2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Merhabalar.
Ben havuc,kabak,patates,bezelye,elma,armut,muz verdim. Sebzeleri tek haslayip birkaç damla zeytinyağı katarak verdim. Meyveleri haşlayip verdim. En kisa zamanda meyve suzgeci alip onu vermek istiyorum. Kendisi emsin :) Dokturumuz hergün yogurt ver dedi. Oyle yapiyorum. Bazen icine muz karistiriyorum. Sabahları bir çay kaşığı kadar doğal dut pekmezi veriyorum. Bir de bugün tarhana yaptım. Pistikten sonra icine bir cay kaşığı kadar zeytinyagi koydum. Bayıldı. Bizde haberler böyle. Üç gün kuralina uymadim. Itiraf etmek gerekirse biraz sabirsizim. Ama sebzeleri ayrı ayri birer gün verdim. Olumsuz bir reaksiyon almadim cok şükür.

Canım bugün doktorda bana da tahıllı mamayı verdi.Ama yemedi.Alerjik mama necote ile yap dedi yok yemedi sen nasıl yaptın?
Mamayı suyla tahıllı mamayıda yine suyla yaptım ıcıne muz fılan rendeledım ama ne fayda cocuk aclıktan aksama kadar aglıyo ama ne mama ne mama ne de ek gıda hıc. Birini tuketmıyo memeyi dişliyo kanlar akıuo artık ben de sasırdım napcagmı

Ben patatesten başladım bugün kabak verdim ama patatesten sanırım kabız oldu kakasını benim yardımımla zorla yaptı, sebzeleri bitirip meyveye geçeceğim inşallah alerjik birşey olmaz

Silikon göğüs ucu al canım en azından senin sağlığın için. Bir de bebeğinin alerjisi mi var acaba niye mamayı ve memeyi reddediyor doktora gittiniz mi?

Benim kızım 1 ay öncesine kadar aynı bu sekildeydi ilk 3.5 aylıkken başladı reddetmeye mememi hergün ağlama krizlerine giriyordu süt proteini alerjisi olduğundan şüphe ediyordum ama net emin değildim taki 3. Defa kaka da kan görene kadar hemen doktorumuza gittim diyet yapmamı istedi alerji varsa 1 hafta dolmadan bebeğin düzelecek dedi inanır mısın 5. Gün kızım eski mutlu haline döndü çok şükür.

Alerji uzmanına gittik 9 aylık olunca kan ve deri testi yapacak diyete devam et dedi süt ürünlerine ek bebeğe yumurta da verme dedi. İnan 1 aydır çocuğum kendine geldi baya zayiflamisti 1 ayda 1 kilo aldı. Bu kadar reddetmesinin bir sebebi mutlaka olmalı.

Ben haşlayıp çatalla eziyorum suyunu çok koymadığım için artan suyu ya tek ya da sebzelere katıp veriyordum. Şimdi çorba yapıyorum canım daha iyi oldu bütün sebzeleri verdim ayına göre 3 gün kuralına mutlaka uyman lazım benim kızım da alerji olduğu için ekstra dikkatli olmak zorundaydım.
Sebzeleri nasıl veriyosunuz

Hoşbulduk☺ ben çorba veriyorum ama sebzeleri haslayip tek vermemistim yarın deneyim hemen. Ilk çocuğum araştırıyorum ama yine de eksiklik oluyo☺
Canım zaten bu öğünler ek gida oluyor ya ben misal 2 öğün veremiyorum kahvaltı ve yoğurt öğünü o yüzden sebzeyi meyveye tahıllara yükleniyorum inan 2 kızım var ilk kızım hiç birşey yemezdi ağzını acmazdi zorla versem de tükürürdü şimdi ki kızım da herşeyi yemek istiyor yemek tabağı görse 2 elle saldırıyor ama yok maalesef çoğu ihtiyacı olan besinleri veremiyorum 3 gün kuralına mutlaka uy canım herhangi bir alerjik reaksiyon olduğunda onu anlaman için. Misal yoğurt vs bunları verirken bebeğini takip et yüzünde ağız çevresinde vs kızarıklık oluyor mu bak kakasinda mukus ve ya kan var mı ishal veya aşırı gaz hali varmı bunlar önemli şeyler canım sabır istiyor ama önce sağlık.

Ben 5 aylik olduğu gün doktorumun yönlendirmesiyle başladım ek gıdaya canım şu 2 gündür ufaktan başladım çorbalara yoksa hep püre meyve sebze tahıllı kaşık maması arada bir muhallebi ve meyve sebze suları veriyorum.

Canım ben yeni başladım üç gün kuralı ile patates bitti şimdi kabağa geçtik sonra bal kabağı havuç vericem armut elma diye gidecek, bızde de alerji var, sen başka hangi sebze meyveleri verdin, birde hangi tahilli kaşık mamasına başladın, muhallebi yı hangi aşamada yaptın ayy çok sordum kusura bakma ilk bebek tecrübesizlik alerji derken çaresiz gibiyim

Canım ben 5 aylıkken başladım ek gıdaya dediğin gibi ilk 3 gün kuralına uydum misal ilk 3 gün havuç verdim bir sıkıntı olmadı sonra ki 3 gün havuç patates diğer 3 gün havuç patates bal kabağı diğer 3 gün havuç patates bal kabağı ve yeşil kabak ekleyelim ekleyelim devam ettim 3 gün kuralı mutlaka takip ettim.

Meyvelerden muz armut ve elma verdim muhallebiyi de 5.5 aylıkken 2 3 günde 1 veriyorum kabızlık yapmasın diye. Hipp in 5 tahıllı kaşık mamasını verdim. Şimdi veremiyorum 2 gündür eczanelerde bulamadım.

Canım ben 5 aylıkken başladım ek gıdaya dediğin gibi ilk 3 gün kuralına uydum misal ilk 3 gün havuç verdim bir sıkıntı olmadı sonra ki 3 gün havuç patates diğer 3 gün havuç patates bal kabağı diğer 3 gün havuç patates bal kabağı ve yeşil kabak ekleyelim ekleyelim devam ettim 3 gün kuralı mutlaka takip ettim.

Meyvelerden muz armut ve elma verdim muhallebiyi de 5.5 aylıkken 2 3 günde 1 veriyorum kabızlık yapmasın diye. Hipp in 5 tahıllı kaşık mamasını verdim. Şimdi veremiyorum 2 gündür eczanelerde bulamadım.

Alerjisi var canım testler henuz cıkmadı ama bizde 1 bucuk aydır diyetteyiz ne ogluma veriyorum nede ben yiyorum sut ve urunlerı egzemaları gectı ılac bile kullanmadan doktor da var dıyo yıne sonucları gorene kadar dıyetımız devam dedi test verdık ama ben rahatsız olabılecegı seylerı yemememe ragmen sadece geceleri emiyo Baska yok

Ha bide reflusu var onun ıcınde ilacı 2 aydır fılan cok duzenkı kullanıyor ama hıc bisey fayda etmedı

Menenjit aşısını 7. Ay dedi bizim doktorumuz.
3 gün kuralına göre havuç +patates buharda haşlayıp zeytinyağı ile blenderdan geçtim. Çatalla ezince pek hoşlanmadı, pütürlü püre oldu bizimki. Ekleye ekleye devam ediyorum beyaz kabak, ıspanak ekledim. Sırada bal kabağı var. Ben sorunca ilk ay çorbalara irmik, pirinç vs. katmamamı , püre olarak vermemi söyledi dr. Öğlen çorba, öğleden sonra da yoğurt. Şimdilik 2 öğün. Meyveyi katmakta kararsızım. yoğurt ile vermek istemiyorum, muhteşem meyve tadından sonra yoğurdu sevmezse diye tereddüt ediyorum. Şimdilik kaşığa saldırma modunda siz meyveyi nasıl veriyorsunuz?

Meyveyi cam rendeden püre yaptıktan sonra bazen tek bazen 2 cesit karıştırarak bazen de yoğurtla karıştırarak veriyorum. Özellikle meyveli yoğurt favorisi oldu oğlumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…