyorum onu da seviyor bi alerjen durum yaratmadi yumurta.

Sanırım bizde alerji var. 15 gündür artırarak yoğurt verdim iki gündür ağız kenarında kizlariklik olmaya başladı. Yoğurt yedirince ağzından yoğurdun aktığı yerler kizariyor yarim saat içinde geciyor. Neden başta olmadı da şimdi oldu bilmiyorum. Onun dışında havuç ve patates denedim sıkıntı çıkmadı. Çarşamba doktora gideceğiz sanırım o da alerji uzmanına sevk eder. Allah daha büyük dert vermesin ama canım sıkıldı ya zorlu bir süreç :'(

Benim de pek uyumuyordu gündüz, hamak aldım güzel uyuyor içinde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…