2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kizlar aventi almazsak nasil pisirebiliriz sebzeleri? Ben yarin havuc vermeyi dusunuyorum hic vermedim sonra patates sonra ne verebilirim? Ek gidaya baslayanlar oneri de bulunabilirler mi?
Ben tencereye su koydum üstünde büyük tel süzgeci koydum içinde havuçlar kapağında kapattum haşladım. Arada havucu çevrdim. Ya benimde aklıma yumurta haşlama makinesi geldi acaba olur mu. Onu deneyeceğim bugün

bende dun havuclari ayni sekilde yaptim cok guzel oldu bebeklerden kalanini ben yedim :)

Fırını 75 dereceye ayarla. Isındıktan sonra 1saat fırının içinde o ısıda beklet sonra ağzına peçete koy ve ister ılıt fırında dereceyi sıfırladuktan sonra öyle dolaba at ister hemen. Kavanozlarda çok güzel tutuyor bu arada. Benimkide cıvıktı mayalanmamış kavanozlara boşaltıp fırında tekrar mayalandı şükür. Öyle yapınca tuttu

Son düzenleme:
Günaydın kızlar üst 2 dislerimiz kabarmış öyle mizmizki nefes aldırmıyor hiç. .haftaya 4.5 aylık olucaz erken dimi dış icin
Bu arada en sonunda gittim annemlere baristim öyle pek duygusal bi sahne olmadı hiç oysa ben öyle hayal etmiştim ama onlarda öyle bişey goremeyince neyse ..gidip gelmemin 2.gidişimde babam sabah almaya gelmişti arabayla ..aynen söylediğini yazıyorum bak kızım annenle kardeşinin arasında kalıyorum onlara harcamalarimiza dikkat edelim diyerek bazı yerlere arabasız gidelim diyorum kardeşin de halden anlamiyo malum çalışmıyor da o yüzden seni almaya ve eve bırakmaya getiriyorum diye tatsızlık cikiyo esin bari getirse yada almaya gelse dedi ...baba dedim madem böyle havalar güzel oluncaya kadar ben gelmiyeyim çünkü eşim sabahın köründe gidiyo çocuklar uyuyo oluyo akşam eşim gelmeden evde olmam lazım yemek falan..Böyle söyledim hayır en azından haftada 1 gel dedi ama nasıl olucak şimdi eşime nasıl anlatım o gün bu gündür aramiyolar 5 gün oldu ...şaşırdım artik ben en azından haftada 1 getirip götür madem baba dedim hayır kardeşin kiziyo dedi e gelmiyeyim dedim hayır kardeşin üzülüyo dedi ama ben gidincede yüzüme bile bakmıyo Allah aşkına ben napiyim bıktım usandım inanin

Sen boşver gelir alırsa gidersin almazsa da gitmezsin. Kendine bak değer ver, bebişlerinle en güzel vakitleri geçirmeye çalış, hep başkasını düşünürsen yıpranırsın.

Sen boşver gelir alırsa gidersin almazsa da gitmezsin. Kendine bak değer ver, bebişlerinle en güzel vakitleri geçirmeye çalış, hep başkasını düşünürsen yıpranırsın.
Ahhh doğru diyosun ne yapsam yaranamıyorum illa canımı sıkıcak bişey buluyorlar küssem bi türlu barışsam bi türlü ama elimden geldiğince samimi olmiycam yeter artik

Yoğurt hiç mi tutmadı sulu kıvamda olduysa ayran yapıp içebilirsiniz ya da süzüp lor şeklinde değerlendirebilirsin

Kızlar pisirdiginiz sebzeleri sulandiriyor musunuz?ek gıdaya başlamadım ama deneme amaçlı verdim kustu kızım.yutamadi.

Yaptığımız tarifleri paylaşalım mı kızlar. Özellikle biz yeni annelere faydası olur.
Ben ilk başta tek tek havuç patates balkabağıni buharda haşlayıp ezip içine çok az zeytinyağı karıştırıp verdim.
Şimdi üçünü birlikte veriyorum. Bayila bayila yemiyor ama bitiriyor.
Annem kendi nişasta yaptı onu suyla pisirip içine elma ya da armut u cam rendeden geçirip ekliyorum ve çok az yine ev yapımı pekmez koyuyorum.
Bugün yeni bir tarif denedim
2 ceviz büyüklüğünde balkabağıni suda haşladim, bir cezvede 2 YK irmik pisirdim. Balkabağıni ezip içine irmigi karıştırdım ve yine pekmez ekledim. Fazla geldi yarısını anca yedi.
Günde iki kere bu yaptıklarımdan veriyorum. Alternatifler arıyorum.
Yoğurt dışında şimdilik dokunan bişey olmadı doktor yoğurt ver diyor ama ben korkuyorum.

Oğlumda egzama geçmiyor.Yüzünde de olmaya başladı.Bazı arkadaşlar yazmıştı.Takip edemedim.Böyle olan var mı?Yazışalım lütfen.Ne yaptınız geçti mi sorun?

bende davul fırın var canım ısı ayarı yok. Yoğurt yapma makinası ile yapmaya çalışıyorum. Önceden ısıtmak gerekiyormuş sanırım Bir de sürekli elektrik kesintisi olmuş ben okuldayken o yüzden de olabilir. Kavanozların bazıları güzel tutmuş bazıları sulu kalmış anlamadm.

Yoğurt hiç mi tutmadı sulu kıvamda olduysa ayran yapıp içebilirsiniz ya da süzüp lor şeklinde değerlendirebilirsin
Bazıları tutmuş kavanozu ters çevirince akmıyor. Bazıları biraz sulu olmuş. Buzdolabında bir gün bekletince daha çok benzemiş yoğurda. bu sefer sütü ısıtarak deneyeceğim.

Oğlumda egzama geçmiyor.Yüzünde de olmaya başladı.Bazı arkadaşlar yazmıştı.Takip edemedim.Böyle olan var mı?Yazışalım lütfen.Ne yaptınız geçti mi sorun?
Benim oglumunda yuzunde egzama canim kortizonlu kremi cok belirg8n oldugunda kullaniyorum onun harici nemlendirici buara zeytinyagida suruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…