- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #49.541
Slm arkadaşlar,uzun süredir yazamıyorum takipte edemedim
Biraz sağlık sorunlarım oldu,2 gün öncede bi operasyon geçirdim,doğum sonrası kanamam içe birikiyordu histeroskopi(kamera) eşliğinde o biriken kısım ya da parçada olabilirmiş alındı,patolojiye gitti bir aya sonuç çıkacak inş
Kızım emiyordu ama antibiyotik verildi bana bir hafta sütünü sağ dök içirme bebeğe dedi dr,benimde evde önceden sağılmış sütüm yoktu mecbur bu 1 hafta boyunca mama vericezmama kullananlar kızım 4,5 aylık her öğünde kaç ml ve kaç öğün veriyorsunuz?
Hangi mamayı kullanıyorsun?gece sık uyanıyor mu? Ne çok sordum ama :)
Hipp Combiotic kullandık 4 ay boyunca çok da memnunduk. Bu kaka problemi başlayınca bebelac golda geçtik ama halaa aynı. Mamanın içine 1çk kadar zeytinyağı koyuyorum günde bir kez. Zeytin zeytin olmadıkça kabız sayılmıyormuş. Benim kızım da günlerce içinde tutunca başta çok az ama katıya yakın yapıyor. Gece 1 kez uyanıyor saat dört veya beş gibi o da. Siz hangi mamayı veriyorsunuz?Natsume 2 gündür mama vermeye başladık kaka yapıyordu,bugün 3. Gün zorla ıkındı çok katı ama azıcık yapmış böyle olunca napıyorsun?
Evet astim yuksek ihtimalmis cok zor kurtulamadik krem deniyoruz surekliBebeğinde egzama olan anneler emziriyorsaniz sarımsak portakal suyu greyfurt turşu karabiber pulbiber gibi şeyler tuketmeyin.birde egzama olan bebeklerde astım olma ihtimali yüksek oluyormuş.
Benim operasyon hastaneye yatış apar topar olunca hemen bime girip bebivita mı ne onu almıştık gerek olursa diye,ben hastaneden sağıp sütümü yolladım.hastaneden çıkıncaya kadar gerekmemişti,sonra dr ve 1 hafta berme antibiyotikten dolayı deyince mecbur verdik,kalitesi nasıl bilmiyorum ama içiyor o yüzden başka markayada geçemedimHipp Combiotic kullandık 4 ay boyunca çok da memnunduk. Bu kaka problemi başlayınca bebelac golda geçtik ama halaa aynı. Mamanın içine 1çk kadar zeytinyağı koyuyorum günde bir kez. Zeytin zeytin olmadıkça kabız sayılmıyormuş. Benim kızım da günlerce içinde tutunca başta çok az ama katıya yakın yapıyor. Gece 1 kez uyanıyor saat dört veya beş gibi o da. Siz hangi mamayı veriyorsunuz?
Bütün bebeklerde var galiba kaka ile ilgili değişiklikler bu ay.
Bende bebitiva kullaniyorum o da hipp in urunu memnunum bebegim doguyor kakasi cisi normal kilo alimida iyiBenim operasyon hastaneye yatış apar topar olunca hemen bime girip bebivita mı ne onu almıştık gerek olursa diye,ben hastaneden sağıp sütümü yolladım.hastaneden çıkıncaya kadar gerekmemişti,sonra dr ve 1 hafta berme antibiyotikten dolayı deyince mecbur verdik,kalitesi nasıl bilmiyorum ama içiyor o yüzden başka markayada geçemedim
Bebivita da hipp markasının ürettiği bir mama diye biliyorum ben. Kullanan tanıdıklarım da var memnunlar o mamadan.Benim operasyon hastaneye yatış apar topar olunca hemen bime girip bebivita mı ne onu almıştık gerek olursa diye,ben hastaneden sağıp sütümü yolladım.hastaneden çıkıncaya kadar gerekmemişti,sonra dr ve 1 hafta berme antibiyotikten dolayı deyince mecbur verdik,kalitesi nasıl bilmiyorum ama içiyor o yüzden başka markayada geçemedim
Kaç aylık bebeğin? Ek gıda için hazır mama tarzındakiler erken değil mi?yoğurt,meyve püresi ya da sebze çorbası ile başlanıyor geneldeKasik mamasi veremiyordum kizima agliyordu mama sandalyesini en yatik konumda tutuyordum 2 gundur orta kademeye getirdim yari oturur pozisyonda duruyor kucagimda tuttugum gibi cok sukur yemeye basladi. Pozisyondan rahat edemiyormus demekki.
Sabah 7 de mama icti
Saat 10.30da hippin tahilli kasik mamasindan hazirladim onu yedi 11.30da uyuttum 13.30 da kalkti
saat 14 te mama yedi
saat 16 da kavanoz mamasi yedirdim bebelacin karisik meyveli simdi uyuttum
Bir aksilik cikmazsa saat 18 gibi uyanir 19da mama yediririm 21de hippin elmali sutlu gece mamasindan yedirip 21.30da uyuturum insallah
Bizden simdilik boyle ☺
Kaç aylık bebeğin? Ek gıda için hazır mama tarzındakiler erken değil mi?yoğurt,meyve püresi ya da sebze çorbası ile başlanıyor genelde
Bunların dışında yoğurt ya da meyve veriyor musın?3 eylul dogumlu cnm 5. Ayimizi doldurduk. Benimki sadece mama ile beslendigi icin 4.5 aylikken basladim ek gidaya
merhabalar ekim annesiyim (2 ekim). 4 aylik kontrolune saglik ocagina goturdugumde hemsire 'eger aclik aglamalari olursa yogurt ve meyvelerin suyuyla basliyoruz.ama olmazsa 6 aylik olana kadar hicbisey vermeyin' dedi.6 aylik olmasini bekliycem ins.sadece anne sutu aliyor.Kaç aylık bebeğin? Ek gıda için hazır mama tarzındakiler erken değil mi?yoğurt,meyve püresi ya da sebze çorbası ile başlanıyor genelde
Her zaman hipp in mamasini ya da kavanoz mama vermiyorum cnm o gun sadece oyle denk geldi. Yogurt sevmedi yediremedim. Bazen muzu cam rendeden gecirip veriyorum bazen elmayi ayni sekilde. Elmayi muzdan daha cok seviyor. Patates havuc ve pirini az suda pisiriyorum sonra suzgecten geciriyorum pure gibi oluyor onuda seviyor. Bazen hippin kasik mamalarini veriyorum iste. Ari mamada aldim ama acmadim digerleri bitince acip denemeyi dusunuyorum.bir de sabahlari yumurta hasladiysam yumurta sarisunin yarisindan azini eziyorum direkt yiyemedi onu bogazina takildi herhaldr icine 1 kasik karisik tahilli mama ilave edip bira suyla yumusatiyorum oyle veriyorum.Bunların dışında yoğurt ya da meyve veriyor musın?
Bu arada bunlarin hepsini onceden az az denedim alerji yapacak mi diye direkt ogun olarak vermedim. Mesela elma verdim 2 gun bekledim muz verdim vs vsHer zaman hipp in mamasini ya da kavanoz mama vermiyorum cnm o gun sadece oyle denk geldi. Yogurt sevmedi yediremedim. Bazen muzu cam rendeden gecirip veriyorum bazen elmayi ayni sekilde. Elmayi muzdan daha cok seviyor. Patates havuc ve pirini az suda pisiriyorum sonra suzgecten geciriyorum pure gibi oluyor onuda seviyor. Bazen hippin kasik mamalarini veriyorum iste. Ari mamada aldim ama acmadim digerleri bitince acip denemeyi dusunuyorum.bir de sabahlari yumurta hasladiysam yumurta sarisunin yarisindan azini eziyorum direkt yiyemedi onu bogazina takildi herhaldr icine 1 kasik karisik tahilli mama ilave edip bira suyla yumusatiyorum oyle veriyorum.
Benim de pek uyumuyordu gündüz, hamak aldım güzel uyuyor içinde :)Kizlar merhaba
Benim ikiz bebeler gunduzleri neredeyse hic uyumuyorlar
Benim gibi olan var mi?
Bazen toplasan 1 saat bazen tiplamda 15 dk ya uyrlar ya uyumazlar. Gece uykulari iyi ama gunduz boyle.
Aksam onceden en gec 7de uyurlardi artik en gec 8-8.30 da uyuyorlar sabah 7-8 gibi kalkiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?